גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פאבים זה לא מספיק: מעגל הבדידות של אנגליה

הגבעות הירוקות של יורקשייר העלו בנו מחשבות על זקנה ובדידות, שאותן פוגגנו עם כמה כוסות תה של מנחה ● המחוז שממנו יצאו בעבר מלכי אנגליה, מנסה היום להתמודד עם אחת הבעיות הגדולות של המאה ה-21

יורקשייר / צילום: Shutterstock.com/ א.ס.א.פ קראייטיב
יורקשייר / צילום: Shutterstock.com/ א.ס.א.פ קראייטיב

המפגשים המרתקים ביותר שהיו לנו בטיול למחוז יורקשייר, הממוקם בצפון אנגליה בואך הגבול עם סקוטלנד, היו, במפתיע, עם אנשים מבוגרים. יותר מפעם ופעמיים פגשנו אותם במקומות לא צפויים, ובכל המקרים עלו בנו הרהורים על בדידות, ועל הסיבה שבבריטניה מינו בשנה שעברה שרה לענייני בדידות.

זה לא אומר שהמפגשים האלה היו בהכרח עצובים. אחת התופעות המעניינות שבהן נתקלנו היא העסקת פנסיונרים במשרות, שאיך לומר זאת בעדינות, לא לגמרי נחוצות - אבל בהחלט מעודדות תקשורת בינאישית, שנדמה שמצבה הולך ומידרדר בעידן הדיגיטלי, ולא משנה בני כמה אתם.

כך, למשל, בביקור בטירת הווארד (Castle Howard) המרשימה פגשנו עובדים מבוגרים שהסבירו לנו בשמחה על מנהגי התקופה בזמן שהטירה נבנתה (המאה ה-18), פריטי הריהוט הייחודיים והפונקציונליות המשתנה של החדרים לאורך הדורות. כך גילינו, בין היתר, שמה שנראה היום כמו שידה מפוארת ליד המיטה, היה בעצם פעם תא שירותים, כדי שהליידי לא תיאלץ להטריח את עצמה לצאת מהחדר.

באולם הספרייה העצום והמרשים התקיימו במאה ה-19 נשפים. "במקום שאתם עומדים עכשיו עמדה פעם המלכה ויקטוריה", אמרה לנו בהתרגשות נורמה, ואז שלחה אותנו לחזור ולהתבונן בפסל האהוב עליה ביותר, שנמצא בחדר הסמוך. כשחזרנו, התפתחה שיחה על חייה הקודמים, על בעלה, שעבד גם הוא בטירה עד שלא יכול היה עוד, ועל בני משפחת הווארד, שעדיין מתגוררים כאן באחד האגפים.

בטירת סקיפטון, לעומת זאת, שסביבה התבססה עיירה שלמה, אדם מבוגר הוביל חבורת תלמידי בית ספר צעירים בין החדרים. במעקב קטן אחרי הקבוצה היה נדמה שהם חושדים שהוא והאנשים שחיו בטירה בימי הביניים הם בני אותו דור. יש מפגשים שכנראה קשה יותר לקיים.

הזדמנות נוספת הייתה לנו בספרייה העתיקה של לידס, שנוסדה בשנת 1768 ונמצאת בקומה השנייה מעל הרחוב - בקומה הראשונה היו מספר חנויות בבעלותה, והרווחים שימשו לניהולה ולהגדלת האוסף שלה. היום אורחים יכולים לבקר בה פעם בשבוע בלבד. אנחנו קיבלנו סיור כמעט פרטי בין המדפים עם מדריך פנסיונר, שניסה לעורר בנו תחושת התרגשות כשהכניס אותנו לחדר הנעול ה’סודי’, שבו מחזיקים את הספרים העתיקים החשובים ביותר.

למרות שבמבט ראשון היא לא נראית גדולה, יש בספרייה הזו לא פחות מ-200 אלף כותרים, כולל עותק מקורי של ‘מוצא המינים’ של דרווין, ומהדורות ראשונות מספריהן של האחיות ברונטה. "יש לנו את האוסף הכי גדול של ספרות ויקטוריאנית, אפילו יותר גדול מזה של הספרייה הבריטית הלאומית", סיפר לנו. אגב, הספר העתיק ביותר הוא מ-1495, ונקרא ‘טיולים לארץ הקודש’.

