גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שוות מיליונים: 10 שיאניות השכר של המשק הישראלי

שיאנית השכר במשק היא מיה שטרק, מנכ"לית חברת הנדל"ן גזית גלוב ברזיל, אחרי שבשנה הקודמת הייתה זו רוחה לוין, מנכ"לית גזית גלוב ● המנהלות בענף הפיננסים, שעד היום התברגו בראש הרשימה, נדחקו מטה בעקבות חוק שכר הבכירים ● דירוג שיאניות השכר במשק, פרויקט "ליידי גלובס"

כמדי שנה מציג 'ליידי גלובס' את דירוג שיאניות השכר במשק. השנה מעל 60 מנהלות בחברות ציבוריות שנסחרות בבורסה רשמו עלות שכר של למעלה ממיליון שקל, את ה-10 הראשונות מביניהן אנו מביאים בדירוג זה.

1. 6.5 מיליון שקל - מיה שטרק, מנכ"לית גזית גלוב ברזיל

גם בשנה החולפת וגם בזו שקדמה לה שיאנית השכר הגיעה מענקית הנדל"ן המניב גזית גלוב, שבשליטת חיים כצמן. מיה שטרק, מנכ"לית גזית גלוב ברזיל, נכנסה לתפקידה באפריל 2013, ובתקופת כהונתה התפתחה פעילות החברה בברזיל משמעותית - מ-200 מיליון שקל, להיקף של 3 מיליארד שקל. כיום היא אחראית לכ-10% מהרווח התפעולי הנקי של הקבוצה כולה. "אני רואה את תחום הנדל"ן המסחרי לא כעיסוק בבלוקים ולבנים, אלא בסוציולוגיה", אמרה לאחרונה בראיון ל'ליידי גלובס'. "אנחנו, כבעלי הנכסים, צריכים לחשוב על המרקם האנושי שמולו אנחנו פועלים, ומה עלינו לעשות כדי להיות מספיק אטרקטיביים.

"יפה שיש כאלה (מתחרים) שמנסים ופועלים כדי להשתלט על האיום הדיגיטלי, אבל אני עדיין חושבת שהאנרגיה צריכה להתמקד באיך לעשות יותר טוב את מה שאתה כבר טוב בו. אנחנו מתמקדים יותר ברשתות החברתיות".

אורית לרר / צילום: ענבל מרמרי

2. 5.8 מיליון שקל - אורית לרר, מנכ"לית הפועלים שווייץ

בזכות החרגתה מחוק שכר הבכירים, נהנתה השנה המנכ"לית הוותיקה של בנק הפועלים בשווייץ מתגמולים שעברו את אלה שקיבלו ראשי הבנקים בישראל, והפכה לשיאנית השכר של הענף.

לרר, מהמנהלות הוותיקות בפועלים, צפויה להיפרד מהתפקיד לאחר שברבעונים האחרונים החליט בנק הפועלים לסגור את הפעילות בשווייץ, מה שעלה לו כ-110 מיליון שקל, בעיקר בגין הוצאות פיטורים ושכירות ארוכת טווח, ופגע בתוצאות הבנק במהלך 2017.

בעבר הייתה לרר ממונה על החטיבה הבינלאומית של הפועלים, והיא מכהנת בתפקידה הנוכחי מאז אוגוסט 2012 - מה שממצב אותה כאחת המומחיות הישראליות לנושאי בנקאות בחו"ל בכלל, ובנקאות שוויצרית בפרט.

עפרה שטראוס / צילום: שי יחזקאל

3. 5 מיליון שקל - עופרה שטראוס, יו"ר ובעלי שטראוס גרופ

את השנה החולפת הקדישה יו"ר שטראוס למיקוד פעילות החברה - היא מכרה פעילויות קטנות שאינן בליבה, ורכשה משותפיה את חלקם בפעילויות אחרות שמהותיות עבורה יותר.

סידור הפורטפוליו והמשך הצמיחה באו לידי ביטוי גם בביצועי המניה, שרשמה בחודשים האחרונים רמות שיא חדשות. בוועידת גלובס לעסקים אמרה השנה שטראוס, "כל הגופים התעשייתיים בארץ או בעולם איבדו את האמון של הציבור. לקבל בחזרה את אמון הציבור תהיה עבודה סיזיפית, יומיומית. מבחינתי, אין לי רישיון לפעול אם זה מה שחושבים עליי".

דנה עזריאלי / צילום: רמי זרנגר

4. 4.5 מיליון שקל - דנה עזריאלי, יו"ר ובעלי קבוצת עזריאלי

מי שמובילה את קבוצת הנדל"ן המניב הגדולה בישראל הציגה השנה תנופת פיתוח מואצת, המייצרת לה מגוון נכסים חדשים, ופעילות ענפה גם בתחום המשרדים, רשת בתי הדיור המוגן המתרחבת, וזרוע של מסחר מקוון. כל זאת, כשבשנה החולפת עברה עזריאלי בצורה חלקה גם חילופי מנכ"לים.

אמנם בסיכום שנתי עזריאלי חוותה ירידה משמעותית של 20% ברווחיה, אולם אלה עדיין הסתכמו ב-1.45 מיליארד שקל. בשלב הנוכחי, המשבר בענף האופנה לא בא לידי ביטוי בתוצאות הכספיות ובשיעורי התפוסה בנכסים של עזריאלי, אולם הוא הגביר את חששות המשקיעים, והמניה ירדה בכ-20% מאז שהגיעה לשיא במאי 2017.

סגי איתן / צילום: יונתן בלום

5. 4.1 מיליון שקל - סגי איתן, יו"ר נכסים ובנין

המנכ"לית הוותיקה של נכסים ובנין, העומדת בראשה כבר מ-2004, סימנה וי נוסף בסיכומה של 2017, עם המשך צמיחה בפרמטרים התפעוליים המרכזיים של החברה.

לפי העתיד שצופה איתן, מהמנהלות הבכירות בעולם הנדל"ן המקומי, השנים הקרובות יתאפיינו בצמיחה בהכנסות מנכסיה המניבים של החברה, בזכות פרויקטים שאוכלסו לאחרונה. נכסים ובנין הייתה מהנהנות המרכזיות מהביקושים הנרחבים שנרשמו בשנה החולפת לשטחי משרדים, בעיקר מחברות הייטק, אך לצד זה היא משקיעה ביוזמות גם בתחום המגורים.

סטלה הנדלר / צילום: רמי זרנגר

6. 4 מיליון שקל - סטלה הנדלר, מנכ"לית בזק

שנת 2017 הייתה הסוערת והדרמטית ביותר שעברה על המנהלת הבכירה ביותר בענף התקשורת. מאז חודשי הקיץ האחרונים שמה של הנדלר לא יורד מהכותרות, כמי שנחקרה כחשודה בעבירות כחלק מפרשת בזק-yes, הנוגעות בין היתר להעברת מידע רגיש ומסווג לבעל השליטה בבזק, שאול אלוביץ', בעסקאות בעלי עניין.

אמנם כמו בכל חקירה, גם ההליכים שעברו החשודים המעורבים בפרשות הקשורות לבזק ואלוביץ' לא היו נעימים לאף אחד מהם, אולם נראה כי אצל הנדלר עניין זה שבר שיאים עם הגיעה לבית המשפט, כשספגה הערות שוביניסטיות ומבישות, בעודה יושבת על ספסל הנאשמים.

בעקבות התפוצצות הפרשה והחקירות הודיעה הנדלר בחודש מרץ על פרישתה מראשות בזק, והיא צפויה להיפרד מהחברה בתחילת יולי הקרוב.

אסתר אלדן / צילום: ענבל מרמרי

7. 3.7 מיליון שקל - אסתר אלדן, מנכ"לית דלק ישראל

לאחר יותר משנתיים בראש חברת התעשייה גדות, בשנה שעברה החליטו בקבוצת דלק למנות את אסתר אלדן לכהן גם כמנכ"לית חברת תחנות הדלק, דלק ישראל. תחת ניהולה מפעילה החברה כ-250 תחנות דלק, והיא נחשבת לחברת שיווק הדלקים השנייה בגודלה בישראל, עם כ-20% מכלל תחנות התדלוק וכ-2,200 עובדים. בסיכום שנת הפעילות הראשונה תחת אלדן הגדילה החברה את רווחיה.

אלדן הגיעה לקבוצת האנרגיה שבשליטת יצחק תשובה ב-2014 אחרי כשבע שנים כמנכ"לית כיתן, וקודם לכן כחמש שנים בראש יצרנית צינורות הפלדה והפלסטיק, חברת צינורות המזרח התיכון. "להיות בראש הפירמידה זה מהרבה בחינות כיף גדול", אמרה השנה ל'ליידי גלובס'. "אתה יכול להוביל ולהשפיע בצורה רחבה, אם יש לך עצמאות מבחינת בעלי המניות. לי מאוד חשובה העצמאות, ואכן יש לי אותה".

אתי רוטר / צילום: איליה מלניקוב

8. 3.6 מיליון שקל - אתי רוטר, מנכ"לית משותפת ובעלי קסטרו

האיומים מכיוון הרכישות המתגברות באינטרנט, הגדלת נתח הקניות שמבצעים הישראלים בחו"ל, והתחרות שאינה מאפשרת העלאת מחירים משמעותית, מעמידים בפני אתי רוטר אתגרים לא מעטים, אולם נראה כי בשלב הנוכחי היא מתמודדת איתם בהצלחה.

למרות המצב הלא פשוט בענף האופנה הישראלי, עסקיה של קסטרו הצליחו לשמור על יציבות. ועם זאת, נראה כי התקופה המאתגרת העומדת בפני רוטר עוד רחוקה מכדי סיום. חוסר הוודאות בא לידי ביטוי בצלילה של כ-20% מתחילת השנה בשווייה של קסטרו - מה שמייצר עבורה אתגר נוסף, הקשור לאמון המשקיעים ביכולתה להמשיך להצעיד קדימה את חברת האופנה.

עתליה שמלצר / צילום: שי שבירו

9. 3.6 מיליון שקל - עתליה שמלצר, נשיאת שלמה החזקות

קרוב לארבע שנים חלפו מאז מותו של מייסד קבוצת שלמה החזקות, שלמה שמלצר, ועדיין בני המשפחה מתמודדים עם לכתו, בינתיים בהצלחה. כחלק מכך, גם האחריות של עתליה לעסקיה של הקבוצה, גדלה. אם עד מותו של בן זוגה הייתה אחראית על מערך הפרסום, הייעוץ התדמיתי ויחסי הציבור, כיום היא מפקחת מלמעלה על עסקי הקבוצה, העוסקת בעיקר בליסינג, רכב וביטוח. אגב, מאז מותו של שמלצר, היא גם זו שמחזיקה במניות החברה המשפחתית, הנסחרת בבורסה באמצעות אג"ח.

ליאורה עופר / צילום: ורדי כהנא

10. 3.3 מיליון שקל - ליאורה עופר, יו"ר ובעלי מליסרון

אחרי שניווטה את ענקית הקניונים מליסרון, שבבעלותה, למספר שנות צמיחה משמעותיות, בחודשים האחרונים בוחנת ליאורה עופר את האפשרות להיפרד מה'בייבי' שלה. זאת בהתאם להוראות חוק הריכוזיות, שדורש הפרדה של החזקות פיננסיות וריאליות.

בצד השני של המשוואה נמצאות מניות בנק מזרחי-טפחות, שבו מחזיקה משפחת עופר יחד עם משפחת ורטהיים. על פי ההערכות המשפחה מעדיפה להמשיך ולהחזיק בבנק, אך לא מן הנמנע כי תבוצע הפרדת נכסים בתוך המשפחה, כך שעופר תישאר עם השליטה במליסרון, ובן הדוד אייל יישאר עם ההחזקה בבנק.

כך או אחרת, בדומה למתחרה עזריאלי, את 2017 סיכמה מליסרון כשנה מוצלחת עם שיפור בפרמטרים המרכזיים. אמנם הטלטלה בענף האופנה אינה מורגשת בתוצאותיה, אולם גם מנייתה ספגה בשנה האחרונה ירידות שערים דו-ספרתיות, על רקע חששות המשקיעים מההשלכות האפשריות.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה החברה ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?