גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אחרי 22 שנות משא-ומתן: נחתמה הרפורמה בחברת החשמל

ארגוני העובדים, חברת החשמל ונציגי הממשלה הצליחו להגיע להסכמות בכל הנושאים העיקריים, ובהם הסכם קיבוצי חדש והסכם לשינוי מבני בחברה ● מנכ"ל האוצר שי באב"ד אמר כי התועלות המשקיות הישירות של הרפורמה מוערכות ב-5.3 מיליארד שקל בתקופת הרפורמה ו-8.6 מיליארד שקל לאחר 8 שנים

מכריזים על הרפורמה בחברת החשמל / צילום: עמירם ברקת
מכריזים על הרפורמה בחברת החשמל / צילום: עמירם ברקת

סוכמה רפורמה היסטורית במשק החשמל, הרפורמה הגדולה ביותר שנעשתה עד היום במשק, בתום 22 שנות משא-ומתן: מסיבת עיתונאים חגיגית במשרדי דירקטוריון חברת החשמל בתל-אביב הכריזו היום (ה') נציגי המדינה, חברת החשמל, ארגון העובדים ההסתדרות ורשות החשמל כי הצליחו להגיע להסכמות בכל הנושאים העיקריים ובהם הסכם קיבוצי חדש והסכם לשינוי מבני בחברת החשמל. ההסכמות מותנות עדיין באישור הממשלה ובהשלמת שינויי חקיקה. נוסח הצעת ההחלטה לממשלה שסוכם בשעות הבוקר המוקדמות אמור להידון בישיבת הממשלה שתיערך ביום ראשון בעוד 10 ימים.

שר האוצר, משה כחלון, מסר: "שבע ממשלות לפנינו ניסו לעשות את זה ולצערי לא עמדו באתגר. קיבלנו החלטה ליישם את הרפורמה הזאת עוד במהלך הקדנציה. כמובן,נתקלנו בציניות ובסקפטיות אבל עשינו את הבלתי יאומן משום שזה אינטרס משותף לאזרחי מדינת ישראל לחברה לעובדים ולמשק בכלל. רפורמות מביאות צמיחה והורדת מסים מביאה צמיחה וזה מה שאנחנו עושים".

כחלון הזכיר את נתוני הצמיחה הגבוהים לרבעון הראשון ואת החלטת חברת אינטל להקים בישראל את המפעל הבא שלה, "אני יודע שהכותרות הן מי ניצח ומי הפסיד, אבל אין כאן מנצחים ומפסידים זו רפורמה טובה". כחלון ציין כי הרפורמה תביא להפסקת הטבת החשמל חינם - אך רק לעובדים שייקלטו מהיום והלאה. 

 מיקו צרפתי, אבי ניסנקורן, שי באבד ועופר בלוך  / צילום: עמירם ברקת

שר האנרגיה, ד"ר יובל שטייניץ, בירך "שהחיינו" ואמר: "היום אחרי 22 שנה של ניסיונות חוזרים ונישנים, הושגה רפורמה ראויה. לפני כשנה החלטנו על מאמץ נוסף, ואני מודה לכל הגורמים הרלוונטיים שפעלו ואפשרו לנו אחרי ניסיונות כושלים להשיג רפורמה טובה במשק החשמל". הוא טען כי "הרפורמה מממנת את עצמה לחלוטין בתוך חברת החשמל ושום דבר ממנה לא ייפול על האזרחים". שטייניץ ציין כי הרפורמה מעניקה לו אפשרות לייצר תחרות על אספקת חשמל לצרכנים הביתיים וכי בכוונתו לפתוח לתחרות את אספקת החשמל למשקי-הבית שתוביל לדבריו להפחתת מחירים למשקי-הבית נפתח את המשק לתחרות באספקה, "אבל נעשה את זה בשיקול דעת כדי שלא יקום לנו מונופול. זה יהיה לטובת הצרכנים ולא לטובת חברת החשמל והיצרנים הפרטיים".

בהתייחסו לביקורת של יצרני החשמל הפרטיים על הרפורמה, אמר שטייניץ כי "זו ביקורת שבאה ממניעים אינטרסנטיים ואני דוחה אותה על הסף. הרפורמה הזאת הייתה קשה כקריעת ים סוף אבל בסוף כל הגופים התגייסו למטרה וניווטו במים סוערים מתוך הכרה שאי אפשר להמשיך כך במבנה הארכאי של משק החשמל".

עלות הרפורמה נאמדה על-ידי חברת החשמל ב-7-8 מיליארד שקל שימומנו ממכירת תחנות כוח ומאי-הורדת תעריף החשמל. במקור דובר על אי-הורדת תעריף החשמל בשמונה שנים, אך גורמים שהיו מעורבים במשא-ומתן אמרו ל "גלובס" כי במסגרת הדיונים התברר בימים האחרונים שהעלויות עשויות להיות גבוהות מהאומדן ומנכ"ל האוצר שי באב"ד, שהוביל את המשא-ומתן מטעם המדינה, קבע כי במקום להעלות את תעריף החשמל תימשך אי-הורדת התעריף למשך יותר מ-8 שנים.

