גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

על חשבון משלם המסים: כמה עולה פרק בתוכנית החדשה של גיא רולניק בכאן 11?

תאגיד השידור הציבורי, הממומן מכספי משלם המסים, השקיע כ-600 אלף שקל בכל אחד מששת הפרקים בתוכנית החדשה שמוביל גיא רולניק בנושאי "הון-שלטון" - סכום שנחשב גבוה פי שניים מתוכנית תחקירים סטנדרטית, ואף כזה שמתקרב ואולי אפילו עוקף את "עובדה" של קשת 12 • לגלובס נודע כי התוכנית עברה מספר שינויים בשנתיים האחרונות, שהובילו לניפוח התקציב

מתוך תוכנית התחקירים החדשה עם גיא רולניק בכאן 11
מתוך תוכנית התחקירים החדשה עם גיא רולניק בכאן 11

הערב (א') תעלה בכאן 11 של תאגיד השידור הציבורי תוכנית התחקירים החדשה "דוח רולניק", בהובלת גיא רולניק, ממקימי "דה מרקר" וסגן מו"ל קבוצת "הארץ", עמוס שוקן. לפי האתר הרשמי של התאגיד, התוכנית "חושפת את האינטרסים ואת הסודות של חברי מועדון ההון-שלטון שמשפיעים על החיים של כולנו".

הישראלים כבר לא נדבקים למסך הטלוויזיה. האם זה סימן טוב?
הפרסומות הזכורות והאהובות | אין כמו אמא: הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר השבוע

בפועל, התוכנית עוסקת במונופולים הגדולים והמשפיעים ביותר בעולם, ועברה מספר תהפוכות בשנתיים האחרונות עד שהגיעה לפורמט הנוכחי. לפי מידע שהגיע לידי גלובס, התוצאה היא שעלות הפקת התוכנית גבוהה במיוחד - 3.5 מיליון שקל עבור שישה פרקים בני 45 דקות כל אחד. בחישוב פשוט, כ-580 אלף שקל לפרק בהפקת "העמק".

לפי הערכות בתעשייה, עלות תוכניות תחקירים סטנדרטיות עומדת על 250-350 אלף שקל, החריגה כמובן היא "עובדה" של קשת 12, שלפי הערכות בשוק, פרק ממוצע שלה עולה כ-500 אלף שקל. הערכות אחרות מדברות על כ-600 אלף שקל לפרק ממוצע בתוכניתה הוותיקה של אילנה דיין.

גורמים בשוק עמם שוחחנו מציינים כי עלות התוכנית של רולניק גבוהה במיוחד לתוכנית בסדר גודל כזה ביחס למקובל בשוק. בתאגיד אומרים על כך שכאשר תוכנית היא עתירת פרקים, עלויות ההפקה יורדות, אך כשתוכנית כוללת מספר בודד של פרקים, העלויות שלה גבוהות יותר.

עם זאת, עדיין מדובר בעלות גבוהה במיוחד ביחס לתוכניות תחקירים, ועוד כזו שמשודרת בתאגיד השידור הציבורי, ולא בערוץ מסחרי. המשמעות היא שעלות הפרקים אינה נובעת מהחלטה של ערוץ מסחרי, אלא מתקציב התאגיד ליצירת תוכן מקורי.

השינויים שנערכו בעקבות ה־7 באוקטובר השפיעו על עלות ההפקה

כאמור, חברת ההפקה האחראית על הפרויקט היא "העמק" של יוסי ורשבסקי, לשעבר מנכ"ל עיתון "הארץ", מנכ"ל רשת 13 (עד 2020) ומוביל המיזוג בין ערוץ 10 לרשת. עורך הפרויקט הוא אבי זילברברג, שב-2017 היה אחד המועמדים הסופיים לתפקיד ראש חטיבת החדשות בתאגיד השידור. בסופו של דבר, נבחר אז ברוך שי.

התוכנית צפויה להיות משודרת מדי ערב במהלך השבוע, ובמקור היא הייתה אמורה לעסוק בשאלה כיצד הרשתות החברתיות והפוליטיקה משפיעות על החברה ומגבירות את הקיטוב ואת השנאה בין הצדדים. אחד הפרקים עסק בעניינם של שניים מהתורמים הגדולים של פורום קהלת, מה שהוביל לדיון תקשורתי בנושא ואף לקריאה של מגיש התאגיד קלמן ליבסקינד, באמצעות טורו ב"מעריב", שלא לשדר את הפרק המדובר.

בשל האירועים שפקדו את מדינת ישראל ואת אזרחיה, התוכנית עברה שינוי, והתכנים הותאמו לזוועות שהתרחשו. כך, למשל, הפרק הראשון יעסוק בתרומתן של הרשתות החברתיות העולמיות לטבח שביצע חמאס, ובשאלה כמה הן הרוויחו מכך.

בפודקאסט בהשתתפות טלי מורנו, סיפר גיא רולניק כי "זה התחיל לפני שנתיים, ולפני שנה וחצי התאגיד החליט שהוא רוצה סדרת תחקירים. יש שורה של נושאים שאני כותב עליהם שנים, והבנו שצריך להגיע עם זה לכלל הציבור בתאגיד השידור הציבורי".

רולניק שיתף כי היו כבר 12 פרקים בקנה, אך הכול השתבש. "זה התחיל עם הקרע בעם סביב השינויים המשפטיים, מה שאני קורא 'הפיכה משטרית' ואחרים 'רפורמות משפטיות'. ארגנו את הכול מחדש, היינו מוכנים לצאת באזור ספטמבר, ואז הגיע ה־7 באוקטובר, ועשינו את כל הסדרה מחדש".

מהתאגיד נמסר בתגובה כי "מתוקף חוק ועל בסיס קריטריונים מקצועיים בלבד, התאגיד משקיע מיליוני שקלים בשנה ביצירה ישראלית והפקות מקומיות - שכוללות תוכנית תחקירים, תעודה, דרמה, תרבות ובידור.

"התוכנית תוכננה לעלות לשידור לפני טבח ה־7 באוקטובר. בעקבות המלחמה, היא צולמה בחלקים נרחבים שלה מחדש, נערכה שוב ועברה את ההתאמות התקציביות והתוכניות הנדרשות נוכח האירועים". משמע, השינויים המהותיים שנעשו בתוכנית יכולים להסביר את התמחור הגבוה של התוכנית במבט כולל.

באשר לטענה כי התוכנית משודרת דווקא בשידור הציבורי, נמסר כי "מקום שידורה הטבעי של הסדרה, שספק אם יכולה הייתה למצוא מקום בערוצים המסחריים, הוא בשידור הציבורי. התוכנית אינה דוקומנטרית או עוסקת בראיונות, אלא  היא תוכנית תחקירים בה פועלים כמה מהתחקירנים המובילים בישראל. היא מתבססת על תחקיר חובק־עולם וכוללת צילומים בשורה ארוכה של מוקדים על פני הגלובוס".

את תגובתו של יוסי ורשבסקי לא ניתן היה להשיג.

עוד כתבות

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

טייקונית הורשעה על שהפכה בנק לכספומט אישי שלה, ונידונה למוות

בעלת אימפריית הנדל"ן הווייטנאמית טרונג מיי לאן הואשמה בהונאה בהיקף של 12 מיליארד דולר, שכוללת שוחד והשתלטות לא חוקית על בנק ● המקרה הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין ממשלתי נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

תחקירי שחיתויות ותרומות בקריפטו: האופוזיציה הרוסית נלחמת בפוטין בכל דרך

לפני כשלוש שנים הוציאה רוסיה מהחוק את הקרן למלחמה בשחיתות שהקים מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני בטענה שהיא קיצונית ● כיום פעיליה עובדים שעות נוספות ממדינות שונות בעולם, ומגיעים ל־17 מיליון צופים בחודש ● האם זה יעזור להם להחליש את פוטין, שהשיג 88% בבחירות האחרונות?

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

כטב''מים / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית