גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבלגן נמשך: דירקטורים בפז לא ידעו על הודעות לתקשורת שיצאו בשמם

"גלובס" ממשיך לחשוף עדויות ביחס לממשל התאגידי בחברת פז ● לפי העדויות, המנכ"ל יונה פוגל מעורב באופן אקטיבי במינוי דירקטורים, מוציא הודעות לעיתונות בשמם ולא מקבל אישור מוקדם למהלכים ● פז: "סדרי הממשל התאגידי בחברה קיבלו ציון גבוה"

יומיים לפני שמתכנסת אספת בעלי המניות בחברת האנרגיה פז כדי לבחור חברי דירקטוריון חדשים בחברה, הרוחות הסוערות לא נרגעות. לידי "גלובס" הגיע מידע נוסף אודות חילוקי דעות ופערים בתפיסה בין תומכי המנכ"ל יונה פוגל, לבין תומכי יצחק עזר, שהתפטר לאחרונה מתפקיד יו"ר החברה.

גורמים המעורים בנעשה בדירקטוריון פז אמרו לנו כי התגובות שיצאו לתקשורת בימים האחרונים בשם דירקטוריון החברה כלל לא עברו את אישור הדירקטוריון. יתר על כן, לדברי אותם גורמים, לפחות חלק מהדירקטורים שבשמם כביכול יצאו התגובות, כלל לא היו מודעים לקיומן טרם פרסומן בתקשורת.

כך, למשל, בתחקיר שפרסמנו ב"גלובס" בשבוע שעבר, ובו נחשף ויכוח שהתעורר בדירקטוריון סביב הלוואת "און קול" בסך 800 מיליון שקל שלקח פוגל בשם החברה לצורך רכישת נפט גולמי. בתגובה שנשלחה על ידי דוברי פז נאמר כי ההלוואה נלקחה בהתאם לכללים בחברה וכנגד פיקדונות קיימים ובהתאם למסגרת האשראי המאושרת. ואולם לטענת גורמים המעורים בנעשה בדירקטוריון חלק מחברי הדירקטוריון לא אישרו תגובה כזאת. יתר על כן, לדבריהם, בניגוד לנאמר בתגובה שנמסרה בשמם, ההלוואה נלקחה בניגוד לכללים בחברה והראייה לכך היא שהכללים שונו לאחר האירוע הזה.

גורמים המעורים בנעשה בפז העלו טענות נוספות סביב התנהלות המנכ"ל פוגל, שמתווספות לטענות שנחשפו על ידנו בשבוע שעבר. לפי אותם גורמים, פוגל פעל בעבר באופן שלא הולם ממשל תאגידי תקין כשהתערב אישית במינויים שעברו את הדירקטוריון. לדברי הגורם המקורב לדירקטוריון, עד לפני כשנה נהג פוגל לשבת בוועדת המינויים של הדירקטוריון. לפני כשנה, בעקבות ביקורת שנמתחה על כך הוא יצא משם, אבל בסבב הזה של המינויים ביקש פוגל להיכנס לוועדה ולתת עדות אופי לטובת אחד המועמדים.

בעלי מניות בולטים בפז

לוח זמנים תמוה לדוח של אנטרופי

הדרמה בפז החלה ב-2 באוקטובר אז הודיע יו"ר החברה, יצחק עזר, על התפטרותו מהתפקיד בשל חילוקי דעות קשים בינו לבין הנהלת החברה בראשות המנכ"ל פוגל וחלק מחברי הדירקטוריון של החברה. מיד לאחר מכן החלה רשות ניירות ערך לבדוק את הרקע להתפטרות תוך דגש על בדיקת הממשל התאגידי בחברה.

בהמשך, שלושה גופים מוסדיים שמחזיקים במניות החברה - מיטב דש, פסגות, וקרן נוקד קפיטל - ביצעו פעולות שנועדו לברר את המתרחש בחברה. נוקד קפיטל, שבבעלות רועי ורמוס ושלומי ברכה המחזיקה בכ-2% ממניות פז נפט, העלתה במכתב להנהלת פז ולדירקטוריון שלל טענות בנוגע להתנהלות הפיננסית והעסקית של החברה, שהובילה להתפטרותו. נוקד קפיטל דרשה כי דירקטוריון החברה ינהל דיון בנושאים הרלוונטיים. בנוקד גם התייחסו לביצועי מניית פז שלגביה ציינו כי התשואה שהיא מציגה בשלוש השנים האחרונות, של כ-15%, נמוכה גם אבסולוטית וגם ביחס למתחרות, למרות תנאי רקע נוחים.

בהמשך פנה גם בית ההשקעות מיטב דש לפז, בדרישה לכנס אספת בעלי מניות מיוחדת שתדון בשינוי תקנון החברה כך שמספר הדירקטורים בה יעמוד על לפחות עשרה, במקום תשעה כיום, ובהתאם, תחליט על מינוי דירקטור נוסף. עוד ביקש מיטב דש, המחזיק בכ-9% ממניות פז, כי עד לכינוס אותה אסיפה "לא ייערכו שינויים פרסונליים בזהות יו"ר הדירקטוריון ולא יבוצע מינוי של קבע לתפקיד יו"ר הדירקטוריון". בפז ציינו כי פניית מיטב דש "תועבר לדיון ובחינה על ידי דירקטוריון החברה".

מאוחר יותר, כפי שנחשף ב"גלובס", ב-10 באוקטובר, התברר כי יממה לאחר התפטרות היו"ר פנתה גם פסגות לפז וזימנה את ארבעת הדירקטורים החיצוניים בחברה אליה, כדי לברר את הרקע להתפטרות. פסגות כתבה לפז כי "הופתענו (פסגות) מהודעת החברה (פז) שפורסמה אודות התפטרותו של יו"ר החברה, מר יצחק עזר, ועוד יותר מכך - מתוכן מכתב ההתפטרות המצביע על שאלות כבדות משקל ביחס לממשל התאגידי הנוהג בחברה".

פז דחתה טענות לממשל תאגידי לקוי בחברה. כהוכחה לכך שהממשל התאגידי בפז הוא טוב מאוד, מביאה החברה סקר הערכת סיכון ממשל תאגידי שביצעה חברת הייעוץ "אנטרופי" בפז. הסקר החל בסוף 2017 והסתיים במהלך אוגוסט האחרון. במכתב ששלחה לוועדת הביקורת של פז בשבוע שעבר, ב-2 באוקטובר, מסרה אנטרופי כי: "הערכתנו את רמת הממשל התאגידי של החברה, נכון ליום הכנת הדו"ח, עומד על reasonable+ המציב את החברה ברמת ממשל תאגידי שהוא מעל הממוצע ביחס לקבוצות ההשוואה הרלוונטיות". 

יתר על כן, מקורבי המנכ"ל פוגל טענו בפנינו כי מה שפגע באפשרות שפז תקבל את הציון המקסימלי ברמת הממשל התאגידי, זה אי שיתוף הפעולה של יו"ר החברה לשעבר, עזר, ושל אחד מהדירקטורים. לטענתם, אם משהו בכל זאת לא טוב - הרי שאחראי לכך הוא עזר בלבד.

הגורמים המעורים בנעשה דירקטוריון עמם שוחחנו בימים האחרונים העלו תמיהות באשר לסמיכות הזמנים בין המועד שבו התפטר עזר מתפקידו, לבין המועד שבו פורסמו מסקנות אנטרופי באשר לממשל התאגידי בפז. לפי מידע שבידינו, כחודש לפני התפטרות עזר סיימה אנטרופי לכתוב טיוטה כמעט סופית של סקר הממשל התאגידי. מיד לאחר התפטרות עזר, פנתה פז לאנטרופי וביקשה אישור לפרסם את הסקר ככלי של התגוננות מפני הביקורת שהעלה עזר במכתב ההתפטרות שלו.   

אותם גורמים טוענים, כי קיימת בעייתיות נוספת בעובדה שבמקביל לסקר הממשל התאגידי שערכה אנטרופי עבור פז, היא גם זו שמסרה חוות דעת לחברה בנוגע למועמדים החדשים לדירקטוריון.

מתכוננים לבחירת יו"ר: תמיכה בשקדי

ביום שלישי הקרוב תתכנס האסיפה הכללית בפז כדי לבחור חברי דירקטוריון חדשים. לאחר מכן ייבחר יו"ר חדש במקומו של עזר. על תפקיד היו"ר מתמודדים שניים - מפקד חיל האוויר לשעבר ומנכ"ל אל על בעבר, אליעזר שקדי, ואיציק צאיג, לשעבר מנכ"ל אסם. אנטרופי תומכת בשקדי וכך גם בית ההשקעות ילין לפידות, המחזיק 5.7% מפז.

הדירקטור שאול צמח מתמודד על תפקיד דירקטור חיצוני וכן מתמודד על התפקיד עודד גילת שבו תומך מיטב דש. על התפקיד של דירקטור בלתי־תלוי אחד, מבין שני מועמדים שהוצעו בידי ועדת המינויים של פז, המליצה מנורה מבטחים על אריק שטיינברג, לשעבר יו"ר פסגות. שטיינברג גם מומלץ בידי אנטרופי.

בתחקיר שפרסמנו בשבוע שעבר, ב-9 באוקטובר, חשפנו עדויות על שורה של אירועים שהתרחשו בתוך דירקטוריון פז ואת הקרע החריף שהתגלע בתוך דירקטוריון החברה שיצר שני מחנות. את מחנה המנכ"ל, יונה פוגל, שכולל את הדירקטורים מאירה גיט, אפרים צדקה, וגבי רוטר. ואת מחנה היו"ר המתפטר, יצחק עזר, שכולל את הדירקטורים אריק שוק, רויטל אבירם ופרופ' מנחם ברנר.

המחלוקת המרכזית בין שני המחנות שנחשפה בתחקיר "גלובס" נגעה להליכי ההתייעלות בפז. גורם המעורה בנעשה בפז אמר לנו כי "החבורה של עזר ושות'" חושבת כבר חודשים שנדרש בפז שינוי כיוון משמעותי לאור הכיוון של הירידה במחירי הנפט ומסיבות נוספות. הוא תיאר בפנינו חברה מאוד לא יעילה, שלמעשה מורכבת מכמה חברות בנות, ומעומס של כפילויות ניהוליות. לדבריו, קבוצת "מחנה עזר" לחצה על פוגל במשך חודשים להעביר החלטה על תוכנית התייעלות מאסיבית שבמרכזה חיסול אותן הכפילויות ופיטורים בהיקף שיחסוך 100 מיליון שקל בשנה.

מאנטרופי נמסר בתגובה: "אנטרופי אינה מתערבת בחילופי המהלומות בין הנהלת פז ליו"ר הדירקטוריון לשעבר שלה. אנטרופי ביצעה סקר ממשל תאגידי שהוגש לוועדת הביקורת של הדירקטוריון, ואין קשר בין סקר זה לדירקטורים שהוצעו על ידי בעלי המניות באסיפה הקרובה". 

מפז נמסר: "סדרי הממשל התאגידי הנהוגים בחברה, שקיבלו הערכה גבוהה על ידי אנטרופי, הם אותם סדרי ממשל שנהוגים בחברה מזה שנים ארוכות והתגבשו בתקופת היו"ר הקודם והדירקטוריון בו כיהן בין השאר גם מר עזר. הנהלת החברה לא ידעה שיו"ר הדירקטוריון צפוי להתפטר ובוודאי שלא על עיתוי התפטרותו. החברה הזמינה עבודת סקר ממשל תאגידי מאנטרופי, באוקטובר 2017 במטרה לקבל הערכה אובייקטיבית לעבודת הממשל התאגידי הנהוג בה על מנת לשפרה אם יימצא שנדרש בעיקר משהפכה לחברה ריאלית ללא גרעין שליטה. בשל החגים, הועבר הנוסח הסופי של הדוח לחברה ביום 2/10/2018, בו ביום שהודיע היו"ר במפתיע על התפטרותו.

"טרם ההתקשרות עמה הוצג לחברה נייר עמדה של הרשות ני"ע המאפשרת לאנטרופי מתן שירותי סקר לחברות ציבוריות וקובעת את המתווה למתן שירותי אלו, והחברה פעלה בהתאם להמלצות המתווה.

"המנכ"ל מדווח ליו"ר ולדירקטוריון באופן מלא ושיטתי, באותה שיטה, תכיפות ופירוט הנהוגים בחברה ב-11 השנים האחרונות. הטענה על מעורבות מנכ"ל במינוי דירקטורים לא נכונה. כל התגובות שהועברו לעיתונות בשם הדירקטוריון תואמו בין דוברת החברה ליו"ר הדירקטוריון והדירקטוריון עומד מאחורי תגובותיו". 

עוד נמסר מפז: "עד למעבר למבנה של חברה ללא גרעין שליטה לא היה כלל פורום של ועדת מינויים מבין חברי הדירקטוריון, ולבקשת בעל השליטה והיו"ר דאז, גם המנכ"ל נפגש עם מועמדים טרם שהובאו לאישור הדירקטוריון.

"משהפכה החברה לחברה ללא גרעין שליטה, כאשר התקיים סבב מינויים לבחירת דח"צ והארכת כהונת מר עזר כיו"ר, ביקש מר עזר מהמנכ"ל לקיים פגישות עם המועמדים. המנכ"ל נפגש והעביר מידע לחברי הועדה על המועמדים שעמם נפגש, ללא מתן המלצה ולא השתתף בדיונים ובקבלת החלטות.

"יש לציין כי בשונה מהסבב הנוכחי, בסבב המינויים של שנת 2017 הוצעו מועמדים בין השאר על ידי דירקטורים ומוסדיים. בסבב הנוכחי ועדת המינויים ביקשה לא לקבל המלצות מדירקטורים וחברי הנהלה וכך היה".

עוד כתבות

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: אין הצדקה אמיתית לגל הנרחב של העלאות המחירים

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס ז'בזינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר צפוי להיפתח בירידות שערים ● הדולר מזנק בעקבות ההתחממות בדרום ● מיטב: הצריכה הפרטית עלתה והקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% ● באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק" ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה 

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

לקראת פעולה: צה"ל החל בפינוי האוכלוסייה ברפיח

הלוחמים - סמ"ר ראובן מרק מורדכי אסולין, סמ"ר עידו טסטה וסמ"ר טל שביט בשירות סדיר, נפגעו מהירי ונקבע מותם ● צה"ל והשב"כ תקפו מרכז פיקוד של חמאס במתחם אונר"א במרכז הרצועה ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • כל העדכונים