גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מונדיאל 2018: הטכנולוגיות הישראליות שמשדרגות את גביע העולם בכדורגל

המונדיאל ייצא לדרך ביום חמישי, וגם הפעם נבחרת ישראל לא תהיה שם ● לפחות אפשר להתנחם בכך שענף הספורט-טק המקומי צומח בהדרגה: יותר ממאה סטארט-אפים מנסים לשנות את החוויה של הספורטאים, האוהדים וגם המפרסמים

גביע המונדיאל שייערך ברוסיה / צילום: שאטרסטוק
גביע המונדיאל שייערך ברוסיה / צילום: שאטרסטוק

שריקת הפתיחה במשחק בין רוסיה לסעודיה, שיפתח את משחקי גביע העולם 2018, תוציא לדרך את אירוע הספורט הטכנולוגי ביותר אי פעם. כל תנועה, כל זווית, כל תוצאה, כל אגל זיעה - הכל יונצח, יתועד, יפורש, ייאגר ויופץ באלפי מערכות, רשתות, אפליקציות וקהילות. המונדיאל הנוכחי הוא לא רק חגיגה של ספורט לאוהדי הקבוצות, הוא גם חגיגה של הייטק לאוהדי הטכנולוגיה. במקרים רבים מדובר באותם אנשים.

ברוכים הבאים לעולם הספורט-טק, טכנולוגיית הספורט. אם אתם חושבים שהגעתם לשפיץ הטכנולוגי עם מסך ה-4K 55 אינץ' החדש שלכם, כדאי שתחשבו שוב. הטכנולוגיה המסקרנת יותר מסתובבת בענן, צוברת ביג דאטה של נתוני ספורט מאינספור מצלמות וחיישנים, מנתחת ומפיקה מידע. חלק ממנו נראה על המסך בעת שידור המשחקים. מי שצורך מידע יותר אינטנסיבי יוכל לקבל אותו באלפי אפליקציות ואתרים שצצים, מגישים מידע לפי הזמנה, ומחברים את האוהדים לחוויית המגרש. טריבונה דיגיטלית.

המצב הזה מתמרץ את החגיגה הכלכלית האמיתית סביב המונדיאל: חגיגת המפרסמים והפלטפורמות הפרסומיות. המנוע הכלכלי האדיר, שמניע את תעשיית הספורט-טק, אינו אהבת הקהל או תאוות הספורט אלא הכנסות המפרסמים. כי יותר מכל, טכנולוגיית הספורט מאפשרת גישה לקהל שבוי, מזוהה מאוד מבחינת מאפיינים ומפולח כמעט יותר מכל תחום אחר, קהל שמחסומי החשדנות שלו כלפי הצעות מסחריות מונמכים מטה. כוס פלסטיק עם תמונה של מסי? יאללה, תעמיס לי שש.

העולם מחפש טכנולוגיות ספורט ישראליות

בשנים האחרונות אנחנו עדים, יותר ויותר, לסטארט-אפים ישראלים שהולכים ותופסים מקום בסצינת טכנולוגיית הספורט העולמית. לא צריך להגזים בהתרגשות: כל אותם דיבורים מנופחים על ישראלים ש"כובשים" את הספורט-טק העולמי, או על ישראל "מעצמת הספורט-טק", הם בגדר הפרזה. עם זאת המגמה קיימת: חברות ישראליות נכנסות לשוק הגלובלי, חלקן אפילו בהצלחה לא מבוטלת, כמו חברת הצפייה באירועי ספורט ריפליי (Replay), שנרכשה לפני כשנתיים על ידי אינטל ב-170 מיליון דולר. העסקה של ריפליי סימנה את הדרך למשלחות נוספות של משקיעים זרים, שבאים לעשות כאן שופינג של טכנולוגיות ספורט.

נתונים חדשים של "סטארט-אפ ניישן סנטרל" מגלים מגמת גידול בשנים האחרונות הן במספר חברות הספורט-טק הישראליות והן בהיקף המימון שהן מצליחות לגייס. מהנתונים עולה כי נכון להיום יש 103 חברות טכנולוגיות ספורט בישראל לעומת 61 חברות ב-2013, גידול משמעותי גם אם לא זינוק נחשוני. מרבית חברות הספורט-טק הישראליות הן חברות צעירות, שהוקמו בחמש השנים האחרונות. רובן הגדול (78) מעסיקות עד עסקה עובדים. 35% מהן הן חברת בוטסטראפ, שמממנות את עצמן מהכנסות ולא גייסו הון חיצוני. 34% מהחברות גייסו עד כה הון בשלבים מוקדמים בלבד. גודל סכומי הגיוס הממוצעים גדלו עם השנים, מ-375 אלף דולר לגיוס סיד ב-2014 ל-700 אלף דולר בסוף 2017.

איזו טכנולוגיה מפתחות החברות הישראליות? למרות הפופולריות של הכדורגל בישראל ובעולם, הדגש הוא לא בהכרח שם. יש מציאות מוגברת (AR) עם משקפיים חכמים וקסדות סקי, ניתוח וידאו של ביצועי ספורטאים בזמן אמת, ניהול צריכת נוזלים (הידרציה) לאתלטים, אפליקציית אימוני שחייה, אפליקציית פילאטיס והרבה חברות עם טכנולוגיות רשת לשיתוף מידע וחוויית צפייה.

הסימן הבולט לכך שתת-ענף בהייטק הישראלי מתחיל להיות מעניין הוא כשהרשות לחדשנות מגלה אותו ומעניקה לו תמיכה. ואכן, עד כה העניקה הרשות תמיכה לכ-15 יוזמות ספורט. אניה אלדן, מנהלת זירת הזנק ברשות לחדשנות, אומרת שמדובר בתחום מעניין מאוד, שהרשות מתכוונת לעודד בעזרת מסלולי תמיכה אטרקטיביים. "היו בישראל התחלות בתחום הספורט אבל רק בזמן האחרון אנחנו רואים יותר ויותר פעילות. אני רואה פרויקטים מכל הסוגים, ואני רוצה לעודד יצירת רעיונות באמצעות תקציבי תנופה לעידוד יזמים. אני מחפשת תחומים שבהם צריך יותר רעיונות ואני חושבת שטכנולוגיות ספורט הן תחום כזה".

המגמה: חיישנים וניתוח תחומי ספורט אישי

לדברי אלדן, מגמה שתופסת תאוצה בקרב החברות היא יוזמות בתחום הספורט האישי: ריצה, שחייה, רכיבה על אופניים, תחומים שבעבר הרתיעו חברות ישראליות שלא ידעו איך להגיע למיליוני צרכנים בעולם. אחד ההסברים לפריחה הנוכחית היא התפתחות טכנולוגיות ישראליות מובילות כמו חיישנים, ניתוח תמונות, ניתוח כמותי של מידע, שממש מזמינות יישום גם בתחום הספורט.

רמז נוסף לכך שהספורט-טק הישראלי נמצא בתנופה הוא שחממת The Time שמנהלים אילן שילוח וניר טרלובסקי בהשתתפות IPG/מקאן, יורוקום תקשורת וויולה קרדיט, מתעניינת בתחום. תחת חסותה צמחו הסטארט-אפים פנזון ופיקסלוט, שניים מהבולטים בסצינה המקומית.

מי שלוקח את התחום צעד נוסף קדימה הוא אורן סימניאן. לחובבי הכדורגל שמקמטים עכשיו את המצח - כן, זה השופט הבינלאומי לשעבר סימניאן, שטיפח במקביל לקריירת השיפוט עניין בטכנולוגיה. עד כה הספיק לייצג בישראל את פלטפורמת מימון ההמונים אינדיגוגו, להקים באוניברסיטת תל אביב את מרכז היזמות StarTau ובשנה האחרונה הוא מנהל את קהילת קולוסיאום ספורט, שמרכזת פעילות משותפת של כמה עשרות חברות בתחום הספורט-טק.

"זה התחיל עם תחושה של חסך טכנולוגי בעולם הספורט", אומר סימניאן, "האסימון נפל לי במשחק כשהכדור פגע במשקוף ונפלט החוצה, דבר שמחייב החלטה, אך היא מבוססת על ניחוש, 50:50. חשבתי כמה טיפשים אנחנו, שלא משתמשים בטכנולוגיה פשוטה וזולה כדי לקבל החלטה נכונה". כיום מקיים סימניאן מפגשים עם מועדונים וארגוני ספורט בעולם במטרה לשכנע אותם לאמץ טכנולוגיות ישראליות, ולדבריו בנוסף למאה החברות שעוסקות בתחום הספורט-טק ישירות, יש עוד עשרות סטארט-אפים ישראליים עם טכנולוגיות שיכולות להתאים לצורכי העולם הזה. "ישראל תהיה מעצמת ספורט עד 2020 ותוביל את תחום טכנולוגיות הספורט", הוא משוכנע, "כמו שבעבר אף אחד לא התייחס לישראל בעולם טכנולוגיות הרכב והיום היא מובילה אותו, ככה יהיה גם בתחום הזה".

