גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מיתוג חדש בפחות מיממה: מה הבינה המלאכותית באמת יכולה להציע

יצירת קמפיינים ותהליכי מיתוג אורכת לרוב שבועות וחודשים, אבל השבוע הוצג בישראל מהלך ראשון שהכנתו נמשכה שעות ספורות באמצעות שימוש בכלי AI ● אנשי הענף, שחלקם חוששים לעתידם, תוהים היכן המקוריות, איך נכון לנהל את התהליך ומה זו בכלל יצירתיות

מיתוג שיצר Midjourney בתגובה להגדרה Brazilian coffee with caramel flavor that royalty family likes
מיתוג שיצר Midjourney בתגובה להגדרה Brazilian coffee with caramel flavor that royalty family likes

רובוט מרובה-זרועות נע בתזזיתיות במטבח מסעדה. הוא מערבב את הנודלס, שופך את הרוטב, יוצק את התוספות, ממליח ומשגר את הצלחת למלצר. הסרטון שבו הוא נראה עושה את כל זה עלה לטיקטוק בסוף 2021. מאז התקדמו מאוד יכולות הבינה המלאכותית, אך האם זה אומר שבסוף לא נצטרך שפים, ומוסד כוכבי המישלן ייעלם יחד איתם? ומה אפשר ללמוד מזה על מקצועות יצירתיים אחרים, כמו בניית קמפיינים ומיתוג למשל?

השבוע פרסמנו בגלובס כי רשת מחסני השוק, המונה כ-60 סניפים, מיתגה יין כשר לפסח באמצעות שתי מערכות בינה מלאכותית - ChatGPT, שכתבה את סיפור ההפקה שמופיע על התוויתL ו-Midjourney, שעיצבה אותה. לדברי אנשי הרשת, תהליך המיתוג ארך שעות ספורות בלבד - לעומת שבועות וחודשים שתהליך כזה נמשך בדרך-כלל. 

ChatGPT קפץ מדרגה: מה כדאי לדעת על הגרסה האחרונה שלו? 
זה כבר קורה: אלה המקצועות שנפגעים מבינה מלאכותית 

"ברור שזה מקצר דרך, כמו שטכנולוגיות אחרות עשו לפני", מודה אלון וינפרס, מנכ"ל ובעלים משותף בחברת המיתוג קטי תנדה. "השאלה האם מבינים שצריך אנשי מקצוע ובינה אנושית כדי להשתמש בכלי הזה נכון - או שחושבים שהוא פותר את כל הבעיות ולמעשה מחליף את האסטרטגיה ואת עבודת אנשי המקצוע והחשיבה. אם כן, קיימת סכנה שנגיע למקומות מאוד גנריים".

מי צריך לחשוש

וינפרס שם את האצבע על שאלת המקוריות במיתוג באמצעות AI. "בסוף זה נשען על תוכן שנמצא איפשהו, והוא לא מקורי. גם אם זה יוכל לעשות את הדבר הכי יצירתי, האם זה מתאים בכלל לעסק? האם זה משתמש בתובנות שקשורות לארגון ולמצב שלו בשוק? לצורכי הלקוחות שלו? אם כן, איך הוא יודע לעשות את כל זה? מישהו צריך לספק את האינפורמציה המתאימה כדי שנקבל תוצאה נכונה עסקית, ובשביל להגיע לשם נדרשת עבודה שרק אנשים יכולים לעשות.

"אנחנו נמצאים עכשיו בתוך טכנולוגיה בחיתוליה, וכבר המסקנות מאוד נחרצות. אני שומע אמירות ממשרדים שפיטרו חמישה מעצבים או אנשי תוכן, בתואנה שהטכנולוגיה יודעת לעשות את העבודה במקומם.

 

"אני מניח שאנשים חוששים. סמנכ"ל קריאייטיב במשרד פרסום כנראה פחות מודאג, אבל למעצב מתחיל או כותב תוכן מתחיל אני רואה סיבה לחשש. כל טכנולוגיה חדשה שהופיעה העלתה חששות שהיא עומדת להחליף אנשי מקצוע. במקרים רבים היא ייתרה חלק מהאנשים, אבל היא לא ייתרה לגמרי את המקצוע או את הצורך בהם".

"ככל שהזהות המקצועית שלך יותר טכנית, יש לך יותר מה לחשוש", מחדדת עטרה בילר, מנכ"לית ובעלים משותפת לצד וינפרס. "קיימים מחקרים שמראים שהבינה המלאכותית תוכל להחליף כמעט את כל הפונקציות האדמיניסטרטיביות. אבל לא משנה איך נזין אותה, היא לא תוכל להעתיק את המוח האנושי.

"אנחנו לא יכולים לייצר אלגוריתם שיפתיע את עצמו, והבינה לא יכולה לעשות דברים בלי שהאדם מזין אותה. זה מחזיר אותנו לכך שצריך אסטרטג. בסוף, זה שמכניס את הפקודות צריך להיות אדם מתוחכם שעליו להפגין מקוריות, אמפטיה וחשיבה ערמומית ומפתיעה, וזה משהו שהבינה לבד לא יודעת לעשות".

עטרה בילר ואלון וינפרס / צילום: עדי לוי

כמעט כל המומחים עמם שוחחנו הזכירו כי הבינה המלאכותית היא פלטפורמה שמשתמשת בנתונים שהאדם הכניס למחשב. "כשאומרים ל-ChatGPT לכתוב קמפיין לקוקה-קולה, הוא לוקח שנה אחורה את כל המקורות ברשת, אוסף, עורך, מוסיף מילות חיבור באופן נקי ואז נותן לך פלט, לא נתון שאינו קיים", אומר אורי אוברוצקי, פרסומאי ומרצה לחדשנות במכללה האקדמית נתניה.

אורי אוברוצקי, פרסומאי ומומחה לשיווק, ביה''ס לתקשורת ומנהל עסקים המכללה האקדמית נתניה / צילום: המכללה האקדמית נתניה

"קמפיין שאומרים שכולו מבוסס על AI, זה שטויות. ה-ChatGPT לוקח את כל הקמפיינים בעולם ומנגיש אותם, וזה משהו שגם משרד פרסום יכול לעשות בכמה שעות. זה חדשני, אבל עדיין תקציבאי צריך לעבור על זה, לראות שהוויז'ואל לא פוגע למשל באף מגזר, ומי מתפעל את הכול? אין בזה חדשנות, מקוריות או עתיד. זה מה שעשו, אז גם אני עושה, עם שינויים קלים. הענף שלנו צריך להיות מעודכן ויצירתי, ובסוף ליצירתיות אין תחליף".

לעשות קריאייטיב ל-AI

"רשת קמעונאית שרוצה לייצר יין זה הסיפור הקטן, לא הגדול", אומר אייל לינור, יועץ אסטרטגי העובד עם חברות ישראליות טכנולוגיות מובילות וסטארט-אפים בינלאומיים. "אני בוחן את ה-ChatGPT שעות, ואני מאוהב בו לגמרי. הניסיונות שאני עושה הם במטרה לראות אסטרטגיה של מותג גדול, ואני מאתגר אותו להביא לי רעיון פורץ דרך שלא הייתי חושב עליו בעצמי.

אייל לינור, יועץ אסטרטגי / צילום: אילן לוי

"הצלחתי להגיע למותג פיקטיבי שנוצר ברבע שעה, שיכול להיות שהייתי מוכר אותו למישהו ב-100 אלף דולר. אבל קודם כל אני כיוונתי אותו, כי צריך מישהו שישאל את השאלות הנכונות. גם במהלך הדרך צריך לכוון אותו, וגם אחרי שהוא נתן את התוצאה, מישהו צריך להגיד מה טוב ומה לא ולקבל החלטות. צריך למכור את זה ללקוח ולעשות תהליך פיתוח.

"זה כלי עבודה מדהים שיכול לחסוך שעות של עבודה, באמצעות השלמות חשיבה וסידור מהיר של תבניות. יש לו יכולת להוציא דברים לא רעים, אבל כדי ללחוץ אותו להביא דברים מטורפים ממש, אני צריך להיות הקריאייטיב דירקטור שלו.

"מבחינתי, היצירה היא חלק מאוד קטן מהתהליך. קודמים לזה חודש-חודשיים של למידת החברה, מי היא ומה החזון שלה. ה-ChatGPT לא יכול להגיד למה, אלא איך. נייקי או אפל הן חברות מנצחות, כי הן מדברות כל הזמן על למה, ולא על מה.

"בעבודה שלנו, לפעמים אתה מקדיש חודשים ארוכים כדי להבין מה המוטיבציה שלך ולמה אתה עושה מה שאתה עושה. אחרי זה באה ההטמעה בארגון ובניית התוכניות. ChatGPT יכול לקצר תהליכים אם החלטת כבר. אם אתה לא יודע מה אתה רוצה, ואם אתה לא יודע לקרוא את מה שקיבלת, זה לא יעזור לך. זה כלי מעולה למי שיודע את העבודה, ואם אתה מבין מה אתה עושה, אתה יכול לעשות עבודה של ארבעה שבועות בארבע דקות.

"המוזיקה האלקטרונית לא הרגה את הנגנים, המצלמה לא הרגה את הציירים, תוכנות העריכה במחשב לא הרגו את העורכים, וזה שכל אחד מצלם באייפון לא הרג את הצלמים המקצועיים. השורה התחתונה היא שהבינה המלאכותית לא יכולה להחליט בשבילך. היא יכולה להציע לך אופציות מדהימות, אבל אתה צריך לדעת בסופו של דבר מה רצית".

לינור לא מסכים לדעה שכלי הבינה המלאכותית חסרי יצירתיות. לדעתו, יש בהם מקוריות, אם מכוונים אותם נכון. "לעבוד עם ChatGPT זו אמנות. אני בא עם רעיון, זורק עליו, ואז הוא מחזיר לי משהו. זה כמו פינג-פונג. שותף לחשיבה.

"מעבר לזה, כל מה שאנחנו רואים כיצירתיות גבוהה ב'ארץ נהדרת', ביוטיוב, באינסטגרם או בטיקטוק זה הלחמים: לוקחים משהו אחד ושמים במקום אחר. העבודה שרוב אנשי הקריאייטיב היום עושים זה לשבת מול טיקטוק, למצוא דברים שאחרים עשו ולבצע חיבורים: לוקחים תוכן אחד ומלבישים בעולם תוכן אחר. אסור גם לשכוח שזו רק ההתחלה. אחת הסיבות שהוא לא מביא דברים זה כי הוא לא מחובר באופן קבוע לרשת. ברגע שיפתחו אותו לכל הקריאייטיב שרץ עכשיו, הוא יהיה מפלצת".

שאלת זכויות היוצרים

האם השימוש ביצירות שמופקות במערכות ה-ai מפר זכויות יוצרים? "השוק בוער עכשיו בדיונים", אומרת עו"ד לירון קורן, מומחית לקניין רוחני ושותפה במשרד ש.פרידמן אברמזון ושות'. "חוות דעת של משרד המשפטים מדצמבר 2022 מנסה לעשות סדר. נקבע בה ששימוש בתכנים מוגנים בזכויות יוצרים לצורך אימון מכונה כשזה מתבסס על מאגר גדול של יצירות, יחשב כשימוש מותר, ומצוינות בה הגנות אפשריות שהעיקרית היא הגנת 'שימוש הוגן' המעניקה הגנה לשימוש ביצירות במקום שבו השימוש נועד בין השאר לצורך למידה ומחקר. קיימים גם סייגים, למשל במקרה שהמאגר עצמו מצומצם ומורכב מיצירות מעטות ולא ממגוון רחב של תכנים.

עו''ד לירון קורן, מומחית לקניין רוחני ושותפה במשרד ש.פרידמן אברמזון ושות' / צילום: תומר יעקבסון

"השאלה הבוערת כרגע הוא מי בעל הזכויות ביצירות שהתוכנות האלו מפיקות, וחוות הדעת לא מתייחסת לזה. היא גם לא מתייחסת לשאלה אם הן יכולות להפר זכויות יוצרים של יצירות קיימות, אלא רק לעצם השימוש ביצירות של אחרים.

"צריכים לזכור גם שהנושא טרם נבחן על ידי בית המשפט, ואנחנו לא יודעים אם ביהמ"ש יאמץ את חוות הדעת של משרד המשפטים או יפסוק אחרת. בתי המשפט יכולים לפסוק שבכלל לא יהיו זכויות יוצרים למה שמופק. זו שאלה סופר מעניינת ובוערת ואני מקווה שבקרוב תהיה יותר ודאות בעניין".

לפי קורן, עד שהנושא יבחן ברמה המשפטית בישראל או בארה"ב מומלץ לפעול בזהירות בכל הקשור לתוצרי בינה מלאכותית: לפעול לפי תנאי הרישיון שמכתיבה תוכנת ה-AI שהפיקה את היצירות; להפיק מתוכנת ה-AI יצירות חדשות / מקוריות שלכם; לא להזמין / להפיק כמובן יצירה או לעשות שימוש ביצירה שנוצרה על-ידי תוכנת ה- AI ושאתם יודעים בסבירות גבוהה שהיא מפרה זכויות יוצרים או זכויות קניין רוחני אחרות של צדדי ג' (לדוגמה הזמנת איור/תמונה של דמות מוכרת, הזמנה של סימן מסחר / לוגו מוכר ועוד) או שהיא מבוססת על דמות ציבורית ידועה (ואז השימוש בה עשוי להיחשב כפגיעה בפרטיות או התעשרות שלא כדין); אם התוצר נועד עבור ללקוחות: רצוי ליידע אותם כי מדובר בעבודה שהופקה על ידי תוכנת AI , והשאלה למי שייכות הזכויות של תוצרי AI טרם נבחנה על ידי בתי המשפט.

עוד כתבות

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

תחקירי שחיתויות ותרומות בקריפטו: האופוזיציה הרוסית נלחמת בפוטין בכל דרך

לפני כשלוש שנים הוציאה רוסיה מהחוק את הקרן למלחמה בשחיתות שהקים מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני בטענה שהיא קיצונית ● כיום פעיליה עובדים שעות נוספות ממדינות שונות בעולם, ומגיעים ל־17 מיליון צופים בחודש ● האם זה יעזור להם להחליש את פוטין, שהשיג 88% בבחירות האחרונות?

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

כטב''מים / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון