גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המאבק ברפורמת קרעי: קשת, רשת והתאגיד מקימים את פורום הערוצים הישראליים

הערוצים מסרו כי "התוכנית של השר קרעי היא הדרך לריסוק אחת מאבני-היסוד של הדמוקרטיה בישראל ומאפשרת שליטה פוליטית בסדר היום התקשורתי" ● מנורה מבטחים אירחה תחרות לבחירת הסטארט-אפ שייצג את ישראל בתוכנית האקסלרציה הבינלאומית למיזמי אינשורטק ● ואיפה מדורגות האוניברסיטאות בישראל מבחינת כמות היוניקורנים שייסדו בוגריהן? ● אירועים ומינויים

אבי ניר (קשת 12), יורם אלטמן (רשת 13), גולן יוכפז (כאן 11) / צילום: רונן אקרמן, נועה ניר, יח''צ כאן 11
אבי ניר (קשת 12), יורם אלטמן (רשת 13), גולן יוכפז (כאן 11) / צילום: רונן אקרמן, נועה ניר, יח''צ כאן 11

רפורמת חוק השידורים של שר התקשורת שלמה קרעי התקבלה בהתנגדות חריפה על-ידי רוב השחקנים בשוק התקשורת בישראל. כעת, כדי לנסות למנוע אותה, קשת 12, רשת 13 והתאגיד מקימים פורום פעולה משותף שייקרא "פורום הערוצים הישראליים".

לפי הודעת הערוצים, הפורום הוקם על-מנת לפעול נגד "הפגיעה הצפויה בתקשורת החופשית בישראל בכלל, ובערוצי הטלוויזיה בפרט, כתוצאה מהמהלכים שמקדם שר התקשורת. ההשתלטות על התקשורת הישראלית הפכה ליעד הבא של הממשלה. התוכנית של השר קרעי היא הדרך לריסוק אחת מאבני-היסוד של הדמוקרטיה בישראל, ומאפשרת שליטה פוליטית בסדר היום התקשורתי".

בפורום הוסיפו כי "השר מבקש להחזיר את ישראל ארבעה עשורים אחורה ומקים את 'משרד התוכן' הממשלתי - גוף פוליטי שישלוט בחדשות, בשוק הטלוויזיה בישראל ובפרסום נתוני הרייטינג, דבר שאין לו אח ורע בעולם הדמוקרטי".

עוד נכתב בהודעה כי תזכיר החוק נועד "להתערב באופן בוטה גם במישור הכלכלי, באמצעות מתן הטבות ייעודיות ופטור מתשלום לכלי תקשורת שהממשלה חפצה ביקרם".

בפורום טוענים כי הצעת החוק מפקיעה זכויות של הערוצים החופשיים, מחסלת את תעשיית הפקות המקור המקומית ופוגעת אנושות בשידור הציבורי ובתעשיית המוזיקה הישראלית.

בפורום אף טוענים כי תזכיר החוק מקדם "מועצה ממשלתית-פוליטית שתחליט בשביל השוק מה טוב לו. את הרצון החופשי, חופש ההתקשרות וכלכלת השוק יחליפו מינויים של שר התקשורת. תזכיר החוק הוא שלב נוסף בדרך לפגיעה בדמוקרטיה הישראלית".

לדבריהם, הפורום יפעל בכל הכלים העומדים לרשותו על-מנת למנוע את "המהלך המסוכן של ההשתלטות העוינת על התקשורת הישראלית".

נציין כי שיתוף-הפעולה בין רשת לקשת קיים מאז 2017, ואילו התאגיד הצטרף אליהם לאחר פרסום תזכיר החוק של קרעי.

נזכיר כי קרעי טען כי רפורמת השידורים שהציג עוסקת בפתיחת השוק לתחרות ואי-התערבות ממשלתית בשוק התקשורת. בין המהלכים המקודמים: אי-חובת רישיון לשידור חדשות, ביטול הרגולטורים הקיימים והקמת רגולטור רזה בעל סמכויות מצומצמות יותר, אפשרות לפרסומות אצל כל השחקנים שירצו בכך, הורדת רף ההשקעה בהפקות מקור לכולם, בלימת יכולת התאגיד לפרסם פרסומות או מכירת תכנים לגוף שלישי ועוד. עם זאת, רוב המהלכים מיטיבים עם מי שמוגדר כשחקן זעיר - בפועל מדובר בערוץ 14, הוט ו-i24News.

משר התקשורת שלמה קרעי לא נמסרה תגובה.

הפיתוח הביטוחי שייצג את ישראל

קבוצת מנורה מבטחים אירחה תחרות לבחירת הסטארט-אפ שייצג את ישראל בתוכנית האקסלרציה הבינלאומית למיזמי אינשורטק, שייצא לדרך בספטמבר בליווי מנטורים בכירים מחברות הביטוח המובילות בעולם.

התחרות נערכה בשיתוף אינשורטק ישראל, כאשר לדברי המנכ"ל קובי בנדלק, בישראל יש כיום יותר מ-200 מיזמים בתחום. לתחרות ניגשו 12 מהם, שהציגו את החזון, הפיתוח הטכנולוגי והמודל העסקי שלהם. הקריטריונים לזכייה היו ייחודיות, פוטנציאל שוק, מדרגיות וההשפעה הכוללת על שוק הביטוח.

מימין: טל לנגביץ אברהם, מיכל כובני,אליסף מואס, מיכאל קלמן, קובי בנדלק, גיא קריגר / צילום: יח''צ

הסטארט-אפ הזוכה הוא Urbanico, שייסדו יובל שפריר (מנכ"ל), יוני לוי ואליסף מואס, המתמחה בהשגת מידע אורבני וניתוחו עבור חברות ביטוח. באמצעות כלי בינה מלאכותית מעולמות ניתוח השפה הטבעית ותורת הגרפים, המוצר של החברה, uCrime, משקף למבטחים את הסיכון לאירועי פשיעה בעלי פוטנציאל נזק ביטוחי - ובכך מאפשר להם לעבור מביטוח מגיב לביטוח מניעתי, ולפתח אסטרטגיות חדשות לניהול תיק ביטוחי העסקים שלהם.

כמה יוניקורנים יצאו מאוניברסיטת תל אביב?

הנה ניסוי מעניין: באוניברסיטת סטנפורד בחנו 1,100 סטארט-אפים שגייסו יותר ממיליארד דולר מקרנות הון סיכון בארה"ב, ובחנו באיזה אוניברסיטאות למדו המייסדים שלהם. התוצאה: אוניברסיטת תל אביב נמצאת במקום השני במספר היוניקורנים שייסדו בוגריה (43).

לפי חוקר היזמות פרופ' איליה סטרבולב, שעוסק בנושא זה שנים, כיום האוניברסיטה המובילה בעולם במספר היוניקורנים שייסדו בוגריה היא זו שבה הוא עובד - סטנפורד (310). אוקספורד הבריטית מדורגת במקום השלישי (33), ווטרלו הקנדית במקום הרביעי (22), והמכון הטכנולוגי ההודי במקום החמישי (16).

נציין כי שיטת הדירוג הייתה כזו שבה קודם כל נבחנו מספרי היוניקורנים שיצאו מכל אוניברסיטה, ולאחר מכן דורגו האוניברסיטאות המובילות מכל המדינות. כאשר בוחנים את הדירוג הישראלי, עולה כי במקום השני נמצא הטכניון (32), במקום השלישי האוניברסיטה העברית (29), במקום הרביעי אוניברסיטת בן גוריון (17), ובמקום החמישי אוניברסיטת בר-אילן (9). נציין כי הנתונים על ישראל סופקו על-ידי החוקר, פרופ' סטרבולב, בדף הלינקדאין שלו.

לדברי פרופ' משה צבירן, ראש מערך היזמות והחדשנות של אוניברסיטת תל אביב, "הגענו למקום זה כי אנחנו מהווים בית לתלמידים הטובים ביותר במגוון רחב של תחומים ודיסציפלינות, וגם כי בשנים האחרונות הפכנו להיות אוניברסיטה פרואקטיבית בעולם היזמות והחדשנות.

אוניברסיטת תל־אביב / צילום: Shutterstock

"אנחנו כבר לא מחכים שיקרה 'הקסם', אלא משלבים את חטיבות לימודים ביזמות כחלק מהקוריקולום - גם בפקולטות הקלאסיות כגון מדעי המחשב, הנדסה וניהול, אבל גם בפקולטות למדעי הרוח, מדעי החברה, משפטים ואמנויות. למעשה, מרבית הסטודנטים באוניברסיטה יכולים ללמוד היום חטיבת יזמות כחלק אינטגרלי מהתואר, ולקבל את הכלים לייסד סטרטאפ שאולי בהמשך יצמח ליוניקורן".

"קיבלנו החלטה אסטרטגית להפוך לאוניברסיטה היזמית של ישראל, ולפעול באופן פרואקטיבי כדי לבסס את היתרון הטכנולוגי והעסקי שלנו ליצירת סטארט-אפים ויוניקורנים. אם את ההישגים עד כה השגנו נטו בזכות איכות הסגל, התלמידים ותכניות הלימוד שלנו, הרי שפעילות ממוקדת ומכוונת של מערך היזמות והחדשנות באוניברסיטה צפויה להביא אותנו להישגים משמעותיים עוד יותר".

חדשות טובות

מיזם "גם אני נולדתי לנצח" של לשכת סוכני הביטוח (שייסד ומנהל מושיק בן פורת) תשתף פעולה עם עמותת "אחת מתשע": ימנה סוכן מתנדב שילווה כל חולת סרטן השד המטופלת בעמותה.

עוד כתבות

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

בורסת תל אביב. הנבואה ניתנה לשוטים, לתינוקות ולאינטרסנטיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הירידות בבורסה נחלשות; מדד הטכנולוגיה עולה ב-1%

ת"א 35 נסחר ללא שינוי ●  הדולר מזנק מול השקל, 3.74 שקלים ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין, המניה מזנקת ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% ● באופנהיימר ממליצים על הבנקים בארה"ב, "נסחרים בחסר עמוק"

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; וולוו: זינוק חד במכירות המכוניות החשמליות

שנגחאי עולה ב-1% ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

ההפגנות בקמפוסים בארצות הברית העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים