20.3% מעובדי המלונאות עדיין נמצאים בחל"ת. כך עולה מסקר הלמ"ס, שבדק את מצב העסקים בעת התפשטות נגיף הקורונה. גם בענף שירותי מזון ומשקאות (הכולל מסעדות ודוכני מזון) יש שיעור גבוה של עובדים שעדיין בחל"ת - 18.8%.
שיעור העובדים בחל"ת במשק עומד על 6.4%, ובלמ"ס מציינים כי שיעור השכירים עומד היום על 86.9% מהיקף השכירים בערב המשבר.
6.3% מהעסקים דיווחו על עובדים שלא היו מעוניינים לשוב מחל"ת מסיבות שונות. בענף המזון והמשקאות יש את שיעור הגבוה ביותר של עובדים שאינם מעוניינים לחזור מחל"ת - 18.7% (כ-94 אלף עובדים).
כ-11.5% מסך העובדים פוטרו מאז תחילת משבר הקורונה. מדובר בעלייה של 3.9% לעומת תחילת החודש הקודם. במקביל גייסו החברות 4.9% עובדים.
19% מהעסקים מעידים שלא יוכלו להמשיך ולפעול מעבר לשלושה חודשים תחת התנאים הנוכחיים במשק. 78.5% מהעסקים מדווחים על פגיעה של עד 25% בפדיון אוגוסט. בלמ"ס מציינים כי מדובר בשיפור משמעותי לעומת חודש יולי. אז היקף העסקים שהעריכו פגיעה חמורה בפדיון היה גבוה ביותר. 30% מהעסקים ביולי העריכו היקף פגיעה שנע מ-26% ועד 50% ו-כ-20% העריכו פגיעה חמורה של יותר מ-50% בפדיון.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.