גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפריצה לבנקור מדליקה נורה אדומה לתעשיית הקריפטו

יומיים אחרי שנגנבו ממנה 23.5 מיליון דולר במטבעות דיגיטליים, פלטפורמת הקריפטו בנקור עדיין לא חזרה לפעילות מסחר ● פרצת האבטחה מעלה תהיות נוספות סביב פעילותה של החברה, המנוהלת ע"י ארבעה מייסדיה הישראלים ● "המקרה הזה צריך לגרום לתעשייה ליותר תשומת-לב לאבטחה"

בעדכון שפרסמה אתמול בלילה, דיווחה פלטפורמת המסחר במטבעות קריפטוגרפיים בנקור (Bancor) כי בלילה שבין יום ראשון ליום שני השבוע, נפרץ ארנק דיגיטלי שהחברה השתמשה בו כדי לבצע עדכון במערכת שלה, ובאמצעותו נגנבו מבנקור אסימוני קריפטו בשווי כולל של כ-23.5 מיליון דולר.

לדברי בנקור, בפריצה נגנבו כ-25 אלף אסימוני את'ריום, ששוויים 12.5 מיליון דולר, 3.2 מיליון אסימוני קריפטו של בנקור (BNT) בשווי כ-10 מיליון דולר, ועוד כ-229 מיליון אסימוני NPXS בשווי כמיליון דולר.

כתוצאה מהפריצה הפסיקה אתמול פלטפורמת המסחר את פעילותה כדי לחקור את "פרצת האבטחה". "אנחנו לוקחים את האירוע הזה ברצינות רבה", נכתב אתמול בהודעה של בנקור בחשבון הטוויטר שלה, "אנחנו משתמשים בכל המשאבים כדי לפתור את העניין, להשיב את הרשת שלנו לפעילות מקוונת ולאתר את הפושעים המעורבים באירוע". בנקור הוסיפה כי "הפרטים של פרצת האבטחה עדיין נחקרים". החברה הדגישה כי "אף אחד מארנקי המשתמשים בפלטפורמה לא נפרץ".

לדברי בנקור, "ברגע שהגניבה זוהתה, הצלחנו להקפיא את אסימוני BNT הגנובים, וכך הגבלנו את הנזק לאקו-סיסטם של בנקור מהפריצה. היכולת להקפיא אסימונים מובנית בפרוטוקול התוכנה של בנקור ונועדה לשמש במצבים קיצוניים כדי לשקם את המערכת מפרצת אבטחה, כשהיא מתירה לבנקור למנוע ביעילות מפני הגנב לברוח עם האסימונים הגנובים". עם זאת, החברה הוסיפה כי "זה בלתי-אפשרי להקפיא אסימוני את'ריום (ETH) או כל אסימון קריפטו אחר שנגנב. ואולם, אנו עובדים כעת יחד עם עשרות בורסות קריפטו כדי לאתר את האסימונים שנגנבו וכדי להקשות על הגנב להנזיל אותם".

את פניהם של הגולשים לאתר בנקור קיבלה אתמול הודעת החברה, שלפיה "בנקור עושה פעולות תחזוקה ותשוב לפעילות מקוונת בקרוב". בניסיון להרגיע את משתמשי הפלטפורמה, נכתב בעמוד הבית של האתר: "בנקור אינה מחזיקה בנכסים שלכם. הארנק והכסף שלכם תמיד בטוחים ונמצאים בהחזקתכם בבלוקצ'יין בכל שעה". 

בנקור נוסדה ב-2016 על ידי ארבעה יזמי הייטק ישראלים: גיא בן־ארצי, גליה בן-ארצי, אייל הרצוג, ויהודה לוי. החברה פיתחה פלטפורמה להמרת מטבעות קריפטו, שמאפשרת לבעליהם לסחור בהם או להמירם במהירות וללא צורך בגורם נוסף. לדברי החברה, היא יצרה רשת של נזילות למטבעות דיגיטליים. החברה פועלת כיום ממשרדים בקומה ה-21 של מגדל אמות אטריום, שנמצא ליד בורסת היהלומים ברמת גן, ומעסיקה כ-50 עובדים.

אתמול דיווח אתר קויין טלגרף (CoinTelegraph) כי ההאקרים שפרצו לבנקור סחרו בחלק מאסימוני הקריפטו שגנבו באמצעות שירות המרת מטבעות ההקריפטו Changelly. קונסטנטין גלאדיש, מנכ"ל Changelly, אישר את הפרטים והוסיף כי "לאחר מכן האסימונים הוקפאו על ידי ארגון בנקור. כעת אנו מסייעים באיתור ההחזקות שנגנבו". 

המסחר בקריפטו לא בטוח

המטבע איבד 70% מהשיא

סטארט-אפ הבלוקצ'יין בנקור עלה לכותרות ביוני 2017, לאחר שהצליח לגייס בהנפקת מטבע קריפטו (ICO) כ-153 מיליון דולר - אחד מגיוסי ה-ICO הגדולים בשנה שעברה. אסימוני הקריפטו של בנקור, BNT, נסחרים היום לפי שער של 2.4 דולרים, המשקף להם שווי שוק של כ-122 מיליון דולר, לפי נתוני אתר קויין מרקט קאפ (CoinMarketCap).

מחירו של ה-BNT צנח בחודש האחרון בכ-26% והשלים ירידה של 49% מתחילת השנה. באמצע ינואר הגיע ה-BNT למחיר שיא של כ-10 דולר, אבל מחירו הנוכחי נמוך ביותר מ-70%. בשווי השוק הנוכחי שלו, האסימון של בנקור ניצב במקום ה-74 מבין כ-1,600 מטבעות קריפטו, לפי נתוני CoinMarketCap.

גליה בן-ארצי מבנקור אמרה לפני כשלושה חודשים ל"גלובס" שבנקור אינה מוטרדת כלל מהירידות בשער האסימון הדיגיטלי שלה. בן ארצי סיפרה כי לבנקור יש 11 אלף משקיעים מכל העולם. לדבריה, "תעשיית הקריפטו מאפשרת שקיפות גבוהה ליזמים בתחום". עם זאת, בן ארצי הוסיפה כי "יש הרבה מאוד סיכונים בשוק הקריפטו. יש הרבה מאוד עיניים על הפרויקט של בנקור ועל הכסף שהושקע בו. לכן, אבטחת הסייבר תופסת מקום חשוב מאוד בתעשיית הבלוקצ'יין".

בהתייחסות לאקזיט שהיא ואחיה גיא עשו ב-2010 עם הסטארט-אפ מייטופיה (MyTopia) אמרה בן-ארצי ל"גלובס" כי מבחינתה כיזמת הייטק, "זאת הייתה התחלה טובה". ואולם, הסטארט-אפ אפ קויין (AppCoin), שהאחים בן ארצי הקימו ב-2012 יחד עם יזמים נוספים, ושפיתח זירת מסחר למטבעות דיגיטליים שיווקיים, נסגר ב-2016 ללא הצלחה משמעותית. בהתייחס לפרויקט זה אמרה בן-ארצי: "פרויקט AppCoin היה אכזבה, אבל יותר מבחינת התהליך ולא מבחינת התוצאה. המציאות העסקית שנחשפתי אליה שם הייתה מאכזבת, עם דינמיקות רעות סביב כסף. המסע הזה לימד אותי על כסף".

בהתייחסות לגיוס ההון של בנקור ביוני 2017, אמרה בן-ארצי כי "ככל שהגיוס גדול יותר, הוא מאפשר ליצור רשת חזקה יותר של נזילות למטבעות קריפטו". בן-ארצי הסבירה כי יש כיום כ-70 אסימוני קריפטו שונים שנסחרים על גבי הפלטפורמה המבוזרת של בנקור, ולדבריה, "בנקור נהפכה לבורסת קריפטו מבוזרת מובילה בעולם". היא ציינה כי אסימון בנקור הוא אסימון שירות, המשמש אך ורק להמרה בין מטבעות קריפטו שונים על פלטפורמת בנקור, ולכן אינו נחשב לנייר ערך.

גיוס ההון העצום שביצעה בנקור בתוך זמן קצר, עורר עניין תקשורתי רב, אבל גם ביקורת מכיוון פעילים בקהילת הקריפטו. כך למשל, ביוני 2017 פרסמו שני חוקרים מומחים בקריפטו מאוניברסיטת קורנל, הפרופ' אמין גור סירר והדוקטורנט פיל דיין, מאמר שכותרתו "בנקור היא פגומה" (Bancor Is Flawed). הם העלו שם טענות מפורטות, שלפיהן הקוד של בנקור אינו רציני (כל הפלטפורמה, לטענתם, היא קוד של 40 שורות בג'אווסקריפט), החישובים המתמטיים לא מוכחים וההנחות הכלליות חסרות בסיס. מייסדי בנקור השיבו בתגובה על כל הטענות במאמר מפורט שפרסמו באינטרנט. 

הגיוסים הגדולים בהנפקות של מטבעות דיגיטליים בשנה האחרונה

לא מעט סימני שאלה הועלו ביממה אחרונה על ידי אלפי העוקבים של בנקור בערוץ הטלגרם שלה וגם ברשת החברתית טוויטר. אודי ורטהיימר, יועץ ומפתח בכיר בתחום הביטקוין, הפעיל גם באיגוד הביטקוין הישראלי, הסביר היום ל"גלובס" כי יש לא מעט צדק בטענות נגד בנקור. "כשבנקור שחררו את המערכת שלהם לאוויר לפני כשנה, הם הכניסו כל מיני 'מתגי שליטה' במערכת, שנותנים להם שליטה ייחודית גם על האסימונים וגם על הכסף בה", אמר ורטהיימר. "אף שבנקור קוראים לזה 'מערכת מבוזרת', בעצם יש להם שליטה משמעותית עליה. הם טוענים שהשליטה הזאת הייתה חיובית בתקרית הזאת, כי היא אפשרה להם למנוע הפצה של אסימוני בנקור שנגנבו מהחוזה שלהם. מצד שני, כמו שזה נראה מהמידע שפורסם עד כה, מה שאפשר את הפריצה היה 'דלת אחורית' בארנק הדיגיטלי שלהם. מדובר בארנק תוכנה מיוחד, שנמצא בשליטת בנקור, שדרכו הם יכלו לשלוט בכספים שהיו במערכת. לפי הדיווחים, הפורץ השיג גישה לארנק, ודרכו הוציא את המטבעות שנגנבו".

"אני מקווה שהמקרה הזה יגרום לתעשייה ליותר תשומת-לב לאבטחה. גם בנקור וגם פרויקטים אחרים בתחום משתמשים במונח 'מבוזר', אבל אני חושב שזה בסדר שתהיה ריכוזיות בתחומים מסוימים, אנחנו צריכים את זה כדי להגן על הכספים. יש כיום הייפ גדול סביב זירות הקריפטו המבוזרות. חוץ מזה, הרשויות בעולם מסתכלות יותר ויותר על התחום, ורשות ני"ע בארה"ב, למשל, הודיעה באחרונה שהדרך לקבוע אם אסימון קריפטו ייחשב לנייר ערך או לא, היא לבחון אם לחברה יש שליטה על המטבע ואם המשקיעים מצפים שהחברה תעשה משהו עם השליטה הזאת כדי לייצר להם תשואה. לכן, כיום רואים הרבה מאוד חברות שמנסות להתנער מהשליטה שלהן במטבעות שהנפיקו. כך למשל, ריפל (שמטבע הקריפטו שלה XRP הוא השלישי בשווי השוק שלו, אחרי ביטקוין ואת'ריום - ר"ק), אומרים שאין להם שום שליטה במטבע שלהם".

במאמר שפרסם באתר מדיום לפני כשנה, ציין ורטהיימר כי אף שבנקור טוענים שהם זירת מסחר מבוזרת, לאורך כל הזמן יש להם שליטה בכספים שמוחזקים בפלטפורמה שלהם. ורטהיימר ציין כי לבנקור יש כמה יכולות ייחודיות: "הם יכולים להקפיא את כל האסימונים ברשת, כך שאף אסימון לא יועבר שלא בהסכמתם; יש להם יכולת להשמיד כל אסימון שנמצא ברשת באופן שרירותי, אפילו אם הוא בארנק פרטי; ויש להם גם יכולת לייצר תמיד אסימונים חדשים, מתי שהם רוצים. למשל, אם מישהו, לטענת בנקור, גונב מהם אסימונים, הם יכולים מיד להשמיד אותם ולייצרם מחדש". לפיכך, לדברי ורטהיימר, "בנקור הם הרבה יותר ריכוזיים מבנק, אף שהם קוראים לעצמם פלטפורמה מבוזרת. בתגובה למאמר שפרסמתי, בנקור טענו שהם חוששים מפריצות, ושהכלי שלהם הוא אמצעי אבטחה וגיבוי עבורם. למיטב ידיעתי, זאת הפעם הראשונה שבנקור משתמשים בכלי הזה של הקפאת אסימונים".

ב-ICO של בנקור הונפקו בסך-הכול 79.3 מיליון מטבעות BNT, כשמחציתם נמכרו לציבור המשקיעים ומחציתם הוקצו לשימוש עתידי, כולל נתח של 10% שהוקצה לצוות המייסדים, היועצים והתורמים הראשונים לפיתוח של בנקור, 20% לשותפויות, מענקים ובונוסים ועוד 20% לתקציב התפעול לטווח הארוך של הפלטפורמה. המטבעות נמכרו לראשונה במכירה מוקדמת למשקיעים ב-12 ביוני 2017, במחיר של 13.7 דולר ל-BNT, וה-ICO הציבורי בוצע 5 ימים לאחר מכן, ב-23 ביוני, במחיר של 3.9 דולרים ל-BNT.

"מתייחסים ברצינות לאירוע"

מחברת בנקור נמסר ל"גלובס" בתגובה לדיווח על הפריצה כי "פרטי הפריצה עדיין נחקרים ואנו נשתף במידע נוסף כשנוכל. אנו מתייחסים ברצינות רבה לאירוע ומנצלים כל משאב אפשרי כדי לפתור את הבעיה. מה שידוע לנו זה שפורץ גנב מבנקור 13.5 מיליון דולר (החברה מתייחסת לחלק שנגנב באסימוני את'ריום ובאסימוני NPXS, ולא לאסימוני בנקור הגנובים בשווי כ-10 מיליון דולר שאותם, לדבריה, "הקפיאה" - ר"ק).

"אף אחד מארנקי המשתמשים של בנקור לא נפרץ ולא נגנב כסף מאף משתמש. אנו עובדים עם עשרות בורסות קריפטו כדי לאתר את הכספים שנגנבו ולהקשות על הגנב להנזיל אותם. נוסף על כך, זיהינו את הגורם לפרצת האבטחה, פתרנו את הפגיעות ואנו עובדים קשה כדי להחזיר את רשת בנקור לפעילות מקוונת בהקדם האפשרי. נמשיך לפרסם עדכונים בערוצי הטלגרם והטוויטר של בנקור". 

סטארט-אפיסטים סדרתיים: הפנים מאחורי בנקור / יסמין יבלונקו ורועי קצירי

בנקור (Bancor) הוקמה ב-2016 על ידי ארבעה יזמים ישראליים: גיא בן־ארצי, המכהן כמנכ"ל החברה; גליה בן-ארצי, מנהלת הפיתוח העסקי של החברה, אייל הרצוג, CPO; ויהודה (יודי) לוי, CTP.

ביוני 2017 הנפיקה החברה את המטבע הדיגיטלי BNT במחיר ראשוני של 13.7 דולר ליחידה, אך כאשר נפתחה ההנפקה לציבור ירד מחיר המטבע ל-3.9 דולר ליחידה. בינואר 2018 הגיע השווי של ה-BNT לשיא ועמד על 10.6 דולר ליחידה, אך מאז ירד ערכו ב-77%. שווי השוק של המטבע היום עומד על 122 מיליון דולר.

אייל הרצוג (43), הקים עד כה חמישה סטארט-אפים, מתוכם שלושה נסגרו לאחר שגייסו השקעת סיד ממשקיעים פרטיים. הידוע שבהם, מטהקפה, נמכר בסכום שלא הניב רווח למשקיעים. את מטהקפה הקים הרצוג יחד עם אריק צ'רניאק ושני מייסדים נוספים ב-2003. הפלטפורמה החלה כפלטפורמת וידאו מבטיחה שהתחרתה ביוטיוב, עם שמועות על מכירה ליאהו תמורת 200 מיליון דולר וסך גיוסי הון של למעלה מ-50 מיליון דולר. הרכישה לא התממשה, צ'רניאק ומייסד נוסף פרשו ומכרו את חלקם בחברה, מרכז הפיתוח של החברה בישראל נסגר, וכמחצית מעובדיה פוטרו. ב-2012 היא נמכרה לסוכנות טאלנטים הוליוודית בשם The Collective .

ב-2012 הקים הרצוג יחד עם גיא בן ארצי, יודי לוי, עדי כרמון סקופ ויזם נוסף את חברת AppCoin - מרקט-פלייס ליצירה וניהול של מטבעות וירטואליים שיווקיים. החברה גייסה סיד סכום לא ידוע, ונסגרה ב-2016.

מלבד שתי חברות שהקים עם הרצוג, יודי לוי הקים ב-2006 את מייטופיה (MyTopia) בה היו שותפים גם גליה וגיא בן-ארצי. לאחר גיוס סיד של 2 מיליון דולר, החברה נרכשה ב-2010 על ידי 888 של גיגי לוי, תמורת 18 מיליון דולר, מתוכם 12 מיליון במזומן. החברה פיתחה משחקי אונליין חברתיים, ביניהם משחקי קזינו ופוקר פופולריים. בחברה השקיעו SK Telecom Ventures ו-Benhamou Global Ventures. 

האחים גליה (36) וגיא (37) בן-ארצי, בנוסף לסטארט-אפים שהקימו עם הרצוג ולוי הקימו ב-2006 את הסטארט-אפ Particle Code שאותו מכרו ב-2011 תמורת סכום שאינו ידוע לחברה אמריקאית בשם Appceleratot. אביהם של גליה וגיא הוא אמציה בן-ארצי, איש הייטק ותיק ואחיה של שרה נתניהו, אשת ראש הממשלה. 

עוד כתבות

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?