גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מה אתן עושות בלילה?": התביעה שמטלטלת את משרד עורכי הדין המוכר

עורכת דין שעבדה במשרד שקל ושות', מהמובילים בתחום המס, טוענת כי שותף במשרד הטריד אותה מילולית על רקע נטייתה המינית ● לטענתה, בעקבות כך היא פוטרה, ובירור המקרה נעשה רק לאחר חצי שנה ● משרד שקל ושות': "נערך בירור, והמשרד פעל בהתאם להמלצות"

הטרדה מינית / צילום: Shutterstock
הטרדה מינית / צילום: Shutterstock

טענות לאמירות מטרידות, התנכלות ופיטורים באחד ממשרדי עורכי הדין המובילים בתחום המס: עו"ד הדר נעמה פרץ, שעבדה 8 חודשים במשרד שקל ושות', טוענת במסגרת תביעה שהוגשה לבית הדין לעבודה כי שותף במשרד הטריד אותה מילולית על רקע נטייתה המינית לנשים, וכי המשרד נמנע במשך חודשים מלברר את התלונה ואז פיטר אותה בנימוק מקצועי.

משרד אחד, כמעט 4,000 עורכי דין: מגה-מיזוג בארה"ב מאותת על המגמה העולמית בענף
עורך דין ביקש פטור ממע"מ בגין גביית חובות על צ'קים ושטרי חוב בהיקף כ-10 מיליון שקל. מה קבע בית המשפט?

לטענתה, לאחר אמירות שנאמרו לה מצד עו"ד יניב הרשקוביץ במהלך טיול שערך המשרד ביוון, היא התלוננה, אך באותה העת לא היה ממונה על הטרדות מיניות במשרד עורכי הדין. המשרד בירר את התלונה רק חצי שנה מאוחר יותר, ובבירור נקבע כי חלק מהאמירות נאמרו, והן מהוות הטרדה ברף הנמוך.

כחצי שנה לאחר פיטוריה של עו"ד פרץ, הוגשה בשבוע שעבר תביעה לבית הדין לעבודה על סכום של כ-400 אלף שקל, באמצעות עורכי הדין חגי קלעי, אייל וייס ונטע סרוסי. בתביעה נטען כי משרד שקל, בראשו עומד עו"ד יניב שקל, לא דאג לסביבת עבודה מוגנת ופיטר את עו"ד פרץ בשל תלונתה.

עוד נטען כי "המשרד ביקש להיפטר ממי שהעזה להתלונן על הטרדה מינית, בזמן שלא עשה דבר נגד השותף במשרד שחזר ופנה אליה באופן מטריד ומשפיל, לאחר שהמשרד לא עשה את המוטל עליו על-מנת לספק לעובדותיו סביבת עבודה בטוחה מהטרדות".

יצוין כי החוק למניעת הטרדה מינית מאפשר לעובד לתבוע פיצוי בגין עוולה אזרחית. תביעות יכולות להיות מוגשות נגד המעסיק, אם הוא הפר את החובות בחוק שמחייבות אותו לנקוט אמצעים כדי למנוע הטרדה מינית ולטפל בתלונות.

בין היתר, המעסיק מחויב לקבוע דרך יעילה להגשת תלונה בשל הטרדה מינית או התנכלות; לטפל ביעילות במקרה של הטרדה מינית או התנכלות ולעשות כל מה שביכולתו כדי למנוע את הישנות המעשים; ובמקום בו מועסקים יותר מ-25 עובדים, עליו לקבוע תקנון שיפורטו בו דרכי הגשת תלונה.

עוה"ד טוענת: המשרד לא דאג לסביבה מוגנת

בחודש מרץ 2022 החלה עורכת הדין פרץ, בוגרת האוניברסיטה העברית והתמחות במחלקה הפיסקאלית בפרקליטות, לעבוד במשרד שקל ושות'. ביוני 2022 יצא כל המשרד לחופשה ביוון לנופש של שלושה ימים. פרץ מתארת כי לפני הנסיעה השותף עו"ד הרשקוביץ אמר לה בנוכחות עובדים נוספים "יודעת לאן היינו צריכים לנסוע כדי שתהני?" והוסיף "לאי לסבוס".

לטענתה, הדברים נאמרו באופן מלגלג ומשפיל ביחס לנטייתה המינית. בנוסף היא טוענת כי הוא אמר לה במטבחון המשרדי, בנוכחות עובד נוסף, כי "נשים אוהבות להיות מוטרדות, ככה יש להן קייס על הגבר".

בעת ששהו בנופש עצמו ביוון, טוענת פרץ כי אותו שותף שאל אותה על כך שהיא ישנה בחדר עם עורכת דין מהמשרד - "איך נתנו לכן לישון באותו חדר?" והוסיף, "אבל את לסבית. תחשבי שאותי היו שמים עם בחורה בחדר", "אז מה אתן עושות בלילה?". לפי כתב התביעה, עוה"ד הביעה בפניו את חוסר שביעות רצונה מההתייחסות הללו וכעסה על תשובתו.

לטענתה, הערות אלו גרמו לה להרגיש שעובדים רבים מסתכלים עליה ומצחקקים על הרמיזה לקשר מיני בינה לבין עוה"ד עמה היא ישנה בחדר, וכי האמירות נאמרו "על בסיס ההנחה המשפילה והפוגענית כשלעצמה, שאישה לסבית אינה יכולה לשהות בחדר אחד עם אישה אחרת מבלי שיהיה לכך הקשר מיני, ובמסגרת זו אף לנצל את חברתה ההטרוסקסואלית".

אמירה נוספת הייתה בזמן שאחד העובדים ביקש לסחוט לימון על דג שהוגש בצלחת מרכזית. נטען כי הרשקוביץ אמר לעובד "רק תזהר לא להשפריץ על עוה"ד, היא לא אוהבת שמשפריצים עליה". עוה"ד כעסה על האמירה והאחרון השיב לה לטענתה, "את הבנת את זה כמו שאת רוצה".

בנוסף, בכתב התביעה פרץ מתארת כי היא מאובחנת עם תסמונת פוסט טראומטית ופיברומיאלגיה המושפעת ממצב נפשי. בתביעה תואר כי "תחושת השפלה קשה ליוותה את התובעת לאחר שובה לישראל מן הנופש המשפחתי, דרדרה את מצבה הפיזי והנפשי".

לטענתה, בחודשים שלאחר הגשת התלונה, היא לא קיבלה כל הודעה אודות בירור המקרה, והיא הרגישה שהיחס של עורכי הדין הבכירים כלפיה השתנה. "משימות שביצעה התובעת נותרו ללא התייחסות, ובמקרים אחרים זכו להתייחסות רק לאחר זמן רב, באופן שאילץ אותה לשוב ולצלול לנבכי תיקים עליהם עבדה זה מכבר. בדומה, התובעת ננזפה על כך שהגיעה לעבודה 'באיחור' ביום שבו הלכה לבדיקה רפואית שתואמה מראש".

רק לאחר חצי שנה ביררו את התלונה

חודשיים לאחר הגשת התלונה, מונתה במשרד עורכת דין לאחראית על מניעת הטרדה מינית. בנובמבר 2022 זומנה עו"ד פרץ לשימוע לפני פיטורים. הזימון לשימוע העלה טענה על רמה מקצועית ירודה, למרות שלטענתה מעולם לא הועלתה טענה שכזו בפניה. בתחילת דצמבר קיבלה עורכת הדין הודעה על פיטוריה.

רק לאחר פיטוריה, וחצי שנה אחרי הגשת התלונה, התקבלה החלטת המשרד אודות בירור התלונה. הבירור נערך על-ידי האחראית על ההטרדות שמונתה, וההחלטה התקבלה על-ידי עו"ד עופר אלבוים.

המשרד קבע כי שתי אמירות אכן נאמרו - בנוגע לסידורי השינה ולסחיטת הלימון - אך ספק אם הן מהוות הטרדה מינית, ולכל היותר הן הטרדה ברף הנמוך. לגבי אמירות על האי לסבוס ועל כך שנשים אוהבות להיות מוטרדות ,נקבע כי לא ניתן לקבוע שהן אכן נאמרו.

עוד צוין בבירור שנערך כי לא התקיימו יחסי מרות בין השותף לבין עורכת הדין, היא לא הראתה התנגדות לדברים, והיא פוטרה עקב חוסר שביעות-רצון מקצועית.

ההמלצה, בחלוף חצי שנה מהתלונה, הייתה לקיים שיחה עם השותף בעניין החובה להימנע מהתבטאויות ואמירות דומה, והתראה לבל יאמר אמירות שעלולות להשפיל או לבזות אדם אחרת, שמא יינקטו נגדו צעדים משמעתיים.

עורך הדין בתגובה: "הטענות כלפיי מוכחשות"

ממשרד עורכי דין שקל ושות' נמסר בתגובה: "משרדנו נוקט מדיניות של אפס סובלנות כלפי כל התנהגות שאינה הולמת. במקרה המדובר נערך בירור על-ידי הממונה למניעת הטרדה מינית, והמשרד פעל בהתאם להמלצותיה. התובעת פוטרה עקב אי-התאמה מקצועית. המשרד יגיב לתביעה באופן מפורט בבית הדין".

מעור"ד הרשקוביץ נמסר: "קיבלתי את התביעה. הטענות כלפיי מוכחשות, ואגיב באופן מפורט בבית הדין".

עוד כתבות

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר היצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון", אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון