גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ההאטה במשרדי עורכי הדין מגיעה גם לשותפים השכירים

בדיקת גלובס ביחס ל־15 משרדי עורכי הדין הגדולים בארץ מראה שבחלקם חלה ירידה במספר השותפים החדשים ● שישה משרדים טרם הודיעו על מינויים, למרות החשיבות העסקית של המהלך בתחילת השנה ● בדרך־כלל קידום זה מבטא תוספת שכר של אלפי שקלים

ירידה בקידום שכירים לשותפים במשרדים גדולים / צילום: Shutterstock
ירידה בקידום שכירים לשותפים במשרדים גדולים / צילום: Shutterstock

בכל תחילת שנה פירמות עורכי הדין הגדולות בארץ מקדמות שותפים חדשים מתוך המשרד. המהלך מביע הערכה מקצועית וכרוך בשדרוג כלכלי לעורך הדין. בדיקת גלובס ביחס ל־15 המשרדים הגדולים בישראל העלתה כי חלה ירידה בצמיחה האורגנית.

אהרן ברק יהיה השופט מטעם ישראל בבית הדין הבינלאומי בהאג
עורך הדין שמודה: "טעיתי לגבי בית הדין בהאג, הייתי חלק מהקונספציה 23 שנה" 
פירמות עורכי הדין הגדולות עוצרות את הבונוסים כדי להימנע מפיטורים וחל"ת
ניתוח | המגמות שסוחפות את משרדי עורכי הדין בזמן המלחמה

שישה משרדים קידמו פחות שותפים מהשנה שעברה, שישה משרדים נוספים עדיין לא מינו, ורק שני משרדים מינו יותר מהשנה שעברה. משרד אחד מינה מספר זהה לשנה שעברה. יש לציין כי למרות הירידה במספר הקידומים מתוך המשרד, בחלק מהמשרדים גייסו במקביל שותפים מחוץ לפירמה.

היבט נוסף שנבדק ביחס לנתוני השותפים החדשים הוא שנות הוותק שלהם במקצוע עריכת הדין - תוך כמה זמן ניתן להגיע לשותפות ומה אחוז הנשים בקרב המינויים החדשים.

 

גורם בענף מסביר כי ההחלטה על מינוי שותפים חדשים בדרך־כלל נובעת מתכנון הפעילות העסקית השנתית. "המינוי מוצמד לפעילות השנה העסקית של שנת העבודה. יש משמעות סימבולית ועסקית למינוי בתחילת שנה". סיבה נוספת נוגעת לעורכי הדין עצמם, שמחכים לראות אם התנאים שלהם ישופרו ואם קודמו. במידה ולא - הם בודקים אופציות נוספות. לכן, בתקופה זו רואים מעברים בין המשרדים.

שישה משרדים לא מינו שותפים בשלב זה

אחד ההסברים האפשריים לירידה בצמיחה האורגנית הוא מיזוגים וצירופי שותפים מחוץ למשרד. כך, בין אם מדובר במיזוגים גדולים או קטנים, אי־אפשר למנות כמות גדולה של שותפים בשל המשמעות הכלכלית.

בדיקת גלובס העלתה כי בסך־הכול מונו 70 שותפים ב־8 פירמות מהגדולות בארץ. במשרד הגדול בארץ, גולדפרב גרוס זליגמן המונה 533 עורכי דין וסוגר שנה למיזוג הענק, מונו שבעה שותפים חדשים בלבד. לצורך ההשוואה, בשנה שעברה כאשר המשרדים היו מופרדים - קידם משרד גרוס שבעה שותפים חדשים, ומשרד גולדפרב זליגמן 11 שותפים.

במשרד מיתר, השני בגודלו בארץ, גם חלה ירידה במספר השותפים החדשים. 10 שותפים מונו לעומת השנה שעברה אז מונו 19 שותפים. לצד זאת, במיתר החליטו לחלק בונוסים ולהעלות שכר כרגיל.

במשרד פירון בו מועסקים כ־271 עורכי הדין קודמו שלושה שותפים בלבד לעומת תשעה בשנה שעברה. במקביל, במשרד ביצעו מיזוגים קטנים וחיזקו תחומים עם שמונה שותפים חדשים מבחוץ.

במשרד ש.הורוביץ, המונה 202 עורכי דין, קידמו שלוש עורכות דין לשותפות, כאשר ב־2023 מינו ארבעה שותפים. בנוסף, צירף המשרד ארבעה שותפים מבחוץ בעת האחרונה: שניים שיובילו את תחום הבינה המלאכותית והקריפטו ושניים בתחום המיזוגים ורכישות. במשרד ארדינסט המונה 160 עורכי דין מינו חמישה שותפים חדשים כאשר ב־2023 מינו שמונה. גם במשרד זה בחרו לצרף לאחרונה שותף מבחוץ למחלקה המסחרית.

משרד AYR - עמר רייטר ז'אן שוכטוביץ המונה כ־136 עורכי דין, מינה שותפה אחת למחלקת משפט וטכנולוגיה כאשר בשנים קודמות מונו שלושה שותפים. במקביל, המשרד צירף בחודשים האחרונים שותף מבחוץ למחלקת הליטיגציה.

הרצוג, המשרד השלישי בגודלו המונה 480 עורכי דין, מינה 17 שותפים חדשים, לעומת שנה שעברה, אז מינו 15. במשרד גורניצקי עם 270 עורכי דין מינו השנה 15 שותפים - כמות כפולה מזו בשנה שעברה, אז מינו שבעה שותפים. במשרד פישר שמרו על הנתון ומינו 10 שותפים כפי שהיה גם בשנה שעברה.

השותפים החדשים במשרד עו''ד פישר / צילום: רמי זרנגר

מי שלא מינה עדיין הם משרדי עורכי הדין ארנון תדמור לוי, פרל כהן, שבלת, אגמון עם טולצ'ינסקי, נשיץ ברנדס אמיר וברנע ג'פה לנדה. ממשרדים אלו נמסר כי ימונו שותפים בהמשך. מנשיץ נמסר כי "מינוי השותפים נעשה בכל השנים, באופן עקבי, בסוף חודש ינואר. במשרד מעריכים שכמות עורכי הדין שיתמנו תהיה דומה לזו שמונתה בשנים האחרונות". מברנע ג'פה לנדה נמסר כי הליך מינוי השותפים נדחה לפברואר וכי חולקו בונוסים.

עלייה באחוז הנשים שקודמו

השותפים החדשים יהיו "שותפי שכר", כאשר משמעות תואר זה משתנה במעט ממשרד למשרד. לרוב מדובר בהעלאה של אלפי שקלים במשכורת, בחלק מהמשרדים השותפים יקבלו חלק מהרווחים של לקוחות שיביאו, ובחלק אחר השותפים החדשים עשויים ליהנות מאחוזים קטנים מרווחי הפירמה. הצירוף לשותפות פותח להם את האפשרות להתקדם בעתיד.

בין השותפים החדשים נמנים עורכי דין ותיקים שהגיעו לאחר שהחלו בקריירה במשרד ממשלתי או משרד פרטי אחר, לצד עורכי דין שצמחו במשרדים עוד מההתמחות. משך זמן הקידום נותר דומה לשנים קודמות.

מרבית השותפים החדשים (59%) הם בעלי ותק שנע בין 7 ל־9 שנים. 14% בעלי ותק מקצועי של 10־12 שנים ואילו 20% בעלי ותק של 13 שנים ומעלה. רק 7% (5) בעלי ותק של שש שנים. כלומר רק 5 שכירים, מתוך 70 שותפים חדשים קודמו לאחר שש שנים.

בעוד שבקרב השותפים המנהלים של משרדי עורכי הדין יש נשים בודדות, בקידום השותפים השנה עלה מספר הנשים על הגברים. 53% מ־70 השותפים שמונו הן נשים. בשנה שעברה עמד אחוז השותפות על 48%.

המשרדים המובילים בייצוג נשי הם ש.הורוביץ שמינה רק נשים לשותפות מתוך המשרד, ומשרד גולדפרב זליגמן בו מונו חמש נשים מתוך שבעה שותפים. גם בגורניצקי אחוז גבוה של נשים במינויים החדשים - 9 מתוך 15 השותפים. בפישר מחצית מהשותפים הן נשים. בהרצוג 7 שותפות מתוך 17. במיתר 4 מתוך 10.

עוד כתבות

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים