גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"עשיתי תשעה ראיונות עבודה, אפילו לא התקשרו אליי חזרה"

לאחר שנות גיוסים קדחתניים חברות בתחומים רבים, במשק האמריקאי האטו את הקצב ● המעסיקים הפכו שוב לבררנים, ומחפשי עבודה רבים מספרים על תהליכים שרק הולכים ומתמשכים

''עשיתי תשעה ריאיונות עבודה, אפילו לא התקשרו  אליי חזרה'' / צילום: Shutterstock
''עשיתי תשעה ריאיונות עבודה, אפילו לא התקשרו אליי חזרה'' / צילום: Shutterstock

 

כשמגאן בר ניסתה להתקבל מוקדם יותר השנה למשרות בשיווק, היא עשתה שמונה סבבי ריאיונות לפני שדחו את מועמדותה. חברה אחרת העבירה אותה תשעה סבבים, ואז לא ענתה לה לטלפון, להודעות או לשני מיילים.

בסביבה של פיטורים והקפאות העסקה, מעסיקים רבים האטו את המילוי של משרות משרדיות, מפקידי קבלה ועד מנהלות כספים ראשיות, כך אומרים מנהלים ומנהלי העסקה. הם מושכים את הזמן ומוסיפים דרישות חדשות, החל ביותר שנות ניסיון, דרך ציונים גבוהים יותר במבחנים טכניים ועד סבבי ריאיונות נוספים.

העסק הענק והקטלני של ההגירה הלא-חוקית לאירופה 
מחפשי עבודה מספרים על מסלול ייסורים כשהכוח שוב בידי המעסיקים | WSJ
"הייתי מכורה לאופיואידים 25 שנה. אני רוצה לצעוק: די למחדל הזה" | הצוללת

בר, בת 41, עבדה בשיווק כבר עשור וחיפשה עבודה חדשה ארבע פעמים מאז 2018. בכל פעם היא קיבלה הצעות רבות תוך כמה שבועות. אבל הפעם, המרדף אחר עבודה נמשך ארבעה חודשים, וחברות ציפו שהיא תשלים יותר מצגות וריאיונות, שבמקרים רבים נראו לה מיותרים. במקרה אחד, בר מספרת שהייתה אובדת עצות בריאיון בסבב התשיעי כשהמראיינת אמרה שהיא משוכנעת שבר מסוגלת לבצע את העבודה. ואז שאלה: "אבל מה עוד את יכולה לעשות?".

"בקלות ביליתי 20 שעות בתהליך ריאיון אחד", אמרה בר, גרושה ואם לארבעה מיוג'ין, אורגון, שפוטרה מעבודתה הקודמת בנובמבר. "מפרספקטיבה עסקית, אני לא מבינה את זה".

אחרי שנים של העסקה בקצב מסחרר בזמן הקורונה, מחפשי עבודה במשרות צווארון לבן מרגישים את מכת הנגד. כמות המשרות, מתיווך ופיננסים ועד ביטוח ופרסום ירדה בכמעט 500 אלף מאז סוף שנה שעברה, לפי נתונים פדרליים. מעסיקים שמעוניינים לאייש משרות צווארון לבן אומרים שלוקח להם בממוצע 11 שבועות להעסיק, לעומת שבעה שבועות ב־2021, לפי נתונים מחברת הגיוס Robert Half.

בזמן תהפוכות המגפה, מעסיקים ראו הרבה מחפשי עבודה שהגישו מועמדויות לתפקידים שהם לא היו באמת רציניים לגביהם, ובשוק תעסוקה הדוק, חלק מיהרו להעסיק אנשים שבסופו של דבר לא היו כל כך מתאימים, אמרה מישל רייסדורף, מנהלת מחוז מאילינוי ב־Robert Half. "כולם פועלים בזהירות יתירה", אמרה. "הרבה חברות נכוו".

בימינו, שלושה־ארבעה סבבי ריאיונות הם הנורמה מבחינת לקוחות, היא אמרה, לעומת אחד או שניים בעבר. לדברי רייסדורף, ברבע מאה בעבודה היא מעולם לא ראתה מעסיקים מתקדמים כל כך בזהירות עם מועסקים חדשים.

שוק התעסוקה האמריקאי נותר חזק בסך הכל. מעסיקים הוסיפו 253 אלף משרות באפריל, בתחומים רבים משירותי בריאות ועד אדריכלות ואירוח. ובכל זאת, הנתונים האלה מסתירים את העובדה שהרבה תעשיות צווארון לבן, כולל שירותים פיננסיים ושירותים עסקיים ומקצועיים, צמצמו העסקה ומבחינת אנשי מקצוע רבים, המעבר בין תחומים הוא לא תמיד קל - בייחוד עכשיו.

אנשים שמחפשים עבודה אומרים שבחודשים האחרונים, בייחוד כשישנם גלי פיטורים בתעשיות מטכנולוגיה ועד מוצרי צריכה ומדיה, תחושת התחרות התגברה. בנובמבר, כשרזה מולאייב פוטר ממשרה של 90 אלף דולר בשנה בחברת המזרנים Casper, המשרות שהוא הגיש להן מועמדות הראו בלינקדאין שניגשו אליהן עוד 75 או 100 מועמדים, נתון שהרשת החברתית נותנת בזמן אמת. עד האביב, הוא כבר ראה מספרים כמו 1,000 מתמודדים על כל משרה שהוא ניגש אליה, וחלק מהתפקידים משכו מאות מגישי מועמדות תוך דקות בודדות. מולאייב, שסיים לימודים באוניברסיטת ניו יורק ב־2020 ועדיין גר בעיר, אומר שבשנה בה סיים לימודים, הגיש מועמדות לשש משרות וקיבל הצעה מ־Casper תוך חודש וחצי. הפעם, הוא אומר, החיפוש היה הרבה יותר קשה.

המעסיקים הפכו שוב לבררנים / צילום: Shutterstock

בסופו של דבר מצא מולאייב משרה כמתאם הכשרת שטח בחברת הקוסמטיקה והטיפוח Lancôme באביב, לאחר שניגש ל־120 משרות ועשה 30 ריאיונות עם 19 חברות, במקרים מסוימים עד חמישה סבבי ריאיון לפני שקיבל תשובה שלילית. כמות כזאת של ריאיונות דרשה הכנות רבות, אמר. אחד המגייסים ייעץ לו להכין מספיק אנקדוטות שונות מחוויית העבודה שלו בעבר כדי שלא יצטרך לחזור על עצמו בשיחות עם מראיינים שונים מאותה חברה.

אפילו עוד לפני שנה, מעסיקים התחרו תחרות עזה על העסקת כישרונות, והציעו בונוסי חתימה בסכומים של חמש ספרות, עבודה מרחוק והטבות אחרות. במקביל, חברות רבות הקלו את הקריטריונים להעסקה כי היו נואשות להכניס עוד עובדים. זה כבר לא המצב.

מעלים את הרף

אלין לרנר, מנכ"לית interviewing.io, פלטפורמת גיוס לחברות טכנולוגיה, אומרת שחברות מעוניינות כעת רק במועמדים שבסבבי ריאיון טכניים השיגו ציון שגבוה ב־15% ביחס לרף המינימום בתחילת 2022.

ג'וני סי טיילור ג'וניור, מנכ"ל האגודה לניהול משאבי אנוש, אומר שהוא שומע באופן שגרתי מחברות שמעלות את הרף למועמדים, כולל חברת טכנולוגיה גדולה אחת שלאחרונה העלתה את רף ממוצע ציוני הקולג' ל־3.4, אחרי שבשיא המגפה הדרישה הייתה 3.2. חברות אחרות, אמר, מנסות לעשות סינון יותר מדויק כדי להבטיח התאמה טובה לתרבות הארגונית בחברה. "זה לוקסוס שלא ממש היה לך כשהיו כל כך הרבה משרות פנויות", אמר.

בתחומי המשכנתאות והנדל"ן לפני שנה וחצי, מעסיקים היו מוכנים לקבל אנשים מבטיחים עם שנה או שתיים של ניסיון, אמרה מג ריילי, סמנכ"לית בחברת ההשמה National Mortgage Staffing. כעת, עם זאת, התעשייה, שנפגעה בגלל שיעורי הריבית הגבוהים, מפטרת עובדים. אין כבר קפיצות שכר של 20 אלף דולר למשרות יועצים וחתמים, אמרה. החברות שממשיכות לגייס, מחפשות אנשים שיש להם יותר מעשר שנות ניסיון ושלא דילגו יותר מדי בין עבודות בקריירה שלהם. ריילי אמרה: "חברות ממש מחפשות את האדם שעונה על כל אחת ואחת מהדרישות".

למובטלים שמחפשים משרות צווארון לבן, חלק מהאתגר הוא פשוט להתבלט מההמונים. בחברת התקשורת AT&T למשל, מספר המועמדויות לכל משרה שהחברה מפרסמת עלה בכמעט כפליים מהתקופה המקבילה שנה שעברה, אמר אסטאד דונג'ישה, שאחראי על משיכת כישרונות לחברה. במשרות צווארון לבן, מספר המועמדים שניגשים לכל משרה עלה פי שלושה.

למנהלי ההעסקה ב־AT&T יש כעת בין שלוש לחמש בחירות אפשריות, בהשוואה לאחת או שתיים כששוק התעסוקה היה צפוף יותר, אמר. בחברה יש כ־2,500 משרות פתוחות השנה, אמר, פחות מ־5,000 המשרות שהוסיפה AT&T בכל אחת משתי השנים הקודמות. "אנחנו לא פותחים תפקידים חדשים בלי לחשוב", אמר. אנחנו מאוד נזהרים לגבי האופן בו אנו פותחים תפקידים חדשים, יש אצלנו הרבה יותר בדיקות".

בקלמזו, מישיגן, המספר הממוצע של מועמדים למשרות פתוחות ב־Stryker, חברת טכנולוגיה רפואית, כמעט הוכפל בחודשים האחרונים בהשוואה למה שהיה לפני 18 עד 24 חודשים. כשכל כך הרבה מועמדים מתחרים על כל תפקיד, אומרים מנהלי גיוס, חברות יכולות לדרוש מהם יותר.

המעסיקים כבר לא בלחץ

"יש כזו רוויה של אנשים שפוטרו ויכולים להתחיל לעבוד מיד - לעיתים אנשים ממש מוכשרים", אמרה רייצ'ל מור, בת 48 מדנבר, שהחלה לחפש עבודות חדשות בקיץ שעבר, לאחר שחברת האירועים הווירטואליים שבה עבדה פיטרה אנשים. "את מתחרה עם אנשים מפייסבוק, מטוויטר ומאמזון".

במקרה אחד, אומרת מור, חברה שהגישה אליה מועמדת שלחה הודעות דואר למועמדים בהן כתבה שזכתה לכל כך הרבה עניין שהיא מבקשת מהמועמדים להכין אסטרטגיות תוכן לקמפיין שהחברה תוכל לבחור ביניהן, אפילו לפני סינון ראשוני בטלפון. "חשבתי לעצמי, למה שאשקיע את הזמן?" אמרה מור, שבחודש מרץ קיבלה משרה בשיווק בחברה אחרת.

לחלק נמאס. לורה מייר, בת 37 מצ'טנוגה, טנסי, מספרת שבזמן חיפוש אחר עבודה השנה, אחרי סבב רביעי של ריאיונות אצל מעסיק פוטנציאלי, הוא ביקש ממנה ליצור אסטרטגיית תוכן לכל ערוצי ההפצה שלו. ציפו שהיא תציג את עבודתה לפאנל מנהלים, ותדון בה איתם לאחר המצגת. "זו הייתה דרישה גדולה מדי למטלה ללא תגמול", אמרה, והוסיפה שהיה לוקח לה לפחות 20 שעות לעשות את זה כמו שצריך. מייר נסוגה מתהליך הריאיון ובהמשך הדרך החליטה לצאת לדרך עצמאית כמשווקת עצמאית.

בשעה שמעסיקים רבים נעשים בררנים יותר, אמריקאים מובטלים נתקעים יותר ויותר זמן מחוץ למעגל העבודה. מוקדם יותר החודש, מספר האנשים שהגישו תביעות מתמשכות לדמי אבטלה היה 1.8 מיליון, עלייה של 40% ביחס לשפל של 50 שנה שנרשם בסתיו שעבר. הסימנים מצביעים על סביבה צוננת יותר במיוחד למשרות צווארון לבן. שיעור העובדים בשירותים מקצועיים ועסקיים שהתפטרו ירד במרץ ל־2.9%, ביחס ל־3.6% בתקופה המקבילה אשתקד, לפי נתונים פדרליים.

"אם יש לכם פחות הזדמנויות למצוא תפקיד חדש, אז גם יש פחות סיכוי שתתפטרו מתפקיד קיים", אמר ניק באנקר, כלכלן באתר המשרות Indeed. פרסום מודעות דרושים למשרות חדשות ב־Indeed ירד ב־11% בכל התחומים השנה.

