גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דרמה טלוויזיונית: רשת וערוץ 10 חתמו על מזכר הבנות למיזוג

שתי החברות הגישו היום את מזכר ההבנות לממונה על ההגבלים ● לפיו, כך נודע ל"גלובס", מסתמן כי רשת תחזיק ב-60% מהחברה הממוזגת, ו-RGE תחזיק ב-40% ● מנכ"ל ערוץ 10, יוסי ורשבסקי, לעובדים: "במצב שוק הטלוויזיה הנוכחי המיזוג בלתי נמנע" ● מנכ"ל רשת, אבי צבי: "המיזוג הכרחי"

יוסי ורשבסקי ואבי צבי / צילום איל יצהר
יוסי ורשבסקי ואבי צבי / צילום איל יצהר

דרמה בשוק הטלוויזיה: רשת 13 ו-RGE, בעלת ערוץ 10, הגישו היום (ד') לרשות ההגבלים העסקיים מזכר הבנות לקראת מיזוג בין שני הגופים. מדובר במהלך מרוכב שעד שהוא יוכל לצאת לפועל עוד צפוי לחלוף זמן, כשבנוסף כרגע עדיין לא ברור אם הוא אכן יזכה לאישור רשות ההגבלים. בעבר הביעה הממונה על ההגבלים, עו"ד מיכל הלפרין, הסתייגות בדרכים שונות מאישור מהלך כזה, למרות הפסדי-העתק המצרפיים של שוק הטלוויזיה המסחרית.

על-פי הפרטים הראשוניים שהגיעו לידי "גלובס", הבעלים הנוכחיים של רשת (בהובלת אודי אנג'ל ועידן עופר) יחזיקו ב-60% מהגוף המשותף - בעוד RGE, הבעלים המרכזיים של ערוץ 10, תחזיק ב-40% מהגוף הממוזג.

ב-RGE מחזיקים בחלוקה שווה לן בלווטניק, משפחת רקנאטי ואביב גלעדי. כדי שההסכם ייצא לפועל רשת גם תצטרך למכור את החזקתה המשותפת בחברת "החדשות" (לשעבר "חדשות 2"), בה היא מחזיקה (50%) במשותף עם קשת.

מאז פיצול ערוץ 2 בנובמבר האחרון חווים שלושת הערוצים המסחריים - קשת, רשת וערוץ 10 - הפסדים ניכרים של מיליוני ואף עשרות מיליוני שקלים מדי חודש, ואלה צפויים להסתכם להפסד מצרפי של 200 עד 250 מיליון שקל במהלך השנה הראשונה לפיצול. על רקע זה נעשו בתקופה האחרונה, וגם לפני יציאת הפיצול לדרך, מספר ניסיונות לצמצם את השוק לשני שחקנים, בעיקר באמצעות מיזוג בין רשת לערוץ 10, אך עד כה כל המאמצים לא הבשילו, על רקע מורכבות העסקה. 

רשת וערוץ 10

בפני העסקה המסתמנת עומדים כרגע שני מכשולים עיקריים: עמדת רשות ההגבלים, וההחזקה המשותפת של קשת ורשת בחברת "החדשות". כך סקרנו את שתי הסוגיות הללו לפני כ-3 חודשים, עם התחממות המגעים בין הצדדים.

המכשול הראשון: חברת החדשות

נסיבות היסטוריות הביאו לכך שבחוק שבו נקבע פיצול ערוץ 2, הותר לקשת ולרשת להחזיק במשך 3 שנים באותה חברת חדשות, שנקראה עד לפיצול "חדשות 2". האישור הזה הוביל למצב א-נורמלי וחסר תקדים, שבו שני ערוצים מסחריים שמתחרים זה בזה בקרב חסר פשרות בשוק שכולו הפסדי, נאלצים בכל יום להפסיק את ההתכתשות למשך לא פחות מ-3 שעות, ולשדר 3 תוכניות זהות, שהחשובה מביניהן היא מהדורת החדשות המרכזית בשעה שמונה בערב.

אם נשים לרגע בצד את האספקטים העקרוניים והציבוריים של הסוגיה הזאת - יצירת גוף חדשותי בעל כוח רב ובעל יתרון מובנה משמעותי על פני חברת החדשות המתחרה של ערוץ 10 - אנחנו נותרים עם השאלה כיצד ניתן לסיים את השותפות הזאת באמצעות מהלך כלכלי רציונלי.

אלא שלא פשוט לתמחר חברה שהערך שלה אינו טמון ב"ברזלים" או בדוחות הכספיים, אלא בעיקר במותג ובמוניטין שכה מזוהה עם מה שהיה עד לאחרונה אפיק הבית של הישראלים, בתוספת הטאלנטים ואנשי החדשות שמהווים את הפנים שלו. מה עוד שברשת עדיין צרובה הטראומה לגבי האופן שבו הצליחה קשת לנכס לעצמה וליצור את החיבור וההמשכיות בינה לבין ערוץ 2, הן באמצעות רכישת אפיק 12, מספר שדומה יותר ל-22; והן באמצעות השארתה של "תוכנית חיסכון" (כיום התוכנית הכלכלית) - ה"ליד" למהדורה המרכזית המשותפת - ברשותה.

הקושי להגיע להסכמות על השווי שלפיו תימכר החברה שכל אחד מהצדדים מחזיק ב-50% ממנה, משליך באופן ישיר גם על המגעים בין רשת ל-RGE - הסכום שתקבל רשת עבור החלק שלה יכול לשמש אותה לעסקת המיזוג, וזהו חלק מרכזי בפלונטר.

המכשול השני: רשות ההגבלים

עוד לפני הבקשה היום התקיימו מספר פגישות בין אנשי רשת ו-RGE לבין הממונה על ההגבלים. עמדתה הבסיסית של הלפרין, וכך גם התרשמו ממנה בשני הצדדים, היא של חוסר התלהבות, בלשון המעטה, ממתווה שבו יקטן שוק הטלוויזיה המסחרית מ-3 שחקנים לשניים - זאת למרות הדימום הכספי הכבד של שלושת הגופים, ואף על-פי שמהלך של מיזוג כזה לא יקטין את היצע החדשות הקיים (גם כיום, כאמור, פועלות רק שתי חברות חדשות מסחריות).

כפי שכבר כתבנו בעבר ב"גלובס", פתרון אפשרי לסוגיה הוא מהלך שבו עם ההגעה להסכמות, או לנוכח הערמת קשיים מצד הממונה, אחד הערוצים, או שניהם, יכריזו על עצמם בפני הממונה כפירמה כושלת, כזאת שבכל מקרה עומדת להיסגר - מה שיאפשר לה להתיר את המיזוג שאותו היא מסרבת לאשר בתנאים הנוכחיים. 

נושא נוסף שעדיין עומד על הפרק נוגע לזהות האנשים שיובילו את הגוף הממוזג. על פניו, לאור העובדה שרשת היא בעלת השליטה, אנשיה הם גם אלה שיובילו את הגוף המשותף, ואכן על-פי גורמים שמכירים את פרטי העסקה, מי שצפוי להיות יו"ר הגוף המשותף הוא יו"ר רשת, יוסי רוזן; בעוד מי שצפוי לנהל אותו הוא מנכ"ל רשת, אבי צבי. 

"במצב שוק הטלוויזיה הנוכחי המיזוג בלתי נמנע"

יוסי ורשבסקי, מנכ"ל ערוץ 10, כינס היום את עובדי הערוץ וחברת חדשות 10 ובישר להם על מזכר ההבנות שנחתם עם רשת ביחס למיזוג המתוכנן. 

לדברי ורשבסקי, "עסקת המיזוג היא בלתי נמנעת במצב הנוכחי של שוק הטלוויזיה, שנושא על עצמו הפסדי-עתק. אני רוצה להניח שהעסקה תאושר במהירות אצל הממונה על ההגבלים העסקיים".

לעובדי הערוץ וחברת החדשות הובטח לשמור על כל זכויותיהם. ורשבסקי הרגיע את העובדים והבטיח שכל זכויותיהם יישמרו. 

אבי צבי, מנכ"ל רשת 13 ומי שצפוי לעמוד בראש הגוף הממוזג, שלח היום לעובדים הודעה שבה כתב כי "מיזוג זה הכרחי כדי להשאיר את שוק הטלוויזיה והפרסום עמיד מול האתגרים בעולם הפרסום מחד והתגברות התחרות בעולם התוכן מאידך". הוא הוסיף כי הוא "מאמין במיזוג ומקווה שהתהליך יהיה מהיר ומקצועי".

עוד כתבות

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

נהר הסיין בפריז / צילום: ap, Pavel Golovkin

הישג נועז באולימפיאדת פריז: הפיכת נהר הסיין לבטוח לשחייה

במשך עשורים לא הצליחה פריז לנקות את נהר הסיין, שמזוהם ממי ביוב ● לקראת האולימפיאדה, שתכלול שחייה ושיט בנהר, היא מוכרחה לעשות זאת ● אבל לא כולם מאמינים שזה אפשרי, "צריך תוכנית אחרת", אומרת האלופה האולימפית בשחייה במים פתוחים

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

חברת TRULLION / צילום: TRULLION

"כמו מערב פרוע": חרדי אמריקאי וחילוני יוצא 8200 הקימו חברה מבטיחה

מאחורי חברת טרוליון עומדים חרדי אמריקאי וחילוני יוצא 8200 שחולקים חזון משותף: ייעול עבודה חשבונאית בארגונים באמצעות בינה מלאכותית • נגד מה הם מתחרים? "הלקוחות שדבקים באקסל" ● הסטארט-אפים המבטיחים

שכונה ד' בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

מתל אביב עד באר שבע: השכונות עם הכי הרבה שוכרים בארץ

אמנם שיעור הבעלות על דירות בישראל גבוה, אולם יש אזורים שבהם שיעור השוכרים עולה כבר על 50% ● נתוני הלמ"ס מגלים איפה השכונות המבוקשות וכמה זה עולה למשקיעים ● כתבה שנייה בסדרה

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

עיראק / צילום: Associated Press, JEROME DELAY

הפצצה בבסיס המיליציות הפרו-איראניות בעיראק

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה