גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אקסלנז ואנטרה מתניעות, ניאון מתקדמת, וקומפיוג'ן גייסה

הביומד הישראלי מזהה כנראה תקופה נוחה להנפיק בארה"ב: אקסלנז הגישה תשקיף, אנטרה פרסמה את תנאי הגיוס, וכך גם חברת ניאון שבה מחזיקה כת"ב

ד"ר ענת כהן-דייג /צילום: כפיר זיו
ד"ר ענת כהן-דייג /צילום: כפיר זיו

חברות הביומד הישראליות מזהות ככל הנראה תקופה נוחה להנפיק בשוק האמריקאי. אקסלנז הודיעה אתמול (א') על הגשת תשקיף חסוי לרשות ני"ע האמריקאית, בעוד שאנטרה, שכבר ניסתה כמה פעמים להנפיק, פרסמה אף היא את תנאי הגיוס, וכמוה גם חברת ניאון האמריקאית, שבה מחזיקה כלל תעשיות ביוטכנולוגיה. חברת קומפיוג'ן , שכבר נסחרת בנאסד"ק, גייסה 21 מיליון דולר בהנפקה פרטית. כל אלה מצטרפות לכשמונה חברות ביומד ללא זיקה ישראלית, שממתינות בתור להנפיק בשבועות הקרובים.

חברת אקסלנז, המפתחת בדיקות נשיפה לאבחון הפרעות במערכת העיכול, נמצאת בשליטת משקיע הביומד מורי ארקין (76%). על פי הערכות השוק, החברה תפעל לגייס כעת כמה עשרות מיליוני דולרים, לפי שווי גבוה מעט משוויה הנוכחי בתל-אביב. אקסלנז  נסחרת בתל-אביב לפי שווי של 355 מיליון שקל, לאחר שרשמה עלייה של 160% במחיר המניה מתחילת השנה.

העליות במניה הן על רקע תוכניות ההנפקה, וכן הסכם שעליו חתמה החברה עם רשת המעבדות השנייה בגודל בארה"ב, Labcorp. בעקבות ההסכם רשמה החברה גידול משמעותי במכירות שלה, וכן פרסמה תחזיות לגידול חד נוסף בהמשך. ארקין, כבעל השליטה, צפוי להשתתף בהנפקה, כפי שעשה בהנפקת חברות סולג'ל ויורוג'ן.

ברבעון הראשון של 2018 רשמה אקסלנז הכנסות של 3.3 מיליון דולר, גידול של 84% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. בעת פרסום הדוחות אישררה החברה את תחזיותיה, שלפיהן הכנסותיה יעמדו על 17-19 מיליון דולר בשנת 2018, ועל 28-32 מיליון דולר ב-2019. החברה הפסידה ברבעון הראשון בשנת 2018 כ-874 אלף דולר, לעומת הפסד של כ-1.9 מיליון דולר בתקופה המקבילה.

אקסלנז מוכרת היום בדיקה לאבחון הימצאות החיידק ה. פילורי אשר מוביל לכיבי קיבה, ולאחרונה קיבלה אישור לשיווק מוצר זה גם לאבחון המחלה בילדים, נוסף על מבוגרים, והיא מצפה לקבל עוד השנה גם אישור שיווק בסין. מוצר החלום שלה הוא בדיקה לאבחון לחץ דם בווריד הכבד כמדד לחומרת מחלת הכבד השומני.

הנפקות הביומד

אנטרה לא מוותרת

חברת התרופות אנטרה ביו, שכבר יצאה להנפקה בסוף 2017 ונאלצה לבטל אותה באופן רשמי בתחילת 2018, הודיעה על חזרתה למשחק לפני כחודש וכעת מפרסמת תנאים מעודכנים להנפקה. אנטרה תפעל לגייס 15.3 מיליון דולר, ובאופן חריג יחסית להנפקות ראשונות בנאסד"ק, תציע גם אופציות במחיר מימוש גבוה ב-25% ממחיר המניה, הניתנות למימוש עד 2023, ביחס של חצי אופציה למניה. אם ימומשו כל האופציות, ייכנסו לקופת החברה עוד כ-9.5 מיליון דולר. שווי החברה בהנפקה הוא 105 מיליון דולר אחרי הכסף. את ההנפקה מנהלים מקסים גרופ וחתם המשנה הוא ג'וזף גונר.

אנטרה מפתחת תרופות בבליעה במקום בהזרקה, לטיפול במחלה נדירה בשם PTH, תת-פעילות בבלוטת יותרת התריס, וכן תרופה בבליעה במקום בהזרקה לאוסטיאופורוזיס (המוכרת לציבור כ"בריחת סידן"). ניסוי שלב II/III בתרופה לטיפול ב-PTH תוכנן בעבר להתחיל ברבעון השלישי של 2018. נכון לסוף 2017, לאנטרה 11 מיליון דולר בקופה.

חברת די.אן.איי ביומד , הנסחרת בתל-אביב, מחזיקה בכ-39% ממניות אנטרה ביו, ובשעות הצהריים אתמול עלתה מנייתה ב-4% לשווי של כ-43 מיליון שקל. מניית די.אן.איי (שאנטרה היא הנכס המרכזי שלה) התנדנדה בשנה האחרונה במקביל לשינויים בתוכניות להנפקת אנטרה. מחירה בסוף 2017 היה כפול מהיום, אז פרסמה אנטרה תשקיף לגיוס של 55 מיליון דולר לפי שווי של 120 מיליון דולר אחרי הכסף, עם החתמים אופנהיימר ולנדנברג ת'אלמן. עם ביטול ההנפקה צללה המניה למחירה הנוכחי.

עוד בעלת מניות באנטרה היא חברת קפיטל פוינט הבורסאית (15.2%), הנסחרת לפי שווי של 69 מיליון שקל. בעלי מניות גדולים נוספים באנטרה הם קרן סנטיליון (20%), פונטיפקס (8.3%) ורפאל מנחם (6.8%).

בעת ביטול ההנפקה הקודמת אמר גורם המכיר את השוק ל"גלובס", כי ההנפקה לא משכה מספיק עניין בשל היעדר גורמים בחברה המוכרים מספיק לשוק ההון האמריקאי, היעדר חתם חזק מאוד והעובדה שעדיין אין פרוטוקול ברור מספיק ואישור רשמי מה-FDA להיכנס לשלב III של הניסויים. מאז לא חל שינוי חיובי משמעותי באף אחד מן הסעיפים הללו.

ניאון יוצאת לאור

חברת ניאון ת'רפיוטיקס האמריקאית, המפתחת חיסונים נגד סרטן, קבעה במהלך הסופ"ש את התנאים להנפקתה הצפויה בנאסד"ק. בכוונת החברה לגייס 100 מיליון דולר לפי שווי של כ-450-500 מיליון דולר אחרי הכסף.

ניאון היא חברה אמריקאית אשר חברת כת"ב הישראלית היא בעלת מניות בה מתחילת דרכה. לאחר ההנפקה, אם וכאשר תתרחש בשוויים אלה, חלקה של כת"ב בחברה יהיה 5%. לן בלווטניק, בעל השליטה בשרשור בכת"ב, יחזיק בניאון גם באמצעות חברת אקסס שבבעלותו, שהיא בעלת 15% בניאון, שבה מושקעים גם קרן הון הסיכון המוערכת Third Rock Ventures, קרן פידליטי וקרן Partner Fund.

המוצר של ניאון הוא חיסון לסרטן אשר יכול להשתלב בטכנולוגיה של אימונותרפיה כדי לשפר את האימונותרפיה (שכיום משיגה תוצאות מצוינות אך בחלק קטן מן החולים בלבד). ניאון כבר נמצאת בשת"פ עם שתי החברות המובילות בתחום, מרק ו-BMS. שיתופי פעולה אלה וגם נוספים, עם חברות מוכרות פחות, מניבים כבר היום הכנסות לחברה, וכן מעניקים לה מימון לחלק ממחקריה.

הוצאות החברה על מחקר ופיתוח היו 37 מיליון דולר ב-2017, ו-13 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2018. עוד לפני הגיוס יש לה בקופה (נכון לסוף הרבעון הראשון של 2018) 62 מיליון דולר, והיא אמורה להמשיך לקבל מימון מן השותפות, כדי להשלים את הניסויים המשותפים לחברות. תוצאות משלושה ניסויי שלב I/II (ניסויים ראשוניים בחולים), צפויות להתפרסם במהלך 2019.

קומפיוג'ן הפעילה את תשקיף המדף

בעוד שהיתר מתכננות, חברת פיתוח התרופות קומפיוג'ן - הנסחרת בתל-אביב ובנאסד"ק ומפתחת תרופות לסרטן - כבר עשתה מעשה, וגייסה במהלך סוף השבוע 21 מיליון דולר בגיוס פרטי ממוסדיים אמריקאים. מחיר מניה בהנפקה היה 3.95 דולרים, לעומת 4 דולרים בשוק בבוקר ההודעה. ההנפקה כללה גם אופציות, במחיר מימוש של 4.74 דולרים. שילוב האופציות הוא כנראה מה שהוביל לירידת המניה ל-3.85 דולרים, כלומר 3% פחות ממחיר ההנפקה.

קומפיוג'ן הודיעה לפני כחודשיים על חתימת הסכם פיתוח משותף עם חברת מדימיום, חטיבת התרופות לסרטן של חברת אסטרהזנקה. במסגרת ההסכם קיבלה 10 מיליון דולר כמקדמה, והיא עשויה לקבל עד 200 מיליון בתשלומי אבני דרך, וכן תמלוגים נוסף על כך.

זהו הסכם הפיתוח האסטרטגי השני שעליו חותמת החברה בתחום הסרטן. בחודשיים שלפני ההסכם, כולל יום ההודעה על ההסכם, עלתה מניית החברה ב-80%, ועל רקע העליות הללו יצאה החברה להנפקה הנוכחית. כעת מנייתה נסחרת ב-37% מעל מחירה טרם החלו העליות הללו, ולפי שווי של 200 מיליון דולר. 

עוד כתבות

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

טייקונית הורשעה על שהפכה בנק לכספומט אישי שלה, ונידונה למוות

בעלת אימפריית הנדל"ן הווייטנאמית טרונג מיי לאן הואשמה בהונאה בהיקף של 12 מיליארד דולר, שכוללת שוחד והשתלטות לא חוקית על בנק ● המקרה הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין ממשלתי נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

בכיר בחמאס: ארה"ב תתחייב שהמלחמה תסתיים, גם ללא אישור ישראלי

בארגון הטרור מוכנים לוותר על השלטון ועובדים על מערכת שלטונית חדשה ● המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית • דיווח בתקשורת הערבית: חמאס לא ימסור הלילה את תשובתו למתווכות • בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי על ההצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים