גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איך מדווחים לרשות המסים על הכנסות במטבע דיגיטלי?

חברת ייעוץ פרטית שגבתה דמי טרחה מלקוחותיה בביטקוין פנתה לרשות המסים כדי להבין איך עליה לדווח עליהם ● הרשות ניצלה את ההזדמנות להבהיר בהחלטה עקרונית את התחום המתפתח

ביטקוין / צילום: Shutterstock
ביטקוין / צילום: Shutterstock

חברה פרטית ישראלית העוסקת במתן שירותים אישיים ובייעוץ ללקוחותיה השונים, קיבלה מחלק מלקוחותיה בקשה כי תאפשר להם לשלם לה את שכר-הטרחה עבור שירותיה ב"אסימונים מבוזרים" (מטבעות דיגיטליים) - ביטקוין, את'ריום, ריפל, ביטקוין, קאש, EOS, קרדנו ואחרים. לחברה לא הייתה התנגדות לכך, אלא שלפתע צצה במוחם של קברניטיה השאלה - כיצד מדווחים לרשות המסים על ההכנסה במטבעות הדיגיטליים, ומה שיעור המס שישולם עבור ההכנסה?

החברה לא התעצלה ופנתה לרשות המסים בשאלה מה עושים. בתשובה ששוגרה לחברה ופורסמה באתר האינטרנט של רשות המסים החודש, הובהר כי עסקאות שבהן התמורה משולמת באסימונים, כדוגמת הביטקוין, יטופלו לצורכי מס כעסקת חליפין ("ברטר"), וישולם עליהן מס בהתאם למועד מימוש המטבעות. ומה קורה אם המטבעות ייגנבו לפני שהן ימומשו? גם לכך סיפקה רשות המסים תשובה.

הליכי אכיפה מוגברים

זירת המטבעות הדיגיטליים מעסיקה את רשות המסים לא מעט בתקופה האחרונה. בחודשים האחרונים פרסמה הרשות חוזרים מקצועיים המסדירים ומבהירים את עמדתה בנוגע לאופן מיסוי פעילות במטבעות דיגיטליים, הביטקוין ודומיו. לפי עמדת רשות המסים המטבע הווירטואלי הוא "נכס" ולא מטבע לעניין חוקי המס.

בנוסף, כפי שנחשף ב"גלובס", רשות המסים החלה הליכי אכיפה מוגברים בתחום, כאשר פקידי השומה השונים החלו לשגר מכתבי דרישות לפעילים בזירת המטבעות הדיגיטליים, שמטרתם בירור חבות המס של אותם פעילים ופתיחת תיקי "עסק", הגוררת מיסוי גבוה יותר במקרים הרלוונטיים. "גלובס" אף חשף לאחרונה כי בחודשים האחרונים נפתחו עשרות תיקי מס הכנסה לפעילים בזירת המסחר וההשקעה במטבעות דיגיטליים.

התחום, המשתנה וצומח מרגע לרגע, מוליד סוגיות מס לא מעטות, וחלק מהפעילים בזירת המטבעות המבוזרים לא ממש יודעים איך לפענח את ההנחיות של רשות המסים בחוזרים המקצועיים. אלה מגיעים אל פתחה של הרשות עם סימני שאלה ובקשות לפרה-רולינג (החלטות מקדמיות), במטרה לברר איך הם ימוסו כאשר הם סוחרים במטבעות הדיגיטליים בכל מיני דרכים, עסקאות ושיטות. 

אחד מסימני השאלה הגיעו לאחרונה לרשות המסים מאותה חברה פרטית שלקוחותיה ביקשו לשלם לה שכר-טרחה במטבע דיגיטלי. החברה ביקשה לדעת כיצד ממסים שכר-טרחה שמקבלת חברת ייעוץ באסימונים מבוזרים, וכן ביקשה מהרשות לקבוע את אופן רישום התקבולים בגין עסקאות אלה. 

התקופה הנדרשת לחשבונית מס

רשות המסים ניצלה את ההזדמנות לתת החלטה עקרונית הבהירה, שלפיה בעסקת חליפין, ופרטה כיצד על החברה וחברות דומות לפעול. במסגרת ההחלטה נקבע כיצד על החברה לרשום את קבלת המטבעות הדיגיטליים בפנקסי חשבונותיה וכן כיצד עליה להוציא חשבונית מס. זאת, תוך הבחנה בין מצב שהחברה תממש את המטבעות הדיגיטליים שהתקבלו למטבע (שקל, דולר, אירו וכדומה) בתוך התקופה הנדרשת עד למועד הוצאת חשבונית מס לפי חוק מע"מ, לבין מצב שבו המטבעות הדיגיטליים לא ימומשו על-ידיה בתוך אותה תקופה.

כך, נקבע כי במועד התקבול של המטבעות הדיגיטליים, החברה תרשום בספר רישום עסקאות חליפין את סכום המטבעות הדיגיטליים שהתקבלו בפועל (לדוגמה, קבלה על סכום של 1 ביטקוין). עוד נקבע כי אם החברה תממש את המטבעות הדיגיטליים שהתקבלו למטבע רגיל (שקל, דולר, אירו וכדומה) בתוך התקופה הנדרשת עד למועד הוצאת חשבונית מס לפי חוק מע"מ, אז היא תוכל להוציא את חשבונית המס ללקוח על-פי הסכום ברוטו שהתקבל בפועל במועד המימוש.

מהי "התקופה" לפי הגדרת רשות המסים? בעסקה של אספקת שירותים (למשל: שירותי יעוץ,
עריכת דין, הרצאה וכדומה), וכן בעלי עסקים קטנים (מחזור עסקאות קטן) - יש להוציא חשבונית מס לכל המאוחר תוך 14 יום ממועד קבלת התשלום מהלקוח, בלי קשר למועד מתן השירות עצמו; בעסקה של אספקת סחורה (להבדיל ממתן שירותים), בהיקפים מסוימים, יש להוציא חשבונית מס לכל המאוחר תוך 14 יום מהיום שבו נמסרה הסחורה ללקוח, בלי קשר למועד מתן התשלום.

הרשות הבהירה עוד כי מחיר העסקה לעניין הוצאת חשבונית המס יהיה בהתאם לשער המימוש המחושב בפועל, ולפני עלויות המימוש ככל שהיו. המשמעות: ככל שהחברה תממש את המטבעות הדיגיטליים שהתקבלו עד למועד הקבוע בחוק להוצאת חשבונית המס, היא תוכל להוציא חשבונית מס לפי הסכום ברוטו שתקבל בפועל במועד המימוש.

עם זאת, בהמשך מובהר כי במידה שהחברה לא תממש את המטבעות הדיגיטליים שהתקבלו עד לסיום התקופה שבדין (מועד הוצאת חשבונית המס), אזי חשבונית המס תירשם לפי השער הממוצע לתקופה (השער הממוצע יחושב לפי השערים המפורסמים בהתאם לממוצע העסקאות בזירות מסחר מהותיות למטבעות דיגיטליים).

דיווח ומיסוי על שכר הטרחה

הכרה בהוצאות במסגרת המימוש

עוד נקבע בהחלטת המיסוי כי אם החברה בחרה מקור מידע לקביעת שווי עסקאותיה - על-פי אתר אינטרנט מסוים - היא לא תוכל לחזור בה מהבחירה, ותהיה מחויבת להמשיך לקבוע את עסקאותיה על-פי אותו מקור. זאת, אלא אם אותו מקור הפסיק את פעילותו - במקרה כזה החברה תהיה מחויבת לבחור מקור אחר.

החלטת רשות המסים מתייחסת גם לשאלת ההכרה בהוצאות שהוציאה החברה במסגרת מימוש המטבעות הדיגיטליים, ואפילו למקרה שבו הם ייגנבו. לפי ההחלטה, החברה תכיר בהוצאות שהוצאו במסגרת מימוש של המטבעות הדיגיטליים רק במקרה של מימוש בפועל, ובהתאם לדיני המס הרלוונטיים הן בהיבטי חוק מע"מ והן במסגרת חישוב ההכנסה החייבת.

עוד צוין בהחלטה כי החברה לא תכיר בהוצאות שלא נשאה בהן בפועל ומס תשומות בגין הוצאות אלה יותר, רק אם מתקיימים כל התנאים על-פי חוק מע"מ. אם החברה לא מימשה את המטבעות הדיגיטליים בתקופה, הסכום שיירשם בחשבונית המס ייחשב ל"מחיר המקורי" של המטבעות הדיגיטליים לצורך חישוב הרווח/ההפסד שייווצר בעתיד, ככל שיהיה.

רשות המסים לא מתעלמת בהחלטתה גם מהסכנות הכרוכות בקבלת תשלום במטבע דיגיטלי, וקובעת כי מאחר שפעילות בתחום המטבעות הדיגיטליים המוצפנים מאופיינת ברמת סיכון לגניבה עקב פריצת "פצחנים" (האקרים) לארנקים דיגיטליים ישנן שתי אופציות:

1. אם המטבעות הדיגיטליים נגנבו במסגרת "התקופה" - הרשות תראה בכך הוצאה אינטגרלית לעסקיה של החברה. זאת, בתנאי  שהאסימונים התקבלו במסגרת העסקים השוטפת, והכל בכפוף לדיני המס הרלוונטיים.

2. אם המטבעות הדיגיטליים נגנבו לאחר "התקופה" - הקשות תראה את הסכום כעלות המטבעות הדיגיטליים.

עם זאת, הרשות מציינת כי גניבת מטבעות דיגיטליים מארנק דיגיטלי של החברה, לא תיחשב חוב רע או חוב אבוד לעניין הוראות חוק מע"מ, והחברה לא תוכל לדרוש תשומות בגין הגניבה - ללא קשר לשאלה מתי הם נגנבו. 

מומחיות מס: "הסדר חדשני וראשון מסוגו שנותן ודאות לצרכנים ולעסקים"

רשות המסים סווגה בחוזרים שפרסמה בחודשים האחרונים את המטבעות הדיגיטליים כ"נכס" ולא כ"מטבע". זאת, בדומה לרשויות מס אחרות במדינות מובילות, כמו ארה"ב, אנגליה, גרמניה ואחרות. כך שהעיקרון שלפיו תשלום שכר-טרחה במטבע דיגיטלי מהווה עסקת ברטר כבר ידוע.

אז למה נדרשה בכל זאת החלטת המיסוי שפורסמה החודש?

לדברי עו"ד ענת שביט, ראשת מחלקת מסים במשרד פישר בכר חן, "אכן התפרסם כי תשלום במטבע דיגיטלי משמעו כי הצרכן למעשה עושה 'עסקת חליפין' עם בית העסק שנותן לו את השירות, כמו החלפה של כלב בחתול, אך רשות המסים הייתה צריכה לקבוע הסדר מיוחד שנוגע לשאלה - מהו 'השווי' של המטבע וכיצד ממסים את העסקה".

עו"ד שביט הוסיפה כי "ההסדר הזה נותן ודאות גם לצרכנים וגם לבתי עסק כיצד עליהם לנהוג ומה המשמעות של תשלום במטבעות דיגיטליים. חשוב להדגיש כי בניגוד לתשלום ב'כסף', במקרה של תשלום במטבע וירטואלי הצרכן נחשב כאילו מכר את המטבע הווירטואלי על-ידי המרתו לכסף רגיל, ושילם לספק באמצעות התמורה שיקבל. היכולת לשלם באמצעות מטבע וירטואלי חוסכת לצרכן את עלויות ההמרה הגבוהות יחסית, ומעבירה עלויות אלה לבית העסק".

עוד מסבירה עו"ד שביט כי "ההסדר חדשני במובן זה שהוא הראשון מסוגו שהתפרסם, והוא מאפשר קבלת תשלום במטבעות דיגיטליים".

הסיווג 'נכס' ולא 'מטבע'

גם עו"ד-רו"ח שירה הררי-רוזנברג, שותפה במשרד המיסוי קרן זרקו זמיר, מבהירה,כי "החידוש של ההוראה מתרכז בעיקר בכך שרשות המסים מכירה לראשונה בתשלום באמצעות מטבעות קריפטוגרפיים עבור שירותים, בדומה לכל מטבע אחר, ויש לברך על כך. ההחלטה הנוכחית מחזקת את ההכרה של רשות המסים במסחר במטבעות קריפטו, ולא רק כ'השקעה בנייר ערך'. ניתן לראות שיש החלה ברורה של העקרונות שנקבעו בחוזרי מס הכנסה האחרונים שהוציאה הרשות בנושא הזה, לסיווג האסימון המבוזר כ'נכס' ולא כ'מטבע'".

עוד לדברי עו"ד-רו"ח הררי-רוזנברג, "ההוראה עצמה היא לכאורה טכנית, וקובעת הוראות ביחס לרישום תקבולים ממתן שירותים, המתקבלים באסימונים מבוזרים כנגזר ממימוש או מאי-מימוש של האסימונים המבוזרים, לרבות אופן ומועד הכרה בהוצאות הרלוונטיות ואופן קביעת 'המחיר המקורי' לצורך חישוב רווח-הפסד עתידי ככל שיהיה. אולם בשוק קיימת שונות גבוהה ביחס לשערי ההמרה של מטבעות אלה, וההוראה מתייחסת לכך במפורש וקובעת קביעות ברורות ופרקטיות לעניין זה".

עוד היא מוסיפה כי "נקודה חשובה מאוד בהוראה היא עצם ההכרה בגניבה של אסימונים במסגרת התקופה עד הוצאת החשבונית - כהוצאה בעסק. ומעבר לתקופה הזו, כהפסד הוני. עם זאת, אין הכרה בגניבת אסימונים מארנק דיגיטלי, בעיה כשלעצמה, מכיוון שהרבה אסימונים מוחזקים באמצעים אלה. גם לא לצורכי מע"מ (זה לא יהיה חוב אבוד)".

עם זאת, אומרת הררי-רוזנברג, ישנן שאלות נוספות שטרם קיבלו מענה ו"מההחלטה נעדרת התייחסות לסוגיית הניכוי במקור". 

עוד כתבות

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בנעילת הבורסה; אופקו הלת' זינקה בכ-8%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● הבורסה מסכמת את הרבעון הראשון: "מדדי ת"א-35 ות"א-90 רשמו תשואה חיובית של כ-5% וכ-11%, בהתאמה" ● זינוק של כ-50% בצבר ההזמנות של רפאל ● ביל אקמן: "מניית בורסת ת"א זמינה במחיר מציאה" ● דלק תחלק דיבידנד בסך של רבע מיליארד דולר ● בנק ישראל לא יאפשר לאחים נאוי לשלוט בישראכרט עם שיעור החזקות נמוך מ-30%

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

הכפר פטריצ'ה באיטליה. ראש העיר מנסה למכור בתים באירו / צילום: Shutterstock

באיטליה מנסים למכור בתים באירו אחד. אז למה זה לא עובד?

ראשי עיירות קטנות באיטליה, שהתרוקנו מתושבים בשל מגמת עיור ארוכת־שנים, מציעים בתים למכירה באירו אחד בלבד, כאשר עלות השיפוץ מוטלת על הקונה ● התקשורת האמריקאית רווייה בסיפורים על בתים עתיקים שעברו שיפוץ והפכו לבתי נופש משפחתיים, אך בפועל, עסקי "הבתים באירו" עומדים בפני חסמים רבים

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: רונן חורש

האוצר על הצעת משרד הבינוי לעזור לקבלנים: "לא ישימה בעליל"

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן אמר כי יבוצע פיילוט לסיוע לקבלנים שיאחרו במסירת דירה בשל המלחמה, תחילה בשלוש ערים - בשדרות, בקריית שמונה ובשלומי • מנכ"ל האוצר הייזלר: "לא מכיר את ההצעה"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות; אנבידיה צללה בכ-3%

הנאסד"ק עלה ב-0.5% ● מדד דאקס עלה ב-0.5%, הקאק ירד ב-0.3% ● גולדמן סאקס: לשוק המניות בארה"ב יש אפסייד מוגבל ● נובוקיור וסייברוואן מזנקות בטרום מסחר ● ערב הפסחא, מחירי הקקאו בשיא כל הזמנים, מה זה אומר לגבי יצרניות הממתקים הגדולות ומחירי השוקולד?

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

פרופ' דניאל כהנמן / צילום: יח''צ מטר

פרופ' דניאל כהנמן, זוכה פרס נובל לכלכלה, הלך לעולמו

כהנמן, בן 90 במותו, זכה בפרס נובל בכלכלה בשנת 2002 על מחקר בתחום של קבלת החלטות בתנאי אי-ודאות

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

עובדים שהוצאו לחל"ת בענף התיירות עומדים להישאר ללא דמי אבטלה

במשרד האוצר הניחו שאין צורך בקביעת מודל חל"ת ארוך־טווח וסברו כי המלחמה תסתיים לפני שהעובדים ימצו את ימי האבטלה והחופשה שצברו ● כעת, עסקים רבים טרם התאוששו, כשהמצוקה הגדולה היא בענף התיירות

שר האנרגיה אלי כהן (משמאל) בפגישה עם שר האנרגיה של קפריסין ג'ורג' פפנסטאסיו / צילום: שלומי אמסלם, לע''מ

מתעלמת מטורקיה: ישראל מקדמת את חיבור רשת החשמל עם קפריסין ויוון

בפגישה עם שר האנרגיה של קפריסין, ג'ורג' פפנסטאסיו, דן שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן בנוגע לשיתוף פעולה בתחום האנרגיה ● השניים סיכמו כי פרויקט הכבל החשמלי התת-ימי שיחבר את רשת החשמל של ישראל לקפריסין וממנה ליוון, ואל רשת החשמל האירופית, יקודם בעדיפות גבוהה

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מגמה מעורבת בתל אביב; חברה לישראל קופצת ב-3%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.6% ות"א 90 נסחר סביב רמות הבסיס ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025" ● טסלה ממשיכה במומנטום השלילי לאחר שבמורגן סטנלי הורידו את תחזית המכירות של החברה

עדי, עפרה ועירית שטראוס / צילום: אוסף פרטי

ילדיו של מיכאל שטראוס מוכרים מניות של החברה ב-327 מיליון שקל

שלושת ילדיו של מיכאל שטראוס, עפרה, עדי ועירית, מוכרים כ-4% ממניות שטראוס ● המכירה מגיעה לאחר שביולי אשתקד רכשו השלושה 24% מהקבוצה מילדיה של רעיה שטראוס בן דרור, אחותו של מיכאל