גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"לית בנק ושני יזמים של חדי קרן בדימוס: הקרן החדשה שרוצה לשנות את תעשיית הפינטק העולמית

Team8, שמקימה סטארט-אפים משלב האפס, קפצה לתחום הפינטק וגייסה את רקפת רוסק-עמינח, יובל טל, רונן אסיא וגליה באר-גבל • בראיון ל"גלובס" הם מדברים על החיבור ביניהם ("צריך הרבה ניסיון בפינטק"), על התרומה שלהם ליזמים ("מפחיתים סיכון") ועל עתיד הפינטק: "הבנקים לא נעלמים"

מימין: רונן אסיא, גליה באר גייבל, רקפת רוסק עמינח, יובל טל - חברת Team8 / צילום: רון קדמי
מימין: רונן אסיא, גליה באר גייבל, רקפת רוסק עמינח, יובל טל - חברת Team8 / צילום: רון קדמי

בתחילת 2014, כשנדב צפריר, ישראל גרימברג ולירן גרינברג החליטו להקים את Team8, היה להם מעט מאוד ניסיון עסקי. בדחיפה של יובל שחר, המשקיע הראשון והיום יו"ר ושותף פעיל, הם יצרו מודל השקעות חדש - במקום להיות פאסיביים ולחכות שיזמים יגיעו אליהם עם רעיונות לסטארט-אפים, הם יאתרו בעיה, יעשו תיקוף שלה עם לקוחות פוטנציאליים, יגבשו את הרעיון להקמת הסטארט-אפ, יגייסו יזם מתאים, ישקיעו בו וייצאו לדרך החתחתים של היזמות עם קצת פחות בעיות, לתפיסתם.

מה ש-Team8 עשתה בעיקר בתחום הסייבר, היא רוצה כעת לעשות בתחום הפינטק, ובעתיד גם בתחומים נוספים. על הכוונה להקים קרן פינטק פורסם ב"גלובס" לפני יותר משנה, אך השבוע היא יוצאת לראשונה לאור העולם ומושקת באופן רשמי, במהלך הגדול ביותר של Team8 מאז שהוקמה. קרן הפינטק גייסה עד כה 30 מיליון דולר והיא מתכננת לגייס 70 מיליון דולר נוספים.

אם בקרן הסייבר של Team8 הייתה בעיקר הבנה עמוקה של הצרכים של הלקוחות וידע טכנולוגי נרחב, בקרן הפינטק החדשה שלה אין מחסור בשנות ניסיון עסקי. בחודשים האחרונים יושבים סביב שולחן אחד כמה מהדמויות הבולטות בתעשיית הפינטק הישראלית ומגבשים את התפיסה המשותפת שלהם לגבי סטארט-אפים בתחום הפעילות שלהם.

לרקפת רוסק-עמינח, לשעבר מנכ"לית בנק לאומי, חברו יובל טל, מייסד חברות פיוניר ובורדרפרי; רונן אסיא, ממייסדי eToro, שפיתחה רשת חברתית להשקעות; וגליה באר-גבל, שכיהנה כראש תחום הפיתוח העסקי בפייפאל EMEA; פיוניר ו-eToro הן שתי חברות פינטק פרטיות שקיבלו שווי של מעל מיליארד דולר. כל אחד מהארבעה הוא שותף בקרן הפינטק, כשאין ביניהם חלוקה פורמלית, אך רוסק-עמינח ובאר-גבל יובילו את הצד של הקרן ואילו טל ואסיא יובילו את הקמת החברות.

הארבעה אמנם רגילים להיות בעמדת הובלה, כל אחד בדרכו ובתחומו, אך הם טוענים כי אינם חוששים מכך שהצטברו יותר מדי כוכבים באותה קרן, ומעודף אגו בחדר ההלבשה, בפרפרזה על קבוצות ספורט. "בדרך כלל, כשיש קבוצות אולסטאר, למשל בנבחרות, יש שתי סיבות למה זה לא עובד - או שהשחקנים לא מתאמנים מספיק ביחד, או שהם עושים את זה כעבודה צדדית. אנחנו משקיעים הרבה זמן בלהתאמן ביחד, וכבר כמה חודשים מדברים על פינטק, חושבים מה נכון ומה לא נכון", אומר אסיא, שעדיין לא עזב את eToro, אך מתכנן לעשות זאת בחודשים הקרובים.

"שאלו אותי שאלה דומה כשהבאתי כל מיני כוכבים להנהלת בנק לאומי, שמאז אחד מהם נהיה מנכ"ל הבורסה, אחד מנכ"ל ביטוח ישיר וגם אחרים בתפקידי ניהול בכירים", אומרת רוסק-עמינח. "אם אתה רוצה להגיע להישגים, אתה צריך נבחרת. אנחנו מספיק בוגרים ועם מספיק ניסיון עסקי כדי להבין את הכוח של קבוצה. אני בכלל לא מכירה בזכותי לעשות משהו לבד. הקמתי סטארט-אפ אחד בתוך בנק, ויש פה אנשים שהקימו סטארט-אפים בחוץ בהצלחה מסחררת. מצד שני, אם צריך להתחבר לסיטיבנק, אני אולי מבינה משהו שהם לא מבינים".

רוצים להגיע ללקוחות בלי הרבה שיווק

Team8 הקימה בשש השנים האחרונות 12 חברות, מהן שלוש עדיין מתחת לרדאר. החברות פועלות בעולמות הסייבר, הביג דאטה והבינה המלאכותית. בנוסף, בחודש יוני הודיעה Team8 על הקמת קרן השקעות, שפועלת במודל ההון סיכון המסורתי. בסך הכל הקבוצה מנהלת 250-300 מיליון דולר, לא כולל קרן הפינטק. לחברה יש שותפים עסקיים כמו מיקרוסופט, וולמארט, סיסקו, AT&T ועוד, שמסייעים ל-Team8 בגיבוש רעיונות לסטארט-אפים חדשים, בחינה של טכנולוגיות חדשות והם גם נמנים לא פעם על הלקוחות הראשונים.

בתעשיית הפינטק יש הרבה אתגרים ומורכבויות, שמקשים עליה לצמוח. איך אתם רואים את התעשייה בשנים הקרובות?
רוסק-עמינח: "העולם הפיננסי כבר עבר את השינויים הדיגיטליים, גם אם לפעמים לא ברמה מספיק טובה. המהפכה הבאה תתבסס על דאטה. מה שבבנקים לא יודעים לעשות, זה איך להשתמש בכל הדאטה שיש להם כדי לתת מוצר טוב יותר. החברה הראשונה שאנחנו מקימים, תדע להגיד לאיזה מהעסקים הקטנים והבינוניים יותר מסוכן לתת הלוואה ולאיזה פחות. היום הם מתומחרים די דומה, המערכת לא יודעת להתאים את התמחור לכל אחד. אנחנו רוצים להקים חברות שאני, בתפקידי הקודם בתור מנכ"לית בנק, הייתי רוצה להשתמש בהן".

"אנחנו רואים בתעשייה הפיננסית שגם חברות שמצליחות לשבש שוק באמצעות פתרונות B2C (לצרכן הפרטי), הן משקיעות הרבה כסף בהשגת נתח שוק וברכישת לקוחות. גם למונייד, שהנפיקה לפי שווי גבוה והיא חברה טובה, כשאתה מסתכל על השורה התחתונה - היא חברה מפסידה, כי היא צריכה לממן את הצמיחה.

"זה לא שאין לחברות כאלו זכות קיום, ואם תהיה חברה עם רעיון מבריק שמיועד לצרכנים פרטיים, נשקיע בה, אבל אנחנו מעדיפים להגיע ללקוחות במקום שהם כבר נמצאים בו ולהתמקד ב-B2B2C. יש שלוש קבוצות רלוונטיות - בנקים מסורתיים, חברות פינטק שהן כבר לא סטארט-אפים, כמו פייפאל לדוגמה, וחברות שרוצות להיכנס לתחום כמו פייסבוק, וולמארט, גוגל ואמזון. אנחנו רוצים להתלבש על הלקוחות של כל סוגי החברות האלו ולתת להם ערך".

טל: "אין פינטק בלי בנקים. הם לא הולכים לשום מקום. יכול להיות שהם יהיו יותר כמו משמורת של הכסף, אבל חברות הפינטק לא מחליפות אותם. גם כשאמזון נותנת אשראי, היא עושה את זה עם גולדמן זאקס. דבר שני, מה שמאוד יפה בפינטק, זה שככל שיש יותר חברות, יש יותר לגיטימציה. אם היינו מגיעים לאמזון לפני 12 שנה, והיו רק בנקים כמו ג'יי.פי מורגן וסיטי בנק, אף אחד לא היה פוגש אותנו. ברגע שיש מספיק חברות פינטק, אתה פוגש גם וגם. כשיש תעשייה, זה עוזר לחברות לצמוח".

