גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה מחפשות חברות הענק בחללי העבודה המשותפים?

לא רק פרילנסרים, גם חברות גדולות הפנימו כי אפשר לראות במשרד על מרכיביו השונים מוצר שניתן לרכוש במלואו ועל הדרך לזכות בערך מוסף ● "חללי עבודה מאפשרים גמישות בשכירות, דואגים לאדמינסטרציה ובנוסף מספקים ערך לעובדים בדמות תוכן מקצועי, רווחה ואירועים קהיליתיים"

חללי העבודה של מיינדספייס. מתאימים גם לחברות ענק/צילום: סם דה-גוד
חללי העבודה של מיינדספייס. מתאימים גם לחברות ענק/צילום: סם דה-גוד

הכתבה בשיתוף Mindspace

כשהם רק החלו לצוץ בנקודות מרכזיות ברחבי הערים הגדולות בכל העולם, היה ברור לכל מהו תפקידם של חללי העבודה המשותפים: לספק מענה לפרילנסרים, לעצמאים ולעובדי חברות קטנות, שאין להם מקום נוח ומתאים לשבת ולעבוד בו - להחליף את בית הקפה השכונתי. אותם חללי עבודה סיפקו להם עמדת מחשב, חיבור לאינטרנט, ולעיתים גם קפה ונשנושים - והעובדים היו מרוצים: סוף-סוף, שנים רבות אחרי שהמושג "פרילנס" פרץ לתודעה, גם להם יש "מקום משלהם".

מאז עברו לא מעט שנים, אך בעיני הציבור חללי עבודה משותפים עדיין מיועדים לעובד הקטן, היחיד, או לחברות קטנות, שאין להם פתרון טוב יותר. וזו, גבירותינו ורבותינו, טעות גדולה: עולם חללי העבודה התרחב לממדים עצומים, עד שהיום הוא מספק מענה מקצועי, איכותי ומדויק, גם לחברות ענק - "חברות אנטרפרייז" בעגה המקצועית, עם מאות ואלפי עובדים.

"מדובר ללא ספק בסוג של מהפך בתחום המשרדים", אומר דן זכאי, מייסד משותף ומנכ"ל מיינדספייס, חברת חללי עבודה משותפים המתמחה במתן שירותים לאותן חברות ענק. "הביקוש לחללי עבודה של חברות גדולות רק הולך וגדל מיום ליום, בגלל התובָנָה שזהו פשוט מודל נכון יותר. המודל הישן והמסורתי של השכרת משרדים לא מצליח לספק חברות גדולות רבות הפועלות היום ברחבי העולם, בעיקר בגלל ההתחייבויות לטווח ארוך, ומשום שהן צריכות להתמודד לבדן עם האדמיניסטרציה והלוגיסטיקה של ניהול משרד. אנחנו באים ומציעים בדיוק את שני אלה, ברמה גבוהה יותר ובצורה יעילה יותר, ויש לכך מקום בשוק".

משרד ויותר מזה

עולם התעסוקה והעסקים עובר תמורות ותהפוכות רבות. מציאות אחת, שהייתה נכונה ומתאימה לאמצע המאה שעברה, כבר לא רלוונטית היום. צורת עבודה שרק לפני כעשור או שניים נחשבה לכזו שאין לה תחליף - מפנה אט-אט מקום לאחרת יעילה ומועילה יותר. זה הזמן להפנים את מה שגורמים מסוימים כבר מיישמים בשטח: גם את המשרד, על כלל שירותיו, אפשר לקבל כמוצר מוגמר - מחברה אשר זוהי מומחיותה.

דן זכאי, מייסד משותף ומנכ"ל מיינדספייס/צילום: לירון אראל

"במהלך השנתיים או השלוש האחרונות מתחוללת תופעה שהיום כולם מדברים עליה - מעבר של גופים גדולים לחללי עבודה משותפים", מספר זכאי. "מדובר בסוג של שינוי, טרנספורמציה: במקום סגירת חוזה לטווח ארוך ולעיתים שיפוץ והשקעה גדולה במשרדים לשם תחזוקתם, המשרד הופך לסוג של שירוּת. הוא נרכש מחברה מקצועית שזה תחום העיסוק שלה, לספק את כל שירותי המשרד כמוצר מוגמר.

"יש בכך יתרון עבור החברות הגדולות: ראשית, ישנה גמישות מבחינת הזמן - בעבר חברות ידעו לתכנן את היעדים שלהן לעשר שנים קדימה. הן היו שוכרות שטחי משרד גדולים מאוד ומשקיעות בהם מיליונים. היום חברות רבות לא יודעות לתכנן יותר משנתיים-שלוש קדימה, ולכן הגמישות שאנחנו נותנים להן היא כמעט קריטית. שנית, אותן חברות רוצות, כמו כולן, למשוך אליהן את הטאלנטים, את העובדים הכי טובים, והעובדה שאנחנו מעניקים חוויה מקצועית שמשלבת גם עניין ותוכן, מאפשרת להן לעשות זאת בצורה קלה יותר. שלישית, בסופו של דבר אנחנו יותר יעילים: המודל שלנו מייצר חיסכון לאותם גופים בטווח הארוך. לכן הוא נכון כמעט מכל הסיבות".

אם כן, האם אפשר לומר, בגדול, שאותו מוצר שמציעות חברות מסוגה של מיינדספייס הוא מעין מיקור חוץ של שירותי משרד? לא באופן מוחלט. "זה אכן סוג של מיקור חוץ, אבל לא של משרדים בלבד", מסביר זכאי. "'על בסיס אותו חלל משותף המשמש גם כמשרד, זוכות חברות לשלל שירותים אחרים, שמציעים חוויה רחבה יותר - פעילויות פנאי, קהילה מקצועית תומכת ואינטראקציה בין עובדים סביב תוכן הקשור לעולם העבודה. כלומר לא הבאנו רק את הצד הנדל"ני - הבאנו גם את הצד התפעולי-אדמיניסטרטיבי, וגם את הצד של משאבי האנוש".

לעובדים שלכם מגיע יותר מעוד משרד - Mindspace משנים את חוויית העבודה>>

חשוב לציין כי הצד של משאבי האנוש הוא זה שמעניין יותר מכול את העובד, המחפש באופן טבעי תנאים מצוינים, לא רגילים, לעבוד בהם. החברות הגדולות המשתמשות בחללי העבודה המשותפים יודעות כיום שבמקומות מסויימים, דוגמת מיינדספייס, עובדיהן יכולים ליהנות גם מתוכניות בריאות, ממטבח מאובזר, מחדר הכושר, מהרצאות, מסדנאות, מאירועים קהילתיים, משיתופי פעולה עסקיים וממועדוני עסקים שנועדו לבאי המקום. כל עובד יראה באפשרויות הללו בונוס גדול.

משרדי מיינדספייס. חוויית העבודה הייחודית מושכת טאלנטים/צילום: בועז ארד

שתי קומות שלמות שמורות לחברת ענק אחת

כעת בוודאי תשאלו: עד כמה גדולות החברות אשר משתמשות בחללי עבודה משותפים? האם מדובר באמת בחברות ענק? כבר הזכרנו בתחילת הכתבה את המילה "אנטרפרייז", ולא במקרה: כיום גם החברות הגדולות ביותר בעולם - ענקיות טכנולוגיה ותאגידים בעלי סניפים בכל רחבי העולם - משתמשים בחללי העבודה המשותפים מאותן סיבות שהעלנו קודם לכן.

"השירות הזה נותן מענה לשלל סיטואציות", מפרט זכאי. "זו יכולה להיות חברה שבונה משרדים חדשים וזקוקה לפתרון של שנה, שנתיים או שלוש, עד שהם יהיו מוכנים; זו עשויה להיות חברה שמתרחבת למדינה זרה, וצריכה פתרון לצוות שמקים את הסניף החדש באותו מקום; אלו יכולים להיות צוותים שעובדים על פרויקטים ושהמעסיק שלהם רוצה לשנות להם אווירה ממשרדי החברה הקבועים, לרענן אותם".

הוא מוסיף כי ככל שהזמן עובר אנחנו רואים שאותן חברות מתחילות לאמץ את המודל לא רק למקרים הנקודתיים שהזכרתי כאן, אלא בעצם כחלק מאסטרטגיית הנדל"ן שלהן. הן מתכננות זאת מראש כך שאחוז מסוים מהעובדים, צוותים ומחלקות, יישבו בחללי עבודה משותפים כהגדרה. "מיקרוסופט בהרצליה נמצאים, למעשה, בשתי קומות שלמות שלנו, שהוקצו כולן עבורם", מספק זכאי דוגמה עדכנית. "יש לנו עוד הרבה מקרים כאלה, כמו של בנק ברקליס העולמי שיושב בסניף תל אביב שלנו, וישנן אף חברות שהתמקמו באגפים שלמים אצלנו. הן עדיין משתמשות בשירותים המשותפים שאנחנו נותנים - חדרי ישיבות, חלל הקבלה, שטח הגג או מכון הכושר - אבל הן זוכות לאזורים פרטיים משלהם. קרוב ל־40 אחוז מהלקוחות שלנו היום הם מה שאנחנו מכנים 'לקוחות אנטרפרייז', וזה למעשה הסגמנט הכי גדֵל והכי גדוֹל אצלנו.

"יש לציין" ממשיך זכאי, "כי למרות שיש הרבה מאוד חברות Co-Working, גם בארץ וגם בעולם, רק חלק קטן מאוד מהן נותן מענה לאותן חברות גדולות. רוב חללי העבודה המשותפים לא יכולים לעמוד בדרישות של לקוחות שכאלה, שהן בדרך כלל נוקשות יותר. מיינדספייס היא כן מסוג החברות שמתמקדות בלקוחות הגדולים. אנחנו מגדירים עצמנו כ־Enterprise Experts, ובונים את החללים שלנו בצורה כזו שתתאים גם להן".

בשורה התחתונה, עולם חללי העבודה הולך ומתרחב, תרתי משמע, בשנים האחרונות, והוא מציע הרבה יותר מבעבר. למעשה, המגמה של כניסת לקוחות גדולים לשוק הזה חזקה כל כך, עד שנראה כי בעתיד הגדרת המושג "משרדי החברה" תשתנה לגמרי ותהפוך גמישה הרבה יותר.

Mindspace מעצבים את חוויית העבודה של המאה 21. לפרטים הקליקו כאן>>

עוד כתבות

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל מבלי להודיע על כך באופן רשמי ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"