החנות הווירטואלית

מבט על מניית אמזון - לאן היא הולכת מפה?

ג'ף בזוס / צילום: רויטרס
ג'ף בזוס / צילום: רויטרס

כאשר באמצע חודש יולי קיבלנו את נתוני המכירות הקמעוניות בארה"ב, וראינו את האכזבה מאותם נתונים (ירידה של 0.2% לעומת צפי לגידול של 0.1%) היה זה טבעי לחשוב שיהיו לכך השלכות לא מעטות על מהותה של אחת מן המניות המשפיעות ביותר בשוק המניות האמריקאי, כזו החברה במועדון האקסלוסיבי הנקרא FAANG (פייסבוק, אפל, אמזון, נטפליקס, גוגל, ומיקרוסופט) והיא מניית אמזון .

ואז, לא קרה דבר.

ובכל זאת, המניה הזו הייתה ונשארה מהות השנויה במחלוקת. האלמנט הטכנולוגי שלה הכניס אותה לרשימה של המועדון הדוחף עכשיו את וול סטריט כולה לדרגות שיאים חדשים, אבל האלמנט הצרכני שלה היה אמור להיות לרועץ, ולא רק מנתוני מאקרו חלשים.

לכל חברה צרכנית, הבנויה מלבנים או הנמצאת ברשת, יש מוקד הכרחי אחד והוא הלקוח. זה האחרון חייב לקנות משהו, בעזרת כסף שהוא יכול לשלם, ואת הסחורה הזו צריך להעביר לו פיזית, או לייצר מקום אמיתי שבו הלקוח יכול לבוא ולקחת את המוצר. כל הגורמים שציינתי עד כה נמצאים עכשיו תחת לחץ גדול.

לציבור אין עדיין כוח קניה גדול מזה שהיה לפני המשבר הגדול של 2008, הדולר החלש מייקר מאוד את התשומות, ואת המוצרים מחו"ל, ויש לזה השפעה לא מעטה על חברות כמו וול מארט כחברה של חנויות אמיתיות, או אמזון כחברה דיגיטלית. העלויות לתעבורה או אחזקה (למשל עלויות האנרגיה) עלו די הרבה למרות יציבות מחיר הנפט סביב ה-50 דולר לחבית.

תוסיפו לכך את אלמנט הבועה הפיננסית (במקרה של אמזון אנו מדברים על חברה עם מכפיל רווח של כ-190) ויש לכם מתכון לבעיה עתידית במניה. רחוקה או מידית השוק כבר יאמר. בכל אופן, לאור כל זה איך נסביר את העלייה המטאורית של המניה? יש על כך גרף מעניין במיוחד:

משה-שלום-פד-08-08-2017
 משה-שלום-פד-08-08-2017

מניית אמזון מופיעה כאן בגוון הירוק יותר כאשר הקו הכחול מציין את הזרמות הכספים משלושת הבנקים המרכזיים בעולם. קשה שלא להתרשם שלפנינו משהו בעל קורלציה ישרה ומשפיעה למדי. כמו שנאמר כאן פעמים רבות: כאשר בעולם ההשקעות הסולידיות מקבלים קרוב ל-0, יש צורך במקום חניה אחר, והמניות הן אותו מקום לחנות בו. וכאשר מתחיל מומנטום בקבוצה של המניות מוביליות, גם ענייני מכפילים, תשתיות, מצב הצרכן, או אפילו הרווח היחסי מול מתחרים בתחום, כל זה פחות מעניין.

הבה נסתכל על גרף שבועי:

משה-שלום-אמזון-08-08
 משה-שלום-אמזון-08-08

- לא צריך להיות טכנאי בכיר על מנת לראות את מבנה היתד העולה היפה כל כך כאן.

- מבנה הבנוי משיאים ושפלים עולים דהיינו מגמה רשמית עולה ובזווית יחסית רגועה דהיינו בעלת כוח המשכיות סביר לעומת עליות עם זווית השואפות ל-90 מעלות.

- צריך לזכור שיתד עולה חיובית עד שבירתה מטה, או פריצתה מעלה, כאשר הספרים נוטים לתת סיום שלילי כסביר יותר.

-שימו לב שגם מצב הקניות יתר (בחלון ה-Stoc התחתון הראשון) וגם אינדיקטור המומנטום בחלון התחתון לגמרי, מראים לנו סוג של ניסיון להקלה בחיוב.

לכן, יש לומר מיד:

אם האינדיקאציה אכן מהווה התראה מקדימה, ואם תהיה אכן שבירה של קו המגמה התוחם התחתון של היתד, אזי יעדי התיקון נמצאים ברמות התמיכה המצוינות סביב 700-850 דולר והרבה יותר נמוך סביב 475 דולר. אינני חושב שנגיע ל-475 דולר בקרוב אבל גם הגעה ל-700 דולר תהיה מאוד משמעותית לשוק אשר השקיע בחלום של ה"חנות הווירטואלית" הזו כל כך הרבה תקווה פיננסית.

משה שלום - מנתח שווקים פיננסים

*** אני מנתח שווקים פיננסיים, ולא יועץ השקעות מורשה. יובהר ויודגש כי כל האמור בכתבה, בניתוח שווקים זה, או בדוא"ל המוגש כאן, אינו מהווה ייעוץ השקעות, המלצה לפעולה מכל סוג שהוא, ואין בו שום אלמנט הלוקח בחשבון את הנתונים של הקורא, או המשתמש בחומר, ואינו מתחשב בצרכים הייחודיים לו. במידע, בניתוחים, בכל האמור כאן, או בחלקיו, אין, בכל אופן שהוא, חוות דעת, או העדפה, אשר אמורה להביא להשקעה כל שהיא במכשירים, כלים, ניירות ערך, או כל נכס פיננסי או אחר. יובהר ויודגש עוד, כי על הקורא, או המשתמש, לבדוק את המידע המתפרסם כאן, לאמת אותו, ולבחון את מידת התאמתו לצרכיו, להעדפות ההשקעה שלו. כמו כן, אין בחומר הכתוב, או המוצג, כדי להבטיח רווח, או תשואה, מכל סוג שהוא. יובהר, ויודגש עוד, כי במידע הנמסר כאן, עלולות ליפול טעויות, וכי אפשר שיחולו בו שינויים המתחוללים ללא אתראה מוקדמת. אפשר שגם יימצאו סטיות, בשיעור כזה או אחר, בין המתואר, או המצוין, בחומר הכתוב, לבין מצב הנכסים בפועל. יודגש ויובהר עוד, כי קבלת ההחלטה בדבר השקעה מכל סוג שהיא, במידה ונעשתה לאחר קריאת הכתוב בניתוחים המוצגים כאן, או על סמך נתוני שוק המוצגים בכתוב, היא על אחריותו של הקורא, או המשתמש, בלבד