גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

צדק פואטי: דה-לגיטימציה לטראמפ

המיליארדר נצלה באש הקמפיין שמבעירים תחתיו מתנגדיו. האמת, מגיע לו

דונלד טראמפ / צילום: רויטרס
דונלד טראמפ / צילום: רויטרס

"ירח הדבש של דונלד טראמפ, הנשיא העתידי של ארה"ב, נגמר לפני שהתחיל". כך קונן בסוף השבוע בעל הטור הימני צ'רלס קראוטהאמר. בדרך כלל, נשיאים שאך זה נבחרו מונפים אל-על על גלי אהדה ציבורית. בפוליטיקה האמריקאית - ולא רק בה - מדברים על 100 ימי חסד לנשיא שאך זה נכנס ללשכתו. נותנים לו צ'אנס.

החסד הזה נשלל מטראמפ. רשמית, הוא מתגורר עדיין בשדירה החמישית, לא בפנסילווניה אווניו, אבל כבר עתה הוא מנסה להתמרק מהאשמה רעילה שנשיאותו הממשמשת ובאה אינה לגיטימית. ובמילים אחרות: הוא לא הרוויח אותה ביושר; הרוסים קטפו אותה בשבילו.

טראמפ / צילום: רויטרס

נשיא לא לגיטימי?

פחות משבוע לפני השבעתו של טראמפ, ובעיצומה של הסערה סביב הסיוע הנדיב שהושיטה רוסיה לניצחונו בבחירות, קיבלה ההאשמה הזו תהודה אדירה באדיבותו של ציר בית-הנבחרים ג'ון לואיס, דמוקרט שחור מג'ורג'יה. "אני מאמין במחילה, אני מאמין במאמץ לעבוד יחד עם אנשים", אמר לואיס, "(אבל) אינני רואה את הנשיא הנבחר כנשיא לגיטימי". הדברים נאמרו בראיון לתכנית "פגוש את העיתונות" ב-NBC. "אני חושב שהרוסים השתתפו ועזרו לאיש הזה לזכות בבחירות... והם סייעו להרוס את מועמדותה של הילארי קלינטון", הוסיף לואיס. "לא אהיה נוכח בטקס ההשבעה בפעם הראשונה בקריירה שלי בקונגרס... אינך יכול להשלים עם משהו שאתה יודע שהוא אינו בסדר".

קשה לחשוב על אדם שהיה יכול להאציל לגיטימיות רבה יותר על הטענה שנשיאות טראמפ לא תהיה לגיטימית מאשר ג'ון לואיס. ברק או מישל אובמה, אולי. לואיס הוא אייקון בארה"ב, גיבור לאומי. הוא היה ממנהיגי התנועה לשוויון זכויות לשחורים. הוא שפך דמו למענה (גולגולתו פוצחה בהתנגשות אלימה עם הקו-קלאקס-קלן בשנות ה-60). הוא נחשב מצפונה של המפלגה הדמוקרטית. כשהוא מדבר, אנשים מקשיבים.

"אתה שולח מסר גדול להרבה אנשים בארץ הזו", אמר לו המראיין, צ'אק טוד - וצדק. נכון ליום א' בבוקר, הודיעו 16 מחוקקים דמוקרטים כי יחרימו את טקס ההשבעה. אחרים צפויים להצטרף אליהם. גם זה צעד חמור ביותר במערכת דמוקרטית, שמטיפה לכבד את הנשיא, כל נשיא - לאו דווקא בגלל האיש עצמו, אלא בגלל הצורך לכבד מוסד הנשיאות.

ראיתם פעם שידור של הנאום הנשיאותי על מצב האומה? כאשר הנשיא נכנס לאולם בית-הנבחרים, כל המחוקקים מריעים לו בהתלהבות, גם אלה מהמפלגה היריבה שהיו מעדיפים לראותו תלוי על עץ. כבוד הנשיאות מחייב. אבל טראמפ, כנראה, הוא סיפור אחר.

דונלד טראמפ, בחירות  / צילום: רויטרס

הקונים מתחרטים?

זו אינה ההתפתחות היחידה, שדוקרת את האגו הפריך של הנשיא המיועד. שבוע לפני השבעתו הוא רשם בעל כורחו שיא: עוד לא היה נשיא בארה"ב שתמיכת הציבור בו הייתה זעומה כל כך ימים ספורים לפני הזנקתו לפסגת תבל.

שני סקרים חדשים מקדירים את שמיו של טראמפ. סקר גאלופ, מ-13 בינואר, העלה ש-51% מהאמריקאים אינם מרוצים מהדרך שבה הוא מכשיר את הקרקע לנשיאותו. 44% הביעו שביעות רצון. לשם השוואה: על פי סקר של גאלופ, שנערך שבוע לפני השבעתו של ברק אובמה, ב-2009, 83% מהנשאלים היו מרוצים מהדרך שבה הוא נערך אז לנשיאות, רק 12% הביעו מורת רוח. אפילו ג'ורג' בוש (הבן), שכמו טראמפ נבחר בקולות מיעוט מציבור הבוחרים, זכה בתמיכת 65% מהאמריקאים שבוע לפני שנכנס לבית הלבן בינואר 2001, 26% הסתייגו.

סקר של אוניברסיטת קוויניפיאק, מאמצע השבוע שעבר, מצא שרק 37% מתושבי ארה"ב מרוצים מתפקודו של טראמפ מאז שנבחר, ל-51% יש יחס שלילי. מה חושבים האמריקאים על אובמה בשלהי נשיאותו? 58% תומכים בו עתה, על פי גאלופ; 55% על פי קוויניפיאק. אלה שיעורי התמיכה הגבוהים ביותר של הנשיא הפורש בשבע השנים שחלפו.

אינטואיטיבית, צניחת הפופולריות של טראמפ אינה מפתיעה. כשמשווים את הופעותיו בטלוויזיה בשבועות שחלפו מאז הבחירות - נביחותיו על כתבים במסיבת העיתונאים שערך בשבוע שעבר, למשל, או התרפסותו המילולית הפומבית המתמשכת לפני ולדימיר פוטין, הרודן ממוסקבה - להופעות של אובמה, אחד מהמנהיגים הרהוטים, המלוטשים וקרי-המזג ביותר שאיישו את הלשכה הסגלגלה מזה כמה דורות, אי אפשר שלא להתחלחל מההבדל האיכותי בין השניים ומהשלכותיו המאיימות של ההבדל הזה לא רק על גורלה של ארה"ב, אלא גם על גורל תבל ומלואה. אנשים מתחילים להיבהל. באנגלית יש צירוף לשון שמבטא את מה שמתחיל להסתמן בארה"ב: buyer’s remorse - חרטת הקונה. לא למוצר הזה פיללנו.

ברק אובמה / צילום: פליקר

לאובמה היו רזרבות של הון פוליטי

אמת, טראמפ התנהג כך - וגרוע יותר - במהלך מסע הבחירות וזה לא הפריע לו להיבחר (אם כי הילארי קלינטון גרפה כמעט שלושה מיליון קולות יותר ממנו). אבל, דבר אחד הוא להצביע דווקא, להכניס לממסד, לעשות אצבע משולשת לזקנה המרגיזה ההיא מניו-יורק מיד עם סיומו של קמפיין פלגני, מקטב ורווי אדרנלין, שבו עקפו הרפובליקאים את הדמוקרטים בנקל במירוץ ההכפשות.

ודבר אחר לגמרי הוא להיווכח אחרי כמה שבועות שתכנית הריאליטי הפוליטית הסתיימה; שיש ראיות מוצקות לכך שמעצמה זרה בחשה בתהליך הבחירות ואולי אף העניקה לטראמפ את הדחיפה לצמרת; שהקבלן מניו-יורק מוסיף להתנהג, איך לומר, בצורה לא כך נשיאותית, למרות כל ההבטחות מ"מקורביו" שהוא ישתנה ויתעדן לקראת כהונתו; ושהוא מתחיל לסגת מחלק מההצהרות הכי פופולריות שלו בקמפיין. ("נו טוב, החומה לאורך הגבול ממקסיקו תיבנה, גם אם המקסיקנים לא ישלמו בינתיים; אבל הם ישלמו בעתיד. אני מבטיח!").

הייתה זו אך שאלה של זמן עד שיחצ"ני טראמפ ייצאו להתקפת נגד: אנו עדים לקמפיין דמוקרטי/שמאלני/ ליברלי לשלילת הלגיטימציה מהנשיא העתידי. יותר ויותר רפובליקאים מתחילים להעלות את הטיעון הזה בדחיפות הולכת וגוברת.

הם מודאגים. אף נשיא לא מצליח לשמור על רמת הפופולריות שאליה הגיע בתחילת ממשלו, ואובמה הוא הדוגמה המובהקת לכך. אך לאובמה היו רזרבות של הון פוליטי ורצון טוב, שנצברו בתחילת כהונתו. הוא היה יכול להשתמש בהן כדי לקבל החלטות שהיו לא פופולריות בזמנן, כגון חילוץ וול סטריט ממלתעות המשבר הפיננסי. הוא היה יכול לגלוש בנוחות מאיגרא רמא לבירא עמיקתא (ולטפס שוב). אבל, להתחיל את הנשיאות ברגל שמאל, כשפחות ממחצית האוכלוסייה תומכת בנשיא? להיכן ירד טראמפ כשהוא ייתקל במכשולים המתבקשים שמצפים לכל נשיא, כאשר הוא עצמו כבר נמצא בבירא עמיקתא?

האמת היא, שטראמפ ושותפיו הרפובליקאים צודקים. הנשיא הנבחר אכן משמש מטרה לקמפיין נמרץ של דה-לגיטימציה, אבל אי אפשר שלא להתענג על האירוניה המתוקה, על הצדק הפואטי: מפיק תכניות הריאליטי, שבמשך שנים ניסה לשלול את הלגיטימציה מברק אובמה ("אובמה נולד בקניה וככזה הוא אינו זכאי להיות נשיא") ובשלב מאוחר יותר מהילארי קלינטון ("לכלוא אותה"), נצלה עתה על אש קמפיין דה-לגיטימציה שמבעירים תחתיו מתנגדיו.

אובמה הציג את תעודת הלידה שלו והצליח להוכיח שהוא נולד בהאוואי, לא בקניה. טראמפ מתקשה - ויתקשה - להזים את העובדות והטענות ב"תיק" שחיברו סוכנויות המודיעין האמריקאיות על המעורבות הרוסית בבחירות 2016, לרבות הטענות (הבלתי מוכחות) על ההתהוללויות שלו כביכול במלון ריץ-קרלטון במוסקבה, או על המגעים של אנשיו עם גורמים רוסיים, לפני ואחרי הבחירות, לרבות ביום שבו אובמה ציווה לגרש מארה"ב 35 "דיפלומטים" רוסיים כגמול על ההתערבות בבחירות.

הילארי קלינטון, בעת העימות השלישי מול דונלד טראמפ (צילום: רויטרס)

טפטפת הארס מעל ראשו של טראמפ

טראמפ בוודאי לא יוכל להתכחש לעובדות החותכות בתיק: האקרים רוסיים הם שפרצו למחשבי המפלגה הדמוקרטית, מטה הבחירות של קלינטון ויו"ר הקמפיין שלה, ג'ון פודסטה, וגנבו מהם רבבות מיילים; גורמי מודיעין רוסיים הם שהעבירו את המיילים הגנובים לוויקיליקס, והארגון המפוקפק הזה הוא שהזרים אותם, טיפין טיפין, לכל אמצעי תקשורת מעוניין.

במאמר שכותרתו הייתה "דה-לגיטימציה לנשיאה קלינטון", כתבתי באוקטובר אשתקד (אז האמנתי בכל ליבי שקלינטון תזכה בבחירות), שטראמפ מציג לפני העולם תירוצים מבוססי קונספירציות לתבוסתו הקרבה.

טראמפ זכה, כידוע, אבל הדברים שהוא אמר אז לא נמוגו. הם עתה חלק מההיסטוריה האמריקאית והם מוסיפים להיות טקסט קלסי של קמפיין לדה-לגיטימציה. "הקונספירציה נגדכם, העם האמריקאי, הולכת ומתממשת לנגד עינינו... הבחירות האלה גנובות... הן מתוחמנות... צריך להגן עליהן", אמר טראמפ בעצרת בחירות. ומי בקושרים? הילארי קלינטון כמובן, יחד עם "התקשורת הנכלולית", הממסד הרפובליקאי הבוגדני וגם, איך אפשר אחרת, "הבנקים הבינלאומיים", שעימם נפגשת קלינטון "כדי לרקום מזימה להשמדת הריבונות האמריקאית במאמץ להעשיר את מרכזי העוצמה הפיננסית האלה, את ידידיה בעלי האינטרסים המיוחדים ואת אלה שתורמים לה". יחדיו, "הם יאכפו על מעמד העובדים גלובליזציה רדיקלית וישללו את זכויותיו".

איך מתמרקים מטפטופים רעילים כאלה? קלינטון אפילו לא ניסתה, ומי יודע בכמה קולות זה עלה לה. עכשיו טפטפת הארס נמצאת מעל ראשו של טראמפ והוא נוכח לדעת שיש גבול למה שציוצים נזעמים יכולים לעשות. הוא יכול לגדף את הכופרים בלגיטימיות של ממשלו עד שייצא עשן מהסמארטפון שלו, אבל הפנטזיות הציבוריות על מה בדיוק צילמו הרוסים בחדר המיטות של טראמפ בריץ קארלטון, אם בכלל, יוסיפו לרדוף אותו ללשכה הסגלגלה, בדיוק כמו ניחושים על סודות החזרי המס שלו, שאותם כנראה הוא לא יחשוף לעולם.

טראמפ יהיה נשיא במצור מתמשך, בקרב מתמיד עם אמצעי התקשורת, אולי גם עם רשימות שחורות של "מתנגדים" (הוא יוכל ללמוד משהו מהנשיא לשעבר ריצ'ארד ניקסון, שעשה היסטוריה עם רשימות כאלה). צריך רק להתפלל שטראמפ לא יפתח במלחמה חדשה.

עוד כתבות

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

במקביל לדיוני המו"מ: צה"ל ממשיך לתקוף מטרות בח'אן יונס

מקור בכיר בחמאס: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה • גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות • במקביל לדיווחים, המלחמה בעזה נמשכת - מטוסי קרב תקפו תשתית טרור בחאן יונס שבה זוהה שיגור לעוטף • בלינקן לראש ממשלת קטאר: לסלק את בכירי חמאס מדוחה אם ימשיכו להתנגד לעסקה • עדכונים בולטים

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"