הרפורמה אמורה להגביר את התחרות בתחום ייצור החשמל באמצעות מכירת 5 מתוך 10 תחנות הכוח של חברת החשמל המופעלות בגז טבעי. התחנות יימכרו על-פני חמש שנים. החברה תשמור בבעלותה את שאר תחנות הכוח וכן את תחנות הכוח הפחמיות ותורשה להקים שתי תחנות כוח חדשות מופעלות בגז טבעי באתר אורות רבין בחדרה. בנוסף תוצא מתוך חברת החשמל יחידת ניהול מערכת החשמל ותועבר לחברה ממשלתית נפרדת. תפתח תחרות בתחום האספקה, ויתבצעו שינויים מבניים במטרה לייעל את פעילותה של חברת החשמל ולהבטיח הגדלה ניכרת של השקעות חברת החשמל ברשת ההולכה והחלוקה באופן שיבטיח את אמינות אספקת החשמל לכלל הצרכנים.

במסגרת הרפורמה צפויים לפרוש מחברת החשמל 2,800 עובדים ומצבת כוח-האדם של חברת החשמל תקטן בכ-25%. העובדים מצידם יזכו לתוספת לפנסיה שלהם שתעמוד על 1,250 שקל לעובדים הפורשים ו-1,700 שקל לעובדים הנשארים. נושא התוספת הפנסיונית העתידית לעובדים הנשארים עורר קשיים חסרי תקדים, בין היתר בגלל הצורך להבטיח שהסכום יהיה פטור ממס וסביב שאלות כמו היכן יופקד הכסף עד לפרישת העובדים ומי יישא בעלויות הפרמיה והסיכון.

במסגרת ההסכם הקיבוצי החדש הוכנסו שינויים רבים למבנה חברת החשמל שנקבע לפני למעלה מ-90 שנה. עיקרון הפריטטיות, הקובע כי העובדים שותפים שווים להנהלה צומצם באופן שלהנהלה יהיה מעתה רוב בוועדות המכרזים ובוועדות המשמעת ימונה בהסכמת הצדדים פוסק מכריע.

בנוסף הסכימו עובדי חברת החשמל להעברת 150 בכירים בחברה ובחברת הבת לייצור לחוזים אישיים וכן 30 עובדים בחברת ניהול המערכת החדשה. ההסכם הקיבוצי החדש יחול על יתר עובדי חברת ניהול המערכת שיועברו מחברת החשמל לחברה החדשה למשך חמש שנים.

מנכ"ל האוצר שי באב"ד אמר כי אומדנים שעשו בצוות המשא-ומתן העלו כי התועלות המשקיות הישירות של הרפורמה מוערכות בסכום של 5.3 מיליארד שקל בתקופת הרפורמה ו-8.6 מיליארד שקל אחרי תקופת הרפורמה כלומר לאחר 8 שנים. מדובר בתועלות ישירות נטו, כלומר לאחר ניכוי עלויות הרפורמה בסך 7 מיליארד שקל. לדברי מנכ"ל משרד האנרגיה אודי אדירי התועלות האלה מורכבות מהצמצום במצבת העובדים בחברת החשמל (כ-1,800 עובדים) שיחסוך כ-1 מיליארד שקל מחיסכון בתשלומי ריבית כתוצאה מצמצום החוב הפיננסי של החברה (מ-42 ל-30 מיליארד שקל), מפינוי אתרים זמינים של חברת החשמל להקמת תחנות כוח, מחיזוק יכולת הולכת החשמל וממהלכים נוספים.

מנכ"ל חברת החשמל, עופר בלוך אמר כי " הרפורמה במשק החשמל היא ציון דרך היסטורי עבור כל משפחה ובית בישראל. הרפורמה במשק החשמל תוביל להורדת יוקר המחיה ותעביר את משק החשמל לעידן חדש של תחרות הוגנת שבו החברה מסירה מעליה את משקולות העבר והופכת ממונופול לחברה תחרותית תוך שמירה על השירות האיכותי ללקוחות החברה הפרטיים והעסקיים. משמעות ההחלטה היא גם הקטנת החוב עמו מתמודדת החברה והגברת היציבות הפיננסית המאפשרת לחברה השקעות בשדרוג מערך ההולכה והחלוקה החשובים לכל בית בישראל בזמני שגרה ובעיתות חירום בעידן הנוכחי של מזג אויר בלתי צפוי או מתיחות ביטחונית ".

יו"ר ועד עובדי חברת החשמל, מיקו צרפתי, אמר כי "הרפורמה במשק החשמל הנה הכרחית להמשך קיומה של חברת החשמל, ספקית השירות הטובה בישראל. עם זאת, כמו בכל משא-ומתן, נדרשנו לעשות ויתורים כואבים מבחינתנו העובדים מתוך תחושת אחריות כוועד העובדים להמשך עתידה של חברת החשמל ועתידם הכלכלי וביטחונם התעסוקתי של העובדים וזאת בצורה מכובדת ובסיוע ההסתדרות ואבי ניסנקורן העומד בראשה".

מנכל משרד האנרגיה, אודי אדירי אמר כי "הרפורמה יוצרת משק חשמל תחרותי יותר, יעיל יותר שיאפשר פיתוח כלכלי, קידום חדשנות ואנרגיה נקייה. הרפורמה מבהירה היכן יפעל שוק חפשי ותחרותי והיכן קיים מונופול טבעי, יעיל יותר ותחת רגולציה מתקדמת".

סגנית מנהל רשות החברות הממשלתיות, יודפת אפק, אמרה: "רשות החברות הממשלתיות מברכת על הרפורמה במשק החשמל. רפורמה זו לצד השינויים החשובים במשק תביא לחברת החשמל רווחית יעילה וגמישה יותר ועולה בקנה אחד עם מדיניות רשות החברות להפיכת החברות הממשלתיות לחברות המתנהלות בצורה עסקית יעילה ומודרנית המספקות שירות איכותי ויעיל לאזרח".

יו"ר רשות החשמל, ד"ר אסף אילת, אמר כי "הרפורמה, ובפרט הוצאת יחידת ניהול המערכת ואתרי הייצור מחברת החשמל, יסייעו במזעור ניגוד העניינים הקיים היום במשק החשמל ובהסדרת מבנה יעיל ואפקטיבי למשק. המהלך יסייע לשיפור התכנון ארוך-הטווח במשק, לקידום חדשנות, לקידום מנגנוני סחר בחשמל ולמזעור עלויות לאורך זמן".

הממונה על ההגבלים העסקיים, עו"ד מיכל הלפרין, אמרה כי "הרפורמה המוצעת היא צעד חשוב קדימה לקראת בניית משק חשמל תחרותי. הרפורמה יוצרת תמריצים גבוהים להשקעה בתשתיות ומרכזת את עיקר פעילותה של חברת החשמל בהולכת חשמל, תוך שהיא מקטינה את מעורבותה בייצור והספקה".

יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, אמר במסיבת העיתונאים כי "מה שנעשה כאן זה סמל לאיך צריך לעשות רפורמה, זה המודל הנכון לקידום המשק. כשחושבים מה טוב למשק זאת הדרך. הרפורמה חשובה לא רק בגלל הפוטנציאל הגדול שלה להצעיד את משק החשמל קדימה, אלא גם, ובעיקר, בזכות העובדה שמדובר ברפורמה שמצליחה להיות מאוזנת כלפי העובדים, חברת החשמל והציבור הישראלי".

סגן שר האוצר, יצחק כהן מש"ס, שהוביל בעבר מהלך לרפורמה שלא צלח, אמר: "הפעם הרפורמה הצליחה כי כל הצדדים סימנו מראש את המטרה ורק אח"כ את הדרך אליה".

יו"ר חברת החשמל, אלוף במיל' יפתח רון-טל, אמר: "מדובר בהרבה יותר מרפורמה ל-20 שנה - מדובר בשינוי גנטי. לוקחים נוסחאות גנטיות של החברה ומשנים אותן. זו חברה שהופכת להיות חברה יעילה ומודרנית זו חברה שאין לה יותר צרכנים אלא לקוחות, אם היא לא תהיה טובה הם פשוט ילכו למקום אחר. ממצוקה פיננסית חברת החשמל הופכת לאחת החברות היציבות. זה הישג פנומנאלי ולא חשבנו שאפשר להשיג אותו". רון-טל שיבח במיוחד את מזכ"ל ההסתדרות אבי ניסנקורן ואמר לו "עשית לי בית ספר יסודי בניהול משא-ומתן".

מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד, הקדיש תודות באופן אישי לכל אחד ואחד מהמעורבים במשא-ומתן לרפורמה, ובמיוחד לשרים כחלון ושטייניץ, "שהם אלה שיצטרכו לתת את הדין בפני הציבור", וציטט את סבו שהיה חבר הסתדרות באומרו "הזכות לקטר נובעת מהחובה לשרת. קל לשבת ביציע ולמתוח ביקורת". על יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן אמר באב"ד כי "מדינת ישראל זכתה שיש לה יו"ר הסתדרות כזה. מותחים ביקורת על הפרטנריות שלנו, אבל הפרטנריות הזו טובה למשק ולכלל ישראל".

עוד כתבות

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון