גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מאות מנהלי בי"ס פועלים להקמת ארגון עובדים חדש

בשבועות האחרונים נפגשו המנהלים עם עורכי דין ויועצי תקשורת במטרה להקים התאגדות חדשה שתפעל לחזק את מעמדם וכוחם מול משרד החינוך • לטענתם, הארגונים הקיימים לא דואגים לאינטרסים שלהם ופועלים רק למען המורים

חוזרים לבית הספר / צילום: תמר מצפי
חוזרים לבית הספר / צילום: תמר מצפי

מאות מנהלים של בתי ספר פועלים בשבועות האחרונים כדי להקים התארגנות עובדים חדשה שתחזק את כוחם ומעמדם מול משרד החינוך והמערכת החינוך כולה - כך נודע ל"גלובס". המנהלים בוחנים חלופות שונות, בהן הקמת ארגון יציג עצמאי חדש, שהמשמעות שלו היא פרישה מארגוני המורים היציגים המובילים - ארגון המורים והסתדרות המורים. חלופה נוספת שנבחנת, היא חיזוק של התארגנויות פנים ארגוניות על מנת לחזק את מעמדם בארגונים הקיימים, שמתמקדים לטענת המנהלים בשיפור התנאים של המורים בלבד, תוך הזנחה של טיפול בנושאים החשובים למנהלי בתי הספר.

"אנו קבוצת מנהלות ומנהלים שרואה מערכת חינוכית שלא דואגת למנהליה ולא קשובה להם ומחליטה לנסות לשנות את המציאות הזאת", כתב אחד ממובילי ההתאגדות בקבוצת ווטסאפ שמשמשת לארגון ההתאגדות. "לא די להגיד שזה התפקיד הכי חשוב במערכת ולא 'לספור' אותנו באף החלטה, לא לתגמל באופן הוגן, לא לדאוג לביטוח מקצועי מתאים ולא לתת סמכויות מול אינסוף אחריות. החלטנו לנסות להתארגן כדי שנתחיל להיות מיוצגים. רובנו חברי ארגון המורים ונשמח מאד אם רן ארז (יו"ר ארגון המורים - ע"ז) יתחיל לייצג אותנו, אבל כרגע זה לא המצב. להערכתנו כדי שארגון המורים יתחיל לייצג אותנו הוא צריך לחוש שלא ניתן להמשיך במצב הנוכחי. משרד החינוך חייב להבין כי מצב המנהלים הוא אחריותו כמעסיק, ואם הוא ממשיך להחליש אותם הוא פוגע במערכת החינוך", הוסיף אותו מנהל.

מרוח הדברים של מנהל זה, וכן מההתייחסויות של מנהלים אחרים בקבוצה עולה שוב ושוב ניגוד האינטרסים המובנה של שתי הקבוצות - המורים והמנהלים. כך למשל, בארגוני המורים נאבקים כדי שהמורים לא יגיעו במהלך החופש הגדול על חשבונם כדי להכין את שנת הלימודים הבאה, ואף הדגישו זאת במכתב ששלחו למורים המיוצגים לפני חופשת הקיץ. ואולם מנהלי בתי הספר טוענים כי הם אלו שנפגעים מכך, ואף לא מתוגמלים על כך כראוי. זאת, כשאין להם שום יכולת לתמרץ את המורים להגיע לעזור, אלא הם תלויים בנכונות של מורים להתנדב וביחסים הבינאישיים איתם.

המנהלים מדגישים כי ניגוד האינטרסים אינו חייב להתרחש בפועל, ושצריך לדאוג לאזן בין האינטרסים של כל הצדדים, על מנת לקדם את מערכת החינוך. התסיסה בקרב המנהלים החלה ככל הנראה בעקבות הסכם השכר של המורים בבתי הספר התיכוניים, שלפי הטענות לא כלל תגמול מספק למנהלים, וכן בגלל המצב שנוצר בחופש הגדול.

אחד המנהלים כתב בקבוצת ווטסאפ כי "במצב הקיים של 'התאחדות' בתוך הארגון ו'תא' בתוך ההסתדרות, אין לדעתי סיכוי לשינוי ולכן גם מוכרים את המנהלים בזול כל פעם מחדש. לכן לדעתי השינוי יבוא רק מהקמת ארגון יציג עצמאי. לשם כך צריך להתחיל ממקום שיש לו אולי סיכוי, כלומר מהתאגדות מנהלי הבעלויות (למשל רשתות החינוך אורט ועמל - ע"ז). אח"כ אם נצליח, נגדיל את המעגל גם למנהלי חטיבות הביניים והיסודיים".

מנהל אחר אמר כי "הגיע זמן להעמיד את מערכת החינוך במקום המכובד שבו היא צריכה להיות, רחוק מכל קומבינה אפשרית. הגיע הזמן שנקבל יחס מכובד מכל הגורמים ולכל המגזרים באופן שווה. דברים מחמירים מיום ליום וכולי תקווה שבסופו של דבר תהיה כתובת ויהיה מענה לצרכים של המנהלים".

לפני כשלושה שבועות שלחו 350 מנהלי בתי הספר מכתב לשר החינוך נפתלי בנט, מנכ"ל המשרד שמואל אבואב, יו"ר הסתדרות המורים יפה בן דוד ויו"ר ארגון המורים רן ארז. במכתב הם הציגו את טענותיהם, ובימים האחרונים נמסר להם כי תיקבע להם פגישה עם אבואב. גם בן דוד הביעה נכונות להיפגש עם נציגי המנהלים, אך מארז לא התקבלה תגובה.

בתי הספר אליהם משתייכים המנהלים הם חוצי רשויות, קהילות ומגזרים וניתן למנות בניהם את תיכון בליך ברמת גן, אוסטרובסקי ברעננה , מקווה ישראל, עירוני י"א ועירוני י"ד בתל אביב, תיכון הרצוג בכפר סבא, אליאנס חיפה, ועוד. גם מנהלי בתי ספר המשתייכים לזרם הממלכתי-דתי וכאלו המשתייכים לחברה הערבית נכללים ברשימה.

התגמול נמוך ביחס לאחריות המנהלים

נציגי המנהלים ערכו בשבוע האחרון סדרה של פגישות, בהן עם עורך דין שיסייע להם בצד המשפטי, עם יועצת תקשורת וכן עם פורום קהלת, מכון מחקר ומעשה עצמאי שרוצה לקדם אוטונומיה מלאה לבתי ספר. בפורום קהלת רוצים לאחד את כל הגופים שעוסקים בחינוך, לרבות המנהלים, ולכן הסכימו לסייע להם.

לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס), היו לפני כשנתיים 3,850 מנהלי בתי ספר בישראל, שני שליש מהם בחינוך היסודי ושליש בחינוך העל-יסודי. ארגון עובדים הופך להיות יציג אם הוא מצליח להשיג תמיכה של שליש מציבור העובדים אותו הוא רוצה לייצג. בשלב זה לא ידוע אם יבחרו המנהלים להקים בסופו של דבר ארגון יציג, ואם הוא ייצג את כלל המנהלים או רק את אלו של בתי הספר העל-יסודיים. לכן גם קשה לדעת מה מספר המנהלים שאת תמיכתם עליהם להשיג. בשישי האחרון התכנסו חלק מהמנהלים בבית הספר עירוני י"א בתל אביב כדי לדון בנושא. גורם שמעורה בעניינים העריך בפני "גלובס" כי סיכויי ההצלחה של ההתארגנות הינם גבוהים, בגלל תסיסה שקיימת בקרב המנהלים.

בין המנהלים שפועלים להתאגד קיים ככל הנראה רוב למנהלים מבתי ספר על-יסודיים, שכיום מיוצגים על ידי התאגדות המנהלים העל-יסודיים. בראש ההתאגדות עומד מנשה לוי, שמשמש במקביל כמנהל בית הספר מעיין-שחר בעמק חפר.

לוי משתייך למועצת ארגון המורים, שבראשו עומד ב-20 השנה האחרונות רן ארז. בקבוצת ווטסאפ שנפתחה לצורך התאגדות המנהלים נמתחה ביקורת רבה על ארגון המורים, ועל המשקל הנמוך שהוא נותן לייצוג המנהלים. לפי אחד המנהלים, הם לא קיבלו אוזן קשבת בארגון לביקורת אותה השמיעו. לטענתם, עיקר המיוצגים של ידי ארגוני העובדים הקיימים הם מורים, ולכן הם אלו שנמצאים בראש סדר העדיפויות של הארגונים. המספרים מדברים בעד עצמם - בארגון המורים חברים כ-60 אלף מורים ו-5,000 נוספים שנמצאים בשנות שבתון ובחופשות ללא תשלום. המספרים האלו כוללים גם את המנהלים, אך מספרם זניח.

מהמכתב עליו חתומים 350 המנהלים ומההתכתבויות הפנימיות ביניהם עולות טענות רבות על תגמול נמוך מדי, שלא לוקח בחשבון את שעות העבודה שלהם בפועל ואת האחריות הכבדה שיש עליהם. לפי אתר משרד החינוך, שכר הבסיס של המנהלים נע בין 14 אלף שקל לכ-23 אלף שקל לחודש ונקבע לפי מורכבות בית הספר, שנגזרת מגודלו, מספר הכיתות לחינוך מיוחד ומדד הטיפוח; וכן מדרגת המנהל, שקשורה לוותק שלו, לציוני הערכה שלו ולעמידה בקריטריונים של פיתוח מקצועי.

נושא נוסף שהמנהלים רוצים לקדם הוא ביטוח אחריות מקצועית, בין השאר בגלל הטיולים אליהם יוצאים התלמידים, אך גם בגלל סוגיות נוספות הקשורות לבטיחות וביטחון התלמידים. "ביטוח אחריות מקצועית הוא דרישה לגיטימית. הוא קיים לעו"ד, לרופאים, לאחיות, לרואי חשבון ואפילו לנהגים מקצועיים. דורשים ממך לתפקד כקצין בטיחות, ללא הכשרה. ושיהיה ברור, בקרות אסון, תמיד יואשם המנהל, גם אם נהג כהלכה", כתב אחד המנהלים בקבוצה.

הסמכויות של המנהלים מוגבלות

הבעיות שאת פתרונן רוצים המנהלים לפתור בהתאגדות החדשה באות לידי ביטוי גם במחסור של מנהלים במערכת החינוך. "נושא זה מצוי בראש סדרי העדיפויות של המשרד. בכוונתי להסיר את החסמים הקיימים כיום, ליצור יותר גמישות ולהביא אל תוך המערכת כוחות חזקים ואיכותיים", כתב שר החינוך נפתלי בנט בעמוד הפייסבוק שלו לפני תחילת שנת הלימודים האחרונה.

אולם לא בטוח שפתרון הבעיה הוא כל כך קל, מכיוון שהיא נובעת בין השאר ממבנה מערכת החינוך, ומכך שהסמכויות של מנהלי בתי הספר מוגבלות, והם למשל לא נחשבים למעסיקים של המורים שעובדים תחתם. בגלל האחריות הרבה המוטלת על כתפיהם ושכר נמוך שנלווה לה, מנהלים רבים יוצאים לפנסיה מוקדמת או עוזבים לאחר שנים ספורות בתפקיד.

מי שבחנה את הנושא והגיעה לממצאים מדאיגים היא ד"ר רינת יצחקי מאוניברסיטת בן גוריון, שעסקה בהתמודדות של מנהלים חדשים בעבודת הדוקטורט שלה, אותה הגישה לפני כשנה וחצי. מהמחקר עלה כי שנתיים לאחר כניסתם לתפקיד, 25%-30% מהמנהלים כבר לא היו בתפקיד.

לפי המחקר של יצחקי, המחיר הפיזי והנפשי שמנהלי בתי הספר משלמים הינו גבוה ו-26% מהמנהלים שסיימו שנה ראשונה בתפקיד היו שחוקים עקב חוסר הגשמה בתפקיד. אמנם 90% טענו כי הם שבעי רצון בתפקיד, ודיווחו על סיפוק, גאווה והתפתחות אישית, אך במקביל רבים דיווחו על בעיות שינה, עודף משקל, והיו אף כאלה שחוו אירועים של מחלות והתמוטטות נפשית. המחקר של יצחקי כלל 200 מנהלי בתי ספר חדשים, וכן היא עקבה אחר 13 מנהלים באופן פרטני. במקביל, יצחקי ערכה השוואה ל-200 מנהלים ותיקים.

הנתונים העדכניים שקיימים בלמ"ס בנוגע לפרישת מנהלים הם רק לגבי שנת 2013, אז עזבו 156 מנהלים את תפקידם, ירידה לעומת 2008, אז עזבו את מערכת החינוך 234 מנהלים. ב-2016 עברו 114 מנהלים לבתי ספר אחרים, לעומת 190 מנהלים בשנת 2005. עם זאת, השחיקה הגדולה בתפקיד והעובדה כי רבים עוזבים את התפקיד כבר לאחר שנים ספורות משפיעה גם על מספר הניגשים למכרזים, מספר שהולך ויורד בשנים האחרונות. כך, איכות המנהלים נפגעת מכיוון שמספר המועמדים קטן יותר וקשה לבחור את המועמד האיכותי ביותר. 

מהסתדרות המורים נמסר בתגובה כי "אנו גאים במספר הרב ההולך ומתגבר של מנהלות ומנהלי בתי הספר שבחרו להיות חלק מגוף עובדי ההוראה הגדול בישראל. בחודשים האחרונים הסתדרות המורים קיימה סדרה של מפגשים בפורמט של שולחנות עגולים בהשתתפות למעלה ממאה מנהלים ומנהלות בתי ספר יחד עם מנכ"ל משרד החינוך.

"כגוף היציג הגדול בישראל של עובדי ההוראה, אנו שמחים לשמוע שמרבית המנהלים ביוזמה אינם חברי הסתדרות המורים, וקוראים לעוד מנהלים ומנהלות להצטרף להסתדרות המורים ולהיות חלק מהעשייה הרבה שלנו".

עוד כתבות

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המסים / צילום: ניב קנטור

מס דירה שלישית חוזר לשולחן: "המערכות כבר מוכנות"

לדברי מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', המדינה צריכה ליצור אחידות ולהפסיק לשנות את שיעורי מיסוי הנדל"ן בתדירות גבוהה ● עוד הוא הוסיף כי צריך לחשוב על מס דירה שלישית: "מבחינתנו זה צעד נכון שיעלה בתקציב 2025"

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: קיסטון מציגה תוצאות חזקות בזכות אגד, הרווח הנקי של רציו ירד ל-127 מיליון דולר, אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, וכלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס ● מדור חדש

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות; אנבידיה צללה בכ-3%

הנאסד"ק עלה ב-0.5% ● מדד דאקס עלה ב-0.5%, הקאק ירד ב-0.3% ● גולדמן סאקס: לשוק המניות בארה"ב יש אפסייד מוגבל ● נובוקיור וסייברוואן מזנקות בטרום מסחר ● ערב הפסחא, מחירי הקקאו בשיא כל הזמנים, מה זה אומר לגבי יצרניות הממתקים הגדולות ומחירי השוקולד?

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: רונן חורש

האוצר על הצעת משרד הבינוי לעזור לקבלנים: "לא ישימה בעליל"

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן אמר כי יבוצע פיילוט לסיוע לקבלנים שיאחרו במסירת דירה בשל המלחמה, תחילה בשלוש ערים - בשדרות, בקריית שמונה ובשלומי • מנכ"ל האוצר הייזלר: "לא מכיר את ההצעה"

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

"סידור עבודה לחברים"? מנכ"ל האוצר עונה למתקפה של מנהל רשות החברות

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט  בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

הבית הלבן בהודעה רשמית אחרי קרב הגרסאות: נתניהו אישר שתצא משלחת לוושינגטון

דובר צה"ל: ""במסגרת האימונים יתורגלו תקיפות מאסיביות וארוכות טווח" • גבר בן 38 נהרג מפגיעת רקטה במפעל בקריית שמונה, כמה נוספים נפצעו קל • נתניהו לסנטור ריק סקוט: "החלטת ארה"ב עודדה את חמאס. שלא יסמכו על הלחץ הזה - זה לא יעבוד"  • עדכונים שוטפים

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

עדי, עפרה ועירית שטראוס / צילום: אוסף פרטי

ילדיו של מיכאל שטראוס מוכרים מניות של החברה ב-327 מיליון שקל

שלושת ילדיו של מיכאל שטראוס, עפרה, עדי ועירית, מוכרים כ-4% ממניות שטראוס ● המכירה מגיעה לאחר שביולי אשתקד רכשו השלושה 24% מהקבוצה מילדיה של רעיה שטראוס בן דרור, אחותו של מיכאל

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"