גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העובד העכשווי מרגיש שאין לו לאן להתפתח, וסובל מהפוליטיקה הארגונית

חברת דל ערכה סקר בינלאומי על תפיסת מקום העבודה ● סמנכ"ל השיווק של בנק פועלים חושף באיזה סטארט-אפים משקיע הבנק ● וגם: בית החולים שיבא הטמיע שירות רפואה מרחוק של האם והעובר בבתי חולים בחברון ובדוראי ● אירועים ומינויים

ליאור פוני, מנכ''ל Dell Technologies ישראל / צילום: ניב קנטור
ליאור פוני, מנכ''ל Dell Technologies ישראל / צילום: ניב קנטור

כאשר אתם מסתכלים מהצד על קבלת ההחלטות בארגון שבו אתם עובדים, איזה שיעור מהן נראה לכם שגוי? עד כמה, לדעתכם, הדבר נובע מפוליטיקה ארגונית ומאינטרסים של מנהלים שונים, שאינם עולים בהכרח בקנה אחד עם מה שבאמת נכון לארגון?

מסקר שערכה חברת דל טכנולוגיות בקרב 10,500 נשאלים מ-40 מדינות, ביניהן גם ישראל, עולה כי 59% מהמשיבים הישראלים סבורים כי קבלת החלטות במקום עבודתם מתבססת על פוליטיקה ארגונית וחוסר תקשורת (לעומת ממוצע עולמי של 61%). הנתון מעניין במיוחד אם לוקחים בחשבון שמחצית מהמשיבים הם בעצמם מקבלי ההחלטות, כלומר מגיעים משכבת ההנהלה.

נתון מעניין לא פחות הוא ש-90% מהמשיבים מעידים כי מקום עבודתם מתאפיין בחוסר התחשבות ופתיחות לרעיונות חדשים (הממוצע העולמי: 83%), ו-37% חשים כי המנהלים מתנהגים אליהם כבני החלפה (הממוצע העולמי: 34%). הסקר לא פילח את גילאי המשיבים, אולם לאור מחקרים שפורסמו בעבר, ניתן להניח שבני דור ה-Z מוטרדים מכך פחות, משום שהם עצמם נוטים להחליף מקומות עבודה בתום מספר שנים בודדות.

למרות כל האמור, נראה שהעובדים הישראלים שומרים על אופטימיות: 80% מהם מאמינים כי מקום עבודתם יהפוך למכיל ומגוון יותר בעתיד. בכל הנוגע להתפתחות אישית, 82% העידו על עצמם כבעלי רצון תמידי להתפתח וללמוד על מנת להתאים עצמם לשינויים הדיגיטליים העכשוויים (מקום ראשון בעולם, הממוצע: 69%). רק 25% ציינו כי הם חוששים מיכולתם לעמוד בשינויים הדיגיטליים.

לצד הרצון להתפתח, 42% מהישראלים דיווחו על שחיקה בעבודה או מצב נפשי ירוד כתוצאה מהשחיקה, ו-69% טוענים כי עבודתם רפטטיבית, ואינה מגרה אינטלקטואלית (מה שמעלה את השאלה מדוע הם ממשיכים לעשות אותה, במקום להעיר על כך למנהלים או לחפש מקום עבודה אחר).

"ההון האנושי בישראל, שנחשב לטוב בעולם, מעיד על עצמו כי הוא שואף ללמוד ולהתפתח ביחס גבוה לשאר העולם. יחד עם זאת, עדיין רבים מעידים כי הארגון לא פתוח לרעיונות חדשים", מציין ליאור פוני מנכ"ל דל טכנולוגיות ישראל. "בנקודה הזו על הארגונים להשתפר, על מנת ליישר קו מול העולם".

הסקר נערך בקרב נשאלים מ-14 תעשיות, ובהן שירותים פיננסיים, קמעונאות, מדיה ובידור, אנרגיה, רכב, טכנולוגיה, בריאות, ביולוגיה, ממשל וחינוך. דל טכנולוגיות ישראל פועלת בארץ בארבעה אתרים - באר שבע, הרצליה, גליל ים וחיפה - ומעסיקה כאלף עובדים בפיתוח, מכירות ושירותים.

הסטארט-אפים שפועלים הייטק מאמינים בהם

תחום השיווק הטכנולוגי צומח בקצב אדיר, והוא אחד התחומים החמים היום. פועלות בו חברות בוגרות רבות, שיש להן מוצר מוצק - כך הסביר יגאל ברקת, סמנכ"ל השיווק של בנק הפועלים, בוועידת MAD 2022 של גלובס. ברקת אף חשף באירוע ארבעה סטארט-אפים שבהם משקיעים בפועלים הייטק.

יגאל ברקת סמנכ''ל בנק הפועלים בועידת MAD 2022 / צילום: כדיה לוי

הראשון הוא קיסתרה טכנולוגיות, שהוקם על ידי יפתח (יפתי) קרזנר המשמש כנשיא, ושגב שילטון המכהן כמנכ"ל. החברה מפתחת תוכנת שיווק עבור חברות ביטוח רכב בארה"ב, שמנתחת ומאפיינת עבורן לקוחות פוטנציאליים. הטכנולוגיה הזו מיועדת לתת מענה לצורך הגובר של חברות הביטוח במודל רווחי יותר לשיווק דיגיטלי של פוליסות.

הסטארט-אפ השני הוא איידומו (Idomoo), שהוקם במטרה לעזור לארגונים וחברות בבניית קשרי לקוחות, שימור לקוחות וכמובן בהגדלת הרווחים של החברה. בלב החברה עומדת פלטפורמה פתוחה המאפשרת יצירה קלה ומהירה של סרטוני וידאו איכותיים המותאמים אישית ללקוחות, המבוססים על הנתונים הרלוונטיים והיסטוריית השימוש שלהם.

השלישי הוא בלינגס, שמביא פתרון תוכנת וידאו שנועד לעזור לעסקים לתקשר בצורה יעילה יותר עם המשתמשים שלהם. הטכנולוגיה הייחודית של הסטארט-אפ מאפשרת לחברות ליישם כלים אינטראקטיביים ישירות באמצעות סרטון, מה שמעניק הבנה טובה יותר של התנהגות הלקוחות, מבטיחה זמני צפייה ארוכים יותר, ומניעה את הקהל לקיים אינטראקציה נוספת עם המוצר באמצעות כפתורי קריאה לפעולה.

הסטארט-אפ הרביעי הוא Cyabra, שפיתח עדשת בינה מלאכותית שמודדת השפעה ואותנטיות של מותגים בתוך שיחה מקוונת. בעזרת ניתוח בזמן אמת, החברה מזהה דיסאינפורמציה וזיופים משמעותיים, וכן יכולה לקבוע השפעה וטווח הגעה. באמצעות תובנות אלה, ניתן לזהות נרטיבים ומגמות מקוונות, ולהגיע לקהלים.

*** גילוי מלא: הוועידה בשיתוף בנק הפועלים, התעשייה האווירית, טיקטוק, מליסרון (קניוני עופר), טאבולה, לביא מדיה וקבוצת יפעת

ישראלים ופלסטינים בשת"פ רפואי

שיתוף פעולה ישראלי-פלסטיני מעניין נרשם לאחרונה, כאשר מומחים ומומחיות בגינקולוגיה ומיילדות מהמרכז הרפואי שיבא הטמיעו שירות רפואה מרחוק של האם והעובר בבתי חולים בחברון ובדורא.

היישום בשטח מתקיים באמצעות מרפאה ניידת המיועדת לנשים הרות בכפרים, שאינן יכולות להגיע לבית החולים. המרפאה כוללת ציוד אולטרסאונד, מוניטור ומכשירי מדידה וניטור שונים שפותחו במיוחד לרפואה מרחוק, ושמסייעים להתגבר על קשיים לוגיסטיים ובירוקרטיים.

גינקולוגיות בבתי החולים הפלסטיניים יתחברו מרחוק לציוד דרך המחשבים שלהן, וינחו את הצוות הרפואי במרפאה הניידת אילו בדיקות יש לבצע, וכן יראו בזמן אמת את כלל הנתונים. גם מומחי שיבא יוכלו להתחבר מרחוק, ולייעץ לגינקולוגיות בזמן אמת.

נשות צוותי הרפואה וד''ר אבי צור / צילום: יחידת הצילום בשיבא

מדובר במהלך שיצא לדרך במסגרת תוכנית Women for Women, שהיא יוזמה של "פרויקט רוזנה" - גוף המגשר בין ישראלים ופלסטינים לצמצום הפערים במערכת הבריאות הפלסטינית. את התוכנית מובילים ד"ר אבי צור, מנהל גינקולוגיה ומיילדות בשיבא ביונד, והדר אמיר, מנהלת הפיתוח העסקי.

עד כה התקיימו שני מפגשים שבהם תשע נשות צוות רפואי מחברון ודורא הגיעו לסמינר בן יומיים בשיבא, וקיבלו הדרכה על גישת הטיפול ההיברידית בהיריון, המשלבת ביקורים פיזיים בבית החולים עם ביקורי בית.

"העבודה עם הצוות מחברון מאפשרת מעבר להיבטים הרפואיים גם הזדמנות לאימפקט רחב יותר", אומר ד"ר צור. "אנחנו מקווים שאחרי המעשים יימשכו הלבבות". אמיר מזכירה כי "עולם הרפואה מהווה גשר אמיתי בין עמים, ואנחנו שמחים על הזכות שניתנה לנו להוות נדבך נוסף בחיבור המשמעותי הזה".

מצנח הזהב

אייל יוניאן, המשנה למנכ"ל התעשייה האווירית, מצטרף לקבוצת אופק השקעות - יקים ויעמוד בראש זרוע חדשה של בנקאות להשקעות, שתפעל מול 650 המשקיעים הכשירים של הקבוצה.

ישראל אייבי, לשעבר סמנכ"ל החטיבה העסקית בפלאפון, מונה לסמנכ"ל השיווק והמכירות של סייברוואן. החברה עוסקת בתכנון, פיתוח ושיווק של פתרונות בטיחות בתחבורה, למניעת תאונות דרכים הנובעות משימוש בטלפונים ניידים בזמן נהיגה.

רן הראל מונה לסמנכ"ל מו"פ ביוניליוור ישראל. נגה בנר סוארי מונתה לסמנכ"לית שיווק.

תמיר אמר ימונה למנכ"ל קבוצת הנדל"ן חג'ג', במקום רועי וישנוביצקי. בחמש השנים האחרונות כיהן אמר כמשנה למנכ"ל וסמנכ"ל הכספים של פרטנר.

שלומי גלעד מונה למשנה למנכ"ל ומנהל מטה עסקי בהכשרה חברה לביטוח.

ערן אברגל מונה למנהל הפעילות העסקית של One Identity ו-Quest בישראל ובמזרח אירופה. החברות עוסקות בניהול ואבטחת מידע.

איתן טומשין, 52, מונה למנכ"ל מיה אנליטיקס, נציגת SAS בישראל.

ד"ר ערן זהבי מונה למנכ"ל Ador, המפתחת את פלטפורמת האבחון המולקולרי המהיר NATlab, המסייעת לזיהוי מחלות זיהומיות.

צור גולן מונה למנהל קריאייטיב ראשי במשרד הפרסום ראובני פרידן.

עו"ד שי ורד, 52, יכהן כשותף וכמנהל מחלקת הליטיגציה המסחרית-אזרחית במשרד שרון נהרי ושות'.

יהוד מרסיאנו מונה למנהל יחידת ייעוץ הסייבר ההגנתי של BDO.

אביב בוסקילה לוי, 30, מונתה לראש מערך המחקר בריפבליק יועצים.

חדשות טובות


1 כ-350 מעובדי בנק לאומי התנדבו במחנה הקיץ של עמותת "אתגרים", שהתקיים בשיתוף קק"ל. העמותה עוסקת בהעצמה ושיקום של ילדים ובוגרים עם מוגבלויות באמצעות ספורט אתגרי בטבע, ובמחנה שהתקיים ביער ציפורי השתתפו כאלף מהם.

2 מאות מנהלי ועובדי לוריאל בישראל יצאו להתנדב ב-10 מוקדים ברחבי הארץ למען הקהילה, במסגרת "יום האזרחות הטובה" שמקיימת החברה. בין היתר הם התנדבו במרכז הפנאי במחלקה האונקולוגית בתל השומר, בעמותת "אוהל שרה" בבני ברק, במרכז יום לקשיש של עמותת הדר ובמרכז העבודה השיקומי (מע"ש) בנתניה.

עוד כתבות

חתולים בחצר / צילום: Shutterstock

חתולים לא באמת שונאים אותנו, הדרך לליבם היא פשוט ארוכה יותר

נהוג לראות בחתולים בעל חיים אגואיסטי ומנוכר, וגם מחקרים מצאו שהיחס של החתול לבעליו מושתת על אינטרסים ● אלא שיש לכך קשר הדוק ליחס המועט שהם התרגלו לקבל מאיתנו

הסופרת הסומלית שהצטרפה לאחים המוסלמים והיום נלחמת באסלאם הקיצוני בעולם

אייאן חירסי עלי גדלה במשפחה אדוקה בסומליה, עברה מילת נשים והתקרבה לאסלאם הפוליטי - עד שהפכה לפליטה בהולנד, שם הגיעה לכהן בפרלמנט ● הסופרת מבחינה בין הבעיה האסלאמיסטית באירופה לעומת אמריקה, ומדגישה: "אנחנו לא רוצים לחכות עד שמה שקרה ב־7 באוקטובר יקרה בשאר המערב"

יוסי אברהמי / צילום: איל יצהר

ויתרה על גיוס של 200 מיליון שקל: חברת הנדל"ן שדוחה את ההנפקה בת"א

חברת הנדל"ן יוסי אברהמי, שתכננה לגייס 200 מיליון שקל לפי שווי של מיליארד שקל, החליטה לדחות את ההנפקה ברבעון אחד לפחות ● בין הסיבות לדחייה: החולשה בשוק המניות והתלבטות של הבעלים בנוגע למהלך

אורן עזר, מנכ''ל אלקטריאון / צילום: ניר סלקמן

המנכ"ל שהתחיל כמוכר פרוזן יוגורט: "לחזור מביקור בסין זה כמו לחזור מהעתיד"

כבר לפני יותר מעשור הבין אורן עזר שהעולם הולך לכיוון הרכבים החשמליים והקים סטראט-אפ לכבישים שיטעינו את הרכב באופן אלחוטי ● כיום, אחרי שהמוצר שלו כבר עבר פיילוטים, הוא בטוח שהעתיד של התעשייה טמון בפיתוח שלו

אולפני הרצליה / צילום: דוד שי, מתוך ויקיפדיה

כשבנק ישראל, הבנקאים והקבלנים מוודאים שלא נפסיק לקנות דירות בכל מחיר

בעוד מחירי הקרקעות ירדו נוכח השינויים בתנאי המימון, המחיר הממוצע של דירה דווקא עלה ב–24% בתוך שנתיים ● הגורם לפער טמון בבנקים, שצריכים לדאוג שהציבור ימשיך לקנות דירות במחירים הישנים

צה''ל תקף בירי ארטילרי בכפר כילא / צילום: Associated Press, Mohammad Zaatari

גל תקיפות בלבנון: מטרות חיזבאללה הופצצו ב-5 מרחבים שונים

מצרים חידשה את הכנסת הסיוע ההומניטרי דרך מעבר כרם שלום ● בצה"ל מבהירים: אין אירוע חטיפת חייל בניגוד להודעת דובר חמאס ● אלפים במחאות בת"א: פרשים, מכת"זיות ועימותים עם שוטרים ● דובר צה"ל: לוחם מילואים נפצע קשה בקרב בצפון רצועת עזה ● במספר מרחבים במקביל: צה"ל תקף מטרות טרור של חיזבאללה בדרום לבנון ● עדכונים בולטים

מהנדס העיר ירושלים, יואל אבן / צילום: איל יצהר

"בשנים הקרובות נראה 8,000 היתרי בנייה בשנה בירושלים, ואפילו יותר"

עד 2019 ניתנו בירושלים בערך 2,500 היתרים בשנה. מהנדס העיר יואל אבן מספר על השינוי שמתחולל בעיר ועל קידום הבנייה: "אנחנו יושבים ליזמים על הראש" ● האזינו

אלברט איינשטיין / צילום: לע''מ

החוקר שמנסה לפרק את המיתוס של אלברט איינשטיין

נתחיל מהסוף: איינשטיין היה גאון. אבל האם הסיפור שהוא שינה לבדו את כל מה שאנחנו יודעים על העולם שבו אנחנו חיים נכון? ספר שיצא לאחרונה באוניברסיטת פרינסטון מציג מציאות מורכבת יותר ● פרופ' חנוך גוטפרוינד, המנהל המדעי של ארכיון איינשטיין באוניברסיטה העברית ומחבר משותף של הספר, מסביר מדוע איינשטיין לא פעל בחלל ריק

סטיבן שוורצמן, מנכ''ל בלקסטון / צילום: Associated Press, Richard Drew

אחד המנכ"לים המשפיעים בוול סטריט הודיע: חוזר לתמוך בטראמפ לנשיאות

סטיבן שוורצמן מנכ"ל בלקסטון ואחד האנשים העשירים בעולם צפוי לחזור ולתמוך בטראמפ, כך על פי דיווחים בארה״ב. ברקע, מדיניותו של ביידן בנושאים שונים ועליית האנטישמיות

ביל גייטס / צילום: Shutterstock

ביל גייטס: חבל שלא למדתי את הלקח הזה מוורן באפט מוקדם יותר

מנכ"ל מיקרוסופט לשעבר פרסם פוסט ובו גילה שהיה שמח ללמוד מהמשקיע האגדי כיצד לנהל אחרת את היומן שלו

חצי שעה של השראה. על עובדים מופנמים / צילום: כריכת הספר, מנחם רייס

מקשיבים יותר ומשתפים רק מה שיש בו ערך: זה סוד הקסם של המנהלים המופנמים

בניגוד לדימוי המקובל, לא כל המנהלים הם מוחצנים בעלי כריזמה נוטפת ● מה האנשים השקטים מביאים לשולחן, למה הם בעצם מנהיגים מעולים ואיך ניתן לעזור להם לשגשג ● המלצת ספר

אין עם מי לדבר בחברות התעופה / צילום: Shutterstock

המכה החדשה שמנחיתות עלינו חברות התעופה

המתנה של שעות על הקו, טיסות שמבוטלות ללא פתרון ופיצויים שמאחרים להגיע ● חברות התעופה הישראליות נשארו לבד במגרש, וללקוחות שצריכים אותן אין עם מי לדבר ● איזה מוקד החליף את הנציגים בבוטים, ולמי אין בכלל שירות טלפוני? ● בדיקת גלובס

הריקשות מובילות מהפכה חשמלית בהודו / צילום: Shutterstock

בעלות של אלפי שקלים בודדים: הכירו את המהפכה החדשה של הודו

סובסידיות לתחבורה נקייה, צניחה בעלויות הסוללות וכניסת טכנולוגיות מסין הצמיחו בשנים האחרונות תעשיית רכב חשמלי בהודו ● אלא שבמקום מכוניות, מאות יצרנים מקומיים מוכרים בכל חודש עשרות אלפי ריקשות חשמליות שגודשות את הכבישים, מקטינות את הזיהום ומגדילות את הזדמנויות הפרנסה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

הבורר הכריע: למי מהשכנים באמת שייך הגג?

העליון הסדיר את הסוגיה הנוגעת לאופן שבו יש להתחשב בתשלומי משכנתה לאחר הפרידה ● בית המשפט לענייני משפחה קבע בהחלטה עקרונית כי יש לפרסם פסקי דין והחלטות בתחום המשפחה ככלל ● וגם: 48 בעלי דירות מול 3 בעלי פנטהאוזים - מי ניצח בבית המשפט?

גיל גרון, מנכ''ל Orca ואסף רפפורט, מנכ''ל Wiz / צילום: אורקה סקיוריטי, איל יצהר

התביעה לא תימחק: חדי הקרן וויז ואורקה הולכים למשפט ב-2025

בתביעה שהוגשה על ידי חד קרן הסייבר הישראלי אורקה סקיוריטי ביולי האחרון, נכתב כי "וויז בנתה את העסק שלה על בסיס תוכנית עסקית פשוטה: להעתיק את אורקה״ ● בית המשפט האמריקאי מחייב את וויז לספק מסמכים שהחברה טרם הסכימה לספק, אשר יחשפו את עיצוב המוצר של וויז שאורקה טוענת שהועתק ממנה

מהמנכ''לים שפרשו / צילומים: איל יצהר, שלומי יוסף, רמי זרנגר, יונתן בלום, יוסי זמיר, ענבל מרמרי, עידן גרוס, קרן בן ציון, גבע טלמור, שרפן לופו, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

53 מנכ"לים עזבו את תפקידם מאז החלה המלחמה. השאלה היא למה

קושי לגייס משקיעים, לחץ גובר והזדמנויות חיצוניות: בשמונה חודשי המלחמה 10% ממנכ"לי חברות בבורסה המקומית עזבו בזה אחר זה את תפקידם ● התופעה, שחוצה ענפי מסחר - החל מנדל"ן, דרך תעשייה ועד תחום הקנאביס - אפילו התפשטה לחברות ישראליות שנסחרות מעבר לים ● מדוע זה קורה דווקא עכשיו, ואיך אפשר להסביר את התופעה?

מספר מניות אירופיות יכולות להציג תשואות עודפות למשקיעים / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בוול סטריט; הנאסד"ק עלה ב-1.1%, אנבידיה הוסיפה 2.5%

נעילה שלילית באירופה ● ההנג סנג צנח בכ-1.4% ● תשואות האג"ח הממשלתיות נסחרות בירידות שערים קלות ● מניית יצרנית השבבים הדרום־קוריאנית סמסונג אלקטרוניקס ירדה בכ-3%, לאחר שדווח על בעיות בחלק מהשבבים שלה

עשן מתקיפות חיל האויר מיתמר מאזור רפיח / צילום: Reuters, Mohammed Salem

דקות אחרי החלטת בית הדין בהאג: חיל האוויר תקף ברפיח

בית הדין בהאג הוציא צווים לעצירת הלחימה ברפיח • לוחם מילואים נפצע קשה בקרב בצפון הרצועה • מיליציות פרו-איראניות בעיראק קיבלו אחריות לירי כטב"ם לאילת וטענו כי שיגרו כטב"ם לעבר נמל חיפה • בהמשך לכך, דובר צה"ל עדכן כי מטוס קרב יירט כטב"ם בצפון הארץ, וכי שרפה פרצה באזור צפת בגלל שברי המיירט • עדכונים בולטים

ג'נסן הואנג, מנכ''ל ומייסד אנבידיה, עם יישות בינה מלאכותית / צילום: ap, Eric Risberg

אנבידיה 2030: השלב הבא של המניה החמה ביותר בוול סטריט

היא עשתה זאת שוב: ענקית הטכנולוגיה הדהימה את וול סטריט, עקפה את התחזיות וסיפקה שלל הבטחות לעתיד ● "המהפכה התעשייתית הבאה החלה", הכריז המנכ"ל והמייסד המיתולוגי ג'נסן הואנג ● מהדור הבא של המעבדים, דרך שירותי התוכנה המתקדמים ועד לענן - מומחים מנתחים איך תיראה המהפכה

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי ממ"ד ובלי מעלית: בכמה נמכרה דירת 3 חדרים בבאר שבע?

בשכונה ב' בבאר שבע, בבניין ישן נמכרה דירת 3 חדרים, 71 מ"ר ב־700 אלף שקל ● הקונים הם זוג צעיר ללא ילדים שקנה את הדירה למגורים ● דירת 3 חדרים במודיעין, שהייתה על המדף 3 חודשים נמכרה ב-2 מיליון שקל ●  ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון