פנאי

קינוחי רושם יפהפיים  / צילום: מתן כץ

כיצד הפכו כוכבי הרשת לאלילים החדשים של סצנת הקולינריה

כיצד הפכו כוכבי הרשת והבלוגספירה לאלילים החדשים של סצנת הקולינריה הישראלית, ואיך זה שיש להם לא פחות, אם לא יותר, עוקבים מאשר לרוב השפים המפורסמים? ● קחו לדוגמה את המקרה של אלון שבו, שבכלל למד רפואת שיניים (כי צריך שיהיה מקצוע ביד)
גספצ'ו שרימפס עם אבוקדו של יובל בן נריה / צילום: אמיר מנחם

אוכל | שני מתכונים לגספצ'ו שיעשו לכם את הקיץ

בשנים האחרונות הפך הגספצ'ו, כמו הקרפצ'יו לפניו, ממנה קלאסית לז'אנר של מאכלים בהשראתו ● בגספצ'ו החדש מחליפים את העגבניות המסורתיות סלקים, דלעת, קישואים, אבטיחים, מלונים, תותים, שרימפס עם אבוקדו ועוד
מרב סריג, מנהלת מקצועית של מגזין "השולחן"  / צילום: יח"צ"

קבוצת סיגלר תשיק מיזם תוכן חדש בתחום האוכל

מיזם "השולחן" מבוסס על שני מגזינים ותיקים, "דרך האוכל ו"על השולחן", שנרכשו לאחרונה ע"י יובל סיגלר, ויכלול מגזין חודשי ואתר אינטרנט ● עפ"י הערכות, היקף השקעה במיזם הוא כ-3 מיליון שקל
מנות עם אטריות זכוכית. משתלבות / צילום: אמיר מנחם

אוכל | מדד השקיפות: הקמבאק של אטריות הזכוכית

במשך שנים לא ידע הקהל הישראלי איך לאכול את אטריות השעועית האסייתיות השקופות, עד שגילה אותן לאחרונה ● קצת בזכות התיירות לתאילנד והרבה הודות להלך הרוח הקולינרי-בריאותי, שמתלהב ממרכיבים נטולי גלוטן, בייחוד כשהם מגיעים בצורת אטריות
על השולחן, כל המנות שלהלן / צילום: סיון אסקיו

אוכל | מה קורה כשמבשלים לפי מתכון בן 2,500 שנה

בעיר כותאיסי שבמערב גיאורגיה שוכנת אחת הקהילות היהודיות העתיקות בעולם - וגם המטבח שלה ● רועי ירושלמי וסבתא בקי, שמקורותיה בקווקז, התכנסו לבשל היסטוריה, עם שפע עשבי תיבול, ירקות שורש, כוסברה, אגוזים ובשר כמובן
אורה פיטרו / צילום: רמי זרנגר

"השולחן תמיד יהיה מפתיע. אף פעם לא אותו הדבר"

מעצבת הפנים אורה פיטרו מארחת את החברים לארוחת ערב דקדקנית, ומנסחת את המניפסט למארח המקצוען. על הדרך, היא גם משרטטת קווים לדמותו של איש העסקים החדש: בחלק העליון בלייזר, בתחתון בגד ים
סוטלאץ' בארוחת בוקר בנוסח טורקי במסעדת בנדיקט / צילום: שרית גופן

למי קראתם פודינג: הסוטלאץ' עושה קאמבק טעים במיוחד

הסוטלאץ', הקינוח הקטיפתי עתיר החלב והאורז, נהנה לאחרונה מעניין מחודש ומפרשנויות מגוונות במסעדות רשת ושפים כאחד: בטוויסט טרופי עם קוקוס ואננס, עם הל וזעפרן בנוסח ההודי, בגרסה צרפתית עם רוטב אנגלז וכמובן ברוח המסורת הטורקית-בלקנית הוותיקה