בסוף החודש הבא תקיים קולוסיאום ספורט את כנס Colosseum Sports Tech Summit 2018. סימניאן מבטיח אירוע טכנולוגיית ספורט מהגדולים שהיו בישראל: "נארח נציגים של ארגונים וליגות מהבולטות בעולם ובארץ. בעולם הספורט אנחנו עדיין מדורגים נמוך ולא מכירים אותנו. כשהייתי יוצא לשפוט במשחקים אירופאיים ומספר שאני מישראל, היו עושים פרצוף עקום אבל כשאני יוצא להרצאות על חדשנות ומספר שאני מישראל, אני רואה עיניים זוהרות. הסיכוי של הספורט הישראלי נמצא בהלימה עם ההצלחה של הטכנולוגיה הישראלית".

שש חברות ספורט-טק ישראליות ומסקרנות

PlaySight .1: מגרשי ספורט חכמים. חברת פלייסייט, שהוקמה ב-2010, הופכת מגרשי ספורט למגרשים חכמים: החברה מתקינה מצלמות וידאו באיכות גבוהה במגרשים. המערכת יודעת לקלוט ולנתח את האירועים, בנוסף למידע מחיישנים שהספורטאים נושאים עליהם ומלוחות הניקוד, ולייצר תובנות לצורך קבלת החלטות ושיפור ההישגים. המשתמשים יכולים לשתף את המידע ברשתות החברתיות עם קהילת הספורטאים והאוהדים, והחברה מציעה מבט מקרוב על האימונים, המשחקים והשחקנים.

הטכנולוגיה של פלייסייט פותחה במקור עבור משחקי טניס וכיום היא פועלת גם במגרשי כדורגל, כדורסל, כדורעף, כדוריד, הוקי קרח, מחול ועוד. החברה מתמקדת במגרשי אימונים ואולמות קטנים, ובין לקוחותיה קבוצות ב-NBA כמו גולדן סטייט ווריורס ופיניקס סאנס. 

המודל הכלכלי: תשלום עבור המערכת.

2. WSC: תקצירי משחקים לפי בחירה. חברת WSC Sports Technology שהוקמה ב-2011, פיתחה טכנולוגיית למידת מכונה שיודעת לנתח את שידור המשחק בזמן אמת, לזהות אירועים מרכזיים ולערוך סרטוני וידאו עם תקצירים אוטומטיים ומותאמים אישית. ניתן ליצור תקציר הכולל רק את ההחמצות הגדולות במשחק כדורגל מסוים, לדוגמה, או לרכז את כל ההטבעות של שחקן כדורסל. הטכנולוגיה נועדה לשימושן של רשתות השידור, ו-WSC מכרה את המערכת לקבוצות ב-NBA ובליגת המכללות, ולחברות שידורים כמו טרנר ספורטס.

הסרטונים שמייצרת WSC ניתנים לשיתוף אוטומטי בערוצי הדיגיטל וברשתות החברתיות, וכך יכולה החברה בעלת זכויות השידור להרחיב את יכולת המונטיזציה שלה ואת מבחר נכסי הווידאו, ולהגדיל את מספר הצפיות והחשיפות לפרסומת. בין השאר העלתה החברה צ'טבוט בדף הפייסבוק של ה-NBA, שבו יכול הגולש להזמין סרטון וידאו לפי העדפותיו.

המודל הכלכלי: מכירת המערכת ותשלום עבור שימוש.

Minute Media .3: שיתוף תכנים על ידי אוהדים. החברה שהוקמה ב-2011, וזכתה במקום השני בתחרות הסטארט-אפים המבטיחים של "גלובס" ב-2017, פיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאוהדים ליצור, לפרסם ולשתף תכני ספורט. מדובר בגישה חדשה ליצירת תוכן, שבה יכול האוהד ליצור ולשתף תכני מולטימדיה עשירים, סרטוני וידאו, כתבות ותמונות, ובאמצעותם לספר את הסיפור שלו מזווית אישית וגם להציג את אחורי הקלעים של אירועי הספורט.

