למרות הירידות בשווקים: קרן טנא תנסה להנפיק את חברת צינורות הפלסטיק חוליות

החברה הקיבוצית הגישה טיוטת תשקיף ראשונה הכוללת הצעת מכר על-ידי בעליה, לגיוס של 200-300 מיליון שקל • כספי ההנפקה מיועדים מיועדים להמשך מסע הרכישות של חוליות

מפעל חוליות בשדה נחמיה / צילום: אתר החברה
מפעל חוליות בשדה נחמיה / צילום: אתר החברה

למרות הקיפאון בשוק ההנפקות הראשונית בחודשים האחרונים ממשיכים קרן טנא וקיבוץ שדה נחמיה לקדם את הנפקתה של חברת מוצרי הפלסטיק חוליות תעשיות עלייה דווח לראשונה בגלובס. היקף הגיוס המתוכנן נע בין 200 ל-300 מיליון שקל והוא כוולל הצעת מכר של בעלי המניות הקיימים.

בנובמבר האחרון עדיין שאפו בעלי הבית של חוליות להנפיק אותה לפי שווי של 800 מיליון שקל לפני הכסף, גבוה פי 4 מהשווי שלפיו נכנסה קרן טנא להשקעה הראשונית בחברה בשנת 2018. עם זאת, בחודשים שחלפו מאז נרשמו ירידות חדות בשווקים, ולא מן הנמנע שהשווי המבוקש יקוצץ בשיעור דו-ספרתי. את ההנפקה מובילה ווליו בייס חיתום. בחברה, כך נראה, מעדיפים לבחון תחילה כמה יהיה השוק מוכן לשלם לפני שינקבו בשווי בהנפקה.

מקורבים להנפקה מציינים כי חוליות פועלת בענף דפנסיבי מבחינת המשקיעים, שכן מדובר בחברה תעשייתית המוכרת מוצרי צנרת מתקדמים לענפי התשתיות והבנייה. טרם ההנפקה מחזיקות קרן ההשקעות טנא, בראשות אריאל הלפרין וקיבוץ שדה נחמיה, ב-47.5% ממניות חוליות כ"א, כאשר בידי העובדים נתח של 5% במימוש אופציות.

החברה המנפיקה פועלת באמצעות שתי זרועות, הראשונה היא של ייצור אביזרי צנרת לאספקת מים, ביוב והולכת תשתיות וכבלי חשמל. פעילות הזרימה אחראית לעיקר ההכנסות של חוליות והיוותה 86% מהן אשתקד. בנוסף מחזיקה החברה בפעילות בתחום האחסון, שבה היא מייצרת לדוגמה ארונות למשרדים. 

הוצאות תגמול חד-פעמיות ואיחוד פעילויות

חוליות חתמה את 2021 עם הכנסות של 430 מיליון שקל, והיא צופה השנה הכנסות של 526 מיליון שקל לנוכח גל רכישות שהיא מתכננת. החברה סיכמה את 2021 עם רווח תפעולי של 9.5 מיליון שקל, ירידה של 70% ביחס לשנה הקודמת והפסד של 2 מיליון שקל מול רווח נקי של 24.7 מיליון שקל ב-2020. הסיבה להרעה בתוצאות נבעה מהוצאות תגמול חד-פעמיות לעובדי החברה בהיקף של 43 מיליון שקל, וכן מאיחוד פעילויות שרכשה באותה שנה. ה-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) המתואם של חוליות הסתכם אשתקד ב-90 מיליון שקל, עלייה של 45% ביחס לשנת 2020, והוא צפוי לטפס ב-25.6% השנה ל-113 מיליון שקל.

מתכננת להתרחב בשוק המים בארה"ב

חוליות מנוהלת על-ידי ניצן כהן, ויו"ר החברה הוא יהודה בן חיים. החברה נוסדה בשנת 1947 ונכנסה בהדרגה לייצור מוצרי פלסטיק מגוונים לענפים שונים. מאמצע שנת 2019 ביצעה חוליות 4 רכישות בהיקף כולל של כ-130 מיליון שקל, בהן רכישת חברה בשם הלירומה בפורטוגל העוסקת בייצור ופיתוח צינורות למגזרי הבנייה והתעשייה בתמורה ל-46 מיליון שקל. נוסף על כך, רכשה חוליות את חופית הישראלית המתמחה בייצור מיכלים פלסטיים, שוחות לביוב ותשתיות בתמורה ל-38.7 מיליון שקל. הרכישות אפשרו לחוליות לשמור על קצב צמיחה מהיר ולפעול ב-8 אתרי ייצור בעולם, 4 מהם בישראל, 2 באירופה, אחד בהודו ואחד בארה"ב. 

כיום מנהלת חוליות מו"מ מתקדם לרכישת 70% מחברה ישראלית בתחום מערכות המים בתמורה לכ-60 מיליון שקל. את השנה שעברה סיכמה החברה שמיועדת לרכישה עם הכנסות של 50 מיליון שקל ו-EBITDA של 15 מיליון שקל. בנוסף מקיימת חוליות מו"מ מתקדם לרכישת 70% מחברה גרמנית בתחום של צנרת לאספקת מים וחימום תת-רצפתי בתמורה לכ-25 מיליון שקל, ואשתקד רשמה החברה הגרמנית הכנסות בהיקף של כ-65 מיליון שקל ו-EBITDA של כ-6 מיליון שקל.

חוליות מתכננת גם להתרחב בשוק המים בארה"ב, לנוכח תקציבי ענק שמופנים לחידוש תשתיות קיימות בענף של מערכות מים מיושנות. בנוסף מתכננת החברה להתרחב גם בשוק הספרדי, לתחום של מערכות אקוסטיות. מדובר במערכות הובלת מים מתקדמות שמחרישות את הזרימה שלהן, לנוחיות הדיירים. 

הלקוחות העיקריים של החברה בתחום הזרימה הם בתי מסחר שמוכרים מערכות צנרת מגוונות, יזמים הפועלים בענפי הנדל"ן והתשתיות, מתכנני מערכות אינסטלציה וקבלנים בתחום זה. גורמים אלה נחשבים לשחקני מפתח שמאפשרים לחברה להתרחב. החברה מציגה מוצרים חדשניים, ובין היתר השיקה אשתקד צנרת מיוחדת למערכות כיבוי אש שמחליפה ספרינקלרים. בתחום האחסון עומדת חוליות להקים אתר ייצור בסין ולהרחיב את מערכי המכירות שלה באירופה, דרום מזרח אסיה וצפון אמריקה. בישראל היא מתעתדת בין היתר להתרחב בתחום המרכזים הלוגיסטיים ובנייה ושיפוץ של בתי חולים.