גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"שעתיים לשריקה": לאן נעלם ולדימיר פוטין?

מאז משחק הפתיחה של המונדיאל, הנשיא הרוסי לא מתייצב למשחקי הנבחרת הרוסית בגלל "עומס עבודה" ● גם הערב (21:00) הוא צפוי שלא להופיע באיצטדיון בסוצ'י לרבע הגמר מול קרואטיה ● וממשיכים בהימורים: על מי הולכים המנכ"לים הבולטים בישראל?

פוטין מתכונן לפתיחת המונדיאל / צילום: רויטרס - Sputnik Photo Agenc
פוטין מתכונן לפתיחת המונדיאל / צילום: רויטרס - Sputnik Photo Agenc

אחרי ההעפלה של צרפת ובלגיה אתמול, ארבע נציגות אירופיות ייאבקו הערב (שבת) על שני המקומות הנותרים בחצי הגמר. המשותף לכל הרביעייה הזאת - אנגליה, קרואטיה, שבדיה ורוסיה: אף אחד לא לקח אותן ברצינות כמועמדות להגיע לגמר, אבל אחת מהן בטוח תהיה שם.

התוצאות של אתמול מבטיחות לנו כי גם במונדיאל הזה תניף את הגביע נבחרת מאירופה - וזה יקרה בפעם הרביעית ברציפות (גרמניה 2014, ספרד 2010, איטליה 2006) מה שיהפוך באופן רשמי את השליטה של אירופה בכדורגל למוחלטת. אז לאן הולכים הערב?

אנגליה - שבדיה (17:00)

משלמים כל מחיר. הניצחון על קולומביה בשמינית הגמר הקפיץ את האוהדים האנגלים בבית לסוכנויות הנסיעות, בניסיון למצוא טיסות לסמארה. מחירי הטיסות, שעמדו על כ-400 ליש"ט, המריאו ל-2,000 ליש"ט (אבל יש גם טיסות קונקשן ב-1,100 ליש"ט), ושיעור החיפושים של טיסות לרוסיה מאנגליה זינק ביממה שאחרי המשחק מול קולומביה ב-500%. ההתאחדות האנגלית שיחררה 3,000 כרטיסים לאוהדים שמעוניינים להגיע למשחק, וכל היתר יצטרכו להשיג כרטיסים ממקומיים.

המחיר, אגב, דווקא לא מאוד גבוה - נכון לאתמול נמכרו כרטיסים למקומות טובים במגרש בפחות מ-200 אירו. באנגליה מגדירים את האירוע כ"משחק הגדול ביותר של אנגליה זה 12 שנה" ומעריכים כי הממלכה תושבת - 30 מיליון איש צפויים להיות צמודים למסכים בזמן המשחק. 

מאצ'אפ. הסגל של אנגליה מוערך על הנייר משמעותית הרבה יותר מזה של השבדים - 874 מיליון אירו לעומת 119 מיליון; האנגלים מציגים סגל מוכשר וצעיר הרבה יותר - גיל ממוצע של 26.1 לעומת 28.3; הכוכב הגדול של אנגליה הוא חלוץ אדיר, הארי קיין (שווי - 150 מיליון אירו), אצל שבדיה זה כנראה הבלם ויקטור לינדלוף ממנצ'סטר יונייטד (שווי - 25 מיליון אירו).

מצד שני, שבדיה תהנה מיתרון אחד משמעותי: היא תגיע למשחק הרבה פחות עייפה, אחרי שהשלימה עלייה לרבע הגמר (מול שווייץ) ב-90 דקות, לעומת האנגלים שנדרשו להארכה ולפנדלים מול קולומביה. בסך הכול השלימו השחקנים האנגלים במשחק שמינית הגמר 131 ק"מ, לעומת 105 ק"מ של השבדים. ככל שהערב יהיה יותר ארוך (הארכה? פנדלים?), המצב של האנגלים עלול להיות פחות טוב.

היסטוריה. הדיבור על אנגליה כ"נבחרת גדולה" כמובן לא מחזיק מים, והוא נקבע בגלל הזכייה שלה במונדיאל 1966 שהתקיים אצלה בבית. גם העובדה שהאנגלים נחשבים ל"ממציאי המשחק" לא עוזרת להם. מאז וומבלי 66' חלפו לא פחות מ-25 טורנירים גדולים (יורו ומונדיאל) ואנגליה לא הצליחה לחצות את חצי הגמר.

גם שבדיה הייתה נבחרת היסטורית גדולה יותר ממה שהיא היום - וגם אצלה רגע השיא היה מזמן, 1958, בזכות מונדיאל שאותו היא אירחה בבית והיה הראשון והאחרון שבו הצליחה להעפיל לגמר. ההבדל העיקרי בין שתי הנבחרות הוא שההיסטוריה והשנים, ואיתם גם הלחץ, רודפים דווקא את אנגליה.

■ ההימור: בכי מר בלונדון בסוף הערב.

קרואטיה - רוסיה (21:00)

איפה פוטין? רוסיה עושה הכול כדי להכניס את המדינה כולה לטירוף סביב המונדיאל והנבחרות המקומית. עד כדי כך שלפני פתיחת הטורניר אפילו הוציאו שטר חדש של 100 רובל (1.6 דולר) מיוחד למונדיאל, שעליו מתנוסס הדיוקן של השוער המנוח לב יאשין.

אבל דווקא מצדו של הנשיא ולדימיר פוטין נשמר סוג של ריחוק - פוטין התקשר גם בסוף השבוע לאחל הצלחה למאמן הנבחרת ולשחקנים, אבל לא מתכוון להגיע למשחק רבע הגמר בסוצ'י. מלבד משחק הפתיחה נגד סעודיה, הנשיא הרוסי לא התייצב למשחקים בשל נימוקים של הקרמלין ל"עומס עבודה" ודאג לשלוח מחליפים - מראש הממשלה מדבדב (שהגיע עם אשתו) ועד סגן ראש הממשלה ויטלי מוטקו.

קילומטראז'. יש דיבור חזק סביב היכולת של הרוסים לשרוף קילומטראז' לא נורמלי במונדיאל הזה. השיא הגיע במשחק שמינית הגמר מול ספרד, שאותו סיימה הנבחרת הרוסית עם נתון חסר תקדים - 145 ק"מ - יותר מכל נבחרת אחרת במונדיאל ובפער עצום. עד עכשיו השלימה נבחרת רוסיה בתוך פחות משלושה שבועות 476 ק"מ. וזה קורה עם סגל מאוד מבוגר - גיל ממוצע של 28.9. לא שחלילה אנחנו רומזים משהו, סתם מציינים עובדה.

אירופה. הנוכחות של קרואטיה ברבע הגמר לא מאוד מפתיעה, של הרוסים הרבה יותר. אם לוקחים בחשבון שמההתמודדות הזאת יורכבו בסופו של דבר שני חצאי גמר כל-אירופיים, אפשר לראות שהמונדיאל הופך לסוג של טורניר יורו. זה יהיה המונדיאל השלישי ברציפות שבו ייפגשו בגמר שתי נבחרות אירופיות.

המשחק הזה מציין גם את ההבדלים בגישות בתוך היבשת: רוסיה היא מדינה שמבחינה כדורגלנית לא "משתמשת" ביבשת אירופה כדי לקדם את הכדורגל ולפתח שחקנים: 20 מ-23 שחקני הסגל משחקים במדינה, בין היתר בגלל שהמועדונים המקומיים משלמים כסף מספיק טוב כדי למנוע מעבר החוצה; בקרואטיה, לעומת זאת, התנועה היא החוצה לכסף הגדול, בעיקר זה שבליגה האנגלית והספרדית - ורק שניים משחקני הסגל משחקים בליגה הקרואטית.

 ■ ההימור: נמאס מהכדורגל העלוב של הרוסים, יאללה הביתה.

המנכ"לים והמנהלים במשק מהמרים:

איל וולדמן (נשיא ומנכ"ל מלאנוקס)

אנגליה - שבדיה 3:2 לאנגליה

קרואטיה - רוסיה 3:1 לקרואטיה

עו"ד יורי נחושתן (ראש משרד נחושתן יוגב)

שבדיה - אנגליה 1:0 לשבדיה

קרואטיה - רוסיה 2:0 לקרואטיה

אלי אגם (מנכ"ל אמפא-ישראל)

אנגליה - שבדיה 2:1 לאנגליה לאחר הארכה (הארי קיין יבקיע)

קרואטיה - רוסיה 2:1 לקרואטיה (ראקטיץ' ומודריץ' יבקיעו לקרואטיה)

אביה מזרחי-מגן (מנכ"לית רשת פתאל בישראל)

אנגליה - שבדיה: אנגליה תנצח (הארי קיין יכבוש)

קרואטיה - רוסיה: קרואטיה תנצח (שער של מודריץ')

דני שמעוני (מנכ"ל הרץ ואוטו סנטר ישראל)

אנגליה - שבדיה 1:0 לאנגליה

קרואטיה - רוסיה: 2:1 לקרואטיה (שער ניצחון של מודריץ')

רפי ולנסי (מנכ"ל אנגלו סכסון פרויקטים)

אנגליה - שבדיה 3:1 לאנגליה

קרואטיה - רוסיה 1:0 לקרואטיה

אריאל תובל (בעלים ומנכ"ל רשת רהיטי עצמל׳ה)

אנגליה - שבדיה 1:0 לאנגליה (שער ניצחון של הארי קיין)

קרואטיה - רוסיה 1:1, קרואטיה תנצח בפנדלים (רקיטיץ' יכבוש לקרואטיה, דזיובה לרוסיה)

רונן קרסו (סמנכ"ל שיווק איסתא ליינס)

אנגליה - שבדיה 2:0 לשבדיה

קרואטיה - רוסיה 1:1, רוסיה תנצח בפנדלים

עוד כתבות

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?