אבל המפגש המעניין ביותר היה באמצע הטיול לאילקלי מור (Ilkley Moor), הגבעות במערב יורקשייר, שמתנשאות לגובה 400 מטר מעל פני הים ומכוסות סלעי ענק מרשימים. מדובר במסלול הליכה מעגלי שמתחיל בטיפוס מהעיירה אילקלי (מסלול שווה נוסף יוצא מהעיירה לכיוון הפארק הלאומי 'יורקשייר דיילס'). גם אם בתחילת הדרך נראה היה שאנחנו לגמרי לבד, בהמשך נתקלנו בעוד מטיילים, רצים ורוכבי אופניים. ככל שהתקדמנו נצפו גם מקורות מים, ובעיקר נשקף נוף העמק המקסים שכולל שדות רחבי ידיים ואת הכפרים אילקלי ובן רידינג.

כשכבר היינו לקראת סוף המסלול, הגענו לבריכה רומנטית שהשתלבה היטב עם השקיעה המתקרבת. בעודנו מחפשים את הזווית הדרמטית ביותר לצילום, ניגש אלינו אדם מבוגר ואמר ‘כמה חבל שאני לא יכול לצלם את זה, שכחתי להטעין את הבטרייה של המצלמה לפני שיצאתי מהבית’. התברר שמלקולם, זה שמו, הוא צלם חובב, גר בגפו באילקלי, משפחתו מפוזרת ברחבי העולם, והוא מכיר את המקום הטוב ביותר שבו נוכל לאכול ארוחת ערב במחיר שפוי - זה שרק המקומיים יודעים עליו. מפה לשם, העברנו ערב עם מלקולם והסיפורים הבלתי נגמרים שלו, והרווחנו חוויה שאי אפשר היה לתכנן.

הנקודה הטובה ביותר להתחיל בה היא המנזר הגותי המשקיף אל העיירה. מפרץ וויטבי / צילום: גלית חתן

365 פאבים בעיר אחת

התקופה החשובה ביותר בחיי חבל יורקשייר, שעליה גם התבססה תהילתו, הייתה במאה ה-15. בית יורק טען לכתר המלוכה, וכך החלה מלחמת השושנים שנמשכה כ-20 שנה בינו לבין בית לנקסטר, על השאלה מי יספק לאנגליה את המלך הבא. יורק ניצח, והממלכה קיבלה את אדוארד הרביעי. השקט לא נמשך תקופה ארוכה, אבל בסופו של דבר, המלך החדש מלנקסטר נשא לאישה את בתו של אדוארד, ובכך בעצם החלה שושלת מלוכה חדשה, משותפת, שזכתה לשם בית טיודור (אם כי, כידוע, גם הם לא החזיקו בשרביט לנצח).

הביקור ביורקשייר הרגיש כמו מסע של טעימות מהגבעות הירוקות, וכל מה שיש להן להציע - מסלולי טיולים בטבע, פארק פסלים עצום ומרשים, מסעדות טובות שמערערות על יבשושיות האוכל הבריטי, וכמות נכבדת של בתי תה, במיוחד בעיר יורק. פעם היא הייתה המרכז הכלכלי והמוניציפלי של האזור, אבל במהלך השנים היא הפסידה את הבכורה ללידס, שהפכה לבירת המחוז החדשה. עם זאת, בכל הנוגע לתיירות, היא עדיין במקום הראשון.

אם במשך שנים הייתה יורק ידועה בזכות האדריכלות הייחודית שלה - שילוב של בתי עץ מתקופת ימי הביניים עם ארכיטקטורה ג’ורג’יאנית - בשנים האחרונות היא ידועה בזכות ‘אטרקציה’ נוספת. קרוב ל-365 פאבים פזורים ברחבי העיר, אחד לכל יום בשנה. אם לשפוט על פי הימים שבהם שהינו בה, צעירי האזור מוכנים לבדוק כל אחד ואחד מהם.

אבל יורק, כמובן, היא לא רק מקום של אלכוהול. יש לה הרבה מה להציע לתייר הסקרן, ואנחנו לא מתכוונים בהכרח לקתדרלה המרשימה עמוסת ההיסטוריה, למרות שגם היא שווה ביקור. נקודת ההתחלה שלנו הייתה הנקודה הגבוהה ביותר בעיר - מגדל קליפורד. מדובר בשריד היחיד מטירת יורק, שנבנתה ב-1068 ומאז עברה תלאות רבות ומתקפות רבות, שבמהלכן אף הייתה חלק משטח בית כלא, ובאותם זמנים כדי לבקר בה היה נדרש אישור מיוחד.

היום כל אחד יכול לטפס על עשרות המדרגות התלולות המובילות אל המגדל, אך רק מעטים מבחינים בשלט שהוצב בתחתיתן, אשר מעיד על טבח גדול. למען האמת, כאן התרחש אחד ממקרי הטבח האנטישמיים המשמעותיים ביותר נגד יהודים בימי הביניים. בשנת 1190 כל הקהילה היהודית של יורק נלכדה על ידי אספסוף זועם בתוך המגדל, ורבים מהם בחרו להתאבד מאשר להירצח או להפוך למומרים - רעיון ששאבו, כמובן, מהיהודים שהתבצרו במצדה. כשמבקרים בשתי קומות המגדל הרחב, קשה שלא לחשוב גם עליהם.

כמעט ודילגנו על מוזיאון הטירה של יורק, שנמצא ממש ממול, אבל בסופו של דבר נכנסנו כדי להתרשם מהחיים באזור בימים עברו, ובעיקר כדי להרגיש כמעט על בשרנו איך נראו פה החיים במאה ה-19. אגף שלם במוזיאון הפך לרחוב הומה חנויות ועסקים שאופייניים לאותה תקופה, כמו ‘מוסך’ של סוסים, בית מרקחת וחנות שעונים של פעם. כשהגענו הרחוב היה מוצף אור, אבל פתאום צרצרים החלו להשמיע את קולם, הלילה ‘ירד’ ופנסי הרחוב נדלקו - מה שיצר חוויה אחרת לגמרי. חיכינו שהבוקר יעלה שוב לפני שיצאנו והמשכנו לאגף הבא - שאין מה לעשות, היה הרבה פחות מעניין.

על פי האגדה, הזעם הטהור של הנזירה הקדושה הפך נחשים למאובנים הפזורים בחוף. רובין הוד'ס ביי / צילום: גלית חתן

תה על פי כללי הטקס

מהמוזיאון של יורק המשכנו לסמטת שיימבלס הקסומה, ולא סתם נבחרה המילה הזו - הסמטה היוותה השראה לסמטת דיאגון שבה רכשו הארי פוטר וחבריו את הציוד לבית הספר הוגוורטס. על כן, לא פלא שיש בה לפחות שלוש חנויות שמוקדשות לקוסם הצעיר עם צלקת הברק על המצח. אגב, יש מקום להחנות את המטאטאים שלכם לפני שאתם נכנסים פנימה.

יורק, כאמור, עמוסה בבתי תה שמציעים חוויה בריטית כהלכתה, כלומר תה של ארבע אחר הצהריים על כל הסקונס המשתמעים מכך. אבל המקום המפורסם ביותר, זה שכדי להשיג בו שולחן צריך להזמין מקום לפחות שבועיים מראש, אם לא יותר, הוא בית התה של בטי.

חייבים להודות על האמת, הטקסיות שליוותה את האירוע הייתה מחוץ לאזור החיוג שלנו. לשולחן הגיע תפריט של למעלה מ-20 סוגי תה, ואז נוסף התפריט הדקדנטי של האוכל. קנקני התה שלנו הוגשו עם ספלים מהודרים, ומנות פתיחה מדויקות. בשלב הבא קיבל כל אחד מאיתנו מגדל בן שלוש קומות עם מיני סנדביצ’ונים, סקונס וקינוחים עשויים ביד אמן. כל הסיטואציה גורמת לך להשתדל לנהוג בעדינות ובשקט, בתנועות קטנות ששומרות על כל כללי הנימוס - עד שאתה מסתכל לצדדים, ומבין שמסביבך יש רק תיירים שאין להם מושג, בדיוק כמוך, מה חייבים לעשות ומה לא.

אם יש משהו שלא כדאי לוותר עליו ביורק, ומצד שני לא כדאי לעשות אותו אחרי בילוי ביותר משני פאבים, או שני בתי תה, זה טיול על חומת ימי הביניים המקיפה את העיר לאורך 3.4 ק"מ. אפשר להשקיף ממנה על העיר העתיקה, על הקתדרלה, מגדל קליפורד ונהר האוז שמקיף את העיר. חובבי הטריוויה ישמחו לדעת שיש בה 45 מגדלים, ושהאבנים בה שוקלות יחד לא פחות מ-100 אלף טון. בניגוד לטיול על חומות ירושלים, הסיור הזה הוא לגמרי בחינם.

בוויטבי רכש קפטן קוק את כישורי הימאות שלו. חנות בעיירה / צילום: גלית חתן

בין רובין הוד לקפטן קוק

אם היה מקום אחד ביורקשייר שבו הרגשנו כמעט בריטים, במובן הזה שלא היו בו כמעט תיירים, זהו כפר הדייגים רובין הוד’ס ביי, השוכן לחופי הים הצפוני. חייבים לומר מיד: לכפר עצמו, שקיים מאז תחילת המאה ה-14, אין שום קשר לרובין הוד. אגדות שונות שהומצאו על רוח יער עתיקה, גרמו לשם להשתרש. אבל זה לא מפריע ליהנות ממנו.

הרחוב הראשי של הכפר מתפתל מהצוקים הגבוהים לעבר החוף. יש בו מעט חנויות ובתי קפה, אבל לא התעכבנו עליהם: הייתה תחושה שמשהו ממגנט אותנו אל הים. גם ביום קר במיוחד מצאנו שם אוטו גלידה (כנראה שהם מתורגלים יותר מאיתנו), אבל עוד יותר שמחנו למצוא צדפים נהדרים. בעודנו בוחנים אותם, שמנו לב שהמקומיים גם כן עסוקים בחיפושים - אבל במקום אחר לגמרי.

בעוד שאנחנו מיקדנו את עינינו קרוב יותר לחוף, הם צעדו, שלא לומר הזדחלו, צמוד לצוקים, והפכו אבנים בניסיון לחפש משהו לא ברור. בירור קצר העלה שכולם מחפשים מאובנים של שבלולים: הספורט הלאומי ממש, אף על פי שמדובר במחט בערימת שחת. על פי האמונה, במאה השביעית לספירה הקימה הקדושה הילדה מנזר באזור, ואת הנחשים (אשר מסמלים את הרשע במיתולוגיה הנוצרית) שמצאה שם השליכה מעבר לצוקים. בזכות הזעם הטהור שלה, הם הפכו למאובנים. למה באמת יש פה כל כך הרבה מאובנים? לזה לא הצלחנו לקבל תשובה.

אגב, אלה שלא אכפת להם ללכת חמש שעות בשביל הסיכוי להשיג מטרה לא מובטחת, יכולים לצעוד דרומה עד למושבת כלבי הים הגדולה. אנחנו ויתרנו על הרעיון, ושמנו פעמינו לוויטבי, שהיא ההפך המוחלט מרובין הוד'ס ביי במראה, באופי ובגודל. במילים אחרות, היא עיירת החוף המתוירת ביותר באזור, עם דוכני אוכל ושעשועים לרוב.

אבל עם כל הכבוד להנאות החיים הקטנות, ביקור בוויטבי חייב להתחיל במנזר הגותי המשקיף אל העיירה והמפרץ שלה, ואשר היווה השראה לברם סטוקר, היוצר של ‘דרקולה’. צעדנו בין הריסות המנזר בן המאה ה-13, וחשנו כאילו אנחנו במסע אל העבר. אגב, כדי להגיע למנזר אפשר לטפס את 199 המדרגות המובילות אליו, ולחוש עצמכם כצליינים, אבל אם אתם קצת מתעצלים (כמונו) תוכלו להגיע עם הכביש ישירות אל המנזר עצמו.

מהמנזר ירדנו באותן מדרגות אל העיירה, כשהנוף הנהדר הלך ונסגר עד שהגענו למפלס הרחוב. בצד השני של המפרץ חיכה פסלו של קפטן קוק המפורסם, בן המאה ה-18, שעליו מסופר כי רכש בוויטבי את כל כישורי הימאות שאפשרו לו להפוך לרב חובל. הבית שבו התאכסן בתקופה הזו משמש כיום כמוזיאון.

לא רחוק מהפסל הוצבה קשת עצמות לווייתן - במאות ה-18 וה-19 יצאו מהעיירה ספינות רבות של מלחים אמיצים לציד לווייתנים, על שום שוויים הגבוה והאפשרות שיבטיחו רווחה למי שיצליח במשימה. רבים כשלו ואף לא חזרו מעולם, אבל אלו שכן השיגו את המטרה, נהגו לקשור את עצם הלסת של הלווייתן על תורן ספינתם, כסמל לכך שהם אלה שהרגו את החיה, ולא להיפך. לכבודם הוצבה הקשת בראש גבעה, בשנת 1853, ודרכה ניתן לראות את המנזר - שניצב ממש ממול. היום זה כנראה לא היה עובר, אבל כמו שלמדנו היטב ביורקשייר, הזמנים כל הזמן משתנים.

עוד כתבות

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

את עקרונות הניהול הוא למד מהכדורגל בשכונה. היום יש לו אלפי עובדים בעולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר