גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

100 מחשבות על 100 ימים: "ליצור תוכנית לבניית 60 אלף יח"ד בשנה"

מה צריך לעשות עם הסכסוך הישראלי-פלסטיני, איך ניתן להבריא את מערכת הבריאות, וכיצד לשמור על כלכלה חופשית ● 100 אנשי חברה, כלכלה, רוח ותרבות מסמנים את המשימה הדחופה ביותר ל-100 הימים הראשונים של הכנסת ● חלק רביעי בסדרה

100 עצות לממשלה החדשה
100 עצות לממשלה החדשה

■ יואב הר־אבן, מנכ"ל רפאל

"להמשיך להשקיע במחקר ופיתוח"

"אין אתגר גדול וחשוב יותר מביטחון מדינת ישראל. יש להמשיך להשקיע במחקר ופיתוח, בשימור מיטב המוחות בתוך ישראל ובעיקר בהייטק הביטחוני".

הכתבות הנוספות בפרויקט: 

100 מחשבות על 100 ימים ראשונים: חלק ראשון

100 מחשבות על 100 ימים ראשונים: חלק שני

100 מחשבות על 100 ימים ראשונים: חלק שלישי

■ עודד רוז, מנהל לשכת המסחר ישראל־אמריקה

"מהלך מדיני אזורי"

מה הכי דחוף לנו עכשיו? ליצר מהלך מדיני-כלכלי אזורי, בשיתוף המדינות המובילות באזור. במסגרת תפקידי, כמנכ"ל לשכת המסחר ישראל-אמריקה, אני נפגש עם ראשי הלשכות המקבילות שלי בעולם הערבי. יש צמא להתקדם הלאה. לשים את היריבויות ההיסטוריות מאחור, לבנות על הפוטנציאל העצום הקיים במזה"ת ולטעת תקווה אצל כולנו. במקום להיות מונעים מפחד, אנו מעדיפים להיות מונעים מתקווה".

■ וויסאם קאחוואש אגברייה, לשעבר סגן ראש עיריית אום אל פאחם

"לתכנן דירות למגזר הערבי"

"הממשלה צריכה לקדם תכנון של מרחבי תעסוקה ואזורי תעשיה במגזר הערבי, לצד תכנון למגורים שמהווה את הבעיה הכואבת ביותר במגזר. צריך לעשות זאת תוך שיתוף והידברות עם אנשי מקצוע מהחברה הערבית שמבינים את הנתונים והבעיות הייחודיות, ולא להנחית מלמעלה. הצמיחה במשק תקפוץ פלאים בעקבות השקעה בחברה הערבית".

■  משה קפלינסקי, מנכ"ל נשר 

"לקיים תעשייה ישראלית עצמאית"

"המשימה הדחופה ביותר הניצבת מולנו כיום היא השבת הלכידות והסולידריות. עלינו לחזק את השורות ולעבוד כגוף אחד. עלינו לשמור על שיח ענייני ומכבד, ולזנוח את השיח הפופוליסטי. לצד ‘הסטארט-אפ ניישן' קיימת גם תעשייה מתקדמת, שיוצרת מקומות עבודה ומחוללת צמיחה במדינת ישראל - במסים ובהשקעות. מדינה שחושבת לטווח ארוך חייבת לקיים גם תעשייה ישראלית עצמאית. זהו אינטרס לאומי".

משה קפלינסקי / צלם: תמר מצפי

■ רמי לוי, בעל השליטה ברשת "רמי לוי שיווק השקמה"

"להמשיך בפתיחת השוק לכלכלה חופשית"

"הממשלה החדשה-ישנה חייבת להתמקד במספר משימות: קודם כל להמשיך בפתיחת השוק לכלכלה חופשית ולסייע ליצרנים ולחקלאים במתן הטבות והקלות שיאפשרו להם להתחרות בייבוא. בנוסף, חשוב גם לעשות רפורמה משמעותית בבריאות, להמשיך לטפל במחירי הדיור, לפתח את התחבורה הציבורית, להגביר את פריון העבודה ולצמצם פערים בחברה בין המרכז לפריפריה".

■ גיא פינס, איש טלוויזיה

"לא לדרוס את המפסידים"

"הכי דחוף בעיני זה לזכור שבמשחק הדמוקרטי, במיוחד כמנצח, עדיף לא לדרוס את מי שהוא לא אתה ולשמור על הייצוג שלו כדי שלא יאבד האמון בשיטה"

■  אורנה פרץ, פעילה חברתית

"לתמוך בחולים הנזקקים"

"הממשלה חייבת לשים את החולים הנזקקים בראש סדר היום הציבורי. תקצצו מטייקונים, משכר הח"כים, תעשו מס בריאות דיפרנציאלי, למה על חשבון חולים ומסכנים, שאיתם משחקים גם עם הקנאביס הרפואי? עושים עלינו מסחרה. החליפו את השיטה ומשחקים איתנו משחקים. מערכת הבריאות צריכה לתמוך בחולים הנזקקים, לא להתעמר בהם".

■ לימור לבנת, שרה לשעבר

"לקיים סיורי פתע בבתי החולים"

"אילו הייתי צריכה להשיא עצה אחת לממשלה החדשה, הייתי מציעה לה לקיים סיורי פתע, ללא תיאום מראש, בבתי החולים הציבוריים, לערוך סיור שרים בראשות ראש הממשלה, במחלקות הפנימיות, במסדרונות. לפנות למחלקת ה-MRI ולשבת שם בתור עם החולים. מדינת ישראל גדלה בקצב מדהים, אך לא נעשתה כל התאמה בתשתיות, הן במספר הרופאים, במספר חדרי המיון וכו'. זו המשימה הבהולה הניצבת לפיתחה של הממשלה הבאה".

לימור לבנת / צלם: תמר מצפי / צלם: תמר מצפי

■ האשם חוסיין, מנהל מינהלת הפיתוח של המגזר הדרוזי והצ'רקסי במשרד ראש הממשלה

"לפתח את המגזר הדרוזי והצ'רקסי"

"הממשלה צריכה לתכנן וליישם תוכנית חומש חדשה לפיתוח המגזר הדרוזי והצ'רקסי. יש צורך בתכנון מפורט של הישובים הדרוזים והצ'רקסים".

■ חיים כצמן, מייסד ומנכ"ל גזית גלוב

"לייצר השקעה דיפרנציאלית בחינוך"

"המשימה הדחופה ביותר של הממשלה החדשה היא לטפל בפריפריה, קודם כל באמצעות השקעה דיפרנציאלית בחינוך. כדי לשמר את ההון האנושי בפריפריה ולהעצימו. איש לא יגור בפריפריה אם לא יהיה בה חינוך מצוין, מתנ"ס, צופים, שירותי בריאות ועוד. זה לא כסף גדול במונחים לאומיים, אבל המהלך הזה יישא תשואה גבוהה מאוד גם לחברה וגם למשק הישראלי".

■ פרופ' מיגל דויטש, אוניברסיטת תל-אביב

"לא לעשות דה־לגיטימציה לשומרי הסף"

"המשימה החשובה ביותר היא דווקא הימנעות מעשייה: הימנעות מדה-לגיטימציה של "שומרי הסף" ומוסדות אכיפת החוק; הימנעות מחקיקה אשר תאפשר שרירות שלטונית ותפגע ביסודות ההגנה על זכויות הפרט ועל האינטרס הציבורי, כגון חקיקה שתבטל את עילות אי-הסבירות ואי-המידתיות; בנוסף, בתחום הכלכלי יש להימנע מנקיטת מהלכים אשר יפגעו ביוזמה הפרטית ובצמיחה, כגון הטלת מסים חדשים".

■ ד"ר אמיר זיו־אב, איש עסקים ולשעבר המדען הראשי במשרד התחבורה

"להפחית פערים ואי־צדק חברתי"

"הפערים החברתיים והניכור בין קבוצות האוכלוסייה השונות הם האיום הגדול ביותר לקיומנו. לא איראן, לא החמאס ולא החיזבאללה. אנו אלופי העולם המערבי בפערים החברתיים, בדריסת זקנים במעברי חציה ובהריגת פועלים זרים וערבים באתרי בנייה. הפחתת הפערים, הניכור ואי הצדק החברתי והפיכתנו לחברה סולידרית, יצרנית וצודקת - זו המשימה הדחופה ביותר".

■ שלומית וגמן רטנר, ראשת הרשות לאיסור הלבנת הון

"להילחם בהלבנת הון ובמימון טרור"

"יש לוודא שהמאבק בארגוני הפשיעה ובפשיעה הכלכלית יימשך, ויש להשלים בדחיפות התקנת צו איסור הלבנת הון ומימון טרור לסקטור הפינטק והמטבעות הוירטואלים, כדי לצמצם הסיכון לניצול זירות אלו למימון טרור והלבנת הון מחד, ולהמריץ את השימוש בתחום הפינטק בישראל מאידך".

■ עדינה בר-שלום, אשת חינוך וכלת פרס ישראל על מפעל חיים

"תיעדוף הפריפריה בחינוך"

"המשימה הראשונה של הממשלה היא השוואת רמת החינוך החברתית והעירונית לילדי ישראל כולם - פריפריה ומרכז. הממשלה חייבת לעשות תיעדוף בפריפריה, בתקציבים אבל גם ביחס הכללי של הממשלה אליה".

עדינה בר שלום /צילום: יוני רייף

■ גילה אלמגור, שחקנית תיאטרון

"להושיט יד לפלסטינים" 

"אולי אני עדיין חולמת, אבל אני לא רוצה לאבד את היכולת לחלום. עכשיו, כשראש הממשלה נבחר לאחד ממאה המשפיעים בעולם ויש לו את הגושפנקא הזו של מגזין טיים, הייתי רוצה לראות אותו מושיט יד למשא ומתן עם שכנינו. אחרי שכבר עשינו את זה עם מצרים ועם ירדן, הגיע הזמן שנושיט יד לפלסטינים".

 פרופ' ערן פייטלסון, המחלקה לגיאוגרפיה באוניברסיטה העברית

"להפוך את הדיור לבר השגה ולהתנות את האכלוס בתחבורה ציבורית"

"הממשלה הקודמת ניסתה לבצע דברים רבים שלא הובילו לשינוי מבחינת הדיור, כשהאתגר הגדול היה ונותר להפוך את הדיור בישראל לבר השגה. יש צורך לשנות את המדיניות כך שתיתן מענה לשכבות אוכלוסיה שונות בתלות במצבן, ולא כנגזרת ממחיר השוק ועל ידי תכנון על הנייר למלאי.

התכנון והאכלוס צריכים להיות מותנים בתחבורה ציבורית נגישה, אחרת המצב יורע, שכן התכניות הנוכחיות מוטות רכב פרטי ולא מתואמות עם התחבורה. לכן, יש לשנות את תפיסות התכנון, כך שיתייחסו לתחבורה ציבורית ולהתניידות של הולכי רגל".

■ יעל ארד, מומחית ליזמות ופיתוח עסקי, המדליסטית הראשונה של ישראל

"יצירת הסכם עם הפלסטינים"

"יש בישראל של ‭ 2019‬הרבה אתגרים פנימיים וכלכליים, אבל אולי החשוב מכולם הוא יצירת הסכם עם הפלסטינים, כזה שיאפשר פתרון ראשוני או פתרון ביניים עם שכן-אויב. ההסכם יאפשר לאזרחינו החיים בדרום הארץ חיים נורמטיביים, סביבה נורמלית לגידול ילדים ובניית קריירה. הוא יאפשר גם לפלסטינים לבנות חיים נורמטיביים".

■ בל אגם, פעילה למען הקהילה הטרנסג'נדרית

"להעלות הקצבאות לקשישים"

"חיים פה אלפי קשישים מתחת לקו העוני, וניצולי שואה שחיים פה ללא שום כבוד מינימלי. אני מקווה שבסיבוב הזה יעלו הקצבאות לקשישים שיקבלו חיבוק חזק מהמדינה היפה שלנו. ומסר לכולם: לכו תבקרו קשישים בודדים, תארחו להם חברה - הם אלה שעמדו פה ראשונים למען המולדת".

■ אלי כהן, מנכ"ל תרמוקיר

"ליצור תוכנית לבניית 60 אלף יח"ד בשנה"

"שר האוצר צריך לנקוט מדיניות חדשה ולהקים לתחיה תוכנית רב שנתית לבניה מואצת של 60 אלף יחידות דיור בשנה עד 2030. תוכנית כזאת חייבת לצאת מהקופסא בממדים שלה, בפריסה שלה ובעיקר בשחרור כל החסמים בבגופי הרלוונטיים כמו וועדת התיכנון, רמ"י וכדומה".

■ מלכה פיוטרקובסקי, רבנית ואשת הלכה

"להקים מערך לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית"

"המשימה הדחופה ביותר היא בניית מערך כולל של מניעה וטיפול בנפגעות ונפגעי תקיפות מיניות, אשר מספרם הולך וגדל באופן מדאיג. השפעותיהן הקשות של התקיפות המיניות על הנפגעים. יש לבנות תוכנית חינוכית המתייחסת לסיבות הגורמות לאדם לפגוע בזולתו, טיפול בהן והנחיית הדרך שבה ניתן למנוע את הפגיעות".

■ צבי סטפק, מייסד ובעלים משותף של בית ההשקעות מיטב דש

"לטפל בחינוך, בקיטוב בין התלמידים"

"המשימה הדחופה מכולן היא החינוך. המערכת הזו, עתירת התקציבים, מייצרת לצערי תוצרים הדורשים שיפור, והיא מקוטבת בין מעט תלמידים מצטיינים והרבה מאוד בינוניים וחלשים. הכל, בעיניי, מתחיל ונגמר בחינוך, ובעיקר במורים".

צבי סטפק / צלם: דור מלכה

■ דפני ליף, מובילת מחאת 2011

"יותר ממלכתיות"

"המשימה הראשונה של הממשלה הזו היא לייצר תרבות עבודה פחות צינית ואלימה בין אלו שנבחרו לשרת את הציבור. לצערי הרב המשחק הפוליטי מכער את הלוקחים בה חלק. אני מקווה שנראה קצת יותר ממלכתיות, אף שאני בספק". 

עוד כתבות

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

אחרי קריירה בת עשורים בתעשיית השבבים מוריס צ'אנג יכול היה לפרוש ● אבל אז הוא בחר להקים את חברת TSMC – והפך לאדם שתרם יותר מכול לפיתוח הטכנולוגיה החיונית בעולם ● ההצלחה שזכה לה לא הייתה למרות גילו, אלא בזכות גילו ● האם הוא חריג? מחקר מגלה: הסיכוי שמייסדים בני 50 יצליחו גבוה פי שניים מזה של בני 30

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים