גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"האינפלציה והמשבר הכלכלי מחייבים את הארגונים לשנות גישה: במקום לבזבז כסף על רישיונות תוכנה ותחזוקה, יש להשקיע בחדשנות וצמיחה"

כך אומר סת' ראבין, מייסד ומנכ"ל רימיני סטריט, המספקת שירותי IT מקצה לקצה לתוכנות ארגוניות לרבות שירותי תמיכה • "יש אווירה אופטימית שתקציבי ה-IT יגדלו, אך תמורת זאת המנהלים הטכנולוגיים יידרשו לספק ערך כלכלי גבוה מכל דולר"

סאת ראבין, מנכ''ל רימיני סטריט / צילום: יח''צ רימיני סטריט
סאת ראבין, מנכ''ל רימיני סטריט / צילום: יח''צ רימיני סטריט

הכתבה מטעם רימיני סטריט

"מגפת הקורונה, מלחמת אוקראינה, המשבר הכלכלי והאינפלציה הלמו בארגונים הגדולים וחייבו אותם לחשיבה מחודשת רב ממדית על עתידם. בכל תחום פעילות נדרשים המנהלים לצמצם הוצאות, לעתים באופן דרמטי ולהפיק ערך גדול יותר מכל דולר ומכל הוצאה", כך אומר סת' ראבין (Seth Ravin) מייסד ומנכ"ל Rimini Street, ספקית שירותי IT מקצה לקצה לתוכנות הארגוניות של Oracle, SAP, לרבות שירותי תמיכה.

"הדבר נכון באופן מיוחד בתחום מערכות ה-IT זוללות התקציבים. בתחילת המשבר התקציבים קוצצו, אך כיום הדגש עובר מקיצוץ התקציב לתיעול תקציבים מתחזוקת IT לכיוון של חדשנות דיגיטלית ובניית התשתית הדיגיטלית לצמיחה. יש אפילו אווירה אופטימית בקרב מנהלים שתקציבי ה-IT יגדלו, אך תמורת זאת המנהלים הטכנולוגיים יידרשו לספק ערך כלכלי גבוה מכל דולר".

"להפוך את ה-IT ליחידת רווח"

"על פי מחקרים שערכנו, 80% מהארגונים חוששים ממיתון בשווקים ו-40% סבורים שלאינפלציה תהיה השפעה על תקציבי ה-IT הסופיים שיקבלו" ממשיך ואומר ראבין. "ברור שגישת 'עסקים כרגיל' היא הרת אסון בתקופה כזו ולמעשה המשבר הוליד הזדמנות גדולה לחדשנות ולצמיחה. חברת המחקר גרטנר מציינת בדוח מיוחד ש-85% מהמנכ"לים ו-69% ממנהלי הכספים מוכנים להגדיל את התקציב שיוקדש לטכנולוגיה דיגיטלית בעיקר באמצעות תיעול תקציבי IT בזבזניים ולא נחוצים לעבר פיתוח אפליקציות ענן חדשניות שיבטיחו מקורות הכנסה חדשים והתמודדות טובה יותר נגד התחרות. כך הופך ה-IT מיחידת הוצאות (cost center) לנכס אסטרטגי שמניב הכנסות"

ראבין, לדבריו, אחראי לאחד השיבושים הגדולים בתולדות שוק התוכנות הארגוניות ובמרכזן תוכנות ה-ERP וה-CRM, בסיס הנתונים ועוד. בעת שכיהן כמנהל בכיר בחברה קודמת שניהל של תוכנות ארגוניות הוא הבחין באנומליה בולטת: זהו השוק היחיד בעולם שבו היצרנים כופים על הלקוחות חוזי שירות בלעדיים ויקרים, מחייבים אותם לשדרג לעתים תכופות את המוצר, לרוב ללא צורך, ואף מכתיבים ללקוחות מתי פג תוקף המוצר.

"חוזי השירות הללו של חברות ה- IT הגדולות הם מכרה זהב עבור חברות אלו ", אומר ראבין, "חוזי השירות הללו מניבים להן הכנסות של עשרות מיליארדי דולר בשנה עם רווחיות של 95%. אין פלא, אם כן שכ-90% מתקציב ה-IT של ארגונים מוקדש לשירות ותחזוקה - הוצאה אדירה שלא מניבה שום ערך ולא מותירה תקציב לפיתוח חדשנות שהארגונים כה זקוקים לה. חברות אלו מעלות מידי שנה את מחירי הסכמי התמיכה בשיעור של 10% - 8% בגלל האינפלציה ועלויות כוח האדם שלהם. גם אם יש גידול של 5% - 4% בתקציב ה-IT הרי שהוא נבלע מיידית בעליית המחיר של הסכמי השירות" .

"לא כופים סוף חיים של מוצר"

"בתחום הסכמי השירות אנו מציעים מחירים נמוכים יותר בשיעור של 50% לעומת ההסכמים של יצרני התוכנות", אומר ראבין על הצעת הערך של רימיני. "השירות שלנו איכותי ויעיל יותר. יתרה מכך, אנו מבטלים את הצורך בשדרוגי תוכנה יקרים ובלתי נחוצים לאור העובדה שהפונקציונאליות הבסיסית של מערכות ERP ו-CRM מתפקדת היטב ללא שדרוגים. ולבסוף, אנו מאריכים את מחזור החיים של התוכנות, תומכים בגרסאות ישנות שהלקוחות מעדיפים להמשיך להשתמש בהן ולא כופים סוף חיים של מוצר באופן שרירותי".

הוא מוסיף כי רימיני מספקת כיום לא רק שירותי תמיכה, אלא גם שירותי IT מלאים מקצה לקצה כולל תפעול והרצה של המערכות התפעוליות הקריטיות (ERP, CRM, בסיסי נתונים) תמיכה, אינטגרציה, אבטחת סייבר ועוד").

"המודל הכלכלי-תפעולי שלנו מאפשר לחברות ולארגונים ממשלתיים וציבורים להתייעל ולתעל תקציבים, זמן וכוח אדם לצמיחה ולפיתוח חדשנות במקום לבזבז כסף על רישיונות תוכנה ותחזוקה. כך למשל, לקוח גדול שלנו, בנק גלובלי' השתחרר באמצעותנו מהמשקולות של ניהול IT ופיתח אפליקציה בנקאית שסחפה מיליוני משתמשים ומיצבה אותו בצמרת הענף".

"לקוחות במגוון מגזרים"

"הצעת הערך שלנו טובה יותר בכל המישורים ועל כן מידי שנה כ-10% מחוזי השירות של חברת ה- IT הגדולות עוברים אלינו", מציין ראבין. "בישראל יש לנו 100 לקוחות בכל מגזרי המשק ולאחרונה זכינו בחוזי שירות גדולים במגזר הממשלתי והציבורי לרבות צה"ל ומערכת הביטחון. ברחבי העולם יש לנו כ-3,000 לקוחות שחסכנו להם במצטבר 7 מיליארד דולר כתוצאה מחיסכון של עד 90% בעלויות התחזוקה. כל הכסף הזה מתועל, כאמור, לחדשנות ולצמיחה שהיא קריטית לכל ארגון כיום.

"אנו מעסיקים את מהנדסי התמיכה האיכותיים ביותר בשוק, בעלי ניסיון ממוצע של 15 שנה, רבים מהם יוצאי יצרניות התוכנות. חוזי השירות שלנו מבטיחים ללקוחות תמיכה בזמן תגובה של שתי דקות באמצעות מהנדס בכיר 24 שעות 7 ימים בשבוע".

AI כמנוע מאחורי פעילויות השירות

"ולסיום מספר ראבין כי רימיני בנתה מערכת AI שמאתרת תוך שניות את מומחה התמיכה המתאים ביותר מבין אלפי המומחים של החברה. "המערכת מנתחת 40 מדדים של התאמה לרבות: ידע בתחום, ניסיון בתקלות דומות, שפה, אזור גיאוגרפי, רמת החומרה ועוד. היא משקללת את כל המדדים הללו כדי לצוות ללקוח את המומחה המתאים ביותר למקרה שלו. המערכת קיצרה את תהליך ההתאמה מכ-20 דקות ל-7 שניות בלבד ואין לנו ספק שהפכה למרכיב מרכזי בחוויית הלקוח".

עוד כתבות

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

אחרי קריירה בת עשורים בתעשיית השבבים מוריס צ'אנג יכול היה לפרוש ● אבל אז הוא בחר להקים את חברת TSMC – והפך לאדם שתרם יותר מכול לפיתוח הטכנולוגיה החיונית בעולם ● ההצלחה שזכה לה לא הייתה למרות גילו, אלא בזכות גילו ● האם הוא חריג? מחקר מגלה: הסיכוי שמייסדים בני 50 יצליחו גבוה פי שניים מזה של בני 30

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר