פושט רגל חשוד בהונאת נושים ועבירות מס לאחר שעבד כקבלן בנייה ושיפוצים

עפ"י החקירה, החשוד לא דיווח לרשות המסים ולכונס הרשמי על עסקאות בהיקף של כ-5 מיליון שקל • רוב הכספים הופקדו בחשבונות בנק של אשתו ושל גיסו, חלקם במזומן

עבודות שיפוץ / צילום: Shutterstock
עבודות שיפוץ / צילום: Shutterstock

פושט רגל או קבלן שיפוצים מצליח? תושב קיבוץ חניתה כבן 53, שהוכרז כפושט רגל ב-2014, חשוד בהעלמת הכנסות בסך של למעלה כ-2 מיליון שקל בעבודות של בנייה ושיפוצים, וכן שלא דיווח על עבודתו והכנסותיו לכונס הרשמי ולרשות המסים. על-פי החשד, ההכנסות הוסתרו באמצעות עוסק מורשה של גיסו של החשוד.

נגד החשוד, יורם דמרי, נפתחה חקירה בחשד להונאת נושים בהליך פשיטת רגל ולעבירות מס. מהחקירה, המנוהלת על-ידי צח"מ של מחלקת החקירות בכונס הרשמי עם רשות המסים - פקיד שומה חקירות חיפה והצפון ומשרד מע"מ עכו, עולה כי בשנים 2014 עד 2017 דמרי הפעיל עסק לביצוע עבודות בנייה ושיפוצים אותו רשם על-שם גיסו, נוכח היותו פושט רגל, וכן במטרה להסתיר את הכנסותיו מהנושים. בנוסף, הוא חשוד שהשמיט מספרי החשבונות ומהדוחות שהגיש באמצעות גיסו לפקיד השומה הכנסות בסך של כ-2 מיליון שקל שקיבל מלקוחותיו.

החקירה העלתה כי מאז הוכרז כפושט רגל בינואר 2014 ועד לאמצע 2015, דמרי לא דיווח לכאורה כלל לכונס הנכסים ולרשות המסים על עיסוקו כקבלן שיפוצים. מ-2015 ועד לתחילת 2017 הוא הגיש לרשות המסים דיווחים חלקיים על הכנסותיו במסגרת תיק עוסק מורשה שפתח גיסו; אלא שגם בתקופה זו לא דיווח דמרי לכונס הרשמי על עיסוקו זה.

במהלך החקירה אותרו ונגבו עדויות רבות של לקוחותיו של דמרי, שהעידו כי בין השנים 2014 עד 2017 הוא ביצע עבורם עבודות בנייה ו/או שיפוצים בהיקף נרחב, כשחלק מלקוחות אלה התקשר עם החייב בהסכמי בנייה "עד המפתח" בהיקפים של מאות אלפי שקלים לכל התקשרות. דמרי חשוד כי קיבל לפחות כ-4.6 מיליון שקל מ-11 לקוחות עבור עבודות אלה. ממצאי החקירה העלו כי דמרי חתם עימם על הסכמים תחת שם העסק "י.ח.ד בנייה ושיפוצים", תחת מספר תיק העוסק מורשה של גיסו.

דמרי חשוד כי הסתיר מהלקוחות את עובדת היותו פושט רגל. על-פי החשד, הוא לא דיווח לכונס הרשמי על עסקאות בהיקף של כ-5 מיליון שקל. רוב הכספים הופקדו בחשבונות בנק של אשתו ושל גיסו, חלקם במזומן.

השופטת מריה פיקוס-בוגדאנוב מבית משפט השלום בחיפה נעתרה לבקשת רשות המסים וקבעה תנאים מגבילים לשחרורו של דמרי, בהם בין השאר הפקדת ערבות עצמית וערבות צד ג', וכן הוצא נגדו צו עיכוב יציאה מן הארץ למשך 180 יום. 

עו"ד סרור אליהו, בא-כוח החשוד, מסר כי "למרות החשד, העסק המדובר נסגר לפני מספר שנים עוד בטרם נפתחה החקירה, מאחר שהעסק הפסיד כסף רב, ומכאן ברור גם כי הוא לא פגע בנושים כלל. אם היה מרוויח ומעלים, אז יכלה להעלות הטענה שפגע בנושים והעלים מס; אך אם הפסיד, לא פגע בנושים ולא העלים מס. כידוע, אין מס על הפסד. בסופו של דבר ההר יוליד עכבר".

*** חזקת החפות: יורם דמרי הוא בגדר חשוד בלבד במעשים האמורים. מדובר בשלב מקדמי בהליך הפלילי. דמרי לא הורשע בביצוע עבירה, ועומדת לו חזקת החפות.