גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תיירות | ממש לא רק המרפסת של יוליה: ורונה שלא הכרתם

ורונה וסביבותיה שוות הרבה יותר מזמנכם ומתשומת-לבכם, וזה אפילו עוד לפני שהזכרנו את דרך היין של עמק וולפוליצ'לה ואת פסטיבל הקיץ

כיכר הצמחים, בנויה על חורבות פורום רומי ומוקפת בתים ימי ביניימיים / צילום: Gettyimages ישראל
כיכר הצמחים, בנויה על חורבות פורום רומי ומוקפת בתים ימי ביניימיים / צילום: Gettyimages ישראל

רוב הישראלים מגיעים לוורונה בקיץ, כחלק מהטיול הפופולרי בצפון איטליה ובאזור האגמים. חולפים בה בחטף לפני הטיסה חזרה, ומחמיצים עיר יפה ואזור מיוחד שסביב לה. ורונה ידועה כ"עיר של רומיאו ויוליה", שכן בה כזכור מיקם שייקספיר את עלילת המחזה הידוע. הפרסום הזה אומנם מביא לה מיליוני תיירים, אבל מצמצם את גבולותיה אפילו יותר, שכן רבים מהתיירים באים להצטלם ליד "המרפסת של יוליה", וזהו.

אחרי שגם אנחנו חטאנו בעבר בביקור חטוף, זכינו לאחרונה לחוויה מתקנת וגילינו את ורונה מחדש. הפעם הקדשנו לעיר יום שלם, ועוד יומיים לטיולים בסביבתה. וכדרכם של חוטאים שחזרו בתשובה - ממהרים להפיץ את הבשורה.

המרפסת המפורסמת "של יוליה" / צילום: אורלי גנוסר

התמקדנו בעיר העתיקה, שהוכרזה כאתר מורשת עולמי. כדאי להתחיל בתצפית מהנקודה הגבוהה בעיר - טירת קסטל סן פיטרו. אמיצים מוזמנים לטפס רגלית. העיר כולה נפרסה למרגלותינו, על 120 מגדלי הכנסיות שלה, ונהר הרדיצ'ה (Radice) הסתלסל סביב חומותיה.

מלמעלה קל להבין מדוע התיישבו בנקודה האסטרטגית הזו, ששלטה על דרכי מסחר ראשיות מהתקופה הרומית ועד ימי הביניים. קל להבחין באדריכלות הרומית וברחובות הבנויים שתי וערב.

למרגלות הטירה יש מוזיאון ארכיאולוגי הכולל שרידי תיאטרון רומי ששוקם. בקיץ נערכים בו מופעי אופרה ובלט ופסטיבל תיאטרון שייקספירי - אם אתם בסביבה אל תחמיצו, ובימים אלה התחילה העונה, שתימשך עד ספטמבר (לפרטים, ראו במסגרת המידע המעשי).

בין העתיק לחדש

כדי להשתחל לעיר העתיקה ולסמטאותיה, חצינו את נהר רדיצ'ה, השני באורכו באיטליה, על גשר רומי עתיק, Ponte Pietra. לגשר הזה יש סיפור מעניין: במלחמת העולם השנייה הגרמנים פוצצו אותו בנסיגתם, אך בזכות צילומים של הבישוף המקומי הצליחו לשחזר אותו 15 שנה לאחר מכן.

בעיר העתיקה יש קסם רב בקירות שראו כל-כך הרבה, בעיטורים המפוסלים שנעשו ביד אומן, בכיכרות החינניות ובאדריכלות הימי-ביניימית, וזה כיף גדול. הכי כדאי והכי פשוט לשוטט ברחובות היפים, בין חנויות מעוצבות ובתי קפה אופנתיים.

חלפנו על פני כנסיית סנטה אנסטסיה, מבנה גותי מהמאות ה-15-13 שבנייתו לא הושלמה. זו אחת מארבע הכנסיות החשובות בעיר, והשער הצבעוני עשוי כמה סוגי שיש. בפיאצה דלה ארבה (Piazza Dele Erbe, כיכר הצמחים) יש שוק מזכרות יומי, והכיכר שנבנתה על חורבות פורום רומי מוקפת במבנים ימי-ביניימים מרשימים. בעבר היו הקירות מעוטרים בכ-3,000 ציורים ונותרו מהם רק כמה פרסקאות שמרמזים במעט על העושר האמנותי. בכיכר האדון (Piazza dei Signori) הסמוכה כדאי לשבת בקפה דאנטה ולהשקיף על הארמונות שמסביב ועל ההתרחשות.

המרפסת המפורסמת של רומיאו ויוליה הפכה לסמל העיר הבלתי מעורער. היא עמוסה בגרפיטי, אמנות ההמונים, ותמיד יש תור של תיירים למרפסת או לצילומים ליד פסל יוליה. גם בבית הכנסת (להבדיל) זכינו לבקר, וזו הייתה חוויה מרגשת. המבנה גדול ומרשים אלא שהוא לא פתוח תדיר ולכן כדאי לברר ולתאם מראש (045-8007112, comebraicavr@alice.it).

מכאן עשינו את דרכנו לארנה וחצינו את רחוב Via Giuseppe Mazzini שהוא גם שדרת המעצבים העירונית. אם מותגים לא מעניינים אתכם (וגם אם כן), כדאי שתנעצו מבט גם באריחי השיש הגדולים הקבועים ברצפה, ואם תתבוננו היטב, תגלו בהם שרידי מאובנים. הארנה של ורונה בת כ-2,000 שנה והיא השתמרה היטב. במבנה העצום והמרשים נערכים בקיץ אירועי מוזיקה ואופרה.

האשכולות התלויים ביקב קופלה / צילום: אורלי גנוסר

גם עם ילדים

ביקור בוורונה וסביבתה מתאים מאוד לזוגות שרוצים לברוח ל-City Break, אבל גם למשפחות עם ילדים. לאלה כדאי לצרוב בזיכרונם את האתרים הבאים:

מוזיאון המכוניות של לוצ'יאנו ניקולי (Museo Nicolis) - חוויה לילדים ולמבוגרים. ניקולי, אספן בלתי נלאה, משפץ ומשמר את המכוניות שלו בצורה שהיא פשוט חגיגה לעיניים. מוצגים בו המוני פריטים: מאה מכוניות, מאה אופנועים, מאה זוגות אופניים, 500 מצלמות, 80 כלי נגינה, 100 מכונות כתיבה ועוד פריטי אספנות מדליקים. יש הדרכות ובית קפה ואפשר לבלות במקום שעות.

גן חיות מקסים (Parco Natura Viva) בשולי העיר. הפארק מחולק לשניים: הספארי האפריקאי פתוח בקיץ לסיורים ברכב בלבד, ופארק הפאונה פעיל כל השנה לטיולים רגליים. הוא מחולק ליבשות וכולל 250 מיני בעלי חיים, רבים מהם בסכנת הכחדה כך שמדובר בגרעיני רבייה לשימור ולהשבה לטבע.

המקום גדול ונעים, יש שלטי הסבר טובים והדגש הוא על חינוך סביבתי ומחקר. להקות פלמינגו, גמלים אסיאתיים, היפופוטמים, אנטילופות, קרנפים וקופים הם רק חלק מהפארק.

מוזיאון המאובנים (Museo dei Fossili) שנמצא בסואבה, במרחק של כחצי שעת נסיעה מהעיר. אתר ייחודי ברמה עולמית. המוזיאון מציג מאובנים של דגים ובעלי חיים ימיים שחיו בלגונה מקומית והשתמרו בזכות החומר האורגני ששקע על שרידיהם בקרקעית ויצר שכבות על גבי שכבות, עד שהאגם יבש.

עברו כבר 600 שנה מאז שנמצאו המאובנים הראשונים, ועדיין מגלים כאן ממצאים חדשים שמוצגים במוזיאון הקטן והמרתק: עלים קטנים, סרטנים וגם כרישים, תנינים, מנטה ריי ואינסוף דגים נצרבו בסלע ברמת דיוק גבוהה.

יין, פסטה ושמחות אחרות

מחוץ לעיר משתרעים כרמי היין של עמק וולפוליצ'לה (Valpolicella), שם מייצרים יינות מהטובים באיטליה. זה אזור גבעות נעים, שופע אתרי טיולים בכלל וסיורי יין בפרט.

באזור ורונה-וולפוליצ'לה יש יותר מ-600 יקבים, שמעידים על תרבות יין שמושרשת כאן מאות שנים. כמעט בכל יקב יש סיורי טעימות ואם אתם במקרה חובבי יין, הגעתם למקום הנכון.

וולפוליצ'לה בנוי משלושה עמקי משנה, ורק יינות שהופקו מהכרמים שבעמקים האלה יכולים להתנאות בתואר "וולפוליצ'לה קלאסיק".

יין הדגל בוולפוליצ'לה הוא האמרונה, בעל ארומה פירותית עשירה שמבוסס על כמה זנים ומתובל במגוון טעמים. סוד האמרונה טמון בתהליך. את הענבים מייבשים מאה ימים ובתהליך הם מאבדים נוזלים (וכמחצית ממשקלם). המסה היבשה עולה, ואיתה גם רמת החומציות (PH), הסוכר ואחוז האלכוהול (15.5%). וולפוליצ'לה מפורסם גם ב"ריפסו", קליפות שנותרו מהאמרונה, שעליהן יצקו יין חדש ליישון נוסף.

אמרונה וריפסו טעמנו בווילה דלה טורה (Villa Dele Torre) מבנה רנסנסי בן כ-500 שנה, שמשמש מלון בוטיק. בעשרת החדרים היפים יש ריהוט בעבודת יד באומנות מקומית והעתקי רהיטים מלכותיים. משפחת אלגריני, בעלי המקום, מייצרת כ-30 יינות שונים שחלקם מיובאים ארצה. הלגימות מתבצעות בחדר הטעימות האווירתי.

עוד חוויה גסטרונומית מומלצת היא סדנת פסטה מסורתית במסעדת Trattoria Caprini di Torbe. המנות בה מבוססות על טליאטלה או פפרדלה, ששונות ברוחב רצועות הפסטה. ראינו, וגם ניסיתי, להפוך גוש בצק ברידוד מיומן ליריעה ענקית. את היריעה מקפלים וקוצצים לרצועות, מפרידים, ויאללה לסיר הבישול. טעמנו מבחר מנות ברטבים שונים, והיה נהדר.

יום נוסף הוקדש לאזור סואבה (Suave), כחצי שעה מזרחית לוורונה. האזור החקלאי הרחב מוגן על-ידי גבעות והכפר סואבה שוכן בשולי עמק וולפוליצ'לה, לכן היינות אינם וולפוליצ'לה קלאסיק. כאן מייצרים סואבה קלאסיק.

בסואבה הקרקע וולקנית, וההתמחות המקומית היא ביין לבן בעל טעמים וארומה מיוחדים לאפרטיף או לקינוח. רצ'וטו הוא יין הדגל, והוא עשוי מהזן גרגניקה, שדורש יחס מיוחד.

סדנה להכנת פסטה בשיטה מסורתית / צילום: אורלי גנוסר

בכפר קסטל צ'רינו (Castek Cerino) ביקרנו ביקב קופלה (coffele), שזכה בפרס היקב התיירותי הטוב ביותר לשנת 2018, ובחווה האורגנית הצמודה.

תהליך ייצור היין במקום יחודי ומעניין: את אשכולות הענבים תולים לייבוש על רשתות מיוחדות בחלל מבוקר למשך חצי שנה, והתהליך מדמה בוטריטיס - אותו ריקבון אצילי שמשביח את היין. המסה היבשה עולה ואיתה גם רמת הסוכר, החומציות והאלכוהול (12%). הטעם - אלוהי.

בחנות היין של משפחת קופלה טעמנו ארבעה יינות לבנים, שנבדלים בשיטות היישון וכולם היו נפלאים. לצד היין טעמנו גם ריבה חרפרפה מחרדל ותפוחים שאופיינית לאזור, עוגיות עם צימוקים המכונות רצ'וטינה ושמן זית שמייצרים בחווה.

מידע מעשי

פסטיבל האופרה של ורונה בארנה, התיאטרון הרומי העתיק. מ-17 ביוני עד 3 בספטמבר.

פסטיבל התיאטרון חוגג השנה את שנתו ה-70. לצד ההצגות השייקספיריות יש גם הופעות מחול ואף פסטיבל ג'אז, המתקיימים כולם בתיאטרון הרומי וכן בארמון Corte Mercato Vecchio. מסוף מאי ועד 15 בספטמבר.

המלצות לינה - מלון הבוטיק בווילה דלה טורה (Villa Dele Torre), מלון בוטיק שהוקם בווילה בת מאות שנים. לפרטים: www.villadellatorre.it/en

מסעדה מומלצת בוורונה - מסעדת 12 השליחים (12 Apostoli), שבה 12 שולחנות עטורי מפות לבנות. מסעדת גורמה עם אוכל איטלקי מנצח.

עוד כתבות

איש חיזבאללה מצלם את מטולה / צילום: ap, Bilal Hussein

לפחות 3 מטרות חשודות יורטו בשמי הצפון

בכיר במערך ההגנה האווירית של חיזבאללה חוסל בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● צה"ל תקף מבנה צבאי של ארגון הטרור במרחב יארון שבדרום לבנון ● ארבע רקטות שוגרו לאזור שדרות, מחסן עלה באש בעקבות נפילת רסיסי מיירט ● כל העדכונים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מייסדי קוואק: אלון לב, רן רומנו, ליאור פנסו ויובל פרנבך / צילום: QWAK

ארבעת היזמים יוצאי ענקיות הייטק שזיהו את החולשות של הארגונים הגדולים במשק

קוואק הוקמה במטרה לספק פתרון מקצה לקצה לחברות בהטמעה, בתפעול ובניהול יישומי בינה מלאכותית, ועוזרת לחברות ליישם מודלים של למידת מכונה ● בקוואק לא מסונוורים מטרנד ה-AI:" גם אם אנחנו על הגל, חייבים להיות קשובים לשוק"

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

טסלה 3 / צילום: יח''צ

טסלה מורידה את מחירי הדגמים בישראל. כמה הם יעלו?

כחלק ממהלך גלובלי של החברה, שהחל בסוף השבוע בארצות הברית, טסלה מוזילה את המחירים של דגמי טסלה 3 וטסלה S ● במקביל, סימנים ראשונים לכך שהקיצוץ הגלובלי בכוח האדם עליו הכריזה טסלה החודש, מגיע גם לישראל

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

עלי חמינאי נפגש עם משפחות הבכירים שחוסלו בסוריה, אפריל 2024 / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

החישוב הגרעיני של איראן נעשה כעת מסוכן יותר

המנהיג העליון חמינאי בוודאי תוהה אם מצבה של הרפובליקה האסלאמית היה טוב יותר לו כבר היה ברשותה נשק גרעיני ● המערב אינו צריך להמעיט בצורך של חמינאי להשאיר מורשת מפוארת

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

10 המניות היקרות ביותר בוול סטריט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

אלה הן 10 המניות הכי יקרות בוול סטריט

הן נחשבות למניות לוהטות במיוחד, אבל האם הן התחממו מדי? ● לאחרונה הצביע מגזין ביזנס אינסיידר על עשר חברות בשווי 10 מיליארד דולר לפחות הנסחרות בתמחור יקר במיוחד ביחס להכנסותיהן ● לרשימה נכנסו אנבידיה, מיקרוסטרטג'י ומניות טכנולוגיה נוספות, אבל גם רשת מזון מהיר ● לאחרונה, כשמשקיעים הופכים סלקטיביים יותר ואנליסטים חוששים מבועה חדשה, גם המניות היקרות חוטפות

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה״ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה"

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים