הקונדיטור שקפץ למים בתקופת הקורונה: "כשבנקים שומעים שאתה בעסקי המזון, הם כבר מעוותים פנים"

איציק ראובני, בן 32 מתל אביב • שף קונדיטור ובעלי Choose your cookies - עוגיות בעבודת יד • "הגשנו בקשה בקרן הלוואות לעסקים בערבות המדינה - התהליך היה מתיש ונמשך יותר משישה חודשים. בסוף קיבלנו תשובה שלילית, בלי הרבה יחס" •  גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

איציק ראובני, שף קונדיטור ובעלי Choose your cookies - עוגיות בעבודת יד / צילום: יח''צ
איציק ראובני, שף קונדיטור ובעלי Choose your cookies - עוגיות בעבודת יד / צילום: יח''צ

איציק ראובני נכנס לתחום הקונדיטוריה בשנת 2017. הוא החל כעוזר טבח ללא ניסיון, ומשם התקדם ועבד כשף קונדיטור. בזמן שמגפת הקורונה הכתה בעולם ורוב העצמאים נותרו באוויר, איציק זיהה הזדמנות לקפוץ למים.

הוא החל למכור עוגיות מהבית, ולאט-לאט הביקוש גדל. בשלב הזה איציק החליט להתרחב ופנה להתייעצות אצל משה מוגרבי, מבעלי משרד המיתוג "מוגרבי אנד ארנלדס". לאחר כמה שיחות, הם החליטו לאחד כוחות, לפעול יחד ולהקים עסק.

"בהתחלה בדקנו את ההיתכנות העסקית, במטרה לראות שאכן יש ביקוש ודרישה למוצר שלנו. העסק עבד 'מאחורי הקלעים' - סיפקנו עוגיות לחברות, עבדנו בשיתוף פעולה עם אגאדיר ועם עוד מקומות נוספים. לפני כשנה החלטנו לקחת עוד צעד קדימה ופתחנו חנות ברחוב דיזינגוף 138 בתל אביב - Choose your cookies", מספר איציק.

יחד, השניים שואפים לקחת את עולם העוגיות צעד קדימה. "כל העוגיות אצלנו ממולאות בשוקולד מובחר שמוכן בעבודת יד. אנחנו כל הזמן עושים עוד ועוד ספיישלים, וחשוב לנו לא להיעצר במקום ולהפוך את עולם העוגיות לעשיר בטעמים ובאפשרויות. לאחרונה יצאנו בליין מיוחד של עוגיית קרם לימון עם מרנג ועוגיית קרם ברולה עם פירות יער טריים. גם באריזות ניתן לראות את החשיבה צעד אחד קדימה וכל עוגייה נמכרת באריזה יפה".

על אף הרצון והמחשבה הרבה, תחילת הדרך לא עברה בקלות. "היה בכלל לא פשוט להסדיר רישיון עסק והתהליך היה ארוך. מצד אחד לקחנו מקום שהיה עליו כבר רישוי, אבל מצד שני בית העסק הקודם במקום היה עם המון דברים לא מוסדרים. החודשים הראשונים היו בעיקר 'כיבוי שריפות' וסידור דברים מול הרשויות".

אתגר נוסף היה ההתמודדות מל הבנקים. "כשבנק שומע שאתה בעסקי המזון, הוא כבר מעוות פנים. מבחינת הבנקים יש המון עסקי מזון שנפתחים ונסגרים אחרי מעט זמן, ולכן הם רואים את זה כהלוואה שנמצאת בסיכון גבוה יותר. הגשנו בקשה בקרן הלוואות לעסקים בערבות המדינה - התהליך היה מתיש ונמשך יותר משישה חודשים שבמהלכם ביקשו עוד ועוד מסמכים.

"שיתפנו איתם פעולה והגשנו את כל המסמכים שהם ביקשו. לאחר התהליך המתיש שהעבירו אותנו קיבלנו תשובה שלילית, בשתי מילים ובלי הרבה יחס. בעקבות כך, גם שלחנו מכתב לתלונות לציבור בנוגע להתנהלות שלהם".

בכל הקשור לעתיד, איציק ומשה שואפים גבוה. "כרגע אנחנו נמצאים בסניף הראשון והמטרה היא להתרחב ולפתוח עוד סניפים שיהיו בזכיינות תחת Choose your cookies. כלומר, נחפש מישהו שיהיה גם המשקיע אבל גם ינהל את המקום ואנחנו נספק לו מה שצריך. אנחנו מתכננים ושואפים לפעול במודל הדומה לגלידת גולדה, להמשיך להתרחב לעוד סניפים וכמובן להגדיל את מגוון העוגיות".

עצמאים, בעלי עסקים קטנים ושכירים בעלי שליטה - אנחנו רוצים לשמוע אתכם. להשתתפות במדור אפשר לפנות למייל atzmaim@globes.co.il