החברה מכסה אירועי ספורט ב-20 מדינות, באמצעות שלושה מותגים: 90min לעולם הכדורגל; 12up לספורט אמריקאי (NFL, NBA, MLB וליגת המכללות) ו-DBLTAP לעולם הגיימינג והספורט הדיגיטלי. לדברי החברה היא מדורגת במקום הגבוה מבין שלוש פלטפורמות הכדורגל המובילות בעולם, עם עשרות מיליוני משתמשים וגידול מהיר בהכנסות.

המודל הכלכלי: הכנסות מפרסום (בין לקוחותיה: נייקי, פפסי, מאסטרקרד, ורייזון ופרמונט).

Tokabot .4: לצ'וטט עם אוהדים בזמן אמת. חברת טוקאבוט, שהוקמה בשנה שעברה, פיתחה מערכת ליצירת מעורבות ואינטראקטיביות בין אוהדי ספורט, לפני משחקים ובמהלכם. על בסיס נתונים סטטיסטיים ומידע נוסף יכולים האוהדים לשתף חוויות, לענות על שאלות טריוויה וליצור תוכן דינמי בזמן אמת. לקוחות טוקאבוד הן חברות בתחום הספורט, שיכולות לייצר שיווק אינטראקטיבי המגיב לאירועים המתרחשים במגרש.

לפני כחודש חתמה החברה על הסכם לשיתוף פעולה בתחום התוכן עם ענקית ההימורים Bwin, שייכנס לפעולה כבר בתקופת המונדיאל הקרוב, ויאפשר ללקוחות החברה לשדרג את חווית הצפייה שלהם כאוהדים. המוצר שפותח עבור Bwin נקרא Wet Buddy, פלטפורמה לאוהדי הספורט ולאוהבי ההימורים גם יחד. לפני כן פיתחה טוקאבוט את הצ'טבוט הרשמי של התאחדות הכדורגל הגרמנית למשחקי הגביע, ואת "חבר וירטואלי", טכנולוגיה שנועדה לחזק את האינטראקציה ברשתות החברתיות בין הקבוצות וחברות הספורט לאוהדים. 

המודל הכלכלי: הכנסות מפרסום.

Pic2Go .5: תמונות למשתתפי תחרויות ריצה. פיקטוגו, מהחברות הוותיקות בתחום (הוקמה ב-2010) כמעט ואינה מוכרת בישראל. החברה מאפשרת למשתתפי תחרויות ריצה ורכיבה לקבל בחינם צילומים שלהם במהלך המרוץ בתוספת מידע על הביצועים: המרחק והמהירות ברגע הצילום. הטכנולוגיה של החברה מזהה את הרצים על פי ברקוד, המוטבע על מספר החזה שלהם, והתמונות של מאות ואלפי משתתפים מועלות אוטומטית לפייסבוק וניתנות לשיתוף. במהלך 2017 כיסתה החברה קרוב לחצי מיליארד מתחרים ב-650 מירוצים ב-40 מדינות בעולם.

איתן חפץ, מנכ"ל פיקטוגו, טוען שהמודל הכלכלי של החברה שינה את כללי המשחק בתחום: השירות ניתן בחינם למשתתפים, וממומן על ידי חברות נותנות חסות. "עבור נותני החסות, התוצאות הן מאות אלפי ומיליוני חשיפות לתמונות הממותגות", הוא אומר. פיקטוגו הוקמה במודל בוטסטראפ וגדלה אורגנית, עם הענקת זיכיונות במדינות השונות. לדברי חפץ העובדה שהחברה לא גייסה הון היא שדחפה אותה להתבסס על מודל הזכיינות, במקום להתמקד בשוק בודד כמו רבות מהחברות האחרות.

המודל הכלכלי: זכיינות וחברות נותנות חסות.

Pixellot .6: מתמקדת בספורט חובבים. פיקסלוט שהוקמה ב-2013 וצמחה בחממת דה טיים פיתחה מערכת לצילום פנורמי, עיבוד והפקה אוטומטית של שידור אירועי ספורט חובבים - ויש 75 מיליון משחקים כאלה בשנה, שאינם משודרים על ידי רשתות הטלוויזיה. החברה מתמקדת בליגות ילדים, נוער וליגות נמוכות. בשנה שעברה חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם רשת Wige המשדרת משחקי ליגות נמוכות וליגות ילדים ונוער בגרמניה, ועם רשת NFHS של בתי הספר התיכוניים בארה"ב, עם פוטנציאל הכנסות של מיליוני דולרים.

הטכנולוגיה של פיקסלוט מבוססת על יכולת הפעלה מרחוק של מצלמות, ומערכת עריכת צילומים בשידור חי בסטרימינג. המערכת גם יודעת לייצר תקצירי אירועים בולטים במשחק וקליפים אישיים על שחקנים. המערכת מותאמת לכל ענף ספורט בנפרד: כדורגל, כדורסל, כדוריד, כדורעף, הוקי קרח, רוגבי, פוטבול ולקרוס. מוצר נוסף של החברה נועד לשימוש צוות האימון של הקבוצה, ובין הלקוחות גם מועדוני פאר כמו ברצלונה ובאיירן מינכן.

המודל הכלכלי: תשלומי הורים או חסות של חברות מסחריות.

עוד כתבות

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

אסמעיל הנייה, ראש הלשכה המדינית של חמאס / צילום: Reuters

דיווח בארה״ב: הנהגת חמאס שוקלת לעזוב את קטאר לטובת המדינה הזו

על פי הוול סטריט ג׳ורנל ברקע המו״מ השברירי לעסקת חטופים והלחץ שמופעל עליהם, בכירים בהנהגה המדינית של חמאס פנו לשתי מדינות באזור ובהן עומאן

נהר הסיין בפריז / צילום: ap, Pavel Golovkin

הישג נועז באולימפיאדת פריז: הפיכת נהר הסיין לבטוח לשחייה

במשך עשורים לא הצליחה פריז לנקות את נהר הסיין, שמזוהם ממי ביוב ● לקראת האולימפיאדה, שתכלול שחייה ושיט בנהר, היא מוכרחה לעשות זאת ● אבל לא כולם מאמינים שזה אפשרי, "צריך תוכנית אחרת", אומרת האלופה האולימפית בשחייה במים פתוחים

משפחות חטופים חוסמות את כביש 1 בדרך לירושלים

משפחות חטופים חסמו את כביש 1: "כל חטוף חייב לשוב"

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים 

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המשקיעים חוזרים לטרנד שמרוויח מהריבית - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם ● המתיחות שהביאה את מדד הפחד לשיא של חמישה חודשים והאפשרות להרוויח ממנו ● הסימנים שמעידים כי תרחיש הבלהות של המשק עשוי להתממש ● וגם: איך יראה היום שאחרי עדכון מדדי הבורסה?

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון

אם עד לפני התקיפה האיראנית על ישראל עוד הייתה תקווה מסוימת במדינה שהדירוג הגבוה יישמר, זו התמוססה בשבוע האחרון עם התרחבות מפת האיומים ● אלא שלא רק האיומים על ישראל נלקחו בחשבון בהורדת הדירוג ● מה נכתב בין השורות של הודעת S&P והאם ישראל עומדת בפני סכנה של הורדה נוספת?

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

שינוי במאזן הכוחות: איראן תקבל השבוע מטוסי קרב מדגם סוחוי 35

לפי סוכנות הידיעות האיראנית הממלכתית, איראן תקבל כבר בשבוע הבא אספקת מטוסי קרב מדגם סוחוי 35 ● כיום חיל האוויר של משטר האייתוללות מתבסס על מטוסים מיושנים מאוד כמו פנטום - כך שמאזן הכוחות האווירי הנוכחי צפוי להשתנות, אך ישראל עדיין מתקדמת יותר

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

עיראק / צילום: Associated Press, JEROME DELAY

הפצצה בבסיס מיליציות פרו-איראניות בעיראק, רצף אזעקות בצפון

גורמים ישראלים ואמריקנים: לא קשורים לתקיפה בעיראק • שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • רקטה נפלה בשטח פתוח מחוץ לשדרות, צה"ל תקף את מוקד השיגור • כל העדכונים

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נאסד"ק ננעל בירידות יום שישי ברציפות; מניית אנבידיה צנחה ב-10%

ה-S&P 500 רשם את השבוע השישי ברציפות של ירידות - ברצף ההפסדים הארוך ביותר שלו מזה למעלה משנה, הנאסד"ק סגר יום שישי ברציפות של ירידות לראשונה מאז אוקטובר 2022 ● הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ● בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?