גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרשת ג'נרל טרייד: "הלכה לי הפנסיה. עם כל הידע שלי - נפלתי"

היום אמור המפרק הזמני של ג'נרל טרייד להגיש לביהמ"ש דוח ראשון שבו ישרטט את סיפור קריסתה של החברה ● בינתיים, מנקודת מבטם של המשקיעים, המציאות נראית עגומה במיוחד ● בימים האחרונים סיפרו ל"גלובס" כמה משקיעים את סיפור השקעתם הכושלת בג'נרל טרייד

דודו רוז, מבעלי ג'נרל טרייד
דודו רוז, מבעלי ג'נרל טרייד

חולה הסרטן שהוחתם במיטת בית החולים על השקעה של חצי מיליון דולר; פנסיונר שמסתיר את אובדן כספי הפנסיה מאשתו, מחשש שלא תוכל לשאת את הבשורה המרה; פנסיונרים רבים שאיבדו את כל כספם; וזוג צעיר חסר כל שעומדים ללדת את ילדם הראשון, אחרי שאיבדו את כל חסכונותיהם - אלה הסיפורים הקשים שנשמעים בימים אלה מאחורי הקלעים של פרשת קריסת ג'נרל טרייד.

בימים האחרונים רבים מהמשקיעים באמצעות החברה סיפרו ל"גלובס" את סיפור השקעתם הכושלת בג'נרל טרייד, כאשר חלקם טוענים פעם אחר פעם, כי מדובר במסלול קריסה ידוע מראש, וכי הגישו תלונות רבות לרשות ניירות ערך ולמשטרה בטענות לתרמית. אך אף גורם אכיפתי לא עשה דבר על-מנת למנוע את הקטסטרופה שמתרחשת כעת.

קריסות:  מיוטרייד ועד שורט טרייד

טענה נוספת שעולה היא, כי בחודשים האחרונים - ואפילו בשבועות האחרונים - טרם הקריסה של החברה, המשיכו עובדיה לגייס משקיעים חדשים, הגם שידעו שהכספים ירדו לטמיון. זאת, בין היתר, תוך הצעות "מפתות" חדשות למשקיעים, ובהן ההצעה לקבל קורסים בחינם בבית הספר להשקעות סימפל טרייד שבבעלות דוד רוז, שהוא גם הבעלים של ג'נרל טרייד (בתמורה להשקעה נוספת של 20 אלף דולר "בלבד").

לאור הפניות והדרישות הרבות מעובדי החברה ממשקיעים שביקשו למשוך את כספם באותה עת; והידיעה של העובדים כי הכסף לא הוחזר לרוב המשקיעים שהתדפקו על דלתם, נראה כי ההצעות "המפתות" למשקיעים לא הוצעו ב"תמימות".

כעת מתאגדים המשקיעים בקבוצות ווטסאפ ובקבוצות פייסבוק ייעודיות, מספרים את סיפוריהם, ומתדפקים על דלתו של המפרק הזמני שמינה בית המשפט, עו"ד עדי פיגל, בניסיונות נואשים לקבל תמונת-מצב מדויקת באשר לגורל כספם. זאת, הגם שהתשובות ברורות להם זה מכבר.

את סיפור הקריסה של החברה, ונתיב הכספים שהופקדו בה, אמור לשרטט המפרק הזמני בדוח הראשון שהוא עתיד להגיש היום (ד') לבית המשפט. אולם בינתיים, מנקודת מבטם של המשקיעים, המציאות נראית עגומה במיוחד.

"השקענו את כל הכסף שהיה לנו"

אחד המשקיעים הללו הוא ש', 68, פנסיונר שאיבד כחצי מיליון שקל בבור השחור של גנ'רל טרייד, ומסתיר את אובדן הכספים מאשתו זה כשבועיים. "אני ממש שבור מהם. זה אכל לי את כל הפנסיה של האישה. השקענו את כל הכסף שהיה לנו כשאשתי פרשה מהעבודה, בג'נרל טרייד לפני שנה, ועכשיו הכול אבוד", הוא גילה ל"גלובס".

ש' חושש מהתוצאות של ההפסד הזה. "אשתי לא יודעת. לא סיפרתי לה, כי אני מפחד שנקבל התקף-לב ביחד. אני לא יכול לספר לה. אני מתהלך שבור, לבדי, עם עצמי. היא רואה שאני לא מחייך כבר שבועיים, היא רואה אותי בפינות, רואה משהו מוזר בי, אבל אני עדיין לא יכול לפתוח את הפה, כי אני מפחד עליה, עלינו. אני לא יודע מה לעשות עם עצמי".

טרם פרישתו לגמלאות היה ש' יועץ השקעות בבנק, ורעייתו עבדה כסייעת בגן-ילדים. כשבחר להשקיע את כל כספי הפיצויים שקיבלה רעייתו ממקומות עבודתה האחרונים בג'נרל טרייד, הוא חשב שהוא יודע מה הוא עושה, ושהוא נכנס למקום בטוח. "עשיתי את הבדיקות שלי, שלחו לי מסמכים, ביטחונות, שמות של בנקים מלווים, אבל עם כל הידע שלי נפלתי.

"כיועץ השקעות לשעבר חשבתי שאני יודע לסחור, אבל עבדו עלי בעיניים. מתברר שכל המסמכים וכל מה שראיתי בשנה האחרונה היו שקר. אנחנו העברנו את הכספים ללונדון, לבנק ברקליס-דיסקונט, ויש לי מסמך שהכספים בנאמנות. איזו נאמנות? אתה מקבל מסמך ממנכ"ל הבנק, עם חתימה שלו, ואיך אפשר לא להאמין לכזה דבר? נפלנו".

לפני מספר חודשים התחיל ש' להרגיש ש"משהו לא בסדר בחברה". חברים שהמליץ להם על החברה, אמרו לו שהם מנסים למשוך את כספם ולא מצליחים, והוא היה מוטרד. ש' פנה לאיש המכירות של ג'נרל טרייד, שעימו היה בקשר מראשית הדרך, ושאל "למה הלקוחות לא מקבלים את הכספים?". "הוא ענה לי שהם לא עומדים בתנאים שהציבו להם בהתחלה. לא הבנתי על איזה תנאים הוא מדבר. כי לא הציבו לנו שום תנאים. ככל שהזמן חלף, התחלתי להבין את עומק הבעיה. ניסיתי להשיג את החברה, ואיש לא חזר אליי. התחלתי להרגיש את סוף הדרך".

ש' התחיל לעשות בדיקות, וגילה לטענתו תמונת מצב מטרידה במיוחד. "הבנתי שכל הרווחים שראיתי לאורך השנה היו רווחים על הנייר. התברר, שהמערכת הייתה וירטואלית, ושכל הכספים שהפקדנו בג'נרל בלונדון יצאו ברגע שהם הופקדו בבנק שם. איך שהפקדתי כסף, דודו רוז הוציא את הכסף. היו לי רווחים ב'נדמה לי'. גיליתי שלא היו לי שום מניות בבורסה בארה"ב, בוול-סטריט, שזו ההשקעה שעשינו דרך ג'נרל טרייד. כולם קנו מניות בנדמה לי. קנינו מניות במערכת של ג'נרל טרייד".

עכשיו ש' שבור. "אני ממש בהתמוטטות עצבים. כל הפנסיה של אשתי הלכה שם, וגם כספים של חברים שלי שהמלצתי להם להשקיע דרך דוד רוז. אני לא יכול להסתכל לאנשים בעיניים".

מה שהכי הדהים את ש' לאחרונה זה מה שהוא מכנה "עזות המצח" של עובדי ג'נרל טרייד, אשר פנו אליו כשבועיים לפני קריסת החברה בבקשה כי ימליץ עליהם למשקיעים חדשים שהצטרפו לחברה. "הייתי בהלם. אחרי שאנשים מבקשים למשוך את כספם, ולא מקבלים אותו, מתקשר אליי י' נציג החברה, ומבקש ממני לומר להם איזה שירות טוב הם נותנים לי. אמרתי לו את האמת, אומר ש'.

ג'נרל טרייד: "קריסה מצערת"

בא-כוחו של דודו רוז, עו"ד ניר ספיר, מסר בתגובה: "כפי שעולה מן הכתבה, אף אחת מרשויות החוק לא מצאה לנכון לפתוח בחקירה בנוגע לתלונות (לכאורה) המאוזכרות בכתבה. החברה הייתה פעילה זה כעשור ועל כן, הטענה כי מדובר ב"מסלול קריסה ידוע מראש" אינה נכונה ואינה עולה בקנה אחד עם המציאות.

"הקריסה המצערת של החברה היא קריסה עיסקית שלא נבעה בשום פנים ואופן מדבר, למעט ניהול כושל. מן הראוי להדגיש כי בארבע השנים האחרונות לא נוהלה החברה על-ידי מרשי, אלא על-ידי צוות מנהלים מקצועי ובעל נסיון ומרשי לא היה מעורב בפעילותה השוטפת.

"חשוב לומר כי כל אחד מהמשקיעים שהפסיד כספים והעלה טענות בכתבה השקיע מרצונו החופשי, תוך שהוא מודע לחלוטין לסיכונים הכרוכים בהשקעה מסוג זה. על כל משקיע שטוען שהפסיד כספים, יש משקיעים רבים אחרים שגרפו רווחים על-ידי השקעות דומות באמצעות החברה. בנימה אישית, אנו מבינים את הכאב והמצוקה של המשקיעים שהפסידו כספים, אך בין ההבנה הזאת לטענות המתוארות בכתבה אין כל קשר.

"מהפרטים שהעברתם עולה כי מטרת הכתבה היא השמצת מרשי (שהינו רק אחד מבעלי המניות) ולא קריסתה של חברת ג'י. טי. ג'י. מרשי משתף פעולה עם המפרק הזמני ומעולם לא נשאל על-ידו על אודות "הסיפור" המופיע בכתבה. אבהיר כי אין דבר מאחורי הטענות שהעברתם אל מרשי להתייחסותו, ויש באמור בהן משום הוצאת דיבה".

פרשת ג'נרל טרייד - סימני השאלה:

■ לאן נעלמו מיליוני שקלים מכספי המשקיעים?
■ האם בעל השליטה הונה את המשקיעים או שמדובר בקריסה כלכלית על רקע כשלון עסקי?
■ במה, אם בכלל, יועיל למשקיעים הליך הפירוק שנפתח ומינויו של מפרק זמני לחברה?
■ לאן נעלמו שומרי הסף - עורכי הדין ורואי החשבון של החברה?
■ איפה היו גורמי האכיפה עד היום - רשות ניירות ערך ומשטרת ישראל, ומי נרדם בשמירה?
■ האם צפויים בקרוב מעצרים בפרשה, בדומה למעצרים סביב קריסתה של שורט טרייד שקרסה יומיים לפני ג'נרל טרייד?

תיק ג'נרל טרייד

ג'נרל טרייד, שבבעלות דוד רוז (המוכר גם כדוד רוזנצוויג), היוותה פלטפורמת מסחר במניות בחו"ל. החברה נקלעה לפני כשבועיים להליכי פירוק, והוצא לה צו פירוק זמני עקב חובות בהיקפים שאינם ידועים וחוסר יכולת להחזיר את כספי המשקיעים. תלונות שהוגשו לרשות ניירות ערך ולמשטרה אשר נסגרו בעבר בטענה כי מדובר בסכסוכים עסקיים, נחקרות שוב בימים אלה. המפרק הזמני שמונה לחקור את הקריסה אמור להגיש היום דוח לבית המשפט. 

א', חולה סרטן, איבד כחצי מיליון דולר: "נציג החברה הגיע עד ביה"ח לפתות אותו"

ר' שאיבד "רק" 10,000 דולר בג'נרל טרייד, הוא חלק מקבוצת הפייסבוק של נפגעי ג'נרל טרייד שנפתחה לפני כשבועיים, וחברים בה כיום כ-340 חברים, והמספר עולה כל שעה. לדבריו, הסיפורים בקבוצה "כואבים" וגרמו לו להבין שהוא אמנם אכל אותה, אבל מצבו טוב. יחסית.

אחד הסיפורים הקשים שסופרו בקבוצה הוא של א', חולה סרטן, שאיבד כחצי מיליון דולר שהשקיע באמצעות ג'נרל טרייד. בימים אלה מברר המפרק הזמני, עו"ד עדי פיגל, אם הסיפור המסופר בקבוצות השונות על א' הוא נכון, היות שמדובר בסיפור קיצוני וקשה במיוחד. על-פי הפרטים שעלו בקבוצת הפייסבוק, נציג בכיר מג'נרל טרייד הגיע אל א' כשזה היה מאושפז בבית החולים לטיפול עקב הידרדרות מחלתו, ואמר לו "תחתום. תדאג לאשתך לעת זיקנה. מי ישמור עליה" - ו-א' החולה נכנע וחתם, והפסיד את כל כספו. א' אחר, פנסיונר שחסך במשך 30 שנה לפנסיה, סיפר בקבוצה כי איבד את כל כספו, ואין לו ממה לחיות כעת.

סיפור נוסף שהגיע אל "גלובס" הוא של בני-הזוג ב', מראש העין, שהפסידו 20 אלף דולר - כל חסכונותיהם - רק בגלל שהכירו את דוד רוז. ר', חברם של בני-הזוג, שהפסיד אף הוא כספים בג'נרל טרייד אמר ל"גלובס" כי "מדובר בזוג צעיר. האישה כרגע בהיריון מתקדם, לאחר שהיא ובעלה ניסו תקופה ארוכה להיכנס להיריון, ולא הלך להם. עכשיו היא בשמירת הריון, ובעלה הוא סטודנט לרפואה.

"כל רכושם היה 20 אלף דולר, והם העבירו את כל הסכום לדוד רוז. בעלה למד עם דודו רוז בתיכון, הם הכירו מהעבר, ורוז שכנע את ב' להכניס את כל ה-20 אלף דולר לתוך המסחר בג'נרל - והכסף נעלם, נבלע להם. אני מדבר עם אנשים שהיו בקשר עם דוד רוז מהצבא, מהתיכון, חברים ועוד - ואת כולם הוא גייס שיכניסו כספים לחברה שלו. אבל זה היה מסלול חד-סטרי. אי אפשר היה למשוך את הכסף בחזרה".

הטענות לתרמית מצד החברה לא נשמעות בפעם הראשונה. נגד החברה ונגד רוז הוגשו מספר תביעות לפני מספר חודשים, בטענות לגזילת כספי משקיעים - בהם תביעתו של המשקיע נועם אדרי, בעל חברת הפקות, שטוען כי נגזלו ממנו יותר מ-3 מיליון שקל; וכן תביעה של שלושה משקיעים נוספים שטענו לתרמית משקיעים בתביעה שהגישו לבית המשפט לפני חודשים ארוכים.

תביעות אלה התנהלו בבתי המשפט עד לפתיחת הליך הפירוק לאחרונה, ובמקביל הוגשו תלונות רבות של משקיעים לרשות ניירות ערך ולמשטרה, אך הנורות האדומות של המשטרה ורשות ניירות ערך לא נדלקו עד לאחרונה ממש.

"רשויות האכיפה ישנו"

אחד המשקיעים סיפר ל"גלובס", שהוא אף תיעד במשך חודשים את המסחר באמצעות ג'נרל טרייד, והגיש לרשות ניירות ערך תחקיר מלא על איך החברה מרמה לכאורה את הלקוחות. החומר הוגש לרשות בסוף ינואר השנה, אבל איש לא עשה נקף אצבע בעניין.

"גלובס" חשף בשבוע שעבר תלונות רבות נוספות שהוגשו לרשות ניירות ערך ולמשטרה לפני חודשים ארוכים, אך ברשות העבירו את הכדור למשטרה בטענה כי מדובר בחברה שאינה מפוקחת, ולכן לרשות אין סמכות לחקור אותה. ובמשטרה? שם סגרו את החקירה בטענות כי מדובר ב"סכסוך עסקי".

והנה, על רקע הקריסות האחרונות של שורט טרייד וג'נרל טרייד, רשות ניירות ערך הודיעה פתאום כי תשקול קידום חקיקת "ברוקר-דילר", שתחיל את פיקוח הרשות גם על חברות הברוקראז' הבלתי מפוקחות בישראל.

לדברי ר', "רשויות האכיפה ישנו. מה זה ישנו? הן נחרו, ואת הנחירות שלהן שמענו עד הבית. הן לא עשו כלום. אמרו לי 'לך למשטרה' ובמשטרה אמרו 'זה סכסוך עסקי ואנחנו בכלל לא מטפלים בזה'. כולם התנערו, כולם זלזלו".

ויש גם עדות מבפנים. אחד מעובדי ג'נרל טרייד לשעבר, ג', שהפסיד אף הוא כספים שהשקיע באמצעות החברה, אמר ל"גלובס" שהתריע בפני הרשות משלהי 2016 ועד לאחרונה, שיעצרו את פעילות החברה - אך כל בקשותיו נפלו על אוזניים ערלות.

היום שואל ג' שאלות קשות, ובהן "איך לא נעצרה פעילות החברה כאשר עלו תלונות שהיא עוסקת במרמה וגונבת כסף מלקוחות; איך הבנקים נתנו לג'נרל טרייד למשוך כספים שהופקדו בנאמנות; היכן רואי החשבון של החברה שידעו טוב-טוב לאן הכסף הולך; היכן עורכי הדין שלה שקיבלו תלונות מלקוחות, אך לא נתנו להם מענה?". 

עוד כתבות

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צוללות בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

מותג משקאות האנרגיה BLU / צילום: Shutterstock

זה משקה האנרגיה ששווה לבעלת יקבי כרמל עד 450 מיליון שקל

חברת המשקאות הבורסאית כרמל קורפ התקשרה במזכר הבנות לרכישת מותג משקה האנרגיה BLU בסכום הגבוה משמעותית אף משווי השוק שלה עצמה

חיילי מילואים בגבול רצועת עזה, אפריל 2024 / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מועד התשלום על ימי המילואים מגיע: כמה יקבלו מאות אלפי מגויסים?

מאות אלפי חיילי מילואים יקבלו תשלום היום (ד'), כאשר מודל התגמולים מורכב במיוחד - אך גם נדיב ● מה כוללים סוגי המענקים השונים ואיזה מס משלמים עליהם, מי זכאי לשוברי סיוע, והאם גם העצמאים יקבלו פיצוי הולם? ● גלובס עושה סדר

גילעד אלטשולר / צילום: איל יצהר

שלושה מימושים גדולים: אלטשולר שחם בדרך לצמצם בחצי חשיפה למניות בישראל

באפריל הפסיק בית ההשקעות להיות בעל עניין בלאומי ובהפועלים, ומכר את מניות פוקס בכ–100 מיליון שקל ● כיום מתחלקות החזקותיו במניות ל–80% בחו"ל ו–20% בישראל, ובכוונתו להמשיך לממש, בעיקר נוכח האיום הגיאופוליטי ● גורמים בשוק: המכירה - גם בשל עזיבת הלקוחות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה אדומה בתל אביב; מדד הבנקים ירד בכ-1.5%

ת"א 35 ירד ב-1% ות"א 90 השיל מערכו 0.2% ● בעקבות וול סטריט, מניות הקנאביס זינקו ● חגי שלום, בעל השליטה בטיב טעם, מוכר חלק ממניותיו, המניה זינקה בכ-7% ● גב ים: ירידה של כ-20% ברווח הנקי ● הפד צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי, מיטב: "הפד יעביר מסר ניצי שיגרום לעליית התשואות, וכך, ירסן את התנאים הפיננסיים" ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

השופט בדימוס איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

לאחר פרסום ההקלטות: מפעל הפיס מבקש לעכב בוררות אצל אורנשטיין

הפיס, המנהל בימים אלה הליך בוררות בפני השופט בדימוס איתן אורנשטיין, פנה אליו בערב פסח וביקש לעכב את הליך הבוררות - וזאת על רקע פרסום השיחות בין אורנשטיין לבין יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה ● שתי בקשות דומות שהוגשו בבוררות גרטלר-גרטנר ובבוררות של הקבלן איציק תשובה נגד שותף עסקי - נדחו ע"י אורנשטיין

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירת ארבעה חדרים נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. בכמה יקפוץ השווי לאחר תמ"א?

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

שדה התעופה בדובאי / צילום: Shutterstock

הטיסות של ארקיע נדחו, ועשרות ישראלים תקועים בשדה התעופה בדובאי

עיכובים חריגים בטיסות ארקיע וישראייר מדובאי הביאו לכך שעשרות נוסעים תקועים בשדה התעופה מעל 24 שעות ● הסיבות לעיכוב: תקלות במטוסים שהובילו לשיבוש בלוח הזמנים ● עיכובים גם בטיסות לארץ מיעדים נוספים מאירופה

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

אמזון הכתה את צפי הרווח וההכנסות אבל מורידה תחזית; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות אמזוןעמדו על 143 מיליארד דולר, מעל הצפי ● הרווח למניה זינק ב-216% לעומת הרבעון המקביל ● החברה מצפה לצמיחה של 7%-11% ברבעון הבא, לעומת צפי של 12% ● המניה מזנקת בכ-4% במסחר המאוחר

בצלאל סמוטריץ', הציונות הדתית / צילום: רפי קוץ

האם מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של ישראל בגלל המצב הגיאופוליטי?

שר האוצר טוען שהורדת דירוג האשראי נובעת מגאופוליטיקה. זו אחת הסיבות ● המשרוקית של גלובס

כך מתכננים באיראן "לחגוג" את מתקפת הטילים על ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן הכריזו שיום התקיפה על ישראל וה-7 באוקטובר יהיו ימי חג, בית הדין הבינלאומי דחה בקשה לעצור סיוע גרמני לישראל ומה יקרה אם אוניברסיטאות אמריקאיות יפסיקו להשקיע בחברות עם קשר ישראלי ● כותרות העיתונים בעולם 

החוק שיאשר לסנן את הבוס אחרי העבודה / אילוסטרציה: גלובס, חומרים: Shutterstock

החוק שיאסור על הבוס להתקשר לעובד אחרי שעות העבודה והסיכוי שיגיע גם לישראל

שוק העבודה בעולם ממשיך להתאים את עצמו לצרכיהם של דור המילניום וה–Z: הקנדים יעגנו בחוק התקציב את "הזכות להתנתק" ● גם מדינות אחרות מקדמות מהלכים שמגדירים מתי נגמר יום עבודה ומתי מותר לפנות לעובדים ● האם יש סיכוי לחקיקה דומה גם בישראל?

מייסדי איילנד , מייק פיי (משמאל) ודן אמיגה / צילום: MKJ photography

השווי הוכפל בתוך חצי שנה: חד הקרן איילנד מקבל תג מחיר של 3 מיליארד דולר

חברת איילנד מגייסת לפי שווי של 3 מיליארד דולר ● החברה עוסקת באבטחת מידע לדפדפנים, בעיקר כרום, במקומות עבודה ● רק לפני חצי שנה גייסה איילנד לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר.

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

מגמה מעורבת בוול סטריט; מניות השבבים צוללות

הנאסד"ק יורד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צוללות בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט יורדים במעל ל-1% ● היום הפד צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי, מיטב: "הפד יעביר מסר ניצי שיגרום לעליית התשואות, וכך, ירסן את התנאים הפיננסיים" ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

מוחים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה משתלטים על בניין המילטון שבתוך הקמפוס / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

רימוני הלם ומעצרים: המשטרה פינתה את המפגינים באוניברסיטת קולומביה

לבקשת ההנהלה, שוטרים פינו את ההיכל שבו התבצרו המפגינים ואת המאהל שהוקם על המדשאה • כ-100 מהמפגינים נעצרו בעימותים והמשטרה השתמשה ברימוני הלם כדי לפזר את המוחים • ההנהלה ביקשה מהמשטרה להישאר בקמפוס בשבועיים הקרובים

שוק המשכנתאות / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

שוק המשכנתאות בחודש מרץ חזר לרמות מלפני המלחמה

מנתוני בנק ישראל עולה כי בחודש מרץ נלקחו משכנאות בהיקף של 6.23 מיליארד שקל ● היקף משכנתה ממוצעת שנלקחה במרץ הגיע ל-918 אלף שקל

אייל רביד / צילום: עומר וידר

שימוע לפני הגשת כתב אישום למנכ"ל ובעלי ויקטורי אייל רביד בפרשת תיאום המחירים

רשות התחרות זימנה את אייל רביד, מנכ"ל ובעלי רשת ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום, וזאת בגין התבטאויות פומביות שבאמצעותן ניסה להגיע להסדרים להעלאת מחירים

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

גורם בענף הבנייה: 8,000 פועלים פלסטינים כבר נמצאים בישראל; במנהל האזרחי מכחישים

הגורם טוען כי מדובר בפועלים שכבר עבדו בעבר בארץ, וקיבלו לאחרונה אשרות חדשות מהשב"כ ● במנהל האזרחי מתעקשים: "אין כרגע אישור להכנסת פועלי בניין לישראל"