גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקרנות שרואות במפולת הזדמנות: "כשכל נער עם תעודת סל רשם תשואות פנטסטיות, היה לנו קשה להיכנס למשחק"

מנהלי קרנות הפרייבט אקוויטי הגדולות בישראל הוכיחו פעמים רבות שהם יודעים להשביח ולמכור חברות ברווח גבוה, אך בתקופת הגאות האחרונה נאלצו להשקיף מהצד על התנפחות שווי החברות שבהן חשקו להשקיע ● כעת, לאחר המפולת בבורסות, לוח הפגישות שלהם שוב מתמלא

המפולת היא גם הזדמנות / עיבוד: טלי בוגדנובסקי
המפולת היא גם הזדמנות / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

גל הירידות בשווקים בשבועות האחרונים גורם למשקיעים רבים נדודי שינה לנוכח ההתכווצות המהירה בשווי תיק ניירות הערך שבידיהם. בשעה שמדדי הבורסות נצבעים כמעט מדי יום באדום בוהק, מוצאים את עצמם מי שנותרו בשוק עם השאלה הנצחית בתקופות שכאלה - למכור ולחתוך הפסדים, או להישאר ולקוות לתיקון מיוחל, שיגיע בתוך כמה חודשים או שנים?

אלא שלא כל גופי ההשקעה רואים במגמה השלילית בבורסות מכה לעסקיהם. יש גם כאלו שהמצב שנוצר פותח להם הזדמנות שאפשר לנצלה להרחבת העסקים באופן שיניב להם תשואה נאה בעתיד. הכוונה, בין היתר, היא לקרנות ההשקעה הפרטיות (פרייבט אקוויטי), שבשנים האחרונות חלה האטה ניכרת בקצב העסקאות שביצעו, לנוכח הגאות המתמשכת בשוקי המניות. זאת גם אם מצאו דרכים לרתום אותה לטובת אקזיט של חלק מחברות הפורטפוליו שלהן.

מנהלי קרנות הפרייבט אקוויטי הגדולות בישראל, בהן פימי, פורטיסימו, טנא, קדמה וסקיי, נהנים ממוניטין מוכח בכל הקשור להשבחה ומכירה של חברות מקומיות בתחומי התעשייה, השירותים והמסחר, ומכירתן ברווח גבוה. למרות התשואות המרשימות שהניבו למשקיעים בעבר, הרי שבשלוש השנים האחרונות הן נאלצו בעיקר להשקיף מהצד על ההתנפחות בשווי חברות שבהן חשקו להשקיע, שהלך והתנתק להערכתם מהמציאות, על רקע הגאות בשווקים. הדבר התבטא בתקופת יובש בכל הקשור לביצוע השקעות חדשות. כעת, כשהאלטרנטיבה שהציבה הבורסה כמעט לא קיימת, לוח הפגישות שלהם שוב מתמלא.

 

"המכפילים חוזרים לשפיות ובמהירות", אומר אחד מבכירי הקרנות. "זה דבר מאוד חשוב עבורנו, כי האלטרנטיבה שהיתה להנפיק חברה בשוק ההון כמעט לא קיימת היום. זה מביא עוד עסקאות מעניינות לפרייבט אקוויטי".

הריבית העולה והאינפלציה משפרות את התנאים

קרנות הפרייבט אקוויטי המקומיות מגייסות את כספן בעיקר מגופים מוסדיים וממשקיעים כשירים, בעלי הון נזיל של מיליוני שקלים. חמש הקרנות הגדולות חולשות על נכסים מנוהלים של יותר מ-10 מיליארד דולר, וקרן פימי שמוביל ישי דוידי היא הגדולה ביניהן, עם עשרות חברות פורטפוליו והיקף נכסים מנוהל של כ-7 מיליארד דולר. הן בעלות נזילות עצומה - ועבור כולן, עידן של ריביות מטפסות, אינפלציה ובעיקר קריסה בבורסות, משנה את כללי המשחק לטובה.

ישי דוידי / צילום: איתי בלסון ואוהד הרכס, מכון ויצמן למדע

כך, רק לפני כשבוע, ניתן היה להיווכח בשינוי שחל במאזן הכוחות, כאשר חברת המידע העסקי סטורנקסט, שתכננה להנפיק את מניותיה בבורסה בת"א, וכבר הייתה עם תשקיף פתוח, נרכשה בחטף על ידי קרן פורטיסימו בניהולו של יובל כהן.

תנאי שוק ההנפקות הראשוניות, שלמעשה נסגר בחודשים האחרונים לנוכח הירידות בבורסה, הובילו את בעלי השליטה בסטורנקסט, ובהם בכירי בית ההשקעות ווליו בייס, לבחור את אופציית הפרייבט אקוויטי ולמכור לקרן כזו את החברה תמורת 180 מיליון שקל - נמוך ב-10% מהשווי שאותו ציפתה להשיג בהנפקה. בכך הם חסכו את סימני השאלה לגבי הצלחת המהלך בשוק ההון, וגם קיבלו שווי נדיב יחסית, במזומן.

יובל כהן - פורטיסימו / צילום: שלומי יוסף

עסקת סטורנקסט היא סנונית אחת שמאותתת על תנאי השוק המשתנים במהירות. אחרות מלמדות על ערעור או ביטול עסקאות רכישה שנחתמו בשוק הציבורי טרם הירידות בשווקים. כך, לפני כחודש הוקפאה עסקת ההשתלטות של יזמית הנדל"ן קנדה ישראל על חברת נורסטאר, המחזיקה בענקית הנדל"ן המסחרי ג'י סיטי (לשעבר גזית גלוב), שהוקמה ומנוהלת על ידי חיים כצמן.

בעלי ישראל קנדה , ברק רוזן ואסי טוכמאייר, החלו במהלך ההשתלטות על נורסטאר בתחילת השנה, ואף הציעו לרכוש את החברה לפי שווי של יותר מ-2 מיליארד שקל, אך קריסת המניות בבורסה הובילה לנסיגתם מההצעה, ונכון להיום נסחרת נורסטאר  בשווי של 1.1 מיליארד שקל בלבד (כמחצית מהשווי בעסקה).

עסקה אחרת שבוצעה בשוק הציבורי ומתערערת לאחרונה היא רכישת השליטה בחברת הביטוח הוותיקה איילון  על ידי חברת הביטוח הדיגיטלית הצעירה ווישור, שאותה הקימו אנשי הביטוח הוותיקים אמיל ויינשל וניצן צעיר-הרים (שניהם בכירים לשעבר באיילון).

השבוע אותתה ווישור  כי היא עלולה לסגת מהעסקה, שהיקפה כמעט חצי מיליארד שקל, לאחר שלטענתה מצאה פערים ניכרים בחלק מהנתונים שנמסרו לה טרם החתימה עליה אשתקד. עם זאת, לא יהיה זה ניחוש פרוע אם נעריך כי לצניחה במחיר המניות, שהפכה את עסקת הרכישה ליקרה פי שניים ממחיר השוק של איילון כיום, היה תפקיד חשוב בבכיוון החדש שתפסה העסקה.

"הריבית היא המגה-אירוע שקרה כאן"

נראה אם כן שהשוויים הצונחים, הבצורת שהתחדשה בשוק ההנפקות ועסקאות רכישה שמסתבכות הן קרקע פורייה מבחינת קרנות ההשקעה הפרטיות. "הריבית היא המגה-אירוע שקרה כאן", אומר על כך מנהל בכיר בקרן פרייבט אקוויטי בולטת. לדבריו, "אנחנו אחרי עשור שבו הריביות היו אפסיות. זה הוביל לכך שחלק מהחברות במשק צמחו באמצעות שימוש במינוף נדיב. זה אירוע ענק, משום שכל החברות שנמצאות כעת במצב של צורך כספי אמיתי, מתקשות למצוא מענה, וזה מייצר הזדמנויות עבורנו".

לדברי אותו מנהל, "בשנים האחרונות הכל התנתק מקרקע המציאות. ראינו את זה במיוחד בתחומי הטכנולוגיה, כשחברות שופכות כסף על שלטי ענק בנתיבי איילון. שורפות עוד ועוד כסף על העובדים. זה התבטא כמובן בשווי החברות בשוק הציבורי, שהתנתק מהמודלים הכלכליים שאנחנו מכירים. לא צריך יותר להציג רווח נקי, והחברות נמדדו לפי מכפילי הכנסות".

ואכן הריביות המטפסות נתפסות כטריגר המוביל למפולות בבורסות בעת האחרונה. מתחילת השנה ירד מדד הדגל בבורסה המקומית, מדד ת"א-35 ב-7%, בעוד שבבורסות של וול סטריט נרשמה קריסה חדה הרבה יותר במדדים בהובלת הנאסד"ק מוטה הטכנולוגיות, שצלל ביותר מ-30%.

 

מבדיקת גלובס עולה כי קרוב ל-200 מיליארד שקל "התאיידו" מהשווי המצרפי של החברות הנסחרות בתל אביב, לעומת השיא האחרון שרשמו המדדים בינואר השנה. אז עמד שווי כלל המניות הנסחרות על 1.2 טריליון שקל כמעט, לעומת פחות מטריליון שקל כיום.

"ייקח להם זמן להפנים את השווי החדש"

"אין ספק שהבועה המטורפת שהייתה בשנתיים האחרונות בבורסות, במיוחד במחירי הטכנולוגיה, גרמה לכך שמנהלי הפרייבט אקוויטי כמעט נזרקו החוצה מהמשחק", אומר מנהל קרן פרייבט אקוויטי ישראלית נוסף. "אפשר להגיד שלא נסחפנו אחרי המגמה, אבל כשכל נער עם תעודת סל רשם תשואות פנטסטיות, היה לנו קשה להיכנס. עכשיו כשהחברות חוזרות לרמות שווי מוצדקות, מתחילה החזרה לנורמליות".

הנפילות מובילות את מנהלי החברות להתדפק על דלתותיכם, כדי שתסדרו להם אקזיט?
"זה עדיין לא קורה. קודם כל משום שאין כמו עבודת רגליים ויוזמה מצידנו. אבל גם יש אפקט פסיכולוגי. חברת הייטק שהיתה שווה בשוק הציבורי 8 מיליארד דולר לפני כמה חודשים, ועכשיו שווה רק מיליארד דולר - ויש המון חברות כאלה שנחתכו ב-80%-90% - לא תבוא אלי מיוזמתה. גם מנהלי קרנות ההון סיכון שהשקיעו בה עוד מנסים לעכל מה קרה. ייקח להם עוד זמן עד שהם יפנימו את השווי החדש שלהם".

לדברי אותו גורם, "גם הגופים המוסדיים בארץ השקיעו המון בצורה ישירה בכל מיני חברות טכנולוגיה, דרך מסלולים מיוחדים שיצרה להם הרגולציה כאן. עכשיו הם יחטפו. אחרי העסקאות הישירות שלהם, נחזור חזרה לקרנות המתמחות, כלומר לפרייבט אקוויטי, וזה יוביל למצב נורמלי יותר שבו לא זורקים סתם כסף".

"כל אחוז ריבית נגרע מיד מהשווי הנקי"

הנושא שעליו מנהלי ההשקעות בקרנות מתקשים להסכים הוא מצב הכלכלה המקומית. חלקם סבורים שהמצב קשה יותר מכפי שזה נראה כעת, ושהנתונים שיתפרסמו בקרוב יפתיעו לשלילה. אחד הגורמים שעימם שוחחנו הגדיר את מצבנו כ"אירוע גדול שאי אפשר לחזות לאן הוא הולך". שותף אחר באחת הקרנות דווקא סבור שמצבה של הכלכלה עדיין טוב.

"ברבעון הראשון וגם בשני אנחנו עדיין במצב טוב מאוד. אנחנו לא רואה שינויים דרמטיים בביקושים, בחברות שבהן אנחנו מחזיקים. כשיש התפרקות כללית של המשק מיד מרגישים את זה, אבל לפי שעה החברות בסדר.

"נכון שיש לחברות אתגר, שבעיקרו נובע ממינוף יתר. הכסף היה בחינם, ולכן כל 100 מיליון שקל בחוב, כשנוסף לו אחוז או שניים לריבית, זה מיד נגרע משורת הרווח הנקי. זה מה שמוחק את השווי".

בין אם הכלכלה במשבר עמוק או לא, החולשה הגורפת בבורסות היא עובדה קיימת, והיא כאמור עשויה לייצר גל חדש של עסקאות בשוק הפרייבט אקוויטי. אותו שותף בקרן מעריך כי "בתקופה הקרובה הקרנות תהיינה פעילות, יש להן הזדמנויות שנוצרות. המשקיעים המוסדיים נזהרים משוקי המניות, וגם מבחינתם להשקיע בפרייבט אקוויטי הפך לצעד הגיוני. אצלנו השווי נמדד בדרך כלל פעם בחמש שנים, כשיש אקזיט. זה מונע התקפי חרדה למנהלי השקעות למוסדיים שצמודים למסכים עכשיו".

הקרנות הצטרפו לחגיגת ההנפקות, אך לא תמיד המשקיעים נהנו ממנה

הנפילות בבורסות אומנם יגבירו בעתיד, על פי ההערכות, את מספר העסקאות הפוטנציאליות שבפניהן עומדות קרנות הפרייבט אקוויטי מצד אחד, אך מאידך הן חוסמות בפניהן את אחד ממסלולי האקזיט המרכזיים שעמדו לרשותן - הנפקות בבורסה.

בשנים האחרונות ניצלו הקרנות הבולטות בישראל את החגיגה בשוק המניות כדי לקדם הנפקה של חלק מחברות הפורטפוליו המרכזיות שלהן בתחומי הטכנולוגיה, הקמעונות, התעשייה והלוגיסטיקה.

ברוב מהמקרים בוצעו ההנפקות של חברות הפורטפוליו תוך שילובן בהצעת מכר, שבה נפרדו הקרנות מחלק משמעותי מהחזקותיהן, כאשר התמורה זורמת ישירות אליהן ולא לתוך קופת החברה. לצערם של המשקיעים, חלק גדול מאותן הנפקות הסבו להם הפסדים, גם טרם הירידות בבורסה של התקופה האחרונה.

גם היום, כששוק ההנפקות בת"א נכנס להקפאה, עדיין ניתן למצוא בו לפחות חברה אחת שהגישה תשקיף ונמצאת בשליטת קרן פרייבט אקוויטי. מדובר בחברת מוצרי הפלסטיקה חוליות, שבשליטת קיבוץ שדה נחמיה וקרן טנא. הנפקת חוליות יצאה לדרך לפני מספר חודשים, ולא ברור אם ומתי תושלם. בעלי המניות ציפו לשווי של 800 מיליון שקל, אך מצבו של שוק ההנפקות הקשוח יקשה עליהם להשיג זאת.

אריאל הלפרין, יו''ר קרן טנא / צילום: יונתן בלום

כאמור, השימוש של קרנות הפרייבט אקוויטי בבורסה לצורכי מימוש החזקות בשנים האחרונות היה פורה. ערב פרוץ המשבר הנוכחי, בפברואר, הצליחה קרן פימי להשלים את הנפקת חברת צילומי הלוויין אימאג'סט אינטרנשיונל  (איי.אס.איי). החברה הונפקה לבסוף בשווי של 300 מיליון דולר (לפני הכסף) וההנפקה כללה הצעת מכר שבה זרמה חלק מהתמורה בגיוס לפימי, דיסקונט קפיטל ומנהלים בחברה. למרות המוניטין החיובי של ההנפקות מוצלחות שהובילה פימי בשנים האחרונות (של החברות אינרום, אוברסיז, נובולוג, G1 ופולירם) צנחו מניות אימאג'סט ב-28% מאז ההנפקה.

זמן קצר לפניה, בדצמבר האחרון, הונפקה בבורסה בת"א חברת אייקון גרופ  (שמחזיקה ברשת איידיגיטל), יבואנית מוצרי אפל בישראל, שבעלת השליטה הגדולה בה היא קרן סקיי שמובילים צבי יוכמן וניר דגן. הגיוס, שבו שולבה הצעת מכר של הקרן, בוצע בשווי של 775 מיליון שקל, נמוך מהכוונה המקורית שנקבה בשווי של מיליארד שקל.

צבי יוכמן, קרן סקיי / צילום: איל יצהר

אלא שגם השווי המקוצץ בהנפקה התגלה כמנופח, לאחר שחודשים ספורים לאחר ההנפקה דיווחה אייקון על גידול צפוי בתחרות, לאחר שלקוח מהותי שלה, רשת המחשבים KSP, קיבלה אישור לייבא את מוצרי אפל בעצמה, מה שהוביל לצניחה בשווי מניית החברה, שמאז ההנפקה ירדה ב-30%.

והיו גם ניסיונות הנפקה על ידי הקרנות שלא יצאו לפועל. כך למשל בוטלה לאחרונה הנפקת חברת יבוא הפלדה איסכור, שבשליטת קרן קדמה קפיטל (שעוד קודם לכן הנפיקה בהצלחה את רשת המוצרים לבית אייס). החלומות בנובמבר האחרון היו גדולים, כשאיסכור תכננה לגייס 500 מיליון שקל לפי שווי של 1.5 מיליארד שקל לפני הכסף על רקע הגאות בשוק המתכות, אך המשקיעים המוסדיים סירבו לשלם את השווי המבוקש והמהלך ירד לפי שעה מהפרק.

עוד כתבות

מייסדי איילנד , מייק פיי (משמאל) ודן אמיגה / צילום: MKJ photography

השווי הוכפל בתוך חצי שנה: חד הקרן איילנד מקבל תג מחיר של 3 מיליארד דולר

חברת איילנד מגייסת לפי שווי של 3 מיליארד דולר ● החברה עוסקת באבטחת מידע לדפדפנים, בעיקר כרום, במקומות עבודה ● רק לפני חצי שנה גייסה איילנד לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר.

מותג משקאות האנרגיה BLU / צילום: Shutterstock

זה משקה האנרגיה ששווה לבעלת יקבי כרמל עד 450 מיליון שקל

חברת המשקאות הבורסאית כרמל קורפ התקשרה במזכר הבנות לרכישת מותג משקה האנרגיה BLU בסכום הגבוה משמעותית אף משווי השוק שלה עצמה

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Achmad Ibrahim

ההמלצה שהזניקה את השווי של אפל ב־70 מיליארד דולר ביום אחד

בית ההשקעות ברנשטיין פרסם בסוף השבוע האחרון המלצת קנייה אופטימית על אפל, שהזניקה את המניה המדשדשת וביקשה לנפץ את התחזיות הקודרות לגביה ● האם זה סימן להתאוששות?

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

סופרמרקט. ''המאבקים קורים מאחורי הקלעים'' / צילום: Shutterstock

האם שתיקת קמעונאיות המזון סוללת את הדרך להמשך העלאות מחירים?

החל מהשבוע יועלו המחירים של עשרות מוצרי מזון וטואלטיקה - חוליה נוספת בשרשרת העלאות מחירים בצל המלחמה ● בניגוד לעבר, לא צפויים כיפופי ידיים גלויים בין הרשתות הגדולות לספקים ● בכירה בענף: "אף אחד לא רוצה לריב עכשיו, כשלא יודעים מה יתפתח"

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

אמזון הכתה את צפי הרווח וההכנסות אבל מורידה תחזית; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות אמזוןעמדו על 143 מיליארד דולר, מעל הצפי ● הרווח למניה זינק ב-216% לעומת הרבעון המקביל ● החברה מצפה לצמיחה של 7%-11% ברבעון הבא, לעומת צפי של 12% ● המניה מזנקת בכ-4% במסחר המאוחר

אוניברסיטת UCLA / צילום: Associated Press, Jae C. Hong

עימותים אלימים בין פרו-פלסטינים ותומכי ישראל באוניברסיטת UCLA

באוניברסיטת UCLA שבקליפורניה הוחרפו העימותים בין המפגינים וכוחות הביטחון הגיעו על מנת להפריד בין הניצים ● באוניברסיטת קולומביה הגיעו אמש השוטרים מצוידים ברימוני הלם ופשטו על הבניין בו התבצרו המפגינים הפרו-פלסטינים

החוק שיאשר לסנן את הבוס אחרי העבודה / אילוסטרציה: גלובס, חומרים: Shutterstock

החוק שיאסור על הבוס להתקשר לעובד אחרי שעות העבודה והסיכוי שיגיע גם לישראל

שוק העבודה בעולם ממשיך להתאים את עצמו לצרכיהם של דור המילניום וה–Z: הקנדים יעגנו בחוק התקציב את "הזכות להתנתק" ● גם מדינות אחרות מקדמות מהלכים שמגדירים מתי נגמר יום עבודה ומתי מותר לפנות לעובדים ● האם יש סיכוי לחקיקה דומה גם בישראל?

רחפן של חברת DJI הסינית / צילום: ap, Shizuo Kambayashi

אחרי טיקטוק, ארה"ב בדרך לחסום את פעילות ענקית הרחפנים הסינית

הצעת חוק חדשה קוראת לחסום את הגישה של חברת DJI הסינית לתשתיות התקשורת בארה"ב, מחשש לריגול ● הערכה: המהלך יקפיץ את מחירי הרחפנים בארה"ב, המשמשים בעיקר חקלאים

אקסל / אילוסטרציה: Shutterstock

כך הבינה המלאכותית תעזור לכם להשתמש באקסל

מיקרוסופט החלה להכניס כלי AI לתוכנת האקסל ● בקרוב תוכלו לקבל ניתוחי מגמות ותובנות על הנתונים שלכם, לייצר נוסחאות בקלות בעזרת טקסט, ולקבל דגש על מה שחשוב לכם

אילון מאסק, מנכ''ל ומייסד טסלה / צילום: ap, Jae C. Hong

טסלה מזנקת ב־35% בשבוע? אל תתרגשו, זו השיטה הכי ישנה בספר של מאסק

לאורך השנים אילון מאסק פיזר שלל הצהרות שלא התממשו ● בזמן שהמניה של טסלה צברה תאוצה והכרזותיו של מאסק שבו את דמיונם של המשקיעים, גופים פדרליים החלו בחקירה רשמית בה נבדקו טענות שמערכת הסיוע לנהיגה אוטונומית תרמה לכ־1,000 תאונות החל מינואר 2018 ● אבל המשקיעים של טסלה לא מוטרדים מהעבר, ומסתבר שגם לא מההווה

אפליקציית רייזאפ / צילום: מתוך אתר החברה

בגלל המלחמה: סטארט-אפ הפינטק רייזאפ מפטר מחצית מעובדיו

קצב גיוס הלקוחות לא עמד בציפיות, וגם עלות גיוס לקוח הפכה להיות הרבה יותר גבוהה, ולכן החברה החליטה היום על פיטורי כמחצית מכוח-האדם ● ברייזאפ מדגישים כי בקופתה יש מספיק כסף להמשיך להתנהל, וכי המהלך, שכולל גם שינויים אסטרטגיים, יאפשר להגיע לרווחיות

גלנט, נתניהו והלוי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמוס בן גרשום-לע''מ, AP

צווי מעצר בינלאומיים לראש הממשלה והרמטכ"ל: האם התרחיש הזה אפשרי ומה המשמעויות

בישראל מביעים חשש שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יוציא צווי מעצר נגד בכירים בשלטון הישראלי, ובראשם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ● מהן הסכנות שבהוצאת צווים כאלה, באילו מדינות הם עלולים להיעצר, ומי ההרכב שיקבל את ההחלטה ● גלובס עושה סדר

מוחים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה משתלטים על בניין המילטון שבתוך הקמפוס / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

רימוני הלם ומעצרים: המשטרה פינתה את המפגינים באוניברסיטת קולומביה

לבקשת ההנהלה, שוטרים פינו את ההיכל שבו התבצרו המפגינים ואת המאהל שהוקם על המדשאה • כ-100 מהמפגינים נעצרו בעימותים והמשטרה השתמשה ברימוני הלם כדי לפזר את המוחים • ההנהלה ביקשה מהמשטרה להישאר בקמפוס בשבועיים הקרובים

הלוחמים שנפלו בערב החג בעזה נהרגו מירי של טנק צה''ל / צילום: דובר צה''ל

הלוחמים שנפלו בערב החג בעזה נהרגו מאש צה"ל

רס"ר במיל' עידו אביב ורס"ר במיל' קאלקידן מהרי שנפלו בקרב במרכז הרצועה נהרגו מירי דו צדדי של טנק שחרג מגבולות הגזרה שלו ● חברי הקואליציה מפעילים לחץ כבד על ראש הממשלה נתניהו בקריאה להתנגד לעסקה לשחרור החטופים ● מחבל בעל אזרחות טורקית דקר ופצע קל לוחם מג"ב בירושלים • המגעים לעסקה: ישראל עדיין ממתינה לתשובת חמאס; ארה"ב, מצרים וקטאר יפעלו להבטחת תנאיה • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים" • כל העדכונים 

צבי יחזקאלי / צילום: רן יחזקאל, ויקימדיה

"שליחות חדשה": צבי יחזקאלי עוזב את רשת 13 ומצטרף ל-i24NEWS

יחזקאלי, ראש דסק הערבים של חדשות 13, עוזב את ערוץ רשת 13 ומצטרף לערוץ החדשות של i24NEWS כפרשן בכיר ומגיש תוכנית מרכזית ● "הטבח הנורא ב-7 באוקטובר הביא אותי להתבונן מחדש על חיי האישיים והמקצועיים ולעשות שינוי"

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן

אלי עזור / צילום: ניב אהרונסון-וואלהnews, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

זכיות הלוטו של אלי עזור: אקזיט טכנולוגי ענק בוול סטריט והשקעת גז בבורסה בת"א

בשבוע שבו ניצח עזור במאבק שניהל על זהות הדירקטורים בחברת תמר פטרוליום - השקעה שבה הוא מורווח מאות מיליוני שקלים - הושלמה מכירתה של חברת טכנולוגיות הלוטו נאוגיימס, בעסקה שהזרימה לכיסיו 178 מיליון דולר ● נאוגיימס תימחק מנאסד"ק שבה הונפקה ב־2020

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירת ארבעה חדרים נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. בכמה יקפוץ השווי לאחר תמ"א?

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

גורם בענף הבנייה: 8,000 פועלים פלסטינים כבר נמצאים בישראל; במנהל האזרחי מכחישים

הגורם טוען כי מדובר בפועלים שכבר עבדו בעבר בארץ, וקיבלו לאחרונה אשרות חדשות מהשב"כ ● במנהל האזרחי מתעקשים: "אין כרגע אישור להכנסת פועלי בניין לישראל"