קרן אוזן תמונה ליו"ר הרשות השנייה; מי עוד נבחנו לתפקיד?

ההכרזה של שר הביטחון אביגדור ליברמן על התפטרותו והאופציה של הקדמת הבחירות עלולות לטרפד את המינוי של קרן אוזן ליו"ר הרשות השנייה • אוזן הצליחה לגבור על המועמדות עו"ד אסתר שטרנבך וענת ארדיטי

קרן אוזן / צילום: איל יצהר
קרן אוזן / צילום: איל יצהר

אחרי שהפתיע כשהחליט להדיח את יוליה שמאלוב-ברקוביץ' מתפקיד יו"ר מועצת הרשות השנייה, הודיע אתמול (ג') שר התקשורת, איוב קרא, על מינויה של קרן אוזן כמחליפתה. ל"גלובס" נודע כי 3 מועמדות נבחנו לתפקיד והגיעו לפגישות ביום חמישי האחרון במשרד התקשורת: קרן אוזן (שכאמור נבחרה לבסוף), עו"ד אסתר שטרנבך וענת ארדיטי.

לכאורה, ההכרזה היום (ד') של שר הביטחון אביגדור ליברמן על התפטרותו והאופציה של הקדמת הבחירות עלולות לטרפד את מינויה של אוזן, שכן לפי החוק יש מועד מפיזור הכנסת שנקבע על-ידי היועמ"ש שלאחריו אסור יותר לעסוק במינויים. עם זאת, על פניו נראה כי ההיערכות הזריזה של משרד התקשורת במציאת מחליפה תשחק לטובת קרן אוזן, שכן המשרד כבר פתח בהליך היוועצות שבו אמורים לבחון את כשירותם של מועמדים לתפקיד. ההיוועצות אמורה להימשך ימים ספורים, וכבר בשבוע הבא מתעתד המשרד להגיש את המינוי לוועדת גילאור המאשרת מינויים בשירות הציבורי. 

נזכיר כי רק לאחרונה הסתיים הליך המכרז לבחירת מנכ"ל לרשות השנייה שבו זכתה מישל קרמרמן. ל"גלובס" נודע כי ההמלצה למנות את קרמרמן לתפקיד כבר הוגשה לוועדת גילאור, מה שאומר שדרכה לכס המנכ"ל סלולה.

נחשבת למנהלת מוערכת ואהובה 

קרן אוזן, 39, במקור מהפריפריה, עשתה את כל הדרך מלמטה עד לתפקידי ניהול ובמהירות. היא אהובה ומוערכת מאוד והחלה את דרכה המקצועית בעולם התקשורת ברדיו דרום, שם כיהנה בתפקידי הנהלה לצד עבודה עיתונאית. לאורך השנים אוזן התקדמה לתפקיד סמנכ"ל ברדיו דרום ובהמשך כיהנה כנציגת הבעלים של קבוצת "רדיו ישראל" המחזיקה בבעלות על רדיו 102FM, רדיו דרום ורדיו גלי ישראל. בשנתיים האחרונות הגישה אוזן את תוכנית התחקירים "שטח ההפקר" בתאגיד השידור הציבורי "כאן". היא מרבה לעסוק בנושאים חברתיים, תוך התמקדות בפריפריה הגיאוגרפית והתרבותית. במקביל לעבודתה בתאגיד, שימשה אוזן גם ככתבת בתוכנית הראיונות "אנשים".

במשרד התקשורת יצפו מהיו"ר החדשה של הרשות השנייה להציג תוכנית עבודה שתסביר איך מתאימים בטווח הבינוני את הרגולציה כך שתתאים לשוק הטלוויזיה המסחרי הדינמי שעובר שינויים דרמטיים.

נזכיר כי בשלב הזה מדובר בהמלצה של השר, ועדיין נדרש אישור של ועדת גילאור ולאחריה אישור של הממשלה.

המועמדות הנוספות: עורכת דין מוערכת ומנכ"לית שפ"א 

ענת ארדיטי מגיעה מתחום הניהול של המדיה. במשך 14 שנה היא כיהנה כמנכ"לית שפ"א (שירותי פרסום אזורי) ולפני כן עבדה 8 שנים בטלעד כמנהלת פרסום. פרט לניסיון הרב שלה בתקשורת, היא נחשבת ל"אישה של אנשים" - מנהלת אהודה מאוד שהצליחה לנתב בתוך סיטואציה ניהולית מאתגרת. שפ"א היא חברה שמשווקת זמן אוויר של תחנות רדיו שונות שלא כולן נמצאות תחת אותה בעלות, ולא אחת התעוררו מחלוקות על אופן חלוקת זמן הפרסום בין התחנות. כך שאחד האתגרים המשמעותיים של ניהול שפ"א הוא לאזן בין האינטרסים השונים. 

עו"ד אסתר שטרנבך היא מעורכות הדין הוותיקות והמוערכות בארץ בתחום התקשורת. במשך שנים היא עמדה בראש מחלקת התקשורת של משרד עורכי הדין הרצוג-פוקס-נאמן, מה שאומר שהיא מביאה ידע רב וניסיון בתחום הרגולציה והתקשורת. 

כאמור, בשבוע שעבר, יום לפני המועד שבו מועצת הרשות השנייה הייתה אמורה לקבל הכרעה האם לאשר את מיזוג רשת וערוץ עשר, הודיע משרד התקשורת כי כהונתה של יו"ר הרשות הנוכחית, יוליה שמאלוב-ברקוביץ', לא תוארך. רשמית, ההחלטה התקבלה לאחר בדיקה שנערכה במשרד בעקבות תלונה שהעביר יו"ר ארגון העיתונאים, יאיר טרצ'יצקי, בנוגע להתנהלותה של שמאלוב-ברקוביץ' סביב המיזוג. 

לאחר ההדחה אמרה שמאלוב-ברקוביץ' ל"גלובס" כי "בקשת המיזוג של רשת וערוץ עשר היא לא נושא פרטי, לכן אבצע את תפקידי, כפי שעשיתי עד היום, על הצד הטוב ביותר. את המלחמה על השם שלי אעשה במקום אחר, כי אני לא מתכוונת לעבור על כך בשקט". 

מאוזן, ארדיטי ושטרנבך לא התקבלו תגובות.