גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עוד אנרגיה ירוקה לבורסה בת"א: קרן טנא ועין חרוד איחוד ינפיקו את קיונרג'י

החברה שפיתחה מערכת אספקת חשמל המבוססת על המנוע הלינארי, מבקשת לגייס עד 200 מיליון שקל לפי שווי של עד 800 מיליון שקל

אילוסטרציה - בורסה ת"א - שור / צילום: שלומי יוסף
אילוסטרציה - בורסה ת"א - שור / צילום: שלומי יוסף

קרן טנא וקיבוץ עין חרוד איחוד מבקשים גם הם לקפוץ על עגלת הביקושים הגבוהים לחברות אנרגיה ירוקה בבורסה, עם הנפקת המניות הראשונית (IPO) המתוכננת לחברת הגנרטורים קיונרג'י (Qnergy), המעוניינת לגייס על פי ההערכות כ-50-60 מיליון דולר (160-200 מיליון שקל), לפי שווי חברה בטווח של כ-200-250 מיליון דולר (כ-650-820 מיליון שקל) לפני הכסף.

לפני קצת יותר משנה, באפריל 2020, השלימה קיונרג'י סבב השקעה שבוצע בה לפי שווי של כ-85 מיליון דולר, בו לקחה חלק גם קרן ההשקעות OGCI - קרן משותפת של כמה חברות אנרגיה בינלאומיות מוכרות. כך שכיום הקיבוץ וטנא מחזיקים בכ-46% מההון כל אחד, ו-OGCI בכ-7%.

קיונרג'י עוסקת בפיתוח, ייצור, שיווק ומתן שירותי תמיכה ותחזוקה של גנרטור שפיתחה (PowerGen) שהינו, לפי הסבריה, "מערכת אספקת חשמל המבוססת על המנוע הלינארי, באמצעותו אנרגיית חום מומרת לאנרגיה מכאנית, תוך שימוש במקורות חום שונים ומגוונים".

כל זאת, במטרה "לייצר ולספק חשמל באופן רציף ואמין (ללא תלות בשמש או ברוח), ללקוחות הממוקמים באזורים שאינם מחוברים לרשת החשמל, או ללקוחות המעוניינים להבטיח אספקת חשמל רציפה ואמינה במקרים של תקלות ברשת החשמל".

החברה מעסיקה כ-60 עובדים ומנוהלת בידי אורי זיק.

מתחרותיה של קיונרג'י הנסחרות בבורסה בת"א הן אקוואריוס, ג'נסל ופינרג'י, הנסחרות בשוויים גבוהים יותר מזה אליו מכוונת קיונרג'י, בטווח של כ-900 מיליון שקל ועד 1.3 מיליארד שקל.

את ההנפקה מובילות חברות החיתום של פועלים אי.בי.אי, אוריון, אפסילון ולאומי פרטנרס.

מספקת חשמל לקידוחי גז בצפון אמריקה

קיונרג'י החלה בשיווק מוצריה במהלך שנת 2018, וכיום פרוסות כ-420 מערכות אספקת חשמל שלה, בעיקר בצפון אמריקה עם גנרטורים הפזורים בעיקר בשדות גז, לצורך אספקת חשמל לקידוחים וצינורות גז, וכן כפתרון להפחתת גז המתאן באותם אתרי קידוח. 

כיום מחיר המכירה של גנרטור שקיונרג'י מייצרת עומד על כ-30-35 אלף דולר, ומחיר המכירה של מערכת נוספת שהחברה מפתחת (CAP3), אשר צפויה להוות מנוע צמיחה עבורה בעתיד, נע בטווח של כ-60-100 אלף דולר.

בצפי לסיכום השנה הנוכחית, קיונרג'י מציגה בטיוטת התשקיף אומדן שלפיו הכנסותיה ב-2021 יגיעו לטווח של כ-16-19 מיליון דולר, אחרי שבחודש שעבר חתמה על הסכם למכירת 100 ממערכותיה באזור טקסס בסכום המוערך בכ-4-6 מיליון דולר. 

צפי זה מהווה "צמיחה של כ-100% לעומת הכנסות החברה בשנים 2019 ו-2020", אותן סיכמה החברה עם הכנסות שהתקרבו ל-9 מיליון דולר בכל שנה, והפסדים שהצטברו יחד לכ-10 מיליון דולר.

בסיכום הרבעון הראשון של השנה, קיונרג'י נהנתה מהכפלת הכנסותיה ל-4.5 מיליון דולר, והפסדיה הצטמצמו ל-1.5 מיליון דולר, לעומת הפסד של יותר מ-2 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2020.

מבצעת הליך רישום גם מול רשות ני"ע האמריקאית

קיונרג'י נוסדה בשנת 2013 כחברה אמריקאית על-ידי חברת ריקור, שבה שולט קיבוץ עין חרוד איחוד (75%), ובסוף שנת 2019 ביצעה החברה רה-ארגון, במסגרתו הועברו ההחזקות בה ישירות לעין חרוד ולקרן טנא.

עד לאחרונה החזיקה קרן טנא גם בריקור, העוסקת בפיתוח וייצור מקררים קריאוגנים (מדע הטמפרטורות הנמוכות מאוד) ומערכות ואקום. כפי שנחשף בגלובס, היא מכרה את החזקותיה (25%) בחברה זו לידי משמר העמק, מהקיבוצים העשירים בישראל, תמורת כ-90 מיליון שקל.

בשל היותה של קיונרג'י חברה אמריקאית, במקביל לתשקיף שפרסמה כעת בבורסה המקומית, היא מבצעת הליך רישום מול ה-SEC (רשות ני"ע האמריקאית), בדרך של הגשת מסמך רישום.

טנא הנפיקה לאחרונה את סקודיקס

קרן טנא השלימה בימים האחרונים את הנפקתה של יצרנית המערכות הדיגיטליות להשבחת דפוס - סקודיקס, שגייסה קצת יותר מ-60 מיליון שקל לפי שווי חברה של כ-50 מיליון דולר (כ-160 מיליון שקל).

סקודיקס הוקמה בשנת 2007 על-ידי המנכ"ל אלי גרינברג ויעקב בר, והיא עוסקת מאז בייצור ושיווק מערכות דיגטליות מתקדמות להשבחת דפוס, וכן מספקת שירותים שונים עבור השימוש במערכות אלו.

מאז הקמתה ועד ההנפקה הושקעו בה כ-100 מיליון דולר, ומלבד טנא, שהחזיקה טרם ההנפקה בכ-42% מהונה, בין בעלי מניותיה הבולטים גם קרן ICV והקרנות סקויה ולייטספיד.

עוד כתבות

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

השופט בדימוס איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

לאחר פרסום ההקלטות: מפעל הפיס מבקש לעכב בוררות אצל אורנשטיין

הפיס, המנהל בימים אלה הליך בוררות בפני השופט בדימוס איתן אורנשטיין, פנה אליו בערב פסח וביקש לעכב את הליך הבוררות - וזאת על רקע פרסום השיחות בין אורנשטיין לבין יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה ● שתי בקשות דומות שהוגשו בבוררות גרטלר-גרטנר ובבוררות של הקבלן איציק תשובה נגד שותף עסקי - נדחו ע"י אורנשטיין

איורים: גיל ג'יבלי

הכירו את המנכ"ל שהרוויח השנה 50 מיליון דולר, במזומן

שמונה מנכ"לים ישראלים בחברות הנסחרות בוול סטריט קיבלו אשתקד תגמול של מעל 10 מיליון דולר ולעתים הרבה יותר ● מי המנכ"ל שקיבל כ־50 מיליון דולר במזומן, מדוע אחר העדיף לקבל הכול במניות, ולמה עלות העסקתו של אמנון שעשוע במובילאיי נחתכה דרמטית?

אייל רביד / צילום: עומר וידר

שימוע לפני הגשת כתב אישום למנכ"ל ובעלי ויקטורי אייל רביד בפרשת תיאום המחירים

רשות התחרות זימנה את אייל רביד, מנכ"ל ובעלי רשת ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום, וזאת בגין התבטאויות פומביות שבאמצעותן ניסה להגיע להסדרים להעלאת מחירים

מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן / צילום: דוברות מבקר המדינה

המבקר לרה"מ: משרדך לא משתף פעולה בביקורת על המלחמה

רה"מ נתניהו נפגש עם מזכיר המדינה האמריקני בלינקן והבהיר בפניו: "נפעל ברפיח" • זוהו שני שיגורים שחצו משטח לבנון ונפלו בשטחים פתוחים, לא דווח על נפגעים או נזק • צה"ל תקף בחמישה מרחבים שונים בדרום לבנון • צבא ארה"ב הודיע: הושמד כלי שיט בלתי מאויש של החות'ים בתימן • עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה אדומה בוול סטריט: המדדים סיימו את החודש הכי גרוע השנה

נאסד"ק ירד ב-2% ● אמזון פרסמה את הדוח הרבעוני - עקפה את הצפי הן ברווח והן בהכנסות ● גוגל מסיימת את אפריל בעלייה של כ-9%, מטא בירידה של כ-10% ● טראמפ מדיה עלתה ב-50% בחמישה ימים, אך ירדה ב-20% מתחילת החודש ● פייפאל פרסמה תוצאות מעורבות ועדכנה כלפי מעלה את תחזית הרווח ● קוקה קולה עקפה את הציפיות, אך המניה ירדה

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

גילעד אלטשולר / צילום: איל יצהר

שלושה מימושים גדולים: אלטשולר שחם בדרך לצמצם בחצי חשיפה למניות בישראל

באפריל הפסיק בית ההשקעות להיות בעל עניין בלאומי ובהפועלים, ומכר את מניות פוקס בכ–100 מיליון שקל ● כיום מתחלקות החזקותיו במניות ל–80% בחו"ל ו–20% בישראל, ובכוונתו להמשיך לממש, בעיקר נוכח האיום הגיאופוליטי ● גורמים בשוק: המכירה - גם בשל עזיבת הלקוחות

החוק שיאשר לסנן את הבוס אחרי העבודה / אילוסטרציה: גלובס, חומרים: Shutterstock

החוק שיאסור על הבוס להתקשר לעובד אחרי שעות העבודה והסיכוי שיגיע גם לישראל

שוק העבודה בעולם ממשיך להתאים את עצמו לצרכיהם של דור המילניום וה–Z: הקנדים יעגנו בחוק התקציב את "הזכות להתנתק" ● גם מדינות אחרות מקדמות מהלכים שמגדירים מתי נגמר יום עבודה ומתי מותר לפנות לעובדים ● האם יש סיכוי לחקיקה דומה גם בישראל?

אוניברסיטת UCLA / צילום: Associated Press, Jae C. Hong

עימותים אלימים בין פרו-פלסטינים ותומכי ישראל באוניברסיטת UCLA

באוניברסיטת UCLA שבקליפורניה הוחרפו העימותים בין המפגינים וכוחות הביטחון הגיעו על מנת להפריד בין הניצים ● באוניברסיטת קולומביה הגיעו אמש השוטרים מצוידים ברימוני הלם ופשטו על הבניין בו התבצרו המפגינים הפרו-פלסטינים

בצלאל סמוטריץ', הציונות הדתית / צילום: רפי קוץ

האם מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של ישראל בגלל המצב הגיאופוליטי?

שר האוצר טוען שהורדת דירוג האשראי נובעת מגאופוליטיקה. זו אחת הסיבות ● המשרוקית של גלובס

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: Shutterstock

מעלים מחירים: מפת ההתייקרויות המלאה

מהחלב המפוקח ועד הדלק: חג הפסח הסתיים, ושורת עליות מחירים צפויה להיכנס לתוקף החל מהיום ● אלה מצטרפות למספר גלי התייקרויות שפקדו את המשק בחודשים האחרונים ● גלובס מציג את המוצרים והשירותים שהתייקרו עד כה ב־2024, כשהסוף עוד לא נראה באופק

הפגנה פרו פלסטינית באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, השבוע / צילום: ap, Cliff Owen

איסור על שיח אנטישמי: בארה"ב מנסים לעצור את הכאוס באוניברסיטאות העילית

הצעת חוק חדשה נגד אנטישמיות תובא להצבעה השבוע בבית הנבחרים האמריקאי ● היא עשויה להפוך את הקריאות בהפגנות הפרו-פלסטיניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב לעבירות פליליות ● איך יגנו על הסטודנטים היהודים, והאם ביקורת על ישראל תיחשב אנטישמית?

חיילי מילואים בגבול רצועת עזה, אפריל 2024 / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מועד התשלום על ימי המילואים מגיע: כמה יקבלו מאות אלפי מגויסים?

מאות אלפי חיילי מילואים יקבלו תשלום היום (ד'), כאשר מודל התגמולים מורכב במיוחד - אך גם נדיב ● מה כוללים סוגי המענקים השונים ואיזה מס משלמים עליהם, מי זכאי לשוברי סיוע, והאם גם העצמאים יקבלו פיצוי הולם? ● גלובס עושה סדר

צבי יחזקאלי / צילום: רן יחזקאל, ויקימדיה

"שליחות חדשה": צבי יחזקאלי עוזב את רשת 13 ומצטרף ל-i24NEWS

יחזקאלי, ראש דסק הערבים של חדשות 13, עוזב את ערוץ רשת 13 ומצטרף לערוץ החדשות של i24NEWS כפרשן בכיר ומגיש תוכנית מרכזית ● "הטבח הנורא ב-7 באוקטובר הביא אותי להתבונן מחדש על חיי האישיים והמקצועיים ולעשות שינוי"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

רפיח או עסקה? כלכלנים מעריכים איך יגיבו הבורסה והשקל לתרחישי המלחמה

ישראל נמצאת בפני צומת אסטרטגי, כששתי אופציות מרכזיות על השולחן ● הראשונה היא עסקה שכוללת החזרת חטופים לצד הפסקה זמנית של הלחימה ● השנייה היא ככל הנראה פעולה נרחבת של צה"ל ברפיח ● שלושה כלכלנים בכירים מנתחים את השפעתם של התרחישים השונים על השקל, הבורסה והגירעון התקציבי

אלי עזור / צילום: ניב אהרונסון-וואלהnews, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

זכיות הלוטו של אלי עזור: אקזיט טכנולוגי ענק בוול סטריט והשקעת גז בבורסה בת"א

בשבוע שבו ניצח עזור במאבק שניהל על זהות הדירקטורים בחברת תמר פטרוליום - השקעה שבה הוא מורווח מאות מיליוני שקלים - הושלמה מכירתה של חברת טכנולוגיות הלוטו נאוגיימס, בעסקה שהזרימה לכיסיו 178 מיליון דולר ● נאוגיימס תימחק מנאסד"ק שבה הונפקה ב־2020

מוצרי תנובה בסופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

מסנפרוסט ועד מאמא עוף: תנובה מעלה מחירים של עשרות מוצרים

מוצרי החלב המפוקחים של חברת המזון הגדולה בישראל יתייקרו החל ממחר בשיעור של 4.48% ● בנוסף, תנובה הודיעה גם על העלאת מחירים של מוצרי החלב הלא מפוקחים וכן מוצרי סנפרוסט, מעדנות, מאמא עוף וטירת צבי בשיעור של עד 9.8% החל מ-16 במאי

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

גורם בענף הבנייה: 8,000 פועלים פלסטינים כבר נמצאים בישראל; במנהל האזרחי מכחישים

הגורם טוען כי מדובר בפועלים שכבר עבדו בעבר בארץ, וקיבלו לאחרונה אשרות חדשות מהשב"כ ● במנהל האזרחי מתעקשים: "אין כרגע אישור להכנסת פועלי בניין לישראל"