47 חודשי מאסר לראש מועצת מטה יהודה שהורשע בשוחד

לפי הסדר הטיעון שנחתם עמם, משה ואבי דדון הורשעו בלקיחת שוחד, שיבוש מהלכי משפט והפרת הוראה חוקית, ובנוסף ראש המועצה משה דדון הורשע גם במרמה והפרת אמונים, לאחר שקיים קשר אינטימי עם עובדת תחת מרותו • אבי דדון נידון לשנתיים מאסר • ביהמ"ש ציין כי אלמלא הסדר הטיעון, העונש היה חמור יותר

משה דדון / צילום: אביב חופי
משה דדון / צילום: אביב חופי

בית המשפט המחוזי בירושלים (השופטת רבקה פרידמן-פלדמן) גזר היום (א') על משה דדון, ראש המועצה האזורית מטה יהודה, 47 חודשי מאסר בפועל ו-12 חודשי מאסר על-תנאי. בנוסף הורה בית המשפט על חילוט רכושו של דדון בסך 350 אלף שקל וקנס אותו ב-100 אלף שקל.

על אחיו של ראש המועצה, אבי דדון, גזר בית המשפט עונש מאסר בפועל של 24 חודשים, חילוט רכוש בסך 150 אלף שקל וקנס בגובה 100 אלף שקל.

גזר הדין החמור מגיע בהמשך ישיר להרשעתם של השניים במסגרת הסדר טיעון אליו הגיעו עם באי-כוח התביעה בחודש אוקטובר האחרון.

לפי כתב האישום (שלצדו הוגש כאמור הסדר טיעון), הואשמו השניים ב-4 אישומים שונים, אשר מייחסים להם מספר עבירות ובהן לקיחת שוחד, שיבוש מהלכי משפט והפרת הוראה חוקית. בנוסף, ראש המועצה דדון הורשע גם בעבירת מרמה והפרת אמונים, בין השאר לאחר שקיים קשר אינטימי קרוב עם עובדת מועצה שהייתה נתונה למרותו.

על חומרת העבירות בהן הורשעו האחים דדון ניתן ללמוד מהערת בית המשפט בגזר הדין, לפיה "אילו הורשעו הנאשמים לאחר שמיעת ראיות בתיק, היה העונש הנגזר עליהם חמור מזה שעליו הוסכם".

האחים דדון יתייצבו בבית המעצר "ניצן" לצורך ריצוי עונשם בתאריך 25.11.2018.

בית המשפט: "עבירות השוחד הנן מן העבירות החמורות הקשורות בעובדי ציבור שמעלו באמון הציבור"

בגזר הדין שניתן היום ציין בית המשפט כי "עבירות השוחד הן מן העבירות החמורות הקשורות בעובדי ציבור שמעלו באמון הציבור". במקרה של ראש המועצה דדון הוסיף בית המשפט כי האמור מקבל משנה תוקף נוכח הרשעתו בשתי עבירות של קבלת שוחד בסכומי כסף גדולים.

עבירה אחת מתייחסת לפרשה משנת 2014 (פרשת "תדמיר"), במסגרתה הורשע דדון יחד עם אחיו בקבלת שוחד בסך 450 אלף שקל (אשר חולק ביניהם ובין אדם נוסף). עבירת השוחד השנייה מהווה חלק "מפרשת מגנזי" (המתבררת עדיין בבית המשפט), ובמסגרתה הורשע דדון בקבלת שוחד מהקבלן גבי מגנזי בשתי פעימות של 100 אלף שקל כל אחת.

לפי בית המשפט, חלקו של אבי דדון "חמור פחות". דדון הורשע בעבירת שוחד אחת בלבד, שיבוש מהלכי משפט והפרת הוראה חוקית. 

למרות חומרת המעשים שבהם הורשעו השניים, בית המשפט מצא מספר נסיבות שהובילו אותו להקל בעונש המוסכם אליו הגיעו האחים דדון עם באי-כוח הפרקליטות.

בין אותם נסיבות ניתן למנות את הקשיים הראייתיים הקיימים בתיק וכן את כספי הציבור שנחסכו עקב הודאתם של השניים, אשר מנעו ניהול של הליך הוכחות ארוך ויקר. בנוסף, בית המשפט ציין כי הודאתם המיידית של האחים דדון שהביאה להגשת כתב אישום שלצדו הסדר טיעון, "מעידה על הפנמה של חומרת המעשים ועל חרטה מלאה של הנאשמים על מעשיהם".

עו"ד ציון אמיר, בא-כוחו של משה דדון, מסר בתגובה לגזר הדין: "אני שמח שבית המשפט המחוזי כיבד את הסדר הטיעון שנחתם בין הצדדים ולקח בחשבון את הנסיבות כולן לקולא, את עצם הודאתו של מרשי ולקיחת האחריות על-ידו בשלב כל-כך מוקדם של ההליך ואת התרומה האדירה שלו במשך שנים ארוכות למועצה האזורית מטה יהודה בכל פרמטר אפשרי, לרבות מערכת החינוך, בניית תשתיות ופיתוח המועצה, ואת ההוקרה וההערכה יוצאי הדופן שמרשי זכה להן מהתושבים".

עו"ד גיא שמר, בא-כוחו של אבי דדון, מסר בתגובה: "גזר הדין שניתן היום הוא פרי של הסדר הטיעון שהושג לאחר מאמצים רבים ונותן ביטוי למכלול שיקולים בניהם קשיים ראייתיים, הודיה מיידית ולקיחת אחריות, ואני שמח שבית המשפט כיבד את ההסכמות ונתן להן תוקף".

חזקת החפות:

** האחים משה ואבי דדון הודו במסגרת הסדר טיעון במעשים המיוחסים להם בכתב האישום, וכאמור היום נגזר דינם.

*** הקבלן גבי מגנזי לא הורשע בכל עבירה, ועל כן הוא זכאי ליהנות מחזקת החפות. הפרקליטות הודיעה לו על כוונתה להגיש בעניינו כתב אישום בכפוף לשימוע. יש לזכור כי חשודים הם בחזקת חפים מפשע, כל עוד לא הורשעו בדין.