קוואליטס,המייצרת תוספי תזונה המופקים מאצות, גייסה 10 מיליון דולר בהובלת קרן PeakBridge • לפי דוחות מנרב, עד פברואר 2019 גייסה קוואליטס 70 מיליון דולר, ומנרב השקיעה בה סכום מצטבר של 40 מיליון דולר
טבעול? הייתה יכולה להיות ביונד מיט הישראלית • מזון שמונע אלצהיימר? מלהיב אבל לא רווחי • פודטק? פצצה מתקתקת • הכירו את נדב ברגר, דור שלישי לתעשיות מזון בישראל, ואריק סיבר, מנהל החדשנות בנסטלה, שהקימו קרן הון סיכון למזון העתיד, אבל לא פוחדים לשחוט פרות מעבדה
בשבוע שעבר סינגפור הפכה למדינה הראשונה בעולם המאשרת מכירת בשר מתורבת שנוצר במעבדה • כיצד המהלך ישנה את תעשיות הבשר והפוד-טק, מה השפעתו על משבר האקלים, ולמה ישראל פספסה הזדמנות להפוך למודל עולמי • הצוללת של גלובס עושה סדר • האזינו
בעקבות הגיוס מתכננים בסטארט אפ, המייצר מוצרי חלב המכילים חלבוני חלב פרה ללא שימוש בבעלי חיים, להרחיב במהירות את יכולות הייצור וההפצה כדי לעמוד בדרישה הבינלאומית למוצרים • לדברי החברה, מוצרי החלב מיוצרים מחלבוני פרה אמיתיים, וזהים בטעמם ובמרקמם למוצרים המוכרים
עד כה גייסה השותפות כ-94 מיליון שקל, אותם היא תשקיע בחברות פוד-טק • חברת הפורטפוליו הראשונה של השותפות, סבוריט, רשמה עד כה תשואה של עשרות אחוזים
ברת פיס אוף מיט הבלגית פיתחה טכנולוגיה ייחודית לייצור שומנים מן החי מעוף וברווז, באמצעות ריבוי בביו-ריאקטורים וללא פגיעה בבעלי חיים • הרכישה מאפשרת למיט-טק להאיץ השקת מוצר ראשון לשוק
סינגפור הפתיעה את עולם המזון כשהפכה להיות המדינה הראשונה המאשרת שיווק לצרכנים של בשר המגודל במעבדה, נטול השפעות סביבתיות הרסניות • ישראל, מהמובילות בעולם בתחום, עלולה כעת לאבד את הבכורה לסינגפור ולאלץ חברות ותיקות להעתיק לשם תשתיות
החברה נסחרת כעת בשווי 14 מיליון דולר מעבר לדלפק בארה"ב • היא צפויה לבצע הנפקה לבורסת נאסד"ק, שככל הנראה תתבצע בשווי גבוה יותר
בשר מתורבת, הגדל במעבדות ללא הרג בעלי חיים, אושר היום למכירה בסינגפור • החברה הראשונה שתשווק את המוצר היא חברת Eat Just האמריקאית
סבוריט, העוסקת בפיתוח תחליפי בשר, השלימה גיוס הון בהיקף של קצת יותר מ-40 מיליון שקל • סבוריט ביצעה את הגיוס לפי שווי חברה של כ-210 מיליון שקל "אחרי הכסף"
מונדלז תצטרף לגיוס שמובילה חברת שטראוס לסטארט-אפ שנקרא Torr מחממת דה קיטשן • זהו הסטארט-אפ הראשון בו מונדלז משקיעה בו מחוץ לארה"ב • הטכנולוגיה שפיתחה Torr מאפשרת לייצר חטיפים בשיטת הלחמה ללא צורך בסוכר שידביק אותם, ובכך מאפשרת לשפר את הערך התזונתי של המוצר
המוצר שהחברה מפתחת יאפשר ייצור תחליפי בשר באמצעות הדפסת תלת-ממד, ואת בישול המוצר
החברה עדיין איננה רושמת הכנסות, ותלויה בגיוס מימון חיצוני להמשך פעילותה • בין המשקיעים בה: איש הנדל"ן עמיר בירם ובכיר בקרן פורטיסימו
טכנולוגיות המזון והחקלאות מסתמנות כמגזר החם הבא בבורסה המקומית • סמארט אגרו גייסה בהנפקת מניות 26 מיליון שקל, מיט-טק 23.8 מיליון שקל, ואילו אבוג'ן גייסה 12 מיליון דולר
כ-5 מיליון שקל גייסה השותפות מהשותף הכללי • היקף הביקושים מהציבור הסתכם בכ-31 מיליון שקל
השותפות סמארט-אגרו, שפועלת לגיוס של 25 מיליון שקל בת"א, מתכוונת לשלם מאות אלפי שקלים מכספי ההנפקה ליזמיה בראשות יוסי תמר ושי ליאור • יזמי השותפות ישקיעו לפחות 5 מיליון שקל בהנפקה
בשר מתורבתאירועים ומינוייםחלב מתורבתטבעונותטכנולוגיה: סטארט-אפיםרימילקשטראוסתחליפי בשרתחליפי חלבתנובה