גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך הצליחו חברות הענק לחסוך מאות מיליוני דולרים - בלי שינויים דרמטיים

תנאי השוק ולחץ המשקיעים שולחים את אמריקה התאגידית למרוץ התייעלות ● חברות ענק כמו פייסבוק, AirBnb ושופיפיי גילו שביטול של שורת מטלות קטנות שגוזלות זמן מוביל להגברת הפרודוקטיביות ולחיסכון משמעותי בכסף

הצעדים הקטנים שחסכו מיליוני שעות עבודה / צילום: Shutterstock
הצעדים הקטנים שחסכו מיליוני שעות עבודה / צילום: Shutterstock

 

 

במשך שנים, כש־AT&T ארגנה מסיבת פרישה, היה צריך להזין את שמות המשתתפים למערכת דיווח ההוצאות של החברה - מסוג המטרדים הקטנים שהם חלק מחיי המשרד של מיליוני עובדי צווארון לבן. אבל צוות טכנולוגיה ב־AT&T הבין שהדרישה הזאת ודומות לה עולות לעובדים 28,500 שעות עבודה בשנה, שאותן יכלו לנצל למשימות חשובות יותר. אז החברה ביטלה אותה. בשנתיים האחרונות נקטו שם יותר מ־160 מהלכים דומים, שלהערכתם חוסכים לעובדים כמעט 3 מיליון שעות בשנה.

"קובי פרץ זרק עליי כספת": חוקר המס שפרש אחרי 30 שנה חושף את הסיפורים מאחורי הפרשות שהסעירו את המדינה
סקס, סמים והון־שלטון: מה קורה בעיתון הגדול באירופה? 

מנהלי התאגידים באמריקה פצחו במסע מחודש להתייעלות. האינפלציה נותרה גבוהה, שולי הרווח מתכווצים והטלטלות במגזר הבנקאות הגדילו את הסבירות שהכלכלה האמריקאית תגלוש למיתון. איום ההתכווצות הכלכלית הציב חברות תחת לחץ גובר מצד המשקיעים לצמצם בזבוז ולהגביר את הפרודוקטיביות. התוצאה היא גל של פיטורים וקיצוצי עלויות אחרים.

חברות גם מתמקדות כעת בפרטים הקטנים של העבודה היומיומית. הן בוחנות מחדש תהליכים ואת האופן שבו עובדים מבצעים את תפקידם, במטרה לשפר את יעילות ניצול הזמן. המאמצים חודרים לחברות בארה"ב במידה שלדברי מנהלים לא נראתה זה שנים.

בפברואר מנכ"ל מטא מארק צוקרברג הכריז ש־2023 תהיה "שנת היעילות" בחברת הרשתות החברתיות. מוקדם יותר השנה מנכ"ל פורד ג'ים פארלי הבטיח שיפחית בזבוז בכל רחבי החברה ובכל יום יחפש דרכים לשיפור.

AT&T נמצאת בעיצומו של מאמץ רב־שנתי לקצץ 6 מיליארד דולר בעלויות על ידי סגירת חנויות, פיטורי עובדים וייעול הפעילות. חלק מהמאמץ לקצץ בעלויות הוא פרויקט שהחברה מכנה "טיפות גשם" (Raindrops), יוזמה לחיסכון בכסף ובזמן על ידי פישוט או ביטול של תהליכים עסקיים - מדיווח הוצאות ועד שליחת הודעת דואר אלקטרוני לקבלת אישורים ממנהלים - שמאטים את הזרימה היומית של העבודה.

"תהליך שגרתי אחד אולי מרגיש כמו טיפת גשם בודדה, אבל כשיש לך המון כאלה, זה יוצר מבול של עבודה נוספת", אמרה אליזבת ויזיי, סמנכ"לית בארגון הטכנולוגיה של AT&T שמפקחת על הפרויקט.

קפאון בפריון

יעילות עוסקת באופן בו עבודה נעשית, ויש לה קשר הדוק עם פרודוקטיביות. אם עובדים הם יותר יעילים - מקטינים את משך הזמן והמשאבים הנחוצים להשלמת משימה - באופן תיאורטי גם הפרודוקטיביות אמורה להשתפר. פרודוקטיביות, בהגדרתה הצרה על ידי כלכלני מקרו, מודדת את כמות התפוקה המיוצרת בשעה אחת של עבודה.

הדרך בה חברות מודדות פרודוקטיביות משתנה. חלק בוחנות את ההכנסות או הרווחים שכל אחד מהעובדים מייצר. אחרות מתמקדות בפרויקטים שנמסרו או במוצרים חדשים שנשלחו. תהליכים משופרים יכולים גם לסלול עבור חברות את הדרך להעסיק פחות אנשים.

אבל בנקודה כלשהי, קיצוץ מנות קטנות של זמן מהמשימות של עובדים מגיע לגבול מבחינת חיסכון בעלויות. בסופו של דבר חברות עדיין יצטרכו חדשנות והשקעה כדי לתמוך בצמיחה בטווח הארוך, אמר רוג'ר מרטין, לשעבר דקאן ביה"ס רותמן לניהול באוניברסיטת טורונטו וכיום סופר ויועץ למנהלים.

פריון העבודה בארה"ב קפא בשני העשורים האחרונים למרות התקדמויות בטכנולוגיה, לפי מחקר של מקינזי. מאז 2005, הפריון גדל ב־1.4% בשנה בממוצע, מתחת לקצב ארוך־הטווח של 2.2% שנרשם מאז מלחמת העולם השנייה.

את מקורות האובססיה של אמריקה ליעילות ניתן למצוא במאה ה־19, כשמנהל עבודה בבית חרושת ששמו פרדריק ווינסלו טיילור נעזר בסטופרים כדי לבחון עובדים בניסיון להיפטר מתנועות לא נחוצות בפסי הייצור. עבודתו של טיילור - המכונה "ניהול מדעי" - העניקה למנהלים השראה לבחון בקפידה תהליכים ולפשט אותם למרכיבים החיוניים ביותר.

הדיסציפלינה הזו שרדה והתפתחה בחברות אחרות ובראשן טויוטה, שגישתה לייצור שהתאפיינה במחוייבות אובססיבית ליעילות והערכה עצמית בלתי נגמרת הפכה לפופולרית. כיום מאמצים חלקים מספר הכללים הזה גם במגזרים שחורגים בהרבה מייצור, מטכנולוגיה לפיננסים ועד הגשת מזון.

מטא מבטלת חלק מהפרויקטים, מקצצת שכבות של ניהול ביניים ומתכוונת למקד מחדש את החברה כחלק מהמאמץ שלה להתייעל. מאז נובמבר, החברה האם של פייסבוק אמרה שתפטר 21 אלף עובדים, כמעט רבע מכוח העבודה שלה.

חברת השכרת הדירות Airbnb "נהייתה פנאטית" במטרתה להישאר יעילה ב־2020, כשפיטרה כמעט 2,000 אנשים בשלב מוקדם במגפה לאחר שהגדילה את מניין העובדים ב־40% ב־2019, כך אמר דייב סטיבנסון, סמנכ"ל הכספים. הצמיחה הזו הייתה מהירה מדי, ושיקפה בעיה גדולה יותר בקביעת יעדי החברה: "פשוט ניסינו לעשות הכל בבת אחת", אמר.

מאז Airbnb ניסתה להיות יותר ממושמעת בקביעת סדר עדיפויות לפרויקטים, אמר סטיבנסון. "במקום ש-100 רעיונות יעלו מלמטה ונבלה שבועות בניסיון לברור ביניהם כדי לנסות לקבוע להם עדיפויות, אנחנו לוקחים כמה עשרות רעיונות שמגיעים מההנהלה ומנסים לומר, 'מה הדבר שהכי חשוב לנו לבצע כעת?'", אמר.

עוד מטרה חדשה ואהובה: ישיבות. זמן קצר לאחר ש-Shopify הכריזה על ביטול סוגי ישיבות מסוימים בתחילת ינואר, החברה, המספקת כלי מסחר מקוון לקמעונאים - מחקה 12 אלף אירועים מלוחות השנה של העובדים. השינויים יפנו כ־322 אלף שעות ב־2023 ל־11,160 עובדי החברה, מסרו מ־Shopify.

שינויים כאלה יכולים להוביל לצמצום של "הצגת פרודוקטיביות", או פעולות שעובדים עסוקים בהן בעיקר כדי להיראות עסוקים או לשם הנראות למנהלים וקולגות. כ־43% מהעובדים אומרים שהם מבלים יותר מ־10 שעות בשבוע בניסיון להיראות פרודוקטיביים במקום במשימות חשובות, כך לפי סקר בקרב 1,000 עובדים במשרה מלאה שערכה חברת מחקר מקומות העבודה Visier בפברואר.

החברה גילתה שהמשימות הפרפורמטיביות הנפוצות ביותר כוללות מענה לדואר אלקטרוני מעמיתים במהירות האפשרית אפילו כשלא דרושה תגובה מהירה; השתתפות בישיבות בהן הנוכחות שלהם מיותרת; וביצוע מחקר עודף שלא לצורך בפרויקטים.

עוד פח זבל אחד במשמרת

בחברת Waste Management, מדי יום אלפי נהגי משאיות מרוקנים מכולות זבל באורך כ־7 מטר בערים רבות בארה"ב. הם מתחילים את המשמרת עם מסלול שנקבע מראש: מתי לאסוף איזה פח ובאיזה כבישים לנווט כדי להגיע לשם.

התהליך הזה מורכב. בערך 70 גורמים משפיעים על קביעת המסלול - מגובה הגשרים בדרך ועד מצב התנועה, הניסיון של הנהג וזמני האיסוף המועדפים על הלקוחות, כך אמר המנכ"ל ג'ים פיש. אבל לעיתים נהגים פעלו לפי האינטואיציה שלהם והתעלמו מהוראות המחשב.

המנהלים ב־Waste Management גילו שבניית מסלולים טובים יותר - ושכנוע של הנהגים להיצמד אליהם - יכולה לעזור להשיג יעד פרודוקטיביות משמעותי: לאפשר לנהגים לאסוף עוד פח זבל אחד במשמרת.

החברה בילתה חודשים בבניית "כלי אופטימיזציה של מסלולים", שלטענתה חוסך עד חצי שעה ביום. המשמעות היא שבמשמרת של 10 שעות הנהגים יכולים לרוקן שישה פחי זבל במקום חמישה. המאמץ הזה דומה לתרגיל עתיק שנקרא "בעיית הסוכן הנוסע", שמנסה למצוא את המסלול הקצר ביותר בין כמה יעדים שונים.

הנהגים יוכלו לסטות מהמסלולים שעברו אופטימיזציה, אם הדבר דרוש מסיבות בטיחות למשל, אבל הם כנראה גם יקבלו תמריץ כספי אם באופן כללי יעקבו אחר המסלולים שעברו אופטימיזציה ויאספו יותר זבל, אמר פיש.

"אם החברה רק תחזור לג'ים ותגיד לו 'הי, מזל טוב, אתה עושה יותר עבודה באותו זמן ומקבל את אותו שכר', אז כן, אני לא יותר מדי נלהב מזה", אמר פיש. "אז מה שאנחנו חושבים לעשות זה לשתף חלק מהשיפור הזה בפרודוקטיביות בצורת שכר שיחזור לנהגים".

תוצאות ראשוניות מראות שהחברה נוסעת פחות קילומטרים כדי להגיע ללקוחות, ומקטינה את ההפרעות לשירות כמו החמצת זמני איסוף, אמרה איימי פלטייה, מנהלת אזורית העובדת עם נהגים באזור שכולל את אילינוי, אינדיאנה ואיווה. הסדרנים של הנהגים, שפעם מילאו את מסכי המחשב בפתקים צהובים עם עדכונים על תנאי הדרך, או שכתבו מסמכי וורד עם מסלולים אידיאליים - יכולית עתה להשתמש בכלי כדי להעביר הנחיות לעמיתים שלהם יותר בקלות.

פיש אמר שחלק ממאמצי האוטומציה של Waste Management, למשל במוקדים הטלפוניים, יאפשרו לחברה המעסיקה כ־50 אלף עובדים לצמצם כ־1,000 משרות. אבל הוא אמר שהצמצומים במוקדים הטלפנים ייעשו בהדרגה.

חיסכון של 300 מיליון קליקים

ב־AT&T גייסו שישה עובדים מקבוצת הטכנולוגיה בחברה כדי להוביל את פרויקט Raindrops. מאז 2021, הצוות ערך מיקור המונים לרעיונות, וביקש מעובדים בכל היחידות להגיש הצעות לתכנון מחדש של משימות מרגיזות, גוזלות זמן או לכאורה חסרות טעם. בינתיים עבר הצוות על 230 הצעות ואימץ את רובן.

לצד ביטול הפירוט של מסיבות הפרישה, ב־AT&T ערכו אוטומציה לבקשות עובדים לגישה לחלק מהחללים המשרדיים (חיסכון: 23,333 שעות), הסירו אחד משני קליקים שהיו נחוצים כדי להתחבר למערכת המחשוב התאגידית של AT&T (חיסכון: 300 מיליון קליקים בשנה) ופישטו או ביטלו את עשרות הודעות הדואר שנשלחות כל חודש לצי הנהגים (חיסכון: 41,310 שעות).

החיסכון השנתי של כמעט 3 מיליון שעות ב-AT&T כתוצאה משיפורים בתהליכים מתרגם לממוצע של 18.75 שעות בשנה שהיא מחזירה לכל אחד מ־160 אלף העובדים - או שווה ערך למעט יותר משני ימי עבודה, אבל בחלוקה לשנה שלמה בפריטה לדקות ושניות. "אלה שעות שהחזרנו לעובדים כדי להתמקד בעסק", אמרה ויזיי. החברה מעריכה את הערך הכספי של החיסכון בזמן ב‏־186 מיליון דולר.

אמיליו בודווני, מנהל במוקד טלפוני של AT&T בריצ'רדסון, טקסס, אמר שהגשת דוח הוצאות נסיעות העבודה הרבעוני הצריכה לרוב יומיים של איסוף וסריקת קבלות, בין האימליים השיחות או לאחר שעות העבודה. כעת, התהליך כולו לוקח כשעה אחת בסך הכל.

אפילו טוב מכך, אמר, נציגי שירות לקוחות במחלקת ההזמנות הסיטונאיות מבזבזים פחות זמן בכניסה למחשבים שלהם. "אנחנו מקבלים אלפי הזמנות ורוצים לוודא שאנחנו חוזרים ללקוחות אחרי 24 שעות. לעיתים לא היינו מסוגלים לעמוד ביעד הזה", אמר. הביטול של צעד אחד בכניסה למחשב וכמה שינויים אחרים, שיפרו את ביצועי העמידה בזמנים של הצוות מ־90% לפני שנה ל־97% כעת.

כמובן, החישובים של AT&T לגבי חיסכון בזמן ובדולרים מסתמכים על השערה משמעותית: שעובדים ימלאו את הזמן שחסכו בעבודה אמיתית, ולא יוציאו אותו על הזמנת אוכל לחיות באינטרנט או רכילות עם הקולגות שלהם.

לעיתים קרובות, אין קשר ברור בין שינויים מיקרוסקופיים לשורה התחתונה, אמרה לורה בודרו, מרצה לניהול בביה"ס למינהל עסקים של אוניברסיטת קולומביה. "השינויים הקטנים האלה יכולים להצטבר לעוצמה משמעותית, אבל יכול להיות מאד קשה לכמת ולמדוד אותם", אמרה.

בכל זאת, אמרה בודרו, המחקרים על עבודה מרחוק רומזים שכאשר נחסך זמן על פעילויות קשורות לעבודה כמו נסיעות, לפחות חלק ממנו חוזר לחברה בצורת עבודה נוספת.

ב־AT&T אומרים שראו צמיחה בקהל הלקוחות וברווחים ברבעונים האחרונים. ויזיי אמרה שקשה לכמת זאת, אבל היא מאמינה שצמצום המטלות המשעממות אחראי לחלק מהשיפור בתוצאות.

בעיית הפאוור פוינט

בניסיון לפעול יותר ביעילות, חברת ניהול הנכסים T. Rowe Price, שמה על הכוונת את אחד המרכיבים הבסיסיים של עבודה תאגידית: מצגת הפאוור פוינט. במשך שנים, אנשי מכירות הקדישו שעות לבניית מצגות מפורטות כדי להסביר ללקוחות את מוצרי החברה. מאגר מידע פנימי שנועד לסייע ליצור אותן, תפח ליותר מ־8,000 שקופיות.

החברה הבינה שמאגר המידע גדול מכדי שיהיה נוח לדפדף בו, לכן עובדים לעיתים קרובות עשו עבודה כפולה, אמרה קימברלי ג'ונסון, מנהלת התפעול הראשית ב־T. Rowe Price. הזמן שבוזבז על התאמה של כל מצגת כזו גרם לכך שעובדים לא היו פנויים לעשות עבודה אחרת הקשורה בלקוחות. "זו מגבלה אמיתית על הגדלת העסק", אמרה.

צוות של 25 אנשים הקדיש כ־18 חודשים בניסיון לתקן את בעיית הפאוור פוינט. הם צמצמו את מספר השקופיות לכ־3,000, ובנו כלי מודולרי שמאפשר לעובדים ליצור ביתר קלות מצגות, גרפיקה ונתונים בהתאמה אישית, בכמה קליקים בלבד. הצוות סיים עבודתו בסתיו 2022. "אנחנו לא צריכים יותר לדלות שקופיות מיקום הפאוור פוינט", אמרה. "שחררנו מאות רבות של שעות מזמנם של אנשים".

עוד כתבות

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי