גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"חשבתי שזה יקרה מוקדם יותר; ככל שהתארך הזמן אז כן - היו יותר חששות"

איל וולדמן, מייסד ומנכ"ל מלאנוקס, מחזיק מניות החברה בשווי 238 מיליון דולר, ובידיו מצנח זהב של 32 מיליון דולר: "אמשיך בחברה לפרק זמן מסוים, אולי קצר ואולי יותר ארוך, עובדים על זה" ● מודה כי "אם היינו נשארים עצמאיים, שווי החברה היה יותר גבוה היום, אבל העסקה הייתה המהלך הנכון"

איל וולדמן, מייסד ומנכ"ל מלאנוקס / צילום: שלומי יוסף
איל וולדמן, מייסד ומנכ"ל מלאנוקס / צילום: שלומי יוסף

האישור המיוחל של הרגולטור הסיני למכירת מלאנוקס  לאנבידיה  התקבל סוף-סוף ביום חמישי, לאחר עיכובים, והמשמעות היא שהשלמת העסקה צפויה ב-27 באפריל. "הרגשות מעורבים", אומר היום (א') איל וולדמן, מייסד ומנכ"ל חברת הטכנולוגיה מלאנוקס, בשיחה עם "גלובס". "אנחנו שמחים מאוד על העסקה שהיא טובה מאוד לעובדים, לבעלי המניות ולכל מי שקשור למלאנוקס, אבל אני גם קצת עצוב כי זה סוף פרק של 21 שנה של בניית חברה מדהימה, צוות מדהים. אני בטוח שנמשיך לבנות באנבידיה חברה גדולה, טובה ובריאה".

כלומר, אתה תישאר בחברה ותהיה חלק מאנבידיה לאחר השלמת העסקה?

"אני אמשיך לפרק זמן מסוים, אולי קצר ואולי יותר ארוך. ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה, ואני עובדים על זה". נזכיר, שכשהחברות דיווחו על העסקה לפני כשנה, הואנג הביע תקווה שוולדמן ימשיך להוביל את מלאנוקס גם לאחר השלמת העסקה.

מלאנוקס, המפתחת ומשווקת ציוד תקשורת להעברת נתונים מהירה, נמכרת ב-6.9 מיליארד דולר, או 7.36 מיליארד דולר כולל המניות החסומות, האופציות והתגמול ההוני שבידי העובדים. המכירה מתבצעת במחיר של 125 דולר למניית מלאנוקס במזומן. העסקה הייתה כפופה לאישור בעלי המניות של מלאנוקס (שהתקבל ברוב גורף) ולאישורים רגולטוריים ברחבי העולם. האישור מהרגולטור הסיני התעכב, והעיכוב יוחס בתחילה למלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, ולאחר מכן במידה מסוימת גם להתפרצות הקורונה בסין. כך העסקה, שהייתה אמורה להיסגר בסוף 2019, תיסגר בסופו של דבר כארבעה חודשים מאוחר יותר.

האמנתם תמיד שהאישור יגיע, או שהיו ספקות לאורך הדרך?

"חשבתי שזה יקרה מוקדם יותר, וחשבנו שזה יקרה. ככל שהתארך הזמן אז כן, היו יותר חששות".

מה אומרים לך היום העובדים בחברה?

"גם הרגשות שלהם מעורבים. הם מצפים לפרק החדש של מלאנוקס בתוך אנבידיה, עם הרבה הזדמנויות והרבה יותר משאבים, ומצד שני, מקווים שהאהבה, עבודת הצוות והמשפחה המדהימה תישאר גם בתוך אנבידיה".

"יחד עם אנבידיה ניקח את רוב שוק הבינה המלאכותית"

מלאנוקס, שהוקמה ומנוהלת על-ידי וולדמן, מפתחת ומשווקת ציוד תקשורת להעברת נתונים מהירה. בעלי המניות הגדולים במלאנוקס הם פידליטי, עם כ-4.5% מהון המניות, כלל ביטוח עם כ-3.7%, והגופים MFS ו-Alpine Associates עם כ-3.6% כל אחד. וולדמן מחזיק ב-3.5% ממניות החברה, ששוויין בעסקה כ-238 מיליון דולר. "מצנח הזהב" שיקבל וולדמן במקרה שיעזוב לאחר שינוי הבעלות בחברה יגיע עד כ-31.6 מיליון דולר.

מלאנוקס תוכל לשמור על המאפיינים האלה, או שתיבלע בתוך התאגיד?