לזלי קרואו, שותפה בקרן ההון סיכון Bain Capital Ventures שעובדת עם 200 חברות הפורטפוליו של הקרן, בעיקר בתחום הטכנולוגיה, ומגייסת כישרונות בשבילן, אומרת שבאקלים הכלכלי הנוכחי היא רואה שחברות מוסיפות דרישות חדשות. לפני שנה, כשהייתה תחרות עזה על עובדים, חברות תשתית IT שעבדה איתן היו מרוצות להעסיק מישהו עם רקע כללי בייעוץ שישמש בתפקיד ניהולי. כעת כשיש להן מאגר כישרונות גדול יותר לבחור ממנו, היא אומרת, היא רואה שחברות מתמקדות במועמדים שמכירים לעומק את התחומים הטכניים שלהן ויודעים לדבר בשפתן.

"מי שמעסיק בימינו, הרף מאוד גבוה, בגלל שלא לכולם יש מקום להרבה ראשים בצוות", אמרה. מתחילת השנה, תעשיית הטכנולוגיה קיצצה כ־198 אלף משרות, על פי layoffs.fyi, אתר שעוקב אחרי האירועים כפי שהם מופיעים בדיווחים בתקשורת והודעות לעיתונות של החברות. זאת נוסף ל־165 אלף קיצוצי משרות כאלה ב־2022. בה בעת, אמרה, חברות כבר לא חשות את אותו לחץ תחרותי לחטוף במהירות אנשים מוכשרים כפי שהיה מוקדם יותר במגפה, וזה מוביל להליך סינון ממושך.

כבר לא מפזרים בונוסים

בשיא המגיפה, UKG, ספקית תוכנה למשאבי אנוש, שירותי שכר וניהול עובדים, גייסה עובדי ם רבים כדי להמשיך לצמוח, כך אמרה סמנכ"לית אנשים בחברה, פאט וודורס. כשהחיים חזרו למסלולם, חלק מהמועסקים האלה הבינו שהם לא באמת רוצים לעבוד שם. גם החברה למדה מהתהליך, היא אמרה: "אולי אתם לא כל כך מתאימים לנו".

כיום החברה יותר מחמירה לגבי מי מקבל בונוס חתימה על חוזה, לאחר שבעבר הייתה מחלקת בונוסים כאלה בקלות כשהשוק היה שוצף, אמרה וודורס. היום גם מקפידים בחברה על נוכחות במשרד, ובמודעות דרושים כתוב מראש שהמועמדים צריכים להתגורר בקרבת מקום למשרדים. עובדים בתפקידים רבים נדרשים להיות במשרד לפחות שלושה ימים בשבוע.

קלארה ברומפילד, בת 27, מחפשת עבודה כבר שמונה חודשים. מאז שעזבה תפקיד בו פיקחה על הכשרת ופיתוח עובדים בחברת קמעונאות מלוס אנג'לס, היא מעריכה שהגישה מועמדות ל־2,000 משרות בתעשיות שונות.

חלק מההצעות לא הבשילו, אמרה, כנראה וחלק מהחברות הודיעו על הקפאות העסקה בשלבים האחרונים של הריאיונות או באמצע התהליך. חברה אחת העבירה אותה סבבים חוזרים של ריאיונות ומטלות מבחן בתקופה של ארבעה חודשים לפני שביטלה את מודעת הדרושים.

"בפעם האחרונה שחיפשתי עבודה ב־2019, היה מקובל לעשות שניים, אולי שלושה סבבי ריאיונות, ואולי לעשות מטלה אחת. אבל כעת זה נראה כאילו יש לנו מטלה ממושכת, שמצריכה הרבה שעות עבודה, וארבע עד חמישה סבבי ריאיון ועדיין אין לך הבטחה שבסוף כל זה תקבל הצעה", אמרה. "כמעט נראה כאילו אנשים מפרסמים מודעות דרושים בלי כוונה באמת להעסיק אף אחד".

בזמן שחסכונותיה הולכים ואוזלים, ברומפילד הולכת ומאבדת תקווה. חלק מהחברות בהן התראיינה לפני כמה חודשים אמרו לה שהן זקוקות לזמן נוסף לפני קבלת החלטה, לאחר שבעבר אמרו לה שבכוונתן להחליט מהר. בינתיים, ברומפילד הודיעה לבעל הבית שלה שהיא תיאלץ לפנות את הדירה. היא אמרה שתגור אצל חברים בלוס אנג'לס או תחזור לטקסס ותישן אצל אמא שלה על הספה אם לא תמצא עבודה בקרוב. "בכיתי היום", אמרה.

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

כטב''מים / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"