להיות פיטר פן של הקמת חברות

בקרן הפינטק מתכננים להקים בשנים הקרובות חמש-שש חברות. Team8 משקיעה בכל חברה כמה מיליוני דולרים. בדרך כלל, מסבב A, היא כבר לא מובילה סבבי גיוס והחברה ממשיכה לפעול באופן עצמאי, עדיין עם תמיכה של Team8.

למה כדי להקים חברת פינטק אחת בשנה, צריך את ארבעתכם?
טל: "אין שום מקום שאתה יכול ללמוד פינטק. זה מתפצל לכל כך הרבה תחומים, שכל אחד מהם הוא בגודל של טריליוני דולרים. לוקח כמה שנים עד שצוברים מספיק ידע בתחום ויש לך בכלל זכות דיבור סביב השולחן. יזם צריך להסתכל מלמעלה על המפה, להבין את בית הגידול שהוא נמצא בו, לאיזה פתרון יש יותר סיכוי, מה הטרנדים - זה לא משהו שלומדים מהקשבה לכמה פודקאסטים, אלא צריך להיות בשטח הרבה זמן. ואז מי שכבר בתעשייה, לא יוצא ממנה כי חסם הכניסה מאוד גבוה".

אסיא: "להקים חברת פינטק זה מסובך - בהיבטים שקשורים לדוגמה לאופן שבו שומרים על הדאטה, למודל העסקי, להתחברות למערכות של בנקים ישנים. למשל, צריך הרבה Stakeholder (מחזיקי עניין) בבנקים כדי שיסייעו בכך. יש גם נושאים שקשורים לרגולציה ולציות, ואנחנו רואים הרבה סטארט-אפים שמגייסים כמה מיליוני דולרים ומגלים שחצי מהכסף שלהם הלך על עורכי דין.

"בתחילת הדרך ב-eToro נפגשנו עם ברוקראז' מאוד מוביל שאהב את הרעיון, אבל חשש שהרגולטור לא יאשר את הנגשת המסחר לקהל הרחב. הוא המליץ שניפגש עם עורכי דין ובאמת הלכנו למשרד עורכי דין מאוד מוביל בארה"ב. אחד מעורכי הדין הזמין אותנו לפגישה בניו יורק, התיישב במסעדת סטייקים מפוארת, והם עפו על הרעיון ורצו שנשמור איתם על קשר. חודש לאחר מכן קיבלנו מהם חשבונית של 25 אלף דולר".

באר-גבל: "בסופו של יום בעולם הפיננסי, רעיון זה אחלה וחשוב ואי אפשר בלי הטכנולוגיה, אבל איך עושים מזה כסף ובונים מודל עסקי שהוא בר קיימא - זה משהו אחר לגמרי. תראה את העולם של תשלומים ואת השחיקה של העמלות. צריך לחשוב על מודל עסקי יצירתי ועל איך מנגישים את המוצר ללקוח, וכל מיני טריקים נוספים בדרך".

אתם משכפלים את המודל של Team8 בתחום הסייבר. איזה הבדל קיים בין הקמה של חברות פינטק לסייבר?
אסיא: "יש שני הבדלים מהותיים - פינטק כבול לרגולציה, אז קשה לך לבנות חברה שתתאים גם להודו, גם לסין, גם לארה"ב וכו'. פתרונות סייבר אתה יכול למכור לאיזה גיאוגרפיה שתרצה. הדבר השני, שאולי הפוך לזה, כשאתה בונה חברות סייבר, אתה מוכר לחברות מעל גודל מסוים. אף אחד לא מוכר פתרונות סייבר לחנויות קטנות. אבל אין דבר כזה לקוח קצה שלא משתמש בכסף. אז התפוצה רחבה".

המודל של Team8 הוא ייחודי. מה היתרון שלו לדעתכם מהצד של היזמים?
באר-גבל: "בסוף צריך יזמים טובים ובלעדיהם לא נוכל לעשות כלום. אבל מהצד שלנו אנחנו מציעים להם הצעה אטרקטיבית - את הקשרים והחיבורים שלנו ושל Team8, את הגישה לטאלנטים ולפלטפורמה שבנתה כבר 12 חברות, וגם, מי לא היה רוצה להקים סטארט-אפים עם האנשים פה בחדר? כל אלו תורמים להצלחת החברות".

טל: "גם ליזמים עם פוטנציאל גבוה יש חסם כניסה להפוך להיות מייסדי חברות, חסם שהוא גדול ולא הוגן מבחינה חברתית. כדי להיות פאונדר, צריך תמיכה מסביב וכיסים עמוקים, כי צריך להיות חודשים ושנים במצב של אי ודאות כלכלית. אתה לא יודע מתי תקבל משכורת, אם בכלל. וזה לא קשור לכישורים של אותו יזם. יש גם חסמים של ממי מקבלים עצות, איך יודעים מה לעשות? בהקשר של הסיכוי להיות פאונדר, להצליח ולשנות את הגורל שלך ושל המשפחה שלך, התעשייה הישראלית היא מעוותת מאוד. האפשרות לעבור מהפרולטריון לאצולה, אם נשתמש בטרימינולוגיה של הסוציאליזם, לא באמת פתוחה לכולם. אנחנו מאפשרים ליזם להפחית את הסיכון, כי הוא יודע שיש כבר רעיון טוב למוצר ולקוח שרוצה אותו, והוא יכול לקבל משכורת מההתחלה. סיכויי ההצלחה שלו גבוהים לאין שיעור מאשר אם היה יושב בבית קפה ומחפש רעיונות.

"אם הייתי יכול לחזור בזמן ולעשות את זה בליווי של אנשים שיעזרו לי להימנע מטעויות, הייתי עושה את זה. יזמים לוקחים סיכון גדול על הזמן שלהם, וכל הזהות שלהם תלויה בהצלחה ובכישלון של החברה. זה סיוט, הייתי עושה כל דבר שאפשר כדי להגדיל את הסיכויים. זאת ההמלצה שלי ליזמים".

בחרתם להצטרף ל-Team8, חלקכם עזב את החברות שהקים בשביל זה. מה החששות שלכם?
אסיא: "אני מסתכל על עצמי בתור בן אדם של עשייה. אני כמו נגר שצריך לחזור כל יום עם ריח של נסורת על הבגדים. אני מאוד מקווה שהמודל הזה יגרום לי להיתקע בתוך החלק הרומנטי של הקמת חברות, של השנה-שנתיים הראשונות לפני שמתחילים הלחצים של ההכנסות וכו', להיות כמו פיטר פן בדבר הזה".

באר-גבל: "אין לי ממש חששות, אבל אם אתה דוחק אותי לקיר, אנחנו מתפקסים פה על הזדמנות ספציפית בעולם הפיננסי, של בניית חברות שמוכרות לארגונים שמאוד קשה למכור להם ולשתף איתם פעולה. זה החשש שלי, אבל אני מאמינה שיש לנו את כל הכלים לעשות את זה".

טל: "אני פוקסיונר - הצלחתי פעמיים להקים חברות גדולות. אני שם את המוניטין המקצועי שלי על הכף. אז למה לסכן את זה? האמת שאני אוהב להרגיש עם הגב לקיר".

רוסק-עמינח: "כשעזבתי את הבנק, הדבר שהכי חששתי ממנו זה שלא יהיה לי מספיק אקשן כמו שהיה לי קודם. אני צריכה הרבה אדרנלין כדי ליהנות, ואני חוששת שהוא ייגמר. גם בבנק היה לי את החשש הזה ולכן עברתי בכל פעם תפקיד לפני שזה קרה. בינתיים אנחנו טסים בבנייה של חברה ראשונה, אין רגע דל - ולא נראה שזה בכיוון".

Team8
חברת השקעות שהוקמה ב-2014 על ידי נדב צפריר, ישראל גרימברג ולירן גרינברג, ובין משקיעיה הראשונים הוא יובל שחר, היום יו"ר פעיל שלה • גיבשה תהליך להקמת חברות שכולל חשיבה על רעיונות ותיקוף שלהם עם שותפים כמו מיקרוסופט, וולמארט, ברקליס ועוד • במהלך השנים התרחבה Team8 מתחום הסייבר לבינה מלאכותית וביג דאטה, הקימה באחרונה קרן הון סיכון וכעת קרן פינטק 

עוד כתבות

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%