"אני חושב שמלאנוקס בהחלט תוכל לשמור על האופי שלה, בגלל המרחק הגיאוגרפי, האופי והעובדה שהתחומים של מלאנוקס ושל אנבידיה נוגעים אמנם, אבל טיפה שונים. אנבידיה במעבדים גרפיים ודברים דומים, ומלאנוקס בקישוריות".

לדברי וולדמן, "ההזדמנויות מדהימות, התוצאות שלנו מאוד טובות, אנו גדלים בעשרות אחוזים, מעבר למה שציפינו, ואני מעריך שזה יימשך גם בתוך אנבידיה". לשאלה מהן ההזדמנויות הח דשות שעומדות בפני מלאנוקס היום, הוא משיב כי יש סינרגיות בין החברות בשוק האוטומוטיב (רכב) - שם מלאנוקס כבר פעלה, אך כעת תיכנס הרבה יותר עמוק, וכן בשוק הבינה המלאכותית: "אנחנו מאוד חזק שם, אבל יחד עם אנבידיה ניקח את רוב השוק", הוא אומר . הזדמנויות נוספות קיימות לדבריו בשוק ה-HPC (מחשבים בעלי ביצועים גבוהים). "הסינרגיה יוצרת חברה עם המון טכנולוגיות וכוח להשפיע בתחומים שהכי גדלים בעשורים הקרובים", הוא מדגיש.

אחרי התוצאות החזקות מאוד של מלאנוקס ל-2019, נוצרה תחושה שייתכן כי אם הייתם נמכרים מאוחר יותר, יכולתם לקבל יותר.

"אני חושב שלאור התוצאות, אם היינו נשארים עצמאיים, השווי של החברה היה יותר גבוה".

גם על רקע משבר הקורונה?

"גם על הרקע הזה".

אז יש תחושת פספוס?

"לא. צריך להיות מציאותיים. העסקה הייתה המהלך הנכון".

"להיעזר בחברות הטק לניהול משבר הקורונה"

 איך משפיעה עליכם מגפת הקורונה, בהקשר של שרשרת האספקה ושל ביקושים מצד הלקוחות?

"אנחנו לא רואים האטה מבחינת הלקוחות, להפך, אנחנו רואים גידול מאוד חזק. בנושא הספקים, כל פעם נתקלנו בנושאים שצריך לטפל בהם, אז העברנו בהתחלה ייצור מסין להודו וטייוואן, ואחר כך כשהודו נסגרה העברנו לישראל, ואז החזרנו חלק לסין. היינו ערוכים למקרי אסונות, וגם עכשיו אנחנו ערוכים. אז עכשיו כשאנחנו רואים שמקסיקו נסגרת, אנחנו עובדים לפי תוכנית מגירה. לא עיכבנו אף משלוח ללקוחות, לא ברבעון הראשון ולא ברבעון השני".

 נראה שחברות הטכנולוגיה ערוכות טוב יותר למשבר מאשר המדינות.

"אוקיי".

 אתה מסכים עם הקביעה הזאת?

"אני חושב שהניהול של חברות טכנולוגיה הוא ניהול טוב, ושאפשר לנהל יותר טוב את המשברים במדינה".

מלאנוקס סייעה במאבק בקורונה, ו-וולדמן מספר: "עזרנו להטיס חלק מהישראלים שנתקעו בחו"ל לארץ, תרמנו מכונות הנשמה לבתי חולים, תרמנו מעל 1.5 מיליון שקל לציוד רפואי ודאגנו להביא ציוד מכל העולם, כי אנחנו פרוסים בכל העולם. זה היה ציוד רפואי בקרוב ל-100 מיליון דולר שהטסנו לישראל. השתתפנו במאמץ ותרמנו הרבה מאוד למלחמה בקורונה. כשהמדינה 'התאפסה' והתחילה לעבודה, יצאנו ועברנו לטפל בעסקים שלנו. אנחנו עדיין מעורבים, אבל בהתחלה עזרנו מאוד".

  איך מתבצע התפעול היומיומי של מלאנוקס בזמן המשבר?

"עד לפני שבוע הפחתנו ל-10% עובדים במשרדים, היום עלינו ל-15%-20%. אנחנו מסתדרים, עובדים יפה מהבית. היינו ערוכים מראש כי יש לנו 3,200 עובדים בעולם, והעבודה ממשיכה בצורה טובה".

לדברי וולדמן, "חובה לבנות את היציאה מהמשבר, וגם פה אפשר לאמץ הרבה מודלים של חברות עסקיות. הגופים הפוליטיים לא נעזרים מספיק בגופים מקצועיים ורואים את זה בהרבה החלטות כמעט כל יום. יש פה משאבי ניהול טובים מאוד. לדוגמה בתחום ניהול הכספים שחושבים להעניק לכל מיני מוסדות, במקום שיחלקו למי שהם מכירים - ואני לא אומר שנוהגים כך, אבל לפוליטיקאים יש שיקולים שקשורים לבוחרים שלהם - לעשות את זה בצורה הרבה יותר מקצועית".

מלאנוקס תפרסם את הדוחות האחרונים שלה כחברה ציבורית עצמאית ביום חמישי הקרוב. אנליסטים צופים הכנסות רבעוניות של 344 מיליון דולר, צמיחה של כ-15% ביחס לרבעון המקביל, ורווח נקי של 1.71 דולר למניה. את 2019 כולה סיימה החברה עם הכנסות של 1.3 מיליארד דולר - עלייה של 22% לעומת 2018. 

מלאנוקס נסחרת בנאסד"ק משנת 2007 אז הונפקה בשווי של 510 מיליון דולר. ב-2017 החל במלאנוקס מאבק אקטיביסטי של בעלת מניות מיעוט, קרן סטארבורד, שדרשה להחליף את חברי הדירקטוריון ונתקלה בהתנגדות של החברה. לאחר מספר חודשים, הגיעו הצדדים לפשרה. זמן קצר לאחר מכן, החל תהליך תחרותי שבו מספר חברות הביעו עניין ברכישת מלאנוקס, עד שלקו הסיום הגיעו אנבידיה ואינטל, ואנבידיה ניצחה. 

מניית אנבידיה הכפילה עצמה מאז דיווחה על הרכישה

לרוכשת בעסקה, אנבידיה (Nvidia), ולמלאנוקס יש מאפיין משותף, והוא ששתיהן מנוהלות מאז הקמתן בידי מייסדי החברות. אנבידיה נוסדה בשנת 1993 על ידי המנכ"ל ג'נסן הואנג, ומלאנוקס הוקמה ב-1999 על ידי וולדמן.

אנבידיה מפתחת ומשווקת מעבדים גרפיים, הכוללים רכיבי בינה מלאכותית ופונים לתעשיות הגיימינג, הרכב האוטונומי, שוק הקריפטו ועוד. כשהודיעה על רכישת מלאנוקס במרץ 2019 שווי השוק שלה היה 91.3 מיליארד דולר, לאחר שאיבדה עשרות אחוזים מערכה בשל התנודתיות של ענף הקריפטו.

אולם מאז השתנתה המגמה ומניית אנבידיה זינקה ב-95% מאז הדיווח על הרכישה, ובפברואר, רגע לפני שהשפעות מגפת הקורונה הדביקו את וול סטריט, המניה אף נסחרה בשיא של כל הזמנים והתקרבה ל-315 דולר.

כיום מחיר המניה הוא כ-292 דולר, ומשקף לאנבידיה שווי של 179 מיליארד דולר. בשנת הכספים 2020 שלה, השנה שהסתיימה בסוף ינואר האחרון, הכנסות אנבידיה הסתכמו ב-10.9 מיליארד דולר, ירידה של 6.8% לעומת שנה קודמת, והרווח הנקי שלה על בסיס Non-GAAP (בנטרול סעיפים חשבונאיים שונים) הסתכם ב-3.6 מיליארד דולר, ירידה של 13.6%. למרות הירידה, מדובר על תוצאות גבוהות מאלה שצפו האנליסטים.

בסוף ינואר היו לחברה בקופה 10.9 מיליארד דולר, לאחר שייצרה כ-4.8 מיליארד דולר מפעילות שוטפת במהלך השנה. 

עוד כתבות

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

פינוי פצועים מירי פצמ''רים בכרם שלום, אתמול / צילום: N12

הותר לפרסום: סמל מיכאל רוזל הוא ההרוג הרביעי ממטח הפצמ"רים אתמול לכרם שלום

בכיר בחמאס לרויטרס: פינוי רפיח מצד ישראל הוא "הסלמה מסוכנת" • גורם ישראלי בכיר ל"ניו יורק טיימס": "היינו קרובים לעסקה, חמאס הקשיח עמדות - בגלל נתניהו"; לשכת רה"מ בתגובה: "שקר מוחלט" • דיווח: התקדמות בדרך להקמת כוח שמירת שלום ערבי בעזה • אחרי תקיפה בעומק לבנון: אזעקות בגולן ובגליל העליון • לקראת פעולה: צה"ל החל בפינוי האוכלוסייה ברפיח • עדכונים בולטים

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

ההפגנות בקמפוסים בארצות הברית העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח־האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

בלגיה מאיימת: "לא יכולים להמשיך בסחר כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות מסחריות על מדינת ישראל בשל הפעילות שלה בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת