פנאי

מאפי הגבינה של קומרובסקי / צילום: נמרוד סונדרס

ארז קומרובסקי מאמין שהגיע הזמן למאפי גבינה מקומיים

המטבח הישראלי החדש כבר למד לשלב מסורות בישול מקומיות, שמתכתבות עם הגיאוגרפיה והאקלים. אבל האפייה המקומית עדיין נושאת עיניים לאירופה ● ארז קומרובסקי מאמין שהגיע הזמן למאפי גבינה מקומיים, במקום עוד עוגת גבינה צרפתית
סניף של ארומה אספרסו בר / צילום: יחצ

"בענף המסעדנות מרוויחים בכפיות ומפסידים בדליים"

התרגלנו לדבר על הצרות של ענף האופנה, אבל שוק אחר, בתי הקפה והמסעדות, מתמודד גם הוא עם קשיים לא פשוטים ● "השוק השתנה: שינויי החקיקה לגבי טיפים, עליית שכר המינימום והשינויים לגבי העובדים הזרים - מכבידים מאוד. רק 10% מבתי הקפה הפרטיים מצליחים" ● משבר בדרך?
סופי בלון / צילום גיא מישלי

הארוחה עם סיבוס יקרה? "למסעדנים אין סיבה להתקומם"

סודקסו, שרכשה ב-2013 את סיבוס בישראל, מספקת שירותי הסעדה ל-100 מיליון עובדים בעולם מדי יום, בהם אלפים בחברות הגדולות בארץ ● סופי בלון, יו"ר מועצת המנהלים של החברה הצרפתית, מספרת בראיון ל"גלובס" על הרגלי האכילה המשתנים ועל פוטנציאל הצמיחה הגבוה
שופטי בית הדין לענייני עבודה / צילום: שלומי יוסף

טיפים ייחשבו חלק משכר מלצרים גם לצורכי פנסיה וביטוח לאומי

לאחר מאבק של שנים, החליט היום ביה"ד הארצי כי הטיפים שמקבלים מלצרים במסעדות ובבתי הקפה ייחשבו כחלק משכר העבודה שלהם ● הביטוח הלאומי צריך יהיה להתחשב בכלל שכר המלצרים, כולל התשרים, כשהוא מחשב את דמי האבטלה שלהם זכאי מלצר
סניף קקאו ברמת החייל תל-אביב / צילום: איל יצהר

זכייני רשת בתי הקפה קקאו מספרים: כך קרסנו כלכלית

עלויות הקמה גבוהות מהמובטח, מחזורים קטנים מהצפוי, היעדר סיוע ובעלים שלא עונים לטלפון ■ שורה ארוכה של זכיינים של רשת בתי הקפה קקאו מספרים איך קרסו חייהם בעקבות ההשקעה ■ בעלי הרשת בתגובה: "80% מהמסעדות בישראל נסגרות"