גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרשת אפי נוה מטלטלת את הקהילה המשפטית: "אם יוכח שנעשתה הטעיה, יש להדיחו"

לא ברור עדיין מה הייתה המטרה שהובילה את ראש לשכת עוה"ד לפעול בניגוד לחוק לכאורה בקודש-הקודשים של מערך האבטחה בישראל ● מה אפי נוה ניסה להסתיר, וממי? כנראה שרק הוא ואנשי סודו יודעים ● בקהילת המשפט יש מי שמגמדים את האירוע, בהם מקורבי נוה - ומנגד יש מי שרואה את "ההתפלחות" בנתב"ג כפוסלת את נוה מלהמשיך בתפקידו

יו"ר לשכת עורכי הדין, אפי נוה / צילום: שלומי יוסף
יו"ר לשכת עורכי הדין, אפי נוה / צילום: שלומי יוסף

פרשת "מעבר הגבולות" של ראש לשכת עורכי הדין, אפי נוה, ממשיכה להעסיק את הקהילה המשפטית גם היום, עם מגוון פרשנויות ודעות מומחים על הפליליות-היעדר הפליליות של המעשה, המוסריות, השאלות האתיות והמשמעותיות וכן שאלת השאלות - האם הוא יכול להמשיך לכהן בתפקידו הציבורי כרגיל.

כשמדברים על החשדות והחקירה נגד ראש לשכת עורכי הדין, חייבים לזכור ולהזכיר כי מדובר בחקירה ולא בהרשעה, וייתכן בהחלט שהחקירה תסתיים בלא כלום; אך גם נקודת המוצא הזאת לא מבטלת את הצורך להמשיך לשאול את כל השאלות הקשות - ואלה רק נערמות מדי יום.

במרכזן של כל השאלות מהדהדת יותר מכל השאלה מה עמד בלב המעשה שביצע נוה? מה הייתה המטרה שהובילה את אחת הדמויות החזקות בזירה המשפטית לפעול בניגוד לנהלים (לכל הפחות) ובניגוד לחוק לכאורה (את זה החקירה תאמר), במקום שנחשב לקודש-הקודשים של מערך האבטחה בישראל? תשובה ברורה לשאלה הזאת אין.

נצמדו בשער, המעשה תועד במצלמות

כידוע, יציאה מישראל או כניסה אליה מתאפשרת באמצעות פתקית עם ברקוד המונפקת לנוסע עם החתמת דרכונו. עם הצגת הפתקית לקורא האלקטרוני שניצב בצמוד לשערי היציאה והכניסה, נפתח השער, והנוסע רשאי להמשיך לדרכו. על-פי החשד, נוה והנוסעת שנלוותה אליו, סטודנטית למשפטים בת 28, נצמדו האחד לשנייה ועברו בשער יחד. זאת באמצעות פתקית אחת שהונפקה לנוה, לאחר שרק הוא החתים את דרכונו. כפי שעולה מתמלילי חקירתו של נוה, השניים ביצעו מעשה דומה הן ביציאתם מהארץ והן בחזרתם. גורמים המכירים את החקירה מספרים כי המעשה תועד במצלמת האבטחה של נתב"ג, ונוה נאלץ להודות בביצוע מעשה.

בתגובותיו טען נוה כי מדובר בעניין הקשור לסכסוך גירושים קשה בו הוא מצוי בימים אלה. מקורביו הוסיפו כי הסיבה למעשיו היא חשש שלו ממעקב של חוקרים פרטיים אחר יציאותיו לחו"ל, וכי היא נוגעת להליך הגירושים שעובר.

את התשובה האמתית לשאלה מה אפי נוה ניסה להסתיר, וממי, כנראה שרק הוא וקומץ אנשי סודו (ואולי גם החוקרים) יודעים, ובינתיים הוויכוחים על השאלה האם המעשה שנעשה הוא פלילי או לא מצויים בעיצומם.

נוה חשוד בעבירות על חוק הכניסה לישראל, הקובע, בין היתר, כי "לא ייכנס אדם לישראל ולא ייצא ממנה, בין שהוא אזרח ישראלי ובין שאיננו אזרח ישראלי, אלא באחת מתחנות הגבול שקבע שר הפנים בצו שפורסם ברשומות, ולאחר שהתייצב שם לפני קצין ביקורת הגבולות או בקר גבולות והציג לפניו דרכון, תעודת מעבר או תעודה אחרת שהוציא למטרה זו שר הפנים, בני-תוקף".

כך, בהתאם לחוק הכניסה לישראל, כניסה או יציאה מהארץ מתאפשרות רק באמצעות התייצבות באחת מתחנות מעבר הגבול ועם הצגת דרכון בתוקף (למעט חריגים שבחריגים, כמו למשל בעלי דרכון דיפלומטי וראש הממשלה). עוד קובע החוק כי מי שעובר על חוק זה, דינו עד שנת מאסר אחת.

מבדיקת "גלובס" עולה כי המקרה של נוה הוא חריג. בעוד שבמקרים קודמים שהגיעו לפתחם של בתי המשפט מי שעובר עבירה על חוק הכניסה לישראל הוא מסורב כניסה או יציאה, שוהה בלתי חוקי או אדם המנסה להבריח סמים - הרי שנגד האישה שהתלוותה לנסיעתו, אזרחית ישראלית בת 28, לא עומד איסור כניסה או יציאה מישראל, והיא גם לא חשודה שבציעה בעבירה נוספת כלשהי.

בפרקליטות המדינה מתקשים למצוא תקדים מנחה בעניינו של נוה, על אף שנוה הודה במעשים המיוחסים לו לאחר חקירה קצרה בלבד.

בנוסף לעבירות על חוק הכניסה לישראל נחקר נוה בחשד לקבלת דבר במרמה. לדברי עורך דין מומחה לפלילים, כל גורלו הפלילי של נוה תלוי בשאלה אם נוה התכוון לקבל "דבר" במרמה. "השאלה היא מה הוא התכוון לקבל? חייבת להיות סיבה להעביר אדם את הגבול מבלי שהוא יחתים דרכון. ההסבר שהוא נמצא בהליך גירושים וחושש ממעקב, זה לא הסבר מספק. סתם לא מעבירים אנשים בלי דרכון. השאלה אם הייתה כוונה לרמות, ולמה? יכול להיות שלא הייתה כוונה לרמות, ויכול להיות שיש הסבר פשוט, למשל שהיא לא מצאה את הדרכון שלה באותו רגע. עד שלא תהיה פה חשיפה של כל הסיפור, חסר חלק משמעותי בפאזל".

"הסיפור מנופח מעבר לכל פרופורציה"

אחד ממקורביו של נוה, שהנו עורך דין פלילי בולט, אמר ל"גלובס", כי "הוא לא ניסה להסתיר כלום", "אין פה שום סיפור", ו"מדובר בקשקוש מקושקש שיסתיים בלא כלום". לדברי אותו עורך דין, העבירה המיוחסת לנוה על-פי חוק הכניסה לישראל כלל לא רלוונטית לסיפור. "מעולם לא הועמד לדין אדם על העבירה הזה כשהוא חוקי ומותר לו להיכנס לארץ. מדובר בעבירה לא ברורה מתוך חוק שנועד למנוע כניסת מסתננים לארץ, ואין כאן שום קשר לכניסה של מסתננים. זה לא חוק שנועד לטפל במי שיכול להיכנס לארץ".

מייחסים לו גם קבלת דבר במרמה.

עורך הדין הפלילי: "אפשר לומר קבלת דבר במרמה על-מנת לקבל יתרון בהליך משפטי מול אשתו, אבל זה מצריך יצירתיות וקפיצת מדרגה לא ריאלית. זו יצירתיות יתר. כל העניין בפרשה הוא טכני, ותוך חודש לכל היותר תיסגר החקירה הזאת בלא כלום. נוה מתמודד בימים אלה עם תיק גירושים מלוכלך, ויכול להיות שהוא הרגיש רדוף. אין פה שום עניין פלילי, והסיפור מנופח מעבר לכל פרופורציה".

עוד מוסיף אותו עורך דין מקורב לנוה כי "מעולם לא הועמד לדין אדם על-פי חוק הכניסה לישראל, כאשר הוא יכול להיכנס באופן חוקי לארץ. אז מה יתחילו דווקא בנוה? הוא גם לא נכנס בעצמו בלי להחתים דרכון, אז מה יעשו? יעקמו את החוק בשביל להעמיד אותו לדין? אני חוזר - התיק הזה ייסגר הרבה יותר מהר ממה שכולם חושבים".

לא כולם מסכימים עם הניתוח הזה. חלק מעורכי הדין אומרים ל"גלובס" כי גם ללא תקדים, על הפרקליטות להגיש נגד עו"ד נוה כתב אישום. זאת לאור הוראות החוק, מעמדו הציבורי של נוה וכן העובדה שמצופה מראש לשכת עורכי הדין שלא לפעול כפי שפעל כשניסה להערים על מערך ביקורת הגבולות בנתב"ג, ולו בשל מעמדו הציבורי הרם ותפקידו כעורך דין, וכן לאור כך שנוה ביצע פעמיים את אותה עבירה, במחשבה תחילה וביודעין.

רבים מבכירי הקהילה המשפטית חברים אישיים של נוה, או פשוט מחבבים אותו, והוא זוכה לתמיכה מקיר לקיר. אך לא רק חבריו יוצאים להגנתו. גם פרקליטים מוכרים וגורמים שבעבר היו מוכרים וידועים כאויביו אמרו ל"גלובס" כי אין שום סיבה להעמיד את נוה לדין משמעתי.

ואולם גם אם שמים בצד את השאלות על הפליליות של המעשה, נדמה כי שאלות המוסר, האתיקה ואף הנראות הציבורית לא יכולות להיות מטואטאות כל-כך בקלות אל מתחת לשטיח. מי שעומד בראש לשכת עורכי הדין אמור לשמש דוגמה ומופת לציבור עורכי הדין, ומי שנחשד, הודה ותועד עובר מעשים פליליים לכאורה - לא יכול לעשות כן.

אישיות משפטית בכירה אמרה ל"גלובס" בעניין זה כי "ברור לגמרי שמדובר במעשה שלא ייעשה. ככל שמה שדווח באמצעי התקשורת נכון, מדובר במהלך שמהווה הטעיה כלפי גורמי בדיקת הגבולות. ראש לשכת עורכי הדין מואשם בהטעיה, בשעה שעורכי הדין נלחמים גם כך על הדימוי הציבורי שלהם. מצופה מראש לשכת עורכי דין שכל התנהגות שלו תשקף אמת. כשמדובר על עורך דין, התנהלות אישית היא דבר מרכזי. אנשים סומכים על דבריו והצהרותיו. אם אכן כך היו הדברים, נשמטת הקרקע מתחת לעיקרון הבסיסי הזה. אם יוכח כי ההטעיה הזאת אכן נעשתה ולא בתום-לב, יש להדיח את נוה, ללא קשר להיבט הפלילי של הפרשה".

נזכיר כי ביום שני נחשף ב"גלובס" כי עמותת אומ"ץ פנתה לנוה בדרישה כי ישעה את עצמו מתפקידיו הציבוריים כראש לשכת עורכי הדין וכחבר הוועדה למינוי שופטים. נוה עצמו הודיע כי אם החקירה נגדו לא תסתיים עד מועד התכנסות הוועדה בחודש הבא, הוא לא ישתתף בדיונים, אך להערכתו, עד אז הסיפור יהיה מאחוריו.

באופן מפתיע, רבים בקהילה המשפטית טוענים כי הדרישה מנוה להשעות עצמו מהוועדה לבחירת שופטים מהווה "הגזמה פראית", וכי שוב הציבור הישראלי מבקש לחרוץ דין ולהעניש בענישה לא מידתית אדם שלא הורשע בדבר. תומכיו של נוה אף מגדירים זאת כרדיפה אישית של מי שנחשב לאחת מהדמויות החזקות בעולם המשפט, וטוענים כי מדובר בניסיון נואש להפיל את נוה. לגישתם, אם ראש הממשלה בנימין נתניהו, החשוד בשוחד במספר פרשיות ושבעניינו המלצת משטרה הקובעת כי יש להעמידו לדין, יכול להמשיך בתפקידו ולקבל החלטות הרות-גורל לא פחות מאלה שבסמכותו של נוה - ברור שגם נוה יכול להיוותר בתפקידו לעת עתה.

החשוד הפעם: עורך הדין מספר 1

פרופ' עודד מודריק, שופט בדימוס ומרצה באוניברסיטת אריאל, לשעבר סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב, מסביר כי בשלב הזה - בו רב הנסתר על הגלוי - יש לחכות עם חריצת דין והשעיית נוה מתפקידו. "אנחנו לא יודעים מה הוא עשה, האם הוא אחראי. זו עבירה או לא עבירה? אולי זו עבירה משמעתית, אולי זו התנהגות שהיא לא מכובדת למי שהוא עורך דין?".

לדברי מודריק, למרות שמדובר בפרשה בה חשוד "עורך הדין מס' 1" וחבר הוועדה לבחירת שופטים בעבירה על חוק הכניסה לישראל, בשלב זה "מוצדק שעו"ד נוה לא ישעה את עצמו מתפקידיו". לעומת זאת, השופט מודריק מוסיף כי החלטתו של נוה, שלא ישתתף בכינוס הבא של הוועדה לבחירת שופטים (הקבועה ל-23 בנובמבר) כל עוד אין הכרעה בעניינו, היא "החלטה נכונה מבחינה ציבורית ודוגמה טובה להתנהלות ציבורית נכונה". לדבריו, "אין בזה הודאה באשמה וזו גם לא השעיה מהתפקיד".

בנוגע לפן המשמעתי, השופט מודריק מציין כי יכול להיות שהפעולה שביצע נוה היא עבירה משמעתית, אך כזו שבסוף היא לא תגרור את השעייתו או את סילוקו מהלשכה. "יש הרבה עבירות שעורכי דין עוברים שלא באופן אוטומטי מביאים לסילוקם מהלשכה", מסביר מודריק. "נכון שלא מדובר בעוד עורך דין מתחיל, אלא כזה שמכהן כיו"ר הלשכה, וממנו מצפים יותר, אך עדיין אין לקבוע מסמרות לפני שברור מה בכלל קרה פה".

הזירה המשמעתית-אתית

תלונה: "פגיעה בכבוד המקצוע והתנהגות שאינה הולמת"

ומה קורה בזירה המשמעתית, האתית, המוסרית? לאחר שהעלינו אתמול ב"גלובס" את השאלה מדוע לא נפתח הליך משמעתי כנגד עו"ד נוה על-ידי לשכת עורכי הדין, הגיש אתמול (ג') עו"ד חוסאם מועד, סגנו של עו"ד נוה בלשכת עורכי הדין, תלונה לוועדת האתיקה של מחוז תל-אביב בלשכת עורכי הדין, בדרישה לשלול את רישיונו של נוה ולהוציא אותו משורות הלשכה. זאת, לטענתו, בשל פגיעה בכבוד המקצוע והתנהגות שאינה הולמת עורך דין.

עוד ציין חוסאם בתלונה לוועדת האתיקה כי הנוסעת היא בת זוגתו של נוה וסטודנטית למשפטים, ולפיכך יש לראות בקשר בין השניים ניצול יחסי מרות "בהיבט המוסרי". לטענת מועד, קיימת פסיקה של בית המשפט העליון התומכת בדרישתו, אפילו אם לא יוגש כתב אישום נגד נוה, ומחייבת את נוה לפנות את מקומו ל-20 חודשים לפחות.

על-פי נוהלי ועדת האתיקה של מחוז תל-אביב בלשכת עורכי דין, תוך 14 ימים מהגשת התלונה יהיה על הוועדה להחליט בדבר המשך הטיפול בתלונה.

הפנינו ללשכת עורכי הדין את השאלה מי יטפל בתלונה המשמעתית נגד נוה, אך עד סגירת הגיליון לא קיבלנו תגובה לכך. 

*** חזקת החפות: ההליך בעניינו של אפי נוה נמצא בראשיתו, ועומדת לו חזקת החפות. 

עוד כתבות

משפחות חטופים חוסמות את כביש 1 בדרך לירושלים

משפחות חטופים חסמו את כביש 1: "כל חטוף חייב לשוב"

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים 

שכונה ד' בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

מתל אביב עד באר שבע: השכונות עם הכי הרבה שוכרים בארץ

אמנם שיעור הבעלות על דירות בישראל גבוה, אולם יש אזורים שבהם שיעור השוכרים עולה כבר על 50% ● נתוני הלמ"ס מגלים איפה השכונות המבוקשות וכמה זה עולה למשקיעים ● כתבה שנייה בסדרה

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

חברת TRULLION / צילום: TRULLION

"כמו מערב פרוע": חרדי אמריקאי וחילוני יוצא 8200 הקימו חברה מבטיחה

מאחורי חברת טרוליון עומדים חרדי אמריקאי וחילוני יוצא 8200 שחולקים חזון משותף: ייעול עבודה חשבונאית בארגונים באמצעות בינה מלאכותית • נגד מה הם מתחרים? "הלקוחות שדבקים באקסל" ● הסטארט-אפים המבטיחים

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

 

אחרי שבוע על המדף: בכמה נמכרה וילת יוקרה בהוד השרון?

בשכונת הדר בהוד השרון נמכרה וילת יוקרה בשטח בנוי של 280 מ"ר לאחר שעמדה כשבוע בלבד על המדף, תמורת 11 מיליון שקל ● "שוק היוקרה במצב קשה כרגע - הקונים מאוד בררנים כי יש להם היצע גדול" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

רחפן של Spear UAV / צילום: Spear UAV

"בעל 4 להבים מתוצרת ישראל": הרחפן שיכול לתקוף גם באספהאן

אחת מהאפשרויות שעלו היום, היא שישראל תקפה באיראן באמצעות חימוש משוטט של הסטארט-אפ התל אביבי "ספיר" (Spear UAV) - נשק בו היא משתמשת בזירות השונות של מלחמת "חרבות ברזל" ● כך משמש החימוש בעל יכולות AI את ישראל במלחמה

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים