גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למי שמעריך הנאה מנהיגה, הרכב הזה הוא אופציה נדירה

הקרוס אובר הקומפקטי של פולקסווגן ימלא ללא קושי מטלות של רכב משפחתי שימושי, אופנתי ועם סטטוס כביש משודרג ● נוסף על כך הוא גם מסתיר באישיותו צד חבוי, שיפתיע לטובה את חובבי הנהיגה

פולקסווגן T-ROC 2024 / צילום: יח''צ
פולקסווגן T-ROC 2024 / צילום: יח''צ

שוק הרכב הישראלי נמצא כיום בסיטואציה בעייתית. מצד אחד הביקוש לרכב חדש דועך, ומצד שני מחירי הרכב עדיין ניצבים על רמות השיא, שאליהן טיפסו בשנתיים האחרונות כתוצאה משיבושים בהיצע ומעודפי ביקוש.

השבוע בענף הרכב | הרפורמה התחרותית במשק החשמל: שחקני האנרגיה נערכים לכניסה לשוק הטעינה לרכב חשמלי
ישראל תהפוך ליעד מוביל? הודו רוצה לשכפל את ההצלחה הסינית בשוק הרכב החשמלי

הפתרון ההגיוני לסיטואציה כזו הוא הורדת מחירים - כמו שקורה כיום בסין למשל - או לכל הפחות חזרה לשגרה של מבצעים, כפי שהיה עד לפני כמה שנים. אבל בפועל, פרט לכמה מבצעים מזדמנים, אין עדיין סימן לשינוי במגמה, ואין הסבר מדוע מחיר משפחתית צריך להתחיל באזור ה-160 אלף שקל, או מדוע המחירים של דגמי קרוס-אובר קומפקטיים פופולריים "מרגישים בנוח" בטווח של 160 עד 190 אלף שקל.

אז בינתיים לקוחות חדשים שנכנסים לשוק צריכים לשבור קופות גמל ו/או לקחת מימון לטווח ארוך בריבית נשך, או סתם להסתפק באיזו משומשת עם היסטוריה מעורפלת במחירים מופקעים.

מי שבכל זאת יכול או מוכן לדלג לרף המחירים החדש יכול למצוא בו כיום כמה דגמים "שוברי שגרה", שיכולים להעניק ערך מוסף של סטטוס ו/או דינמיות. אחד מהם הוא הקרוס-אובר הקומפקטי פולקסווגן T-ROC, שמנסה להציע אלטרנטיבה לדגמי מיינסטרים.

 

עיצוב חיצוני

הטי-רוק יצא לשוק לראשונה בסוף העשור הקודם, ולישראל מגיע כעת הדור העדכני שלו, שעבר עדכון מקיף בעיצוב ובאבזור בסוף 2023. זהו רכב די קצר אבל יש לו יציבה רחבה על הכביש, גובה סביר ופרופיל צד דינמי, שנשלט על ידי עמוד אחורי נוטה קדימה בזווית חדה. זנב נטוי קדימה וחישוקים רחבים משלימים את המראה הנמרץ.

החרטום מאמץ את העיצוב של דגמי הדור האחרון של פולקסווגן עם אלמנטים די נדירים בעידן החשמלי, ובהם גריל רחב ובולט ושלל כונסי אוויר. בסך הכול הרכב מצליח להיראות אופנתי, גדול ויקר מכפי שהוא באמת, ושמרני פחות מהתדמית המוכרת של המותג.

פנים הרכב

הכניסה לתא הנוסעים נוחה, הודות לסף כניסה גבוה יחסית, וגם תנוחת הישיבה מאחורי ההגה גבוהה, ומאפשרת לנהג להישיר מבט אל נהגים של כלים גדולים יותר. מרחב הראש והכתפיים מלפנים סביר ביחס לקטגוריה, והרוחב הנכבד מאפשר למקם מאחור שני מבוגרים בגודל מלא, פלוס מתבגר, מבלי להרגיש בדוחק. מרחב הראש מאחור סביר בהחלט ומרחב הברכיים מתקבל על הדעת, אם כי יש כיום בפלח כלים שמציעים יותר מרחב.

הראות לפנים ולצדדים טובה, הודות למשטחי השמשות הגדולים, וגם לנוסעים נמוכים מאחור יוכלו להשקיף הצידה ללא הפרעה.

הנדסת האנוש גרמנית-שמרנית ומהנדסי פולקסווגן לקחו צעד אחד לאחור מהגישה "נטולת המתגים", שאפיינה כמה דגמים של הקבוצה בשנתיים האחרונות. יש אומנם לוח מחוונים דיגיטלי רחב ומערכת מולטימדיה בגודל סביר עם שלל תפריטי מגע, אך לצידם יש גם מערך מתגים מקובל לשליטה על מערכת האקלים. תקראו לנו שמרנים, אבל שמחנו מאד לגלות, שהחברה גם נפטרה ממתג החלפת ההילוכים הקטן והמעצבן, והחזירה למקומו את מוט ההילוכים המסורתי.

גם מערך הפיקוד שעל ההגה נוח לתפעול, וחבל רק שהגרמנים עדיין לא למדו מהסינים איך מתכננים מערכת פיקוד קולי יעילה באמת. בסך הכול ההסתגלות לנהיגה ברכב קלה ומהירה, ואין צורך להיכנס ליוטיוב כדי ללמוד איך מכוונים את המראות או את המזגן.

רמת האבזור התקני מכובדת, וכבר בדגם הבסיס מקבלים ריפוד משולב עור, חישוקי 17 אינץ', לוח מחוונים דיגיטלי רחב, מערך מקיף של עזרי בטיחות אקטיביים ועוד. בולט בהעדרו גג שמש חשמלי, שהופך כיום להיות סוג של דרישת חובה בכלי רכב, שמכוונים ללקוחות צעירים. מי שמוכן להכניס את היד עוד יותר עמוק לכיס, יוכל לבחור בעוד שתי רמות אבזור משודרגות, כולל אחת ספורטיבית.

איכות החומרים והגימור סולידית כפי שהתרגלנו לצפות מפולקסווגן. השימוש במשטחי דיפון רכים אינו נדיב כמו בסיניות באותו טווח מחיר, אבל התא מרגיש יצוק היטב, הדלתות נטרקות בצליל מעורר אמון, ונראה שהוא תוכנן לשרוד שנים רבות של עבודה. רעש הרוח מושתק היטב אבל לתא חודרים לא מעט רחשי צמיגים.

תא מטען

תא המטען מפתיע לטובה עם נפח של 445 ליטר והוא רחב, עמוק ויש לו רצפה מודולרית, שניתן להגביה אותה עד למפלס סף תא המטען כדי להכניס ולהוציא בקלות מטענים כבדים במיוחד. לדלת האחורית אין פתיחה חשמלית אולם התפעול שלה די קליל.

מנוע וצריכת דלק

מאחורי הגריל הרחב בחזית מסתתר מנוע ה-1.5 ליטר טורבו של קבוצת פולקסווגן, שמייצר 150 כ"ס ומומנט של כ-25 קג"מ, ומשודך לתיבה אוטומטית כפולת-מצמדים. המנוע הזה נמצא גם בדגמים גדולים יותר וכבדים משמעותית של הקבוצה, ואין לו שום בעיה להתמודד עם המשקל העצמי הנמוך של הטי-רוק.

במצב הספורטיבי הוא מפגין תגובה מיידית ללחיצה על הדוושה, מטפס בזריזות לסל"ד גבוה וצובר מהירות מכובדת גם בעליות, בליווי צליל נעים. התיבה כפולת-המצמדים מעלה ומורידה הילוכים בצורה זריזה, ולמעט גמגום אקראי תחת דוושה מהוססת במהירויות שיוט נמוכות, נראה שהתגברה על מחלות הילדות.

במצבי תכנות רגועים אפשר לשייט בנחת בעיר או לצלוח ללא מאמץ כבישים בין-עירוניים במהירויות הרבה יותר גבוהות מהחוקיות. צריכת הדלק סבירה בהחלט עם כ-14 ק"מ בתנאים ריאליים.

על הכביש

כמעט ושכחנו כמה מהנה יכול להיות קרוס-אובר שתוכנן על ידי מהנדסים חובבי נהיגה, והטי-רוק סיפק לנו תזכורת טובה. שילוב של חלוקת משקל מאוזנת, מפסק גלגלים רחב, חישוקים רחבים, מתלים הדוקים, היגוי כבד ומדויק יחסית ובעיקר משקל קליל, כ-1.35 טונות, מעניק לג'יפון האופנתי הזה אישיות של מכונית ספורטיבית קטנה.

השליטה בתנודות הגוף בפניות הדוקות מושלמת, שינויי הכיוון מתבצעים במהירות ובדיוק שהזכיר לנו את פולו GTI, ועל כבישים מתפלים אפשר להשאיר מאחור מכוניות הרבה יותר חזקות. נוחות הנסיעה נוטה לצד הנוקשה, אבל הספיגה הכוללת עדיין טובה בגרסת הבסיס שבה נסענו.

מחיר

המחיר של טי-רוק מתחיל ב-170 אלף שקל, ולמרות שהוא רחוק מלהיות "עממי" הוא אינו שונה מזה של דגמים מתחרים, שסטטוס המותג שלהם נחשק פחות. ולמי שעוד יודע להעריך הנאה מנהיגה, הוא בהחלט אופציה נדירה. 8.3 שניות

חלק מהמתחרות

יונדאי קונה 1.6 טורבו

164 אלף שקל לגרסת הבסיס. המכונית החדשה גדולה יותר מקודמתה ותא הנוסעים מאובזר היטב. המנוע מייצר 198 כ"ס והרכב מאיץ ל-100 ב-7.8 שניות.

יונדאי קונה 1.6 טורבו / צילום: יח''צ

טויוטה C-HR הייבריד

170 אלף שקל לגרסת הבסיס. העיצוב עדכני וספורטיבי, תא נוסעים דיגיטלי מאובזר ובסיס גלגלים באורך 2.64 מ'. ההנעה היברידית עם מנוע 1.8 ליטר, 140 כ"ס, ותיבה רציפה.

טויוטה C-HR הייבריד / צילום: יח''צ

עוד כתבות

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"