גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בגלל החשש מסלמונלה בשטראוס: גם יוניליוור הודיעה על ריקול

שטראוס הכריזה על ריקול נרחב במוצרי השוקולד של עלית בשל דגימות סלמונלה במפעל בנוף הגליל ● דיווחה לבורסה כי "לאירוע עשויה להיות השפעה מהותית על רווחיות החברה לשנת 2022" ● בין המותגים שנפגעו: שוקולד פרה, פסק זמן, רבע לשבע, פריכיות מצופות שוקולד אנרג'י ומילקי טופ עם מיני עדשים ● הוכרז גם ריקול על גלידות שטראוס מבית יוניליוור

שוקולד פרה עלית. ריקול נרחב של מוצרים / צילום: תמר מצפי
שוקולד פרה עלית. ריקול נרחב של מוצרים / צילום: תמר מצפי

שורת מוצרים ארוכה של שטראוס נכנסה לתהליך אחזור בעקבות גילוי דגימות של חיידק סלמונלה, שהוביל גם להפסקת הייצור במפעל של עלית בנוף הגליל. המפעל, שמייצר שוקולד נוזלי שממנו מיוצרים רוב חטיפי השוקולד של המוצג, מושבת, ובשטראוס אין צפי מתי ישוב לפעילות.

"במהלך השבוע שעבר, בעקבות בדיקות שגרתיות, גילינו ממצאי סלמונלה בשוקולד הנוזלי המיוצר במפעל עלית", אמרו בשטראוס. "הפסקנו את הייצור מיידית וחסמנו את כל המוצרים במפעל. יידענו את משרד הבריאות, ובתיאום עמם התחלנו בסדרת בדיקות, הן במוצרים בתוך המפעל והן מחוצה לו, במוצרים שכבר שווקו. כשהתוצאות של המוצרים שנמצאים במפעל חזרו עם חשד שהם נגועים בסלמונלה, החלטנו מיידית לצאת לקריאה לאיסוף מוצרים".

בין המוצרים שרשתות השיווק והציבור נקראו להחזיר לחברה נכללים חטיפים פופולריים כמו פסק זמן, טבלאות שוקולד פרה, מיני עדשים (שגם הובילו לריקול נוסף של מילקי עם תוספת מיני עדשים) ופריכיות אנרג’י מצופות שוקולד.

 

בהודעה לבורסה ציינה שטראוס כי החליטה על ביצוע אחזור של כלל מוצרי השוקולד שיוצרו החל מ־20 בפברואר. עוד נמסר מהחברה כי "נכון למועד דוח זה אין ביכולתה של החברה להעריך את השפעות האירוע על תוצאותיה, אולם לאירוע עשויה להיות השפעה מהותית על רווחיות החברה לשנת 2022". מניית שטראוס  הגיבה בירידה של יותר מ־2%. 

ריקול גם ביוניליוור 

הערב הכריזה יוניליוור אף היא על ריקול, בעקבות המהלך של שטראוס-עלית. החברה הודיעה כי "בתיאום עם שירות המזון במשרד הבריאות, ועל אף ששטראוס-עלית אישרה בפנינו כי השוקולד שסיפקה לנו כחומר גלם נבדק ונמצא תקין, ולמרות שהבדיקות שאנו ערכנו הראו כי מוצרינו תקינים, גלידת שטראוס מבית יוניליוור ישראל מודיעה על ביצוע ריקול של מספר ממוצריה, זאת כאמצעי של משנה זהירות".

בין המוצרים הכלולים בריקול של יוניליוור: מגנום דואט שמסומן כעדיף להשתמש לפני 1.9.23-6.10.23, מגנום לבן שמסומן כעדיף להשתמש לפני 28.8.23-13.9.23, מגנום שוקולד שמסומן כעדיף להשתמש לפני 29.8.23-19.9.23, מגנום שקדים שמסומן כעדיף להשתמש לפני 7-8.9.23, מגנום לבן תות שמסומן כעדיף להשתמש לפני 31.8.23-21.9.23, טילון מגנום לבן שמסומן כעדיף להשתמש לפני 7.4.23, טילון מגנום שוקולד שמסומן כעדיף להשתמש לפני 5-6.4.23, מאגדת מגנום מיני שקדים שמסומן כעדיף להשתמש לפני 15.6.23-30.6.23, מאגדת מגנום מיני שוקו/וניל שמסומן כעדיף להשתמש לפני  10-20.6.2023, מאגדת מגנום מיני דואט שמסומן כעדיף להשתמש לפני 15.9.23, מאגדת מגנום מיני לבן שמסומן כעדיף להשתמש לפני 4.9.23, מאגדת מגנום מיני מריק שמסומן כעדיף להשתמש לפני 18.9.23, גלידוניות וניל שמסומן כעדיף להשתמש לפני 28.8.23-22.9.23, גלידוניות תות שמסומן כעדיף להשתמש לפני 3-6.10.23, בומבה שמסומן כעדיף להשתמש לפני 19.9.23, מאגדת מיני פסק זמן שמסומן כעדיף להשתמש לפני 15-17.8.23, שוקובו שמסומן כעדיף להשתמש לפני 15.8.23-27.9.23, מאגדת גודיז פיסטוק שמסומן כעדיף להשתמש לפני 3-4.10.23, קרמיסימו וניל צ'יפ שמסומן כעדיף להשתמש לפני 22.8.23, קרמיסימו שוקולד לבן ותות שמסומן כעדיף להשתמש לפני 1.9.23, קרמיסימו שוקולד לבן פיסטוק שמסומן כעדיף להשתמש לפני 8.9.23, קרמיסימו 3 שוקולדים שמסומן כעדיף להשתמש לפני 31.8.23, קרמיסימו שוקו צ'יפ שמסומן כעדיף להשתמש לפני 29-30.8.23, סולרו בר קוקוס שמסומן כעדיף להשתמש לפני 14-29.9.23, חטיף מיקס עיגול שמסומן כעדיף להשתמש לפני 6-7.9.23.

יוניליוור הוסיפה כי "כמשנה זהירות, החברה מבקשת מהציבור שלא לצרוך את המוצרים המופיעים ברשימה. צרכנים שברשותם אריזות המסומנות בתאריכים המפורטים לעיל, יכולים לפנות אל מוקד שיתוף הצרכנים של יוניליוור לקבלת מוצר חלופי".

"תוכנית התאמות" בשל מכתב אזהרה מה־FDA

בפברואר האחרון נרשמו שני אירועים חריגים בשטראוס, בהפרש של שבועיים זה מזה. בסוף אותו החודש הודיעה שטראוס על אחזור של מוצרי מילקי, בשל מרקם גושי וטעם חמצמץ, ללא סכנה בריאותית.

שבועיים קודם לכן דיווחה שטראוס כי פעילות החברה־הבת סברה, שבה היא מחזיקה 50%, הפועלת בתחום החומוס והמטבלים בארה"ב, נפגעה, לאחר שזו נאלצה לבצע לקראת סוף 2021 "תוכנית התאמות" במפעלה בוירג’יניה. הרקע היה מכתב אזהרה שקיבלה ממינהל המזון והתרופות בארה"ב (FDA) בעקבות בדיקה במפעלה של סברה, שבה נמצאו חיידקי סלמונלה בדגימה שנערכה בחומוס. ככל הידוע, עד היום המפעל טרם חזר לפעילות מלאה.

אף ששטראוס סיימה את 2021 עם עלייה דו־ספרתית של 16% ברווח הנקי ל־639 מיליון שקל, והכנסותיה ל־2021 הסתכמו בכ־8.75 מיליארד שקל, נרשמה פגיעה בתוצאותיה שנבעה מעליית מחירי חומרי הגלם.

בהודעה שהוציאה שטראוס לבורסה בעקבות הממצאים בסברה בתחילת השנה, היא העריכה כי ההשפעה על תוצאות הקבוצה לא תהיה מהותית, אך כן צפתה קיטון משמעותי בהיקף המכירות והרווחים של סברה במהלך שנת 2022.

לא מדובר בפעם הראשונה שסברה מבצעת אחזור. במהלך השנים 2017-2016 סבלה סברה מחולשה בפעילות, בשל אחזור וולנטרי שביצעה לכמה ממוצרי החומוס שלה. באותה עת, בהשפעת האחזור, הציגה סברה שחיקה בשיעור דו־ספרתי בהכנסותיה וצלילה חדה אף יותר ברווח התפעולי שלה, תוך שחיקת שיעורו מהמכירות. 

"תיגרם ירידה במכירות, אך זה לא יגרום לאסון"

אופיר שפיגל, בעל משרד יחסי ציבור, יועץ תקשורת זה 15 שנה, מרצה לתואר שני באוניברסיטת חיפה ומרצה מן החוץ במכללת עמק יזרעאל לתואר ראשון, ממליץ לשטראוס "דבר ראשון לנשום עמוק. זה הדבר הראשון שחשוב לעשות מבחינה תקשורתית. לא כל אירוע, גם אם הוא סוער, יגרום לסגירה של החברה, ולא כלו כל הקיצין. מספר החברות שהתמוטטו בגלל משבר תקשורתי הוא קטן. זה לא נעים, זה משהו שיכול לגרום לירידה מסוימת במכירות בתקופה הקרובה, אבל לא משהו מטורף".

שפיגל מוסיף כי "זה לא יגרום לאסון, זה יגרום לירידה קטנה במכירות לתקופה מצומצמת, ואז אנשים ימשיכו לצרוך את המוצרים שלהם. שטראוס באו בשקיפות וקראו להחזיר את המוצרים. הציבור סלחן לטעויות, וכולנו יודעים שטעויות קורות לכל מי שעושה משהו. אני באמת מאמין שאף אחד כבר לא זוכר את העכברים בפיצה בחיפה או את הסיליקון בחלב.

"בשטראוס צריכים לנשום עמוק ולהבין שחטפו מכה שאולי תגרום לירידה במכירות. צריך להסביר בשקיפות מה קרה, לציבור, לעובדים ולספקים, ואת זה שטראוס עושים בסדר גמור. בעוד זמן קצר לא נזכור מה היה. שטראוס הם גוף מספיק חזק ומספיק יציב כדי לעבור את זה. בסך־הכול הם התנהלו בשקיפות".

תהליך חיטוי המפעל בנוף הגליל עלול להימשך שבועיים

כאמור, חברת שטראוס ומשרד הבריאות הודיעו על אחזור מוצרים ממפעל עלית מקבוצת שטראוס, לאחר שבבדיקה של המפעל בנוף הגליל נמצאו עקבות של חיידק הסלמונלה. בעקבות איתור החיידק, אוחזרו מוצרים עם תאריכי פג תוקף עד אפריל 2023.

נוסף על נזקי האחזור עצמו וסיכון לדרישה לפיצוי הצרכנים, צפויות גם עלויות שנובעות מההשבתה ומטיהור המפעל. לדברי יקי אגם, מומחה לבטיחות ביולוגית, מנכ"ל חברת קלין ביט העוסקת בטיהור מפעלים מסלמונלה, ההשבתה במפעל כזה עלולה לארוך מספר ימים, עד שבועיים. העלות של הטיהור היא, לדבריו, זניחה לעומת עלות ההשבתה.

"סלמונלה מגיעה למפעל מזון, בדרך־כלל, דרך חומרי הגלם", הוא מסביר. "רמת הניקיון במפעלים בישראל היא בהכללה גבוהה מאוד, והתקנים של משרד הבריאות בתחום הזה הם מחמירים. אבל אם מגיע חומר גלם נגוע, אין מה לעשות". הסלמונלה עלולה לגרום לשלשולים ומחלות חום, והיא מסוכנת מאוד לאנשים עם מערכת חיסון חלשה.

אגם מספר כי בדיקות לאיתור שלושת החיידקים העיקריים במזון שעלולים להוות סכנה, ליסטריה, סלמונלה ואי־קולי, מתבצעות ברוב המפעלים הגדולים מידי יום. הדגימות נשלחות למעבדה חיצונית, שמחויבת בדיווח למשרד הבריאות על כל ממצא.

"הבעיה היא שבמעבדות לא יודעים אם יש במזון סלמונלה, עד שמגדלים אותו לתרבית", מסביר אגם. "זה תהליך שיכול לקחת כמה ימים. ואז, ברגע שמתגלה הזיהום, צריך לאחזר מוצרים 4-3 ימים אחורה". שטראוס לקחה טווח ביטחון ארוך יותר וביקשה לאחזר את כל המוצרים שיוצרו בחודשיים האחרונים.

כעת, יתחיל במפעל תהליך של חקירה אפידמיולוגית. אגם מציין כי הבעיה העיקרית היא שכאשר נכנס חומר גלם מזוהם למפעל, הוא עלול להדביק את המשטחים. "החקירה מנסה לבדוק אילו מוצרים 'נדבקו', ובכך לנסות להבין באיזה חומר גלם התחילה הבעיה ואילו מכשירים נגעו בו. בינתיים עוברים ומנקים רכיב־רכיב בכל מכונה באמצעות חומרים לא רעילים, ניקיון מחמיר שבמחמירים. בדרך־כלל תוך כמה ימים התהליך הושלם, אבל לפעמים זה לוקח זמן. המפעל ישתחרר רק כאשר כל הדגימות ממנו ייצאו נקיות. נדיר שזה נמשך עד שבועיים, אבל זה קורה".

האם יש קשר בין אירוע הסלמונלה בשטראוס לבין זה שהתרחש בביצי קינדר?
"אני מאמין שלא. סלמונלה היא זיהום נפוץ. זיהומים מתפרסמים לעתים, הפעם זה קרה במפעל גדול".

עוד כתבות

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נמשכות העליות בוול סטריט; נאסד"ק קופץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עולה ביותר מ-6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